• 9.376.883 stemmen

Geregisseerd door: Rob Schmidt

Met onder meer: Eliza Dushku, Desmond Harrington en Emmanuelle Chriqui

Releasedatum: 14 augustus 2003

Plot Wrong Turn

"It's the last one you'll ever take."

Onderweg naar een sollicitatiegesprek krijgt Chris Flynn in de bossen van West-Virginia een botsing met de auto van een paar tieners. Als ze dan besluiten op zoek te gaan naar hulp, komen ze plotseling tot de ontdekking dat ze achtervolgd worden door een paar gruwelijk mismaakte kannibalen ...

avatar van 1311811

Net als bijvoorbeeld Jeepers Creepers, vond ik dit ook een heel verrassende film. Deze krijgt zeker een plaats in mijn horror top 10.

De scène in de uitkijktoren was bijvoorbeeld top!

avatar van Patat

Patat

Stevige slasher in het spoor van "The Texas Chainsaw Massacre" en "The Hills Have Eyes". Een groep reizigers heeft autopech en komt oog in oog te staan met een horde misbaksels die het op hen hebben gemunt. De film schuwt geen cliché's, maar de film is één en al spanning en avontuur waardoor hij toch een frisse wind doorheen het genre laat waaien. De gore is oké.

avatar van Erwin39

Erwin39

Vond het een hele goeie en spannende film..!! Bleef mij heel goed boeien.

Al een lange tijd gebruik ik moviemeter om te kijken welke films een hoge raiting krijgen, aan de hand hiervan besluit ik dan een film te gaan kijken. Daarvoor ben ik deze site heel dankbaar en bij 90 van de 100 keer kan ik me vinden in het aantal sterren dat bij de film hoort.

ECHTER!!

Door deze film voelde ik me geroepen, haast gedwongen een account aan te maken op moviemeter.

Hoe kan het zijn dat al deze actieve filmkijkers deze film zo hoog raten. Ik heb respect en zeker waardering voor alle goede posts en recensies, maar hier haak ik af.

De film die gaat over een aantal kanibalen, die gevormd worden door incest. Immers, als ik met mijn zusje een kind ga maken komt er een bloeddorstig monster uit.. (het is maar hoe je een "down"-kindje wil omschrijven)

Een film die wanstaltig is opgebouwd uit pure cliché's en die niets te fantasteren overlaat.

Ik ben iemand die het volgende aanneemt: iedereen die een film maakt, is bezig met kunst.

Voor het eerst in mijn leven wil ik hier een uitzondering op maken...

Horror films zullen veelal niet aan ander-genre-films zoals the Godfather of Donnie Darko kunnen tippen, gezien de verhalen op zich vaak niet geloofwaardig (kunnen) zijn.

Een slecht verhaal, slechte setting, lelijke 'monsters' (sja.. dit zou je positief kunnen zien.. ze waren lelijk), niet angstaanjagend... en vooral... niet spannend. (spanning in een horrorfilm is naar mijn mening meestal enger dan de daadwerkelijke horror)

Dit was mijn eerste post..., geplaatst uit teleurstelling, ik hoop dat jullie moviemeter me dit niet een 2e keer aandoet.

0,5 ster...

avatar van stinissen

Film en smaak zijn persoonlijk , ik denk dat dit jou genre niet is ik kan wel 25 recente films opnoemen (horror) wat echte pulp is deze prent heeft al een vroege cult status verdiend onder de horror/freaks.

Film heeft te maken met smaak en ik denk dat dit gewoon niet jou ding is beste Gerard Joling.....................

Je hebt hier gewoon de kracht niet voor

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

stinissen schreef:

Je hebt hier gewoon de kracht niet voor

Vreeeselijk, lieve mensen Leuk dat je hier ook bent Geer, komt Goor ook?

Sja, je moet toch een naam verzinnen en als dan toevallig shownieuws op de achtergrond aanstaat(A)....

Heb het maar weer veranderd.. anders word ik hier door niemand serieus genomen.

Nee het heeft niks met t genre te maken, ik ben helemaal gek van horrors..

Ik vond zelfs desperation van Stephen King nog beter...

avatar van Shinobi

Shinobi

Op zich wel een aardige film voor als je een avondje niks te doen hebt. Het verhaal is weer standaard, de monsters zijn wel redelijk. Alleen wordt er niet echt een uitleg gegeven hoe ze ontstaan zijn enz., maar voor die vraag ben je denk ik bij deze film verkeerd.

Ach ja, gewoon tussendoor tijdverdrijf.

3, 0 Sterren.

avatar van Huggy Bear

Huggy Bear

Bij dit type films moet men er niet opletten of het nu al dan niet realistisch is ,er moet spanning zijn en er moet een huivering wekkende sfeer heersen.

En wat mij betreft voldoet deze film aan die voorwaarden.

Veel Horrors vind ik saai ,maar deze bleef mij boeien

avatar van Alpha X

Alpha X

vond er niet veel aan.. in die bioscoop gezien toendertijd.

zonde.

avatar van Soulreaver

Soulreaver

ik zie constant hier mensen die berichtjes van anderen afbreken omdat ze hun persoonlijke mening geven. is dit nu echt nodig? Als je dan toch tijd teveel hebt ga dan een film kijken die je leuk vind hé.

Deze vond ik geweldig in z'n genre... dus voor wie er nog niet uit is om een griezeltje te bekijken...doe maar hoor. Een vette 4 van mij en al m'n vrienden.

avatar van Alpha X

Alpha X

Soulreaver schreef:

Als je dan toch tijd teveel hebt ga dan een film kijken die je leuk vind hé.

Dus jij weet altijd van tevoren of een film je bevalt ?

avatar van aerts007

aerts007

Gewoon een topper, spanning en een paar lelijke klootzakken.

I love it.

avatar van conjo

conjo

Geweldige film.

Behoort tot de beste films die ik ooit heb gezien

Veel spanning en zo nu en dan een gore stukje

avatar van Elineloves

Elineloves

Een film die goed bij zijn genre past, en die de echte liefhebbers in ieder geval weer 84 minuten geboeid houdt.

avatar van ;)

;)

heel goede film die interessant blijft.

de kills waren meestal fijn gebracht ( overtuigend en niet te goor ).

een film die je moet zien.

avatar van Arie18

Arie18

Jammer dat ze elkaar in zo'n immens groot bos elkaar toch steeds tegenkomen allemaal. Zoiets kan je beter doen. Overall wel vermakelijke film!

avatar van Nathan013

Nathan013

ik vind deze sub-genre altijd fijn om naar te kijken. spanning zat er wel redelijk in. alleen vond het acteerwerk beetje slecht en daarom ongeloofwaardig.

avatar van pentagirl

pentagirl

goede film, de spanning zat er in, goede acteerprestaties, goed concept, goed einde, geen goede plot =3.5

avatar van langadjungda

langadjungda

een van de leukste horror films die ik heb gezien denk ik. Als je kijkt naar het niveau van de acteurs en het budget.

*4 is het zeker waard, misschien meer maar ik hou het hier bij.

avatar van Spetie

Zeer voorspelbare horrorfilm, die op enkele gore scenes na nooit bijzonder of spannend wordt. Film De film doet qua setting erg aan TCM en Deliverance denken, waarbij vooral het huisje erg op die van Deliverance lijkt. Ik mis hier alleen nog een banjo-speler. Het acteerwerk is buitengewoon slecht en een heel aantal elementen van de film lijke De soms brute manier van moorden en het snelle tempo van deze film maken de film nog enigszins draaglijk. Verder was het allemaal erg voorspelbaar en clichématig. En eng? Misschien als je nog nooit een horrorfilm hebt gezien. Ik vond hem eerder lachwekkend. Gelukkig duurt het allemaal niet lang en is de film door de vaart nog redelijk onderhoudend.

avatar van Pauluschhh

Pauluschhh

Prima filmpje, maar absoluut niets aparts.

avatar van RoFFeL

RoFFeL

Wat een lekker vermakelijke enge film! Heerlijk! Als je je lekker kan laten gaan met je verstand op nul, leef je helemaal mee! Super enge stukjes, vooral als je zelf net op vakantie bent geweest in het bos.

avatar van aburex

aburex

Goed gemaakte maar met te weinig spannng horrorfilm. De film doet denken aan de Texas Chainsaw Massacre maar is veel minder van kwaliyeit. Ik ga binnenkort toch nog deel 2 zien

avatar van td1991

td1991

Een lekkere enge film... wel al een hele lange tijd geleden dat ik deze gezien heb maar weet niet precies hoe hij gaat. Hij blijft je dus goed bij. Wat mij betreft krijgt deze film een 4!

avatar van aerts007

aerts007

td1991 schreef:

Je weet niet meer hoe hij gaat want het is te lang geleden,maar hij blijft je goed bij! Sorry, ik ben niet meer mee.

avatar van td1991

td1991

td1991 schreef:

Een lekkere enge film... wel al een hele lange tijd geleden dat ik deze gezien maar hij blijft je goed bij. Wat mij betreft krijgt deze film een 4!

avatar van Jonkovich

Jonkovich

weet iemand waar en of deze uberhaubt nog te vergkrijgen is..

op bol.com sowieso niet en heb de grabbelbakken bij media markt ook al vaak afgestruind maar kan hem niet vinden.

avatar van Roos-_-

Roos-_-

Niet echt een film met een verhaal of goede cast. Niet heel interessant en de of de mensen in de film nou dood gaan of niet maakt me ook niet zo veel uit. Al met al wel vermakelijk.....

1.5

avatar van Seifer

Seifer

Mooie meisjes die worden achterna gezeten door lelijke kannibalen....

Voor één keer is het wel te pruimen.