• 9.198.931 stemmen

Geregisseerd door: Bennett Miller

Met onder meer: Brad Pitt, Jonah Hill en Philip Seymour Hoffman

Releasedatum: 17 november 2011

Plot Moneyball

"What are you really worth?"

De 'Oakland Athletics' is een Baseballteam uit Californië. Wanneer Billy Beane (Brad Pitt) manager wordt van die club met geldproblemen, gebruikt hij een wel heel onorthodoxe manier om resultaten te halen. Hij gebruikt, samen met zijn assistent Peter Brand (Jonah Hill), namelijk een compleet door computer gegenereerde analyse om zijn spelers te vinden en zo een team vast te stellen voor de World Series.

Billy Beane

Grady Fuson

Elizabeth Hatteberg

avatar van Capablanca

Capablanca

Aardige sportfilm, hier en daar wat overgedramatiseerd.

avatar van Gish

Gish

Met deze film wilde Sven Mislantat, voormalig Technisch Directeur van Ajax, de club grote successen brengen.

Het leverde een 18e plaats op in de eredivisie. Misschien werkt het systeem niet bij voetbalclubs.

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

Ik heb niets met honkbal (alhoewel een oudleraar van mij honkbal international was) en stond sceptisch tegenover deze film, maar wat een goede film. Niet de typisch Amerikaanse sportfilm, dit is een echt verhaal waarin je meegesleept wordt en bovendien zeer goed verfilmd. Het verhaal zal wellicht niet iedereen aanspreken. Prima acteerwerk van Brad Pitt en Jonah Hill.

avatar van Zandadder

Zandadder

Gish schreef:

avatar van Zandadder

Zandadder

MOVIEMAZZTER schreef:

Begrijpelijk, toch is het waargebeurd. Boek

avatar van Vascago

Vascago

Toffe film. Fijn verhaal en zeer behoorlijk geacteerd zeker van Jonah Hill. Leuk feitje over Billy Beane is dat hij aandeelhouder is bij AZ Alkmaar. Persoonlijk als Twente supporter vind ik dat dan weer wat minder. Grapje uiteraard

avatar van mrklm

mrklm

Voormalig honkballer en algemeen directeur van de Oakland Athletics Billy Beane [Brad Pitt] is gefrustreerd over het gebrek aan financiële middelen om zijn team vooruit te helpen. Bij onderhandelingen met de Cleveland Indians ontmoet hij Peter Brand [Jonah Hill], een jonge econoom die de waarde van spelers louter beoordeeld op basis van statistieken. Billy besluit Peter over te komen en besluit volledig te vertrouwen op Peter, die gelooft dat hij met zijn methode met een beperkt budget tot grootste prestaties kan komen. Dat stuit vanzelfsprekend op weerstand, ook bij teammanager Art Howe [Philip Seymour Hoffman]. Waargebeurd verhaal met een uitstekende cast is voer voor statistici, maar geeft ook enig inzicht in hoe de benadering van teamsport sinds 2002 radicaal is veranderd.