• 9.374.446 stemmen

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002)

Sciencefiction / Fantasy | 142 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Hayden Christensen, Ewan McGregor en Natalie Portman

Releasedatum: 16 mei 2002

Plot Star Wars: Episode II - Attack of the Clones

"A Jedi Shall Not Know Anger. Nor Hatred. Nor Love."

Padmé Amidala, die haar ambtstermijn als koningin van Naboo er op heeft zitten en nu een plaats in de senaat inneemt, ontsnapt tot tweemaal toe ternauwernood aan een aanslag op haar leven. Jedi-meester Obi Wan Kenobi's leerling Anakin krijgt de taak om haar te beschermen, en er begint iets moois te bloeien tussen de twee. Ondertussen onderzoekt Obi Wan de verbanden tussen de moordaanslagen, een separatistische beweging onder leiding van voormalig Jedi Count Dooku, en de bouw van een kloon-leger op een afgelegen planeet.

Anakin Skywalker

Shmi Skywalker

Jango Fett / Clone Troopers

Senator Bail Organa

Jordy

nieuw "hoogtepunt" in film-piracy : de film is een week voor de Amerikaanse release al te downloaden

ik wacht wel 6 dagen kwaliteit zag er niet uit

StarWarsFreak

Al kon ik de film al huren.. dan zou ik dat nog niet doen!

Ik wil hem gewoon de eerste keer in de bios zien!

Obiwannes

Dit is toch zeker een film die je eerst in de bios moet zien. Al die prachrige special effects hebben veel minder effect op je tv. In de bioscoop is deze film veel beter.

Trouwens bij ons tonen ze de film al op 15 mei :):) In een lokale bioscoop. Terwijl de grote bioscopen (kinepolis, metropolis) pas hun premiere op dondernacht doen. En dan maken ze reclame voor hun exclusieve wereldpremiere op donderdag om 20.00 ...

Hopelijk merkt Foxx niet dat ze in onze lokale cinema hem woensdfag al draaien.

dttom

ik ga er ook al woensdag heen dus geen foutje

ow lachen, waar?

dttom

toch wel foutje mijn zus heeft mij verkeerd geinformeerd , donderdag it is

avatar van gotti

Heb gereserveerd en ga er vrijdag heen. Ben benieuwd. Eerst donderdag Episode 1 kijken. Nog nooit gezien.

avatar van Flexje

Flexje

heh shit...dacht dat ik de eerste zou zijn met een stem

thaman , waarom 2 sterren?

Obiwannes

Helaas zoals ik al vreesde is de vorstelling in mijn lokaal bioscoopje uitgesteld tot vrijdag Ze zullen misschien klachten hebben gekregen van de grote cinema's.

StarWarsFreak

Ik kan niet wachten tot vanavond!!!

eindelijk in de bios!!

En ik ga er heen!!!

avatar van Goodfella

Goodfella

thaman , waarom 2 sterren?

Ja thaman... RECENSIE!!

Obiwannes

Ja, waar ben je hem percies gaan kijken?

Ben ook wel benieuwd wat je er van vond Thaman.

Obiwannes

Ow nu begint het toch spannend te worden. na 2 jaar van foto's, berichten, geruchten, ... volgen ga ik hem eindelijk morgenavond zien. De verwachtingen zijn hoog gespannen, maar de recensies waren goed, dus is de film geweldig. (hoop ik alvast) Is er iemand die hem vannacht gaat zien.

Ik kon helaas niet vanwege school

avatar van gotti

Ik moest ook veel doen voor school en ga morgen ook. Ben benieuwd.

dttom

Net terug en ik vond hem erg gaaf. De gevechten zijn briljant, special effects erg goed en YODA!!!!!!!!! Jammer genoeg was het middenstuk niet heel erg spannend maar toch nog wel vermakelijk, het liefdes verhaal was gewoon lachwekkend, niet positief dus . Dus begin was goed middenstuk iets minder en het einde was fantastisch !

avatar van Etienne U

Etienne U

Meesterlijk...........mooie scene's verhaal was beter en sja de dialogen kunnen nog steeds beter maar daar gaat ik het maar niet over hebben. Actie volop vooral de 2de helft. Mijn avond kan niet meer kapot =]

4 sterren...............oh bijna vergeten YODA owns every bad guy in the universe..........lol

zo daar ben ik dan!

Er is weer flink wat aanwezig om je aan te ergeren.. trieste dialogen, een pixar-uiterlijk, en emotionele momenten die totaal niet werken

maar OH MY GOD de laatste drie kwartier maakt ZO veel goed... prachtige gevechten in de Arena, en daar vlak na (waarin je in een soort Saving Private Ryan achtige manier de gevechten van de clones ziet, één van de weinige momenten die totaal niet CGI aandeden, het leek wel of ze er met een handheld-camera tussen liepen) maar vooral... en hier gebruik ik even een aparte regel voor...

YODA

damn de mensen die Yoda geanimeerd hebben moeten (zoals in een recensie op aintitcool al gezegd werd) genomineerd worden in de categorie Best Supporting Actor. Die gezichtsuitdrukkingen, de lichaamstaal en vooral zijn BAD ASS gevecht op het eind.. wat was dat stoer

Christensen en Portman waren okee... hun verliefdheid enzo kwam totaal niet over maar dat kwam vooral door de slechte dialogen... verder was het politieke geneuzel in het begin weer niet erg interessant

en natuurlijk fantastisch hoe de aansluiting begint te komen met de oude trilogie... de droids, sommige schepen, Imperial March af en toe er doorheen...

maar goed, heel veel om van te genieten dus, maar ook zat om je aan te ergeren.. een beetje a la Return of the Jedi, die ik precies even goed vond

3,5 * dus weer, duidelijke "step up" in vergelijking met Phantom Menace... als ze Ep. III van dezelfde kwaliteit weten te maken als de laatste drie kwartier van dit deel wordt het een topper

avatar van Lt-zero

Lt-zero

what dttom said

avatar van Jos2

Jos2

Dus ik kan er wel naar toe? (Ben gevraagd mee te gaan)

Obiwannes

Op dit moment hebben we hier meer stemmen als op imdb. (awaiting 5 votes) Wat een gebeurtenis voor zo'n film!!

Dus als jullie hem geweldig vonden zal ik hem hopelijk ook super vinden. Vanavond ...

Jordy

Jos, als je TPM écht verschrikkelijk vind, zou ik hier niet heen gaan...

imdb heeft vast wel al enkele honderden votes gekregen, maar ze wachten altijd tot de film een dagje gedraaid heeft voor ze ze tonen

avatar van vic

vic

eindelijk

Iedereen zeikt die lucas maar af omdat hij niet kan regisseren en zijn teksten zo beroerd zijn maar dat is juist de charme van de star wars films. Het gaat om het hele plaatje wat die films zo magish maken. Maar ik moet zeggen dat deze erg cool was. Anakin is erg goed gecast je ziet de dark side in zijn ogen maar hij is toch de good guy (nog wel). Het jango fett verhaal was ook erg goed. Ik moest alleen denken aan miljoenen clonen van die "once where warriors" gast damm ja dan heb je wel een erg cool leger. Het is wel zo dat de verhaalijn van anakin niet erg boeiend was terwijl die van kenobi ik juist wel erg goed vond. 4 sterren

avatar van Phooze

Phooze

Damn, ik moet nog een week wachten.... "Wie te laat reserveert, reserveert niet meer" is een oud chinees gezegde...

avatar van IamBernie

IamBernie

Ik ga vannacht ! Yeehaaaaa

Geweldig!!!

echt een super film!!

ik heb de hele film met open mond zitten bekijken!! ik vind deze echt heel gaaf alleen vind ik het wel jammer dat we nu weer 3 jaar moeten wachten! het einde is echt heel open net zoals in "The Empire Strikes Back". Pfffffffff wat is Natalie Portman een lekker wijf zeg!

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Pfffffffff wat is Natalie Portman een lekker wijf zeg!

En daar kom je NU pas achter?!? damn...

avatar van Phooze

Phooze

En daar kom je NU pas achter?!? damn...

Ja, hehe, heb je dat witte pakje gezien Verder had ze natuurlijk vroeger nogal een jong imago (want ze was nl. nogal jong, in bv. Leon).

avatar van StuF

StuF

dat witte pakje was beter ja ... toen kon je zien dat ze TOCH wel tieten heeft!

moet je haar over een jaartje ofzo eens zien... bwaaaaah kwijlkwijl

avatar van NERD

NERD

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Ik ga hem vanavond lekker kijken, gelukkig heeft een vriend van mij gereserveerd

laser gunsenaatonderzoeklegerdeath starjedicult figure bruiloftgeweldkendo ruimte-operaspaceport teenage rebelliongood becoming evil alien racemechanical handyoda