• 9.374.473 stemmen

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002)

Sciencefiction / Fantasy | 142 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Hayden Christensen, Ewan McGregor en Natalie Portman

Releasedatum: 16 mei 2002

Plot Star Wars: Episode II - Attack of the Clones

"A Jedi Shall Not Know Anger. Nor Hatred. Nor Love."

Padmé Amidala, die haar ambtstermijn als koningin van Naboo er op heeft zitten en nu een plaats in de senaat inneemt, ontsnapt tot tweemaal toe ternauwernood aan een aanslag op haar leven. Jedi-meester Obi Wan Kenobi's leerling Anakin krijgt de taak om haar te beschermen, en er begint iets moois te bloeien tussen de twee. Ondertussen onderzoekt Obi Wan de verbanden tussen de moordaanslagen, een separatistische beweging onder leiding van voormalig Jedi Count Dooku, en de bouw van een kloon-leger op een afgelegen planeet.

Anakin Skywalker

Senator Bail Organa

avatar van Jos2

Jos2

eindelijk

Iedereen zeikt die lucas maar af omdat hij niet kan regisseren en zijn teksten zo beroerd zijn maar dat is juist de charme van de star wars films.

Pardon? De charme is dat Lucas niet kan regisseren en dat de dialogen rottig zijn?

Overigens is deel 5 wél goed geschreven en geregisseerd. (Maar niet door Lucas)

avatar van Wer-Al Zwowe

Wer-Al Zwowe

Ik ben net terug van deze film en hij overtrof m'n verwachtingen. Deze film is dan ook een van de beste Star Wars films ooit.

Het verhaal is goed. De romantiek tussen Anakin en Padme is niet overdreven zoals sommigen beweren en past precies in het verhaal.

De eerste tekens van de duistere kant bij Anakin zijn ook al te zien.

Christopher Lee is geweldig als Count Dooku (dat spreek je uit als Doekoe). Alleen jammer dat hij pas in de tweede helft veschijnt.

Ik geef deze film de maximale score.

avatar van gotti

Erg goede film. Erg stoere gevechten van Yoda en het laatste uur maakte de iets mindere dingen in de film erg goed. Erg coole Arena gevechten. Ben erg benieuwd naar deel III. Veel te lang wachten

avatar van hc

hc

Geweldige film, net niet het gehalte van the Empire strikes back maar wel close. Stukken grimmiger en minder uhhh lief dan voorgaande episodes en sorry hoor maar als dit je niet kan bekoren ben je niet goed snik en dien je voortaan geen bioscoop van de binnenkant te bekijken. Geinig detail is de witte doorschijn jurk van Natalie Portman ha ha, George goes kinky???

Met gemak 4.5 ster, deel 3 wellicht de volle score...

Obiwannes

Ben hem dan eindelijk gaan zien, en niet helemaal teleurgesteld.

Alleen ... Dat Hayden Christensen niet kan acteren, voor de rest had de film alles wat hij moest hebben.

Het begin was een beetje traag, en daar had iets meer actie ingemogen, maar dat wordt toch stilaan goedgemaakt, door de fantastische omgevingen en aliens.

Het liefdesverhaal viel me wat tegen, maar dat is vooral door Christensen dus, Portman vond ik hierin veel beter.

Het eerste deel werd vooral gesierd door het prachtige Kamino en het (eerder kleine) gevecht tussen Jango en Obi-Wan

Het tweede deel van de film is geweldig, veel actie, lightsabers, mooie decors en dat is toch waar Star Wars om draait. De drie beesten in de arena zijn erg mooi gemaakt, yoda laat eindelijk zien hoe geweldig hij wel is. (hoewel het wat lachwekkend was) En we zien Anakin meer en meer naar de duistere kant afzakken.

Wat me toch wel erg opvalt (en wat irriteert) is dat Lucas het wel erg duidelijk maakt dat Anakin steeds meer naar de duistere kant gaat. Terwijl een even belangrijk deel, veel minder aandacht krijgt, het grijpen van de macht door palpatine. En een beetje té waren ook de verwijzingen naar de volgende trilogie, je kan er wat insteken, maar er waren er war te veel.

Wat ik ook erg spijtig vond is dat we weinig lightsaberduel hebben gezien, 3 keer een kort stukje, en zonder een echte overwinnaar.

En erg spijtig vond ik dat deze keer Lucas het einde een beetje te open heeft gelaten, vorige keer was Darth Maul dood, de toestand op Naboo was opgelost, terwijl ze hier eindigen met een beeld van Sidious, Dooku en yoda die zegt "egun this Clonewar has"

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Dit deel is duidelijk beter dan Episode I, het verhaal gaat in een ruk door, veel actie en érg indrukwekkende beelden, decors en special effects. Het kinderachtige van Episode I is achterwege gelaten wat de film veel goeds doet, 't is nou eenmaal geen kinderfilm. Verder vond ik het prachtig om te zien hoe Anakin soms die slechte blik in z'n ogen laat zien, en dat je merkt dat hij langzaam aan naar de 'dark side' toe glijdt. De liefdes scenes vond ik best mooi (met name de romantische omgeving dan), maar waarom moeten ze nou van die cliché en stomme dialogen hebben, erg zonde! En tot slot Natalie Portman is gewoon een mega babe !!! 4 sterren voor Episode II.

avatar van tyleet11

tyleet11

Ik ben gisteren naar AOTC geweest. En ik moet zeggen, wat een geweldige opvolger op TPM! De vechtsscenes waren ontzettende goed!

De liefdesscenes en de acteerprestaties van hayden christensen konden me niet echt boeien (ondanks dat ik een meisje ben) en de dialogen waren in de liefdesscenes dan ook niet echt op zijn best.

Maar het verhaal van Obi-wan en de manier waarop Ewan McGregor zijn karakter heeft ontwikkeld is verbluffend. In TPM had hij niet zo'n grote rol. Gelukkig is hier verandering in gekomen in AOTC. Christopher Lee en Samuel L Jackson = Toppie!!!

Oftewel, ik vind TPM was een perfect opstapje voor nieuwe star wars fans en AOTC weer helemaal in de sfeer van de oude SW films. Kan niet wachten op ep. 3.

avatar van shayed

shayed

Ik moet zeggen dat ik een beetje teleurgesteld ben. Door de tweede trailer had ik erg veel van deze film verwacht, maar het viel allemaal een beetje tegen. Gelukkig was de rol van Jar-Jar zeer beperkt in dit deel, maar er waren genoeg andere animaties om je aan te ergeren. Het aluminiumfolie- achtige ruimteschip (die ook in de trailer te zien is) zag er bijvoorbeeld erg nep uit evenals de beesten in de arena. Het leek wel alsof ze je wilden overdonderen met de vele animaties wat de sfeer van de film niet echt bevorderde. Hier is echter één uitzondering op, nl. Yoda, die erg mooi en overtuigend gemaakt is. Heel erg cool!

Ik vond Hayden Christensen trouwens wel goed acteren al kwamen de liefdesscènes niet erg overtuigend over.De verhaallijn van Anakin kon me ook echt totaal niet boeien, terwijl de verhaallijn van Obi-Wan wel interessant was (vooral het gedeelte met Jango Fett).

Van alle actiescènes was de massale knokpartij in de arena absoluut de beste.(al die Jedi!) En dan kom ik gelijk bij de grootste teleurstelling van de film: het laatste lightsabergevecht. In TPM maakte dat laatste lightsabergevecht een hoop goed. Het was een uitermate spectaculair gevecht dat ervoor zorgde dat de adrenaline met een noodgang door mijn lichaam werd gepompt. In AOTC is dit echter niet het geval. Obi-Wan (die in TPM nog Darth Maul versloeg, geen geringe prestatie lijkt mij) word zo maar even opzij geschoven door Tyranus en met Anakin maakt hij ook korte metten. Waar ik vooral naar uitkeek was het stuk waar Anakin met twee lightsabers vecht en dat stuk duurde misschien één seconde. Yoda maakte het gebrek aan een goed gevecht enigzins goed door helemaal door het lint te gaan, maar dat mocht niet baten.

***1/2

Goodfella

Staat inmiddels met een 8.2 op de 113e plaats in de IMDb Top 250.

Goodfella

Nou... heb er weinig meer aan toe te voegen eigenlijk. De film moet het vooral hebben van het laatste uur, dat dan ook overweldigend is. Liefdesverhaaltje en begin van de film vallen wat tegen eigenlijk. Bij het gevecht tussen Yoda en Saruman lag ik trouwens helemaal dubbel, maar het was tegelijkertijd het coolste lighsaber gevecht ooit!!

En nu 3 jaar wachten...

avatar van Wer-Al Zwowe

Wer-Al Zwowe

Bij het gevecht tussen Yoda en Saruman lag ik trouwens helemaal dubbel,

Ik dacht dat Christopher Lee in deze film voor Count Dooku speelde en in Lord of the Rings voor Samuran.;-)

Klopt.

Moest alleen de hele tijd denken van: "He, daar heb je Saruman met kort haar!!" De rollen van Christopher Lee in FotR en deze film zijn dan ook eigenlijk bijna precies hetzelfde.

avatar van Borezz

Borezz

YODA!! 4 ****

Afrader voor de echte fans: ga NIET naar een Pathe-bios (zeker niet zaal 8 in Pathe Eindhoven) maar bijvoorbeeld naar Metropolis in Antwerpen. De film was geweldig, maar de beeldkwaliteit slecht(ruis, ondertitels die motion-blurren) en geluid niet veel beter (de subwoofers van de bios onder de zaal stoorden irritant).

Dat wordt wachten op de DVD!

StarWarsFreak

Ik was in arnhem naar star wars geweest, en daar was het geluid super! ik was de 16e gegaan en dat was dus de eerst keer dat hij draaide, er zaten dus 400 man in de zaal en als er een gevecht was ging iedereen klappen ik vond da6t echt niet cool. Daarom ga ik deze week nog een keer in doetichem, dat moet de beste bios van nederland zijn. ik ben benieuwd

weet trouwens iemand waneer er een dvd box van star wars uit komt?

avatar van Jordy

Jordy

hmn dat klappen bij de voorstelling waar ik was vond ik juist erg leuk... alleen het gezucht en gelach tijdens de "romantische" scenes vond ik wat minder (hoewel: wel begrijpelijk)

een dvd-box van de oude trilogie zit er voorlopig nog niet in, waarschijnlijk pas na episode 3. Wel hoorde ik dat de DVD van AOTC al dit jaar komt...

Phooze

Ik ben vandaag gegaan. Wel allemaal kleine kinderen die dan tijdens de film gaan praten. Dan hoor je toch dat die mannetjes het niet snappen. Enkele citaten: "Obi-wan gaat toch dood in deze film?", "Die graaf (count dooku) is toch darth vader", "Waar is Jar-Jar !?". Nou, anyway, erg vet die film !! Ondanks de kiddo's toch erg genoten van de mooiste omgevingen die ik ooit heb gezien en het massaalste gevecht dat ik ooit heb gezien !! Het verhaal was wel matigjes, maar word goed gemaakt door de verwijzingen naar de andere films die de film meer inhoud gaven. 4,5 ster van Phooze !!

[Soort van spoiler]

Als yoda op het eind de kamer van dooku binnen komt lopen had ik graag het liedje "You ain't seen nothing yet" willen horen

Het is ook prachtig hoe je ziet dat palpetine gewoon erg sterk is in de force en dat hij de toekomst kan zien. Vooral hoe hij inspeelt op anakin is gewoon meesterlijk ! Echt zo van "Zo jongen, ga jij maar lekker padme bewaken en leef je maar lekker uit op haar !"

[/Soort van spoiler]

Goodfella

Haha!! Waar heb je dat gehoord? Ik ga altijd naar de Cinecity in Doetinchem (woon er 10 min. fietsen vanaf...) maar zo heel bijzonder is het niet hoor. Tenminste, behalve als je publiek wat de hele film z'n mond houdt bijzonder vindt. Want dan zou ik zeker gaan!!

Phooze

Net op een site geweest die ik nog nooit had bezocht:

<a href="http://www.xi-online.nl"; target="_blank">http://www.xi-online.nl</a>;

Best wel aardig siteje. Maar toch niet echt een film kenner die de recensie van Attack of the Clones heeft geschreven. Hij heeft het namelijk steeds over Obi-One.... Obi is toch geen koe !!??

Hier het artikel:

<a href="http://www.xi-online.nl/recensie/357"; target="_blank">http://www.xi-online.nl/recensie/357</a>;

avatar van neo

neo

ja in pathe schouwburgplein was ook zowat iedereen aan het klappen bij sommige scenes.

over de film zelf:

stukken beter dan the phantom menace.de film was een stuk duisterder en minder kinderachtig.het verhaal is net als in deel 1 niet echt hoogstaand,maar de er is tenminste sprake van goeie karakterontwikkeling.waanzinnig hoe anankin zijn opkomende duistere kanten laat zien en hoe hij op sommige momenten kijkt.ik vond mcgregor ook beter in zijn rol als obi wan kenobi.de film was op visueel gebied overweldigend,maar niet zo overdreven als bij tpm.vond vooral tegen het einde de actie bijzonder spectacualair.vooral yoda kicks ass op het einde.echt waanzinnig droog dat ie eerst hevig aan het vechten is en na dat het voorbij is weer kreupel loopt.:)

ik vond het ook erg goed dat samuel l.jackson meer screentime had en jar jar erg kort in beeld is.de score is weer geweldig,hoewel ik het jammer vond dat bij het begin van de clone war een stuk muziek wordt gebruikt,wat ook bij een actiescenes in tpm werd gebruikt.ooh ja voor ik het vergeet,jango fett was echt cool.4 sterren

avatar van iman

iman

De film was gewoon ongeloofelijk stoer... en het hoeft toch ook geen super uitgebreid verhaal te zijn... net als of in de andere Star Wars films zo'n uitgebreid verhaal zit... dus niet zeiken... de film is briljant...ik heb 'm nu al 2 keer gezien...en het was allemaal prachtig...DE HELE FILM.. ook de romantische dingen DUS!!

Obiwannes

Dat valt dan nog mee, achter mij zaten een paar giecheltrutten die hard zaten te lachen tijdens het duel Dooku - Yoda (haha, zie hem vliegen,... ) Niet erg leuk.

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Na al de positieve commentaren waren mijn verwachtingen blijkbaar toch iets te hoog. Alleen het eerste half-uur vond ik nog meevallen. Daarna vond ik het iets te kinderachtig, en de special effects zagen er soms nog erg nep uit, om van de romance nog maar te zwijgen. Spijtig, want de oude trilogie vond ik echt wel goed

StarWarsFreak

het enige wat ik jammer vond uit deze film is het slechte acteren van Hayden Christensen. maar dat maakt portman weer helemaal goed.

Phooze

Dat valt NOG mee. Bij mij begon de hele zaal te lachen.... ik vond het eigenlijk nog best een serieus gevecht....

avatar van Blindfold

Blindfold

Ik heb hem donderdag in Pathé Rotterdam gezien. Lekker groot beeld. Helaas zat ik op rij 3, dus het was wel heel erg groot allemaal. Het liefdesverhaal vond ik erg goed. Soms nog iets teveel Blue screen effecten (als Anakin gaat paardrijden op dat beest), maar zeker een hele goede film, die weer een beetje de Star wars magie laat terugkomen die TPM zo hardgrondig verkracht had. Net 4 sterren omdat Yoda zo ontzettend cool was.

avatar van brui1011

brui1011

De DVD komt naar alle waarschijnlijk uit op 21 oktober. (voor je agenda )

avatar van shayed

shayed

Ik vond Christensen juist erg goed spelen, je ziet hem langzaam veranderen en naar de Dark-Side overhellen. De enige scènes waar er echt slecht geacteerd werd waren de liefdesscènes en dat was niet alleen aan hem te wijten, maar volgens mij aan het feit dat er gewoon totaal geen 'chemistry' tussen Christensen en Portman was.

Obiwannes

Ik vond Christensen toch ook wel zeer slecht. Niet alleen de liefdescene (die Portman veel beter doet) maar de gehele film. Kan het niet echt uitleggen. Je vind het wel of niet slecht...

Spijtig genoeg doet hij ook episode III

En bij yoda viel het ook nog mee, vond het ook wel even grappig, maar niet om luideop andere mensen te storen. En het was idd. vrij serieus.

avatar van NERD

NERD

6 pagina's vol en we raken maar niet uitgepraat

Zal hem ook ooit wel eens in de bios gaan zien, bij gebrek aan beter

StarWarsFreak

daar had ik het juist over, de rest deed hij wel goed! vooral als hij die woede aanvallen krijgt.

laser gunsenaatonderzoeklegerdeath starjedicult figure bruiloftgeweldkendo ruimte-operaspaceport teenage rebelliongood becoming evil alien racemechanical handyoda