• 9.377.473 stemmen

Geregisseerd door: Rob Schmidt

Met onder meer: Eliza Dushku, Desmond Harrington en Emmanuelle Chriqui

Releasedatum: 14 augustus 2003

Plot Wrong Turn

"It's the last one you'll ever take."

Onderweg naar een sollicitatiegesprek krijgt Chris Flynn in de bossen van West-Virginia een botsing met de auto van een paar tieners. Als ze dan besluiten op zoek te gaan naar hulp, komen ze plotseling tot de ontdekking dat ze achtervolgd worden door een paar gruwelijk mismaakte kannibalen ...

avatar van pikkel

pikkel

toen ik hem keek heb ik toch wel een paar keer mijn hoofd achter het kussen verstopt haha, niet omdat ik het zo eng vond maar t was gewoon gruwelijk.

de film is wel vermakelijk maar de karakters spreken me niet aan.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Onderhoudende film, ook spannend bij momenten. Mooi in vorm gegeven door een uit de hand gelopen roadtrip, in tegenstelling tot het zwakke deel 2.

Ook het feit dat er hier nog wat mysterie rondhangt in verband met de kanibalenfamilie doet de film deugd. De achtervolgingen in de bomen naar het einde toe zijn bovendien mooi gedaan.

Spannend bij momenten en kijkt lekker weg.

avatar van powerman

powerman

Tja , erg voorspelbaar dit soort films. Maar als je van het genre houdt dan moet je deze toch ook zien. Een stel vrienden komt op een verlaten (natuurlijk) plek terecht waar een stel lelijke kanibaal broers ze wel even zal afslachten. Eet u smakelijk!!

avatar van jordandejong

jordandejong

Goede schrikmomenten. en die gemuteerde gasten zien er ook wel goed uit.

Als je het zo bekijkt zijn er aardig veel films met van dat soort gasten

wrongt urn 2

wrong turn 3

The hills have eyes (1977)

The hills have eyes part 2

The hills have eyes ( 2006)

The hills have eyes ( 2007

Er zullen er vast meer zijn maar dit vind ik al een heel rijtje.

avatar van de grafhond

de grafhond

Een leuke film. Wat ik graag wilde aanhalen is dat de gehele film door alles goed belicht is. Geen tot weinig donkere hoeken waar de creeps vandaan komen. Ook het hese gekrijs van de hoofdrolspeelster is blijven hangen!

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Deze vond ik echt een goeie film. Leuke mutanten, wel een beetje cliché scenario maar toch mooi gebracht door de acteurs. Het einde zie je wel aankomen maar is toch ook goed gedaan!

avatar van pizza maniak

pizza maniak

Zalige film! Heb deze met een vriend gezien toen het donker was.
De sfeer zat er goed in en ik ben toch een paar keer verschoten. Eliza Dushku en Desmund Harrington vond ik goed acteren alleen die emmanuelle chriqui werkte een beetje op mijn zenuwen. Maar daar worden we gelukkig tijdig van verlost

avatar van flipflop

flipflop

Alleraardigst. Red net de 3,5 niet. Het verhaaltje komt een tikje langzaam op gang en helaas wat cliches, maar na de eerste 25 min. word de film steeds vermakelijker. Leuke kills, aardige acteurs en de film duurt niet te lang. Zelfs een paar schrikmomentjes! Perfecte blood and gore horror dus.

avatar van Minotaures

Minotaures

jordandejong schreef:

Goede schrikmomenten. en die gemuteerde gasten zien er ook wel goed uit.

Als je het zo bekijkt zijn er aardig veel films met van dat soort gasten

wrongt urn 2

wrong turn 3

The hills have eyes (1977)

The hills have eyes part 2

The hills have eyes ( 2006)

The hills have eyes ( 2007

Er zullen er vast meer zijn maar dit vind ik al een heel rijtje.

Hoort de The Descent reeks er niet bij?

avatar van jpbosch

jpbosch

Heerlijk achtervolg, ren, struikel, schrik, huil, wraak filmpje

avatar van baldiron

baldiron

Vond het wel een vermakelijke film met veel schrik momenten. Heb deze film bekenen toen ik 's avonds laat aan het zappen was en hij op tv kwam. Heb me niet verveeld.

avatar van riczz

riczz

Deze film blijft je boeien van begin tot aan eind.

Je wilt gewoon weten hoe het afloopt en wie het weten te overleven tegenover deze kanibalen ...

Verder vind ik zelf dat er ook wel grappige stukken inzitten.

Gewoon lekker geweldadige en gruwelijke film ik kan deze film aanraden om eens te gaan kijken.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Mweh. Dit subgenre is natuurlijk al uitgekauwd tot op het bot, maar als dan ook nog eens een plotwending of iets anders origineels ontbreekt, is er weinig verrassends aan. Ze weten er alleen maar nog meer ongeloofwaardigheid en clichés tegenaan te gooien. Vooral die scene in de boomtoppen met alleen maar horizontale takken en een opvallend heldere lichtinval (?) in het donkere bos is te debiel.

De misbaksels zijn dan nog wel vreemd en lekker gewelddadig, maar zodra ze wat mompelen en rondbanjeren zijn het maar een stel zakken lompe aardappelen. Pluspuntjes dan nog maar voor de onthoofding van die ene met het lekkere kontje, de muziekeffecten en de kapsels van de mutanten. Af en toe geinig waar je je doorheen moet worstelen.

avatar van leandra6

leandra6

damn! wat was die lekker eng! goeie schrikmomenten, ook al zag je alles, en weet je wat er kan gaan gebeuren, toch schrik je. zou eigenlijk alle 3 de delen achter elkaar kijken, maar vind 1 wel genoeg voor vanavond. en dat zeg ik niet snel.

ik ben het wel eens met bottleneck dat er veel clichés in zitten, maar kan niet zeggen dat het me gestoord heeft.

hopelijk is 2 net zo eng als deel 1. deel 1 krijgt van mij 4,5*

avatar van Moi1973

Moi1973

Goeie film. Verveelde geen moment.

avatar van doe normaal

doe normaal

leandra6 schreef:

damn! wat was die lekker eng!

Nou nou. Niet overdrijven hoor.

avatar van noknoke

noknoke

Redelijke wegkijker, had er toen niks of weinig van verwacht tegendeel bewezen.

avatar van Tfix

Tfix

Wel een spannende inteelt film hehehe

avatar van thisistimo

thisistimo

Leuk horrorfilmpje voor tussendoor, verder niet heel bijzonder.

avatar van Rufio

Rufio

bascross schreef:

Film is prima, acteerwerk is oke, aardige spanning, wat smerige scenes, dus een dikke voldoende.

Dat denk ik er ook van. Dit soort films gaan er bij mij altijd in. Spijtig dat de twee delen hierna , zoals bij de meeste reeksen, van beduidend lager niveau zijn.

avatar van pierrrke

pierrrke

niet de best of de slechste van de reeks.

dit deel heeft wel zijn leuke momenten en is nog origineel.

maar dit soort films heb ik toch een beetje te vaak gezien en kon me niet zo veel boeien als deeltje 2

avatar van Blarown

Blarown

Goeie film, ookal zijn er veel films in dit soort, mismaakte mensen enzo,

- goed acteerwerk

- spanning was goed

- en de manier waarop ze dood gingen was niet te ranzig.

een ding vond ik dom, als ze in dat hutje komen liggen ze toch onder die tafels en dan hakken die dingen hun vriendin toch open op die tafel, daarna gaan die dingen slapen, maar hadden ze niet beter die dingen in hun slaap kunnen vermoorden en dan weggaan dan eerst weggaan en veel later met moeite pas vermoorden.

avatar van RooieBloemkool

RooieBloemkool

Wrong turn

Ik heb deze film onderhand al meerdere keren gezien en het is naar mijn mening één van de betere dan wel de beste in zijn genre. Ondanks dat het verhaal een 13 in een dozijn verhaal is, de uitwerking is zeer goed gedaan.

In veel horrorfilms proberen ze zoveel mogelijk gore te gebruiken, wat vaak uit in nep uitziende scenes. Bij Wrong Turn is daar niet zozeer de nadruk op gelegd maar meer op het goed uitwerken van een goede horrorfilm met veel spanning met waar nodig een lekkere afslachting. Spanning wordt goed opgebouwd, schrik momenten zijn niet voorspelbaar en je vraagt je constant af wat gaat er gebeuren? Vooral de scene in de wachttoren in het bos en de scene in het huis van de kannibalen zijn nagelbijtend spannend. De acteer prestaties van de hoofdrolspelers zijn zeer goed en ook de kannibalen ogen erg ranzig, eng en acteren goed.

Een topfilm in zijn genre!

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Film had ik nog steeds op m'n pc staan om te kijken, gister eindelijk tijd gemaakt om 'm te bekijken... staat 't einde d'r niet op! Aaarrrggghhh!!

avatar van CaptainTwisted

CaptainTwisted

Geniale horrorfilm. Heeft qua concept alles weg van de gemiddelde slasher. Toch is er iets aan deze film, dat hem gewoon net iets beter maakt als andere in dit genre. Heb er echt van genoten. 4,5*

avatar van Brabantse

Brabantse

Een van de weinige films waarbij ik echt schrok van sommige stukjes en die ik ook behoorlijk eng vond!

avatar van shrink

shrink

Redelijke film, maar zeker niet de beste in zijn soort. Hills have eyes en Wolfcreek vertonen erg veel overeenkomsten, maar zijn veel beter.

avatar van ewalk

ewalk

Eliza Dushku

avatar van fcutrecht

fcutrecht

heb deze een tijdje geleden gezien vond hem toch wel spannend met een paar bruute scenes. vond de vervolgen minder

avatar van Mocca

Mocca

Ondanks dat het redelijk voorspelbaar is waren er toch goede schrikmomenten, als éénmaal het slachten is begonnen blijft de film spannend. Die inteelt-figuren zien er bizar goed uit en het camerawerk heeft iets weg van de jaren 70 horror.

Ik heb me prima vermaakt 84 minuten...en daar gaat het toch om.