• 9.161.399 stemmen

A Complete Unknown (2024)

Biografie / Drama | 141 minuten

Genre: Biografie / Drama

Geregisseerd door: James Mangold

Met onder meer: Timothée Chalamet, Edward Norton en Elle Fanning

IMDb beoordeling: Nog geen beoordeling

Releasedatum: 20 februari 2025

Plot A Complete Unknown

"The ballad of a true original."

“A Complete Unknown “speelt zich af in de invloedrijke New Yorkse muziekscene van de vroege jaren ’60. De film volgt de razendsnelle opkomst van de 19-jarige muzikant Bob Dylan uit Minnesota als folkzanger naar concertzalen en de top van de hitlijsten. Zijn liedjes en mystiek worden een wereldwijde sensatie - met als hoogtepunt zijn baanbrekende elektrische rock-'n-roll optreden op het Newport Folk Festival in 1965.

Pete Seeger

Albert Grossman

Bob Neuwirth

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Zeer benieuwd naar deze film. Ik ‘ken’ de muziek van Dylan nu al meer dan 45 jaar. Niet omdat ik het nu zulke goede muziek vond maar omdat mijn oudste broer het altijd draaide. Waar hij ook was. Ik begreep weinig van de smaak van mijn broer maar hé, het was wel mijn oudste broer. Een voorbeeld ! Dus ik heb vaak Dylan samen met hem beluisterd als hij weer eens de genialiteit van zijn idool aan mij wilde laten horen. Of als ik langs zijn slaapkamer liep en de muziek van Dylan van achter een gesloten deur hoorde.

Maar ik zette het nooit zelf op. Vraag mij niet waarom. Het raakte mij niet. Andere smaak. Dylan was van hem.

En hoe verder de jaren gingen hoe ingewikkelder ik de carrière van Dylan vond worden. Maar mijn broer zag hem zo vaak live, bezocht zelfs zijn huis ergens in de VS, noemde zijn eigen boerderij zelfs Maggie’s Farm en 1 keer ben ik ook met hem meegegaan om Dylan live te zien want hé ! Mijn grote broer !

Op een dag heeft mijn broer besloten om zijn eigen pad te gaan en verliet vrouw, kinderen, al zijn vrienden en het gezin waar we samen in opgroeiden en ik heb hem inmiddels al meer dan 8 jaar niet gesproken.

Nu zie ik de trailer van deze film en bij de eerste beelden en vooral de muziek word ik meteen geraakt. Voor mij is Dylan altijd een éénling geweest net als mijn broer. Misschien is deze film een verdieping voor mij in de ziel van mijn broer. Misschien ook niet. Maar ik wil ook ergens graag deze beelden en de muziek met elkaar samen zien en horen om ergens iets weer van vroeger te voelen toen we nog echte broers waren..

Benedict Cumberbatch als Pete Seeger ook. hahaha.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 20 februari 2025 in de bioscoop (Walt Disney Studios Motion Pictures)

avatar van max cady

max cady

kos schreef:

Benedict Cumberbatch als Pete Seeger ook. hahaha.

Edward Norton bedoel je denk ik ?

max cady schreef:

Edward Norton bedoel je denk ik ?

Hm vreemd, is dat later veranderd wellicht?

avatar van IH88

IH88

A Complete Unknown review – Timothée Chalamet’s Bob Dylan is an electric revelation | A Complete Unknown | The Guardian - theguardian.com

'A Complete Unknown' Review: Timothée Chalamet Saves Bob Dylan Biopic - indiewire.com

Hele wisselende recensies. Maar Chamalet is uitstekend, net zoals Norton en Barbaro. En dat de film soms meer lijkt op een regelrechte musical dan een film (de muziek vertelt het verhaal ipv dat de muziek alleen maar een bijzaak is) is voor mij een groot pluspunt.

avatar van zoutzak

zoutzak

Ik reed vorige week nog door Newport denkend aan het beroemde festival in '65. Leuk dat Mangold dit nieuw leven inblaast. Chalamet als Bobby belooft wat en alvast 5 sterren van the Guardian om de verwachtingen nog wat verder te verhogen.

How does it feel?

To be on your own,

with no direction home

Like a complete unknown,

like a rolling stone

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Die Timothée Chalametis doet het steeds beter de laatste tijd als acteur, ik zag verschillende films van hem, maar het is best wel een goed acteur. Die gaan we nog in veel films zien dat is wel duidelijk.

avatar van Kondoro

Kondoro

mcdaktari schreef:

Goed voor de toekomst van Hollywood. Ze hebben er wel weer even zo'n eentje nodig!