• 9.375.336 stemmen

Met onder meer: Takashi Tachibana

Gesproken taal: Japans en Spaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Mimi wo Sumaseba

"I found someone I like."

Whisper of the Heart gaat over een jong meisje, Shizuku. Als er iets is dat Shizuku graag doet, is het lezen. Allerlei boeken werkt ze op een razend tempo door en in de plaatselijke bibliotheek is ze het meest te vinden. Wanneer ze weer eens een flinke stapel boeken leent, valt haar op dat in elk boek steeds een bepaalde naam staat van een jongeman die de boeken voor haar geleend heeft, een zekere Seiji Amasawa. Het toeval wil dat ze hem ontmoet. Tussen hen ontstaat een grote vriendschap, waarbij ze niet alleen Seiji beter leert kennen, maar ook zichzelf. Zo komt ze er achter wat ze wil doen in haar leven en schrijft ze haar eerste eigen verhaal.

Shizuku Tsukishima (stemrol)

Seiji Amasawa (stemrol)

Seiya Tsukishima (stemrol)

Asako Tsukishima (stemrol)

Teacher Kosaka (stemrol)

Kinuyo (stemrol)

Shiho Tsukishima (stemrol)

Shiro Nishi (stemrol)

Tall Friend of Mr. Nishi (stemrol)

The Baron (stemrol)

Niet eens 1 berichtje bij deze Ghibli ?

Vond het nochthans een zeer mooie, al lijdt hij aan een vreemde ziekte die wel meer Ghiblis hebben. Betoverend als je er naar kijkt, maar na verloop van tijd vervagen ze een beetje. Ofwel reken je dit de film aan, ofwel verras je jezelf telkens weer bij herziening ... 't is maar hoe je het wil bekijken.

Het verhaaltje is simpel, maar zeer mooi en met veel liefde uitgewerkt. Er hangt een warme en romantische sfeer over de film, zonder echt te vervallen in meligheid. De sunset op het einde van de film overtrof zelfs menig liveaction shot van soortgelijke gebeurtenis. Een kalme film die je rustig inpakt met prachtige backgrounds, mooie animatie, betoverende muziek en een hartverwarmend verhaal. Ghiblimagie dus.

avatar van Pandabanana

Pandabanana

Ik heb hem net gedownload en ga hem zo kijken =) Het heeft in elk geval wel een mooi verhaal, nu hopen dat de film ook mooi is...

Chr.s

Niets toe te voegen aan O.H. Gewoon subliem dit, ze flikken het bij Ghibli iedere keer weer.

4,5*, uiteraard.

Jammer genoeg nog steeds te weinig fans voor dit filmpje. Het goede woord blijven verkondigen hé Chr.S

Chr.s

Op IMDB hebben toch al wel veel mensen deze film gezien. Nu moviemeter nog.

avatar van tsjidde

tsjidde

111 minuten lang op het puntje van je stoel, met een grijns op je gezicht, alleen maar genieten. De welhaast onvermijdelijke Ghibli-magie, die me in Tonari no Totoro wat teveel werd, werkt hier perfect. Het musiceerstukje is een kippenvelmomentje. Gewoon een briljantje, niet minder dan 5 sterren en linea recta naar mijn top 10. Nou alleen nog dat liedje uit mijn hoofd zien te krijgen "... country road".

avatar van Menghini

Menghini

Isie al te krijgen dan?

danuz

Wat een verschrikkelijk mooie, subtiele, betoverende en ontroerende film. Gelijk al op het begin had ik de grootste glimlach op mijn mond. Tranen in mijn ogen bij het spelen samen met het koortje.Schitterende muziek, erg fraai getekend. Ik kan er maar niet over uit hoe prachtig dit soort films zijn, ware kunst. De atmosfeer in de film is echt ongelofelijk goed weergegeven. Er zijn momenten dat dit meer het gevoel van de zomer uitbeeld dan een echte film dat zou kunnen doen. De kou die je voelt wanneer Seiji Shizuku komt ophalen voor een fietstocht. Het voelt zo echt aan.

Dit was voor mij misschien wel de mooiste Ghibli, eentje die dicht tegen de (zo niet op) 5* komt te staan. Mijn gevoel zegt eigenlijk 5, maar ik moet hem nog even laten zakken. Diep ontroerend, maar tegelijk teder en luchtig filmpje. Bij de aftiteling viel ik bijna op mijn knieën, een groots gevoel bij een erg kleine film. De film verteld met kleine middelen zo veel over het leven. Briljant!

Chr.s

Prachtig filmpje ja. De Regisseur (Yoshifumi Kondo) zou waarschijnlijk de opvolger van Miyazaki als hoofd van Ghibli studio's worden, helaas overleed hij in 1995 met slechts een eigen film op z'n naam. (bron;imdb )

danuz

Ik dacht al, zoveel weet jij helemaal niet, Chris . Goed dat de bron erbij staat.

Trouwens, waar ik het gister had over de film te laten zakken, ben ik hem vandaag vrijwel helemaal kwijt. Zoals OH al zei is dit een film die tijdens het kijken prachtig is, maar naderhand eigenlijk verwaterd. Dat heeft als voordeel dat ik me over een paar weken weer kan laten verassen.

Chr.s

Klopt ja. Vreemd is dat ik bijv. bij een Kiki, yamada-kun, of totoro dat niet heb. Een moment aan een die films denken en dat warme gevoel komt terug. Maar zie het verder ook niet als een minpunt, want zoals je zegt; het is alleen maar leuk om jezelf nog eens te verassen.

Goed dat de bron erbij staat.

Wel zo netjes he?

avatar van Bas17

Bas17

Zou kunnen commenten, maar ben het gewoon met de comment van onderhond eens dit keer . Ook het cijfer ga ik in mee

En nu nog twee slachtoffers vinden

danuz

Nee, niet slachtoffers, twee liefjes die mee willen vliegen op hemelse wolkjes. Liefde regeert

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Wederom een pareltje uit de Ghibli studio. Heeft qua sfeer en realisme veel weg van (het eveneens briljante) Only Yesterday. Hartverwarmend van begin tot einde. 4,5*

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

En nieuw binnen op nr.14 in de tip 150

Chr.s

En 'Country roads, take me Home' als terugkerend liedje is wel het allerlaatste wat ik bij een anime verwachtte .

avatar van Roodkapje

Roodkapje

kos schreef:
Leuk, mooi gemaakt filmpje dat erg aardig begon, maar iets te lang doorging over dat gedoe met dat verhaal schrijven.

Dit is nou de grote kracht vind ik van dit filmpje. De harde levensles die je totaal niet verwacht. Je verwacht dat het boek megagoed zal zijn, maar het is gewoon een first try. En zij komt langzaamaan tot dat besef terwijl ze aan het schrijven is, en die oude man zegt het dan nog es tegen haar.

Ik denk dat niemand nog nooit in een vergelijkbare situatie heeft gezeten. Ik moet nog vaak terugdenken aan deze les

avatar van Phoenix

Phoenix

Dat koortje vond ik nou weer net iets teveel van het goede maar verder weer een heerlijk oprechte, warme niets-aan-de-hand-film.

avatar van Goodfella

Goodfella

Bijzonder fijne Ghibli die dankzij z`n onnavolgbare nostalgische en naïef-romantische sfeer volledig boven zichzelf uitstijgt. Film die bovendien het knapst hét zomergevoel uitstraalt sinds Any Way the Wind Blows. 4*

avatar van Freud

Freud

Erg mooie film, prachtig en zeer sfeervol geanimeerd, vooral de zonsopgang aan het einde is inderdaad fenomenaal, echt een kippenvel-moment. Jammer genoeg vond ik het verhaal iets te moralistisch en te eenvoudig, en misschien ook wel ietsjes te zoet. Dat kan ik wel verdragen, maar die Country Road was er op den duur toch teveel aan . De film geeft je wel een enorm warm gevoel en is ongelooflijk mooi gemaakt, dus ik geef toch met enthousiasme 3.5 sterren. Stiekem heeft hij me ook wel aan het denken gezet over mijn eigen ambities, als blijkt dat hij mijn leven veranderd heeft dan zal ik hem wel komen opwaarderen .

avatar van kiriyama

kiriyama

Waar is deze te krijgen?

danuz

Bij de Boudisque ligt hij sowieso.

Verder ook bij play.com.

avatar van kiriyama

kiriyama

Bedankt

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Weer een schitterend geanimeerde film van de Ghibli studio `s. Het verhaal is wat simpel maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door het luchtige sfeertje dat er hangt. Ik vind het knap dat de film mij bleef boeien zonder dat er een plotwending aan te pas kwam. Deze film moet het vooral hebben van de hartelijkheid van de personages die een bepaalde warmte uit weten te stralen. Neem nou, dat stukje waarin jong en oud met elkaar Country Roads zingen, niet gepland, gewoon doen! Lekker ongecompliceerd. Thema `s als liefde en niet precies weten wat je in je leven voor een beroep moet gaan uitoefenen zijn niet nieuw, maar worden humoristisch gebracht. Behalve het moraallesje, bezit de film gelukkig vooral weer veel Ghibli magie: fijne muziek, fijne personages die vooral grappig zijn en betoverende shots. Neem nou de kat die met de trein gaat en Shizuku, die daarom wat vreemd de camera inkijkt .

En het eindshot met die zonsopgang, vond ik echt schitterend. Je zou inderdaad niet zeggen dat je met een animatiefilm te doen had. Een magere 4,5*

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Uitstekende Ghibli film die het naar mijn smaak zeker niet onderdoet aan de gemiddelde Miyazaki. Prachtig geanimeerd, heerlijke zomerse sfeer, goede muziek, juiste tempo en een paar onvergetelijke momenten.

Heerlijke film.

4,5 sterren.

avatar van Zavo

Zavo

Erg leuke Ghibli, oprechte feelgood-film, waarin het gelukkig nooit te dik aangezet wordt. Animaties zijn weer uitstekend. Maar de grootste kracht zit 'm in de mooie en geloofwaardige karakters. 4*

avatar van DieGo

DieGo

In 1 woord Betoverend. Woorden schieten te kort. Prachtig getekend, mooie muziek (japanse versie van Country Road is veel mooier!), een heerlijk verhaal en de hele film een glimlach op het gezicht. De beste Ghibli die ik tot nu toe zag.

5 hele dikke sterren en meteen in mijn top 10.