• 9.378.495 stemmen

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002)

Sciencefiction / Fantasy | 142 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Hayden Christensen, Ewan McGregor en Natalie Portman

Releasedatum: 16 mei 2002

Plot Star Wars: Episode II - Attack of the Clones

"A Jedi shall not know anger. Nor hatred. Nor love."

Padmé Amidala, die haar ambtstermijn als koningin van Naboo er op heeft zitten en nu een plaats in de senaat inneemt, ontsnapt tot tweemaal toe ternauwernood aan een aanslag op haar leven. Jedi-meester Obi Wan Kenobi's leerling Anakin krijgt de taak om haar te beschermen, en er begint iets moois te bloeien tussen de twee. Ondertussen onderzoekt Obi Wan de verbanden tussen de moordaanslagen, een separatistische beweging onder leiding van voormalig Jedi Count Dooku, en de bouw van een kloon-leger op een afgelegen planeet.

Anakin Skywalker

Shmi Skywalker

Jango Fett / Clone Troopers

Senator Bail Organa

dttom

is dat niet een spoiler als je dat deel nog niet gezien hebt en het kijkt in de volgorde 1,2 en dan de rest zeg maar

EmDee

Ik gebruik toch ook tags!

dttom

je snapt me niet als je nu alleen deel 1 en 2 gezien hebt en je leest dit nu hier en je hebt op deel 2 gestemd dan is dat dus voor deel 5 gespoiled.

EmDee

Oke dttom, heb t iets aangepast.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

EmDee schreef:

Klopt, maar als je eerst episode 1 en 2 kijkt weet je ook niet dat (...)

Inderdaad, en daarmee mis je dus de essentie van delen I en II. Ik vermoed trouwens dat ze de overgang in deel III zullen behandelen, dus tegen de tijd dat je dan bij V bent is het geen verrassing meer (en anders wordt III - IV een heel vreemde overgang).

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Helemaal mee eens: deze films in de volgorde kijken zoals ze zijn uitgebracht!

EmDee

Toch ben ik benieuwd als ik ooit de 6-disc SE heb, hoe t is om m in de juiste verhaalvolgorde te zien.

avatar van Tommeh

Tommeh

Jammer dat deze delen het bij lange na niet halen bij deel 3, 4 en 5

avatar van mister blonde

mister blonde

Tommeh schreef:

Jammer dat deze delen het bij lange na niet halen bij deel 3, 4 en 5

jij hebt deel 3 al gezien?

avatar van Tommeh

Tommeh

sorry 4 5 en 6 natuurlijk

avatar van Jordy

Jordy

berichten over de Clone Wars animatieserie verplaatst naar Star Wars: Clone Wars animatieserie

avatar van jOzh

jOzh

Net voor de 2e keer gezien en oh oh oh wat zijn de dialogen houterig en voorspelbaar. Op deze manier komen topacteurs als Ewen McGregor en Natalie Portman echt over als amateurs.

De Star Wars hype heb ik eigenlijk al nooit echt begrepen (de eerste drie of eigenlijk 4, 5 en 6 kon ik ook amper uitzitten) maar Episode 1 en 2 zijn echt wel bar slecht. Ik hou het voortaan maar gewoon bij de wat serieuzere SF (Star Trek/Babylon 5 enz).

Stem verlaagd van 2,5 naar 2 sterren, die zijn voor de leuke actiesequenties die nog iets goed maken.

avatar van pjotr

pjotr

Star Trek: serieuze SF?

avatar van davidov

davidov

haha ja ik sluit me aan bij pjotr, star trek serieus? het is soms gewoon een parodie op zichzelf, en dan heb ik het nog niet over het uitrekken wat ze doen.

Star wars is gewoon een modern futuristisch sprookje, met een prins, prinses, tovenaar en monster

En de teksten zijn nog altijd beter dan star trek, die heeft gewoon hele dialogen die alleen maar bestaan uit verzonnen woorden

desalniettemin verbleekt dit deel bij de drie films (IV V VI)

avatar van jOzh

jOzh

Star Trek is hierbij vergeleken inderdaad serieuze SF. De technologie die in ST gebruikt wordt is voor het merendeel serieus uitgedacht, de ideeen slaan ergens op en veel verhalen gaan aardig diep.

Ik heb het hier overigens niet over de films, dat zijn verhalen geschreven voor een groter publiek en zijn vaak nogal standaard actiefilms. Maar vooral veel afleveringen van Deep Space 9 gaan over zaken die op dat moment (en vaak nu nog steeds) actueel waren.

avatar van V

V

Boooring. Visueel overdonderend in het begin, maar saai aan het eind. Duurt allemaal te lang. De actie is het enige pluspunt, de dialogen slaan nergens op. 2*

avatar van davidov

davidov

het is juist het einde dat tjokvol met actie zit en het begin van de film wat iedere keer "romantische" elementen moest bevatten.

avatar van V

V

I know, maar dat begon ik juist saai te vinden naarmate de film vorderde. Het duurt te lang.

avatar van The Eye

The Eye

Ontzettende verspilling van vrijwel alles. Ik zal h et kort houden: Haiden Christensen is veruit het slechtste wat ooit op het witte doek heeft mogen acteren. Een verrotte aardappel heeft nog meer talent. Alleen de gedachte al dat iemand 9 maanden zwanger is van zo'n flutacteur. Mensen uit z'n omgeving zullen waarschijnlijk zeggen dat-ie goed kan kantklossen, daar koop je wat voor!!!

avatar van as

as

Zijn we het in ieder geval ergens over eens oogje.

avatar van tovenaar

tovenaar

Jeetje, ik schrok er écht van hoe slecht het eerste anderhalf uur ongeveer was. Dat acteerwerk van Hayden Christensen is echt uitzonderlijk slecht. Hier moet zelfs George Lucas in z'n director's seat (zijn we er al uit?) kromme tenen van gekregen hebben.

Daarnaast ken ik geen film, waarbij de bedoelde liefde tussen twee mensen zo totaal niet uit de verf kwam. Anakin en Padmé... ik begon zelfs te geloven dat ze uiteindelijk niet van elkaar zouden houden en dat ze gewoon uit elkaar zouden gaan, zó geloofwaardig was hun niet-liefde .

En dan die graphics... bah. Ik kan er echt niks mee... Dat laatste grote gevecht met al die clones, dat laat ik dan even buiten beschouwing, maar bijvoorbeeld dat begin met het vliegtuigje dat landt. Ai, wat een missers. Die explosie die daarop volgt... oef. En wat krijg je dan als toetje op die scene??? JAR-JAR!!! Come on!!

Er waren nog wel wat minpuntjes, zoals het ongeloofwaardige "I slaughtered them all". 3PO vond ik trouwens voor de verandering eens een lichtpuntje in de film . Pluspuntjes moeten vooral komen van Natalie en Samuel. Ewan en Hayden voldoen écht niet.

Ik zou trouwens nooit de Star Wars films in volgorde 123456 willen zien (voor de eerste keer). Vooral bij deze film is het z'n redding dat je weet wat er met Anakin en kornuiten gebeurd. Dat is dan ook maar meteen het grootste pluspunt. Verder was het echt maar héél weinig soeps.

avatar van GerwinF

GerwinF

Goed geschreven tov, helemaal mee eens!

avatar van tess

tess

Idem dito. Wat een tijdverspilling, zeg, deze film. Gillend wegrennen is het beste advies dat ik kan geven. Wat een zooitje zeg. Ongelofelijk!

avatar van aryan

aryan

Je hebt hoge verwachtingen en dan is de hoofdpersoon zo een drama, hij lijkt wel op Jim van idols. Grafisch was het ook niet erg boeiend. Jammer, heel erg jammer, het is hopen op een remake over 50 of 60 jaar

avatar van Pedorstroika

Pedorstroika

Haha ja inderdaad!! Hij lijkt echt op Jim en da's geen compliment.

Nou ja, gelukkig zie Nathalie er gewoon lekker uit, dus dat maakt dan weer wat goed.

Eindscene vind ik trouwens wel sterk, met die stardestroyers die opstijgen...

avatar van mafiabaas

mafiabaas

Vond hem matig het eerste 1½ uur is heel saai maar daarna de Clone War is wel heel erg goed en leuk. Jammer dat de Bounty Hunter Jango Fett dood gaat, hij is de stoerste :d Yoda is trouwens wel heel erg mooi gemaakt al die gezichtsuitdrukkingen en bewegingen waren erg goed gemaakt. Was ook grappig dat Yoda ging vechten tegen Dooku

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Een wat onboeiende special effects-vertoning met een duf verhaal en stroef acteerwerk. In deze zin zitten alle negatieve punten van de film verwerkt. Anderzijds is het een vermakelijk ( zeker op het einde) en soms visueel overdonderend science fiction - spektakel. Die Christensen is een ramp , de romance was erg stroef. Het eerste gedeelte van de film is maar een saaie bedoeling met enkele leuke scenes ( zoals het vliegen doorheen de straten , toch wel wat geript van the fifth element , maar wel erg mooi gedaan) Op het einde komt er schot in de zaak. Het arena-gevecht is cool en leuk om zien ( al waren de special effects van die beesten erg zwak). Het is nog steeds erg cool om jedi-gevechten met het laserzwaard te zien. De inleiding van de clonewars geeft een echte kick. Overweldigend , veel actie en mooie effecten. Christensen is zoals gezegd niet echt een goed acteur , maar toch was hij redelijk overtuigend in de lichte verwijzingen naar de duistere kant die in hem schuilt. ( scene over die dictatuur , zijn boosaardige blik ...) Dit is spijtig genoeg het enigste positieve aan zijn prestatie hier. Lucas is niet werelds begaafst regisseur ( dat bewijzen die stroeve romance en dialogen al) maar het was wel een erg leuk gegeven om Yoda te laten vechten. Eerst komt hij met een wandelstok , wankelend naar Dooku toe ; een paar seconden later springt hij 2 meter hoog met een laserzwaard . Phantom Menace was toch iets beter. Maar het is en blijft een rasechte starwars-film dus 6,5 /10 is zeker verdiend.

avatar van flowerking

flowerking

tjonge, wat een ketting-reacties! ineens geen positief punt meer te ontdekken. wel 3,33 * gemiddeld.

avatar van flowerking

flowerking

Laatst weer eens bekeken, maar ik vind het allemaal wel meevallen met de acteerprestaties van dhr. Christensen. Hij doet erg z'n best om de overgang van Anakin naar Darth te laten zien (of althans om een begin daarmee te maken) en dat gaat hem best goed af.

Alsof Mark Hamill en Carrie Fisher in A New Hope zo goed waren.

Wat mij meer stoort is die overdreven coolheid van Natalie Portman. Dat heb je als je constant voor een blauw scherm staat en net moet doen alsof JJB voor je staat.