• 9.378.153 stemmen

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002)

Sciencefiction / Fantasy | 142 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Hayden Christensen, Ewan McGregor en Natalie Portman

Releasedatum: 16 mei 2002

Plot Star Wars: Episode II - Attack of the Clones

"A Jedi shall not know anger. Nor hatred. Nor love."

Padmé Amidala, die haar ambtstermijn als koningin van Naboo er op heeft zitten en nu een plaats in de senaat inneemt, ontsnapt tot tweemaal toe ternauwernood aan een aanslag op haar leven. Jedi-meester Obi Wan Kenobi's leerling Anakin krijgt de taak om haar te beschermen, en er begint iets moois te bloeien tussen de twee. Ondertussen onderzoekt Obi Wan de verbanden tussen de moordaanslagen, een separatistische beweging onder leiding van voormalig Jedi Count Dooku, en de bouw van een kloon-leger op een afgelegen planeet.

Anakin Skywalker

Shmi Skywalker

Jango Fett / Clone Troopers

Senator Bail Organa

EmDee

Euh, wat was er zo bijzonder aan die stem?

avatar van jacom

jacom

nog slechter (ik wist niet dat het mogelijk was) dan Episode I

avatar van jedymaster

jedymaster

pardon? deze film slechter als 1 dacht t niet alleen al een vechtende yoda daar heb ik sinds 80 op gewacht

avatar van GerwinF

GerwinF

jedymaster schreef:

Ja Yoda de maffe stuiterbal, die vond ik wel zo nep. Vooral het einde is zo fake gemaakt.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Echt geweldig hoe ie daar zit te stuiterballen. En t zag dr helemaal niet nep uit, iig niet op n DivX

avatar van Cornholio

Cornholio

Dit is een goede film ook al is hij misschien wat te vol met special effects is dit toch een top klasse film.

avatar van Danté

Danté

Cornholio heeft gelijk ik vind deze film goed en ik geef hem een 4,5 dus een redelijke top film.

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

Ja starwars ten top he. maar het word mij allemaal wat te veel computer animaties gebruikt.

de geloofwaardigheid begint bij mij wat te zakken de vorige delen vond ik beter.

avatar van gandalf

gandalf

Mag ik ook nog wat zeggen? IK vind deze film echt bagger. Ik vond het acteerwerk niet overtuigend en de film gewoon niet spannend. Ik begrijp desondanks best dat fans dit een leuk vermaak vinden. Ik wil niet zeggen dat ik anti-star wars ben, maar deze film is gewoon aan mij niet besteed.

avatar van soboer

soboer

Laat ik maar eerst eens beginnen met de negatieve punten:

Hayden Christensen. Een en al overacting waar ik me erg aan heb zitten storen.

Teveel CGI. CGI is net als make up; you can use is but don't abuse it.

Komische elementen. Met name C3PO. Alsof George Lucas ook rekening wilde houden met 10 jaar en jonger.

En dan nu de positieve punten:

Christopher Lee speelt een formidabele rol. Veel beter dan die Darth Maul. Jammer dat hij zo weinig in het verhaal voorkwam.

Ik vond het verhaal ook iets beter dan TPM. [spoilers] aan het einde van de film krijg je ook weer echt dat SW-gevoel als je Count Dooku en the Emperor met elkaar samen ziet.

Ik hoop ook dat Count Dooku in deel 3 terugkeert.

avatar van Yak

Yak

soboer schreef:

C3PO vind ik in alle Star Wars-films een ongelooflijk irritant figuur.

avatar van T.O.

T.O.

Ik vind C3PO altijd wel grappig eigenlijk. Niet echt realistisch natuurlijk, maar goed.

avatar van Phoenix

Phoenix

Veel beter als The Phantom Menace. Geen irritante Jar-Jar, NOG betere effects en massale gevechten met jedi's en Yoda, iets waar we iedereen 20 jaar op heeft gewacht. Door de love-story moet je even heenbijten maar je geduld word meer dan ruimschoots beloond. Het acteren viel me nog best mee, was nog best redelijk. Idd erg mooi om te zien hoe de aansluiting met de oude trilogie vaste vormen begint aan te nemen. 4* voor Attack of the Clones.

En ik hoop idd ook dat Dooku terugkeert, ik verwacht eigenlijk van wel... er ontsnappen niet vaak bad guys in de Star Wars episodes die niet meer terugkomen.

avatar van Jordy

Jordy

Na laatst de oude trilogie weer deels gezien te hebben (hoe leuk ook) vind ik het erg vreemd dat er mensen zijn die dit zoveel slechter vinden. Volgens mij hebben deze personen in de loop der jaren een beetje een té rooskleurig beeld van de oude films gekregen, want slechter dan ROTJ is dit écht niet

avatar van yosemite44

yosemite44

ik heb van deze film anders ook enorm genoten. toch denk ik dat velen moeite hebben met het liefdesverhaal (en -theme?) en het acteren van hayden christensen (ik ook).

daarnaast zijn die eerste drie delen pure nostalgie en je hebt natuurlijk darth vader...

Jordy schreef:

De oude films hadden vooral veel betere verhalen en interessantere karakters. Zelfs deel 3, die inderdaad een stuk minder is.

Maar de prequels vind ik echt volslagen oninteressant. Ik vind ze lelijk, het verhaal interesseert me helemaal niks en de karakters boeien totaal niet.

avatar van Hemdale

Hemdale

Snap je wel iets van deze film als je de vorige delen niet hebt gezien? Ik wil de film eigenlijk wel eens een keer zien maar ik heb nog nooit een star wars film gekeken.

Queto Yurlunyur

Nee, zonder eerst delen IV, V, VI en I (in specifiek die volgorde; niet eerst ep. I) gezien te hebben, zou je hier niet veel van begrijpen. En als de specifieke subplots van deze episode al zou kunnen volgen, dan nog zou je rol van die subplots in het geheel missen, die hier heel relevant is.

Queto Yurlunyur schreef:

Waarom juist in die volgorde?

Queto Yurlunyur

Omdat ze in die volgorde uitgebracht zijn om in die volgorde bekeken te worden. Als je eerst I (en II en III) zou zien, zouden vele verrassingen uit IV, V en IV geen verrassingen meer zijn. Bovendien is haalt Episode I een groot deel van zijn kracht (voorzover het dat heeft) uit de wetenschap wat er met de personages, met name met Annakin later zal gebeuren.

avatar van Hemdale

Hemdale

Bedankt voor je antwoord, Queto Yurlunyur. Dan zal ik dus eerst deel IV maar even huren.

EmDee

Tja, als je eerst de oude trilogie kijkt, zijn er ook al een dingen die je weet in deel I en II.

Als straks beide trilogieën af zijn, denk ik toch dat je het in de chronologische filmvolgorde moet zijn. (vind ik)

avatar van Wouter

Chronologisch qua uitbreng, hoop ik....

Nee, qua verhaallijn.

avatar van Wouter

Leuk voor de fans, maar niet aan te raden voor een eerste visie, lijkt me. De nieuwste trilogie speelt duidelijk met het feit dat je weet wat er met Anakin gaat gebeuren.

EmDee

Maar als je eerst de oude trilogie gaat kijken, weet je dat toch net zo goed.

EmDee schreef:

Maar als je eerst de oude trilogie gaat kijken, weet je dat toch net zo goed.

Dat is mijn punt.

Het is de bedoeling dat je het weet .......

EmDee

Ik vind t nogal tegenstrijdig klinken.

Als je ze op volgorde van episode kijkt, zie je de ontwikkeling van de karakters en vooral de enorme rol die Palpatine in het geheel speelt. Want hij is eigenlijk de regisseur van het geheel.

Queto Yurlunyur

Het probleem is dat als je niet weet wat er met Annakin (en Palpatine) vanaf deel IV geworden is, je episode I tamelijk doelloos zou vinden; het introduceert de personages ook niet (wat IV wel doet), het gaat ervan uit dat je ze kent. Nu zou je de hele serie, episodes I t/m IV, als één grote film kunnen zien, waarin de rol van personages pas achteraf blijkt (binnen één film een heel acceptabel principe), maar dan nog zou het verhaal voor iemand die het nog niet kent rommelig opgbouwt zijn. En de grote verrassing aan het eind van ep. V is dan geen verrassing meer.

Episodes I en II zijn zelfstandige films, die, mits je IV t/m VI kent, best op zichzelf elk een los, afgesloten verhaal vormen (zij het mager, maar daar gaat het nu niet om). Ken je IV t/m VI niet, dan zou het belangrijkste plotelement je ontgaan.

En zelfs als je het geheel als één grote film zou willen zien, wat is er dan mis met een verhaal dat eerst een stuk in het 'heden' vertelt, en halverwege overschakelt op wat daaraan vooraf ging? Dat is toch ook geen ongewone techniek? Dan zou het verhaal ten minste logisch opgebouwd zijn (wat betreft introductie van personages etc. dus).

Queto Yurlunyur schreef:

En de grote verrassing aan het eind van ep. V is dan geen verrassing meer.
Klopt, maar als je eerst episode 1 en 2 kijkt weet je ook niet dat (het volgende niet lezen als je episode 3, 4 ,5 en 6 nog niet gezien hebt!)

Anakin over zal slaan naar de dark side en Darth Vader wordt.