• 9.378.487 stemmen

Geregisseerd door: David Bruckner

Met onder meer: Odessa A'zion, Jamie Clayton en Goran Visnjic

Plot Hellraiser

"Unlock your fears."

Een jonge vrouw, die worstelt met een verslaving, komt in het bezit van een oude puzzeldoos. Ze weet echter niet dat deze de zogenaamde "Cenobites" kan oproepen. De Cenobites zijn een groep sadistische bovennatuurlijke wezens uit een andere dimensie die zeker geen goede plannen hebben.

avatar van maurice32

maurice32

Voor een hellraiser film was het gewoon te braaf.

De laatste 3 minuten waren goed, moesten ze meer in de film laten zien.

Matige 2,5 ster.

Binnenkort nog eens het orgineel kijken en deel 2

avatar van james_cameron

Een meevaller, al zegt dat meer over de inmiddels tig inferieure sequels dan over de kwaliteit van deze reboot. Regisseur David Bruckner is gelukkig een vakman en weet er in ieder geval voor te zorgen dat zijn film er visueel indrukwekkend uitziet, met mooie production design en inventieve special effects. Inhoudelijk is het een beetje behelpen (al kon ik de heldere uitleg van bepaalde plotdetails wel waarderen) en ook de personages komen niet altijd even goed uit de verf, maar toch ben ik redelijk enthousiast. Er valt te genieten van heel wat nare bloederige toestanden en de toonzetting is lekker meedogenloos.

avatar van Thiver

Thiver

hader schreef:

Hel origineel bestond uit 3 delen; Hellraiser I, II en III.

En de zeven delen die daarna kwamen...?

avatar van doctorw

doctorw

Enorm uitgekeken naar dit nieuwe deel. Maar helaas underwhelming. Op zich was die nieuwe pinhead en de andere monsters (cenobites) eromheen wel okay. Maar de film zelf is een ontzettende snoozefest. Een poging spanning op te bouwen is totaal mislukt door een waanzinnige climax te beloven, om vervolgens een beetje vaag te lopen doen en dat een of andere ijzeren poort de helse handel wel tegen kan houden in die mansion. Ben eigenlijk het laatste half uur alweer vergeten wat er gebeurde en het uiteindelijke lot van de hoofdrolspeelster ben ik al helemaal kwijt. Heb alle films van Hellraiser - behalve deel 10 - gezien. Dus ik ga deel 10 maar opzetten, als completist die ik ben. En dan ga ik deze reeks maar gauw vergeten. Heb zelfs alle eerste 9 delen in een mooie box, maar het is pure nostalgie wat deze serie zo hoogstaand maakt. Herkijkbeurten doen deze reeks helaas weinig goeds. Kudo’s voor de strakke styling en de sprookjesachtige nieuwe pinhead.

avatar van The Oceanic Six

Ik hou van horror en draag bijna alle klassieke horrorreeksen zoals Halloween, Friday the 13th, Chucky en noem ze allemaal op een warm hart toe. Zelfs de slechte delen hadden hun charme, maar met Hellraiser had ik dat niet. Pinhead was tof, de films niet. Deze week nog even het origineel opgezet en er uiteindelijk toch nog een voldoende nu van gemaakt, maar wel een kleine. En nu dan de reboot. Zoals bij bijna elke reboot in het horrorwereldje is het niks geworden. De bloody nasty sfeer uit het origineel ontbreekt, net als spanning (zat overigens ook niet in het origineel) en een lekker verhaal. De film duurt liefst twee uur, wat compleet belachelijk is voor dit soort werkjes. Hoe verzin je het zeg. En nu is er uiteraard een vrouw in de hoofdrol, wat anno 2022 wel schijnt te horen maar het maakt de film niet interessanter. De Cenobites doen me hier ook niks, veel te smooth en opgepoetst. Geen idee waarom dit gemaakt is, behalve dan om centen te harken. Beter begraven ze deze reeks voor de komende 100 jaar, ik zal het niet missen.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Persoonlijk vond ik dit een van de beste "Hellraiser" films!

Gelukkig anders dan de voorgangers en in een modern jasje gestoken met een goed te volgen verhaal.

Een 6!

avatar van clubsport

clubsport

Het had beter gekund maar eerlijk is eerlijk ook een heel stuk slechter , ik weet niet zo goed of ik deze nu mild of hard moet beoordelen , wel werd naar mijn mening de duistere briljante soundtrack van Christopher young node gemist .

Voor de rest allemaal niet slecht maar toch ontbreekt er iets qua sfeer die in de eerste goede delen wel aanwezig was .

avatar van Macmanus

Macmanus

Inderdaad geen geweldige reboot. Vooral zonde dat het verhaaltje zo cliche is met weer een rijke mogul, waardoor de Cenobites eigenlijk meer extra's zijn dan een goede antagonist. Hoe het plan uiteindelijk nog zo goed uit lijkt te komen voor de rijke mogul Voight is ook een staaltje naar je doel toe schrijven van heb ik jou daar. Enige aardige waren wat schuivende scenes en tegen het einde nam het tormenten iets meer toe. Maar hier had iets veel eigenzinnigers ingezeten.

Wel jammer dat diensten als Disney/Hulu ook dit soort films gaan maken, je merkt toch dat het dan van die tandloze films worden. Boeit mij geen reet dat een vrouw, homo of de regenboog in je films moeten, maar wel irritant als dat rauwe ook helemaal weg moet uit de cinema. Want zij hebben wel het budget...

avatar van schranszwijn

schranszwijn

hoewel hellraiser over gemultileerde demonen gaat vind ik Jamie Clayton toch een slechte keuze als pinhead.. Hou het gewoon origineel..

avatar van ibendb

ibendb

Pijn en genot liggen dicht bij elkaar. Dit wordt best goed verkend in deze reboot-remake-sequel van Hellraiser en het boek van Clive Barker. Laat mij met de deur in huis vallen: Wat een goede poging tot modernisering van een klassieker. Enkel het concept wordt overgenomen, de rest van de film is helemaal nieuw.

Het hoogtepunt is Jamie Clayton als Pinhead/The Priest. Wat een angstaanjagende aanwezigheid tussen de reeds huiveringwekkende Cenobites. Persoonlijk snap ik de haat omtrent het casten van van een trans vrouw in deze rol. De Cenobites zijn androgyn en de makers hebben hun best gedaan hen er ook zo uit te laten zien. De vormgeving van de engelen is ook erg indrukwekkend. De practical effects verdienen een pluim want ze zijn erg fascinerend en goor genoeg. In het begin vreesde ik dat de gore ging tegenvallen maar de bevredigende climax maakte veel goed.

Het verhaal is niet erg speciaal noch innoverend. Toch weet de film je mee te slepen met het personage RIley. Het feit dat ze allesbehalve perfect is en enkele wel heel povere keuzes maakt in haar leven zorgen ervoor dat ze net erg geloofwaardig overkomt. De supporting cast is vooral aanwezig als Cenobite-bites dus verwacht niet te veel van hen. Acteerwerk zit gelukkig goed.

Waar de film we wat verloor was dat op een gegeven moment het me iets te cartoonesk werd. De overgang naar de derde akte was niet erg interessant en duurde wat te lang. Ook vond ik het jammer dat het seksuele aspect van de pijn amper wordt aangekaart. Het origineel is voor mij net iconisch omdat het de grenzen opzoekt van sadomasochisme. Dit was vrijwel afwezig in deze uiting waardoor het net iets te braaf overkwam. Hopelijk komt hier een vervolg op waar dit wel wordt aangekaart. Dan zit ik zeker en vast te popelen daarvoor.

avatar van filmkul

filmkul

Aardig reboot. Het verhaal is bekend en is wat gemoderniseerd, net als de hele aankleding. De uitwerking is redelijk geslaagd, hoewel er best wel wat vragen onbeantwoord en zaken onverklaard blijven. De spanning is aardig aanwezig, maar de cenobites zijn niet zo angstaanjagend als in het origineel, wat wel een minpunt is. Het bloed vloeit rijkelijk met een paar lekkere kills. Visueel ziet alles er best verzorgd uit met goede special effects. Vermakelijk. 3.0

avatar van KingJ

KingJ

helemaal niet zo slecht…. ik vond hem best oké

soms wat te cartoonesk en daardoor toch minder eng

verder prima

avatar van Doom4

Doom4

Ik ben sowieso niet echt een hellraiser fan dus met lage verwachtingen gaan kijken.

De film was echter anders dan de andere hellraiser films, moderner en dat sprak mij wel aan. Alleen wel jammer dat ze het enge en gore gedeelte grotendeels weg hebben gelaten.

avatar van santaro78

santaro78

Wow deze hellraiser vond ik echt te gek, spannend en gore.

avatar van mrklm

mrklm

Clive Barker, de schrijver en regisseur van de oorspronkelijke Hellraiser zag er als producer op toe dat deze variant dicht genoeg bij het oorspronkelijke verhaal bleef om oude fans tevreden te stellen. Door een trage aanloop duurt dit een half uur langer dan nodig, maar wanneer de Cenobytes eindelijk hun vertrouwde hobby’s oppikken kunnen de fans van het origineel en liefhebbers van bizarre martelhorror hun hart ophalen. Het enige wat ontbreekt (en het is een groot gemis) is een waardige vervanger voor Doug Bradley, die op zo memorabele wijze de oorspronkelijke Pinhead neerzette.

GMember

Niet Hellraiser waardig, op geen enkel vlak.

Wederom moet een hoofdrolspeler ineens weer een vrouw zijn, dat woke geneuzel komt me de strot uit.

Niet spannend, geen sfeer, met moeite uitgezeten.

Nu is Doug Bradley niet te evenaren als pinhead, die stem, dialogen, uiterlijk.... Alles was goed. Maar dit had zoveel beter gekund....

knusse stoel schreef:

Persoonlijk vond ik dit een van de beste "Hellraiser" films!

Een 6!

Dit kan je niet menen.......

avatar van KritischVentje

KritischVentje

Dit was net te pruimen. Ik bleef zitten tot het einde en dat zeg wel iets. Is het een goede film? Nee joh. Vermakelijk en - zoals ik al zei - te pruimen.

Gore valt reuze mee en de spanning is nergens te vinden. Het is nergens echt eng. Vond de hoofdrolspeelster voornamelijk de film dragen. Alle andere karakters hadden regelrecht uit Scream 51 of I Know What You Did Last Summer 37 kunnen komen.

Okey, maar niks meer dan dat.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

GMember schreef:

Dit kan je niet menen.......

Jammer voor jou maar onze mening is onze mening of mag dat tegenwoordig ook al niet meer, een eigen mening over iets hebben?

Trouwens, zo goed vonden wij de film niet, een 6 is voor ons een film die we eens maar nooit weer zien.

De voorgangers vonden wij slechter, nogmaals jammer voor jou maar helaas.

En hier zul je het mee moeten doen want in discussie over smaak is een eindeloze discussie.

john mcclane 2

Ik had de stille hoop dat ze echt het origineel zouden remaken . Dat schreeuwt namelijk om een remake omdat het een mega hevige film is . Van een berucht horror boek . En de effecten zijn bijna veertig jaar later niet meer om aan te zien . Sommige Gore staar nog steeds als een huis , maar ook heel veel is niet om naar huis te schrijven

Maar dit is wat we voor geschoteld kregen en het is zo veel beter dan alle Crap na de originele trilogie . Deel een en twee zijn terechte klassiekers . Maar daarna . Oeff.

de hoofdrol speelster Odesa ( erg jong nog trouwens ) kende ik niet maar ze doet het goed .Maar elke keer dat de Cenobites hun gang mogen gaan word het bijna niet getoond , Waar dat soms de kracht is van het origineel .

De muziek leek even niet van belang maar gelukkig word op het eind dankbaar gebruikt gemaakt van de epische score van Christopher Young. Althans Nieuwe componist hergebruikt de oude theme en doet dat met verve .

Het slot ( en dat duurt best lang ) brengt een personage terug wat je zag in het begin en toen bekroop mij toch wel het gevoel dat dit een behoorlijk goede Hellraiser film zou worden.

Wat ik wel miste van het origineel was het ongemak en afschuw wat ik daar ervaarde hier niet heb ervaren .

Maar het is wel appels met peren vergelijken want deze staat op zich zelf .

En dat dat einde maakt het geheel gewoon een goede horror film .

Pinhead zelf ( zo heet hen niet maar zo hebben de fans hem uiteindelijk genoemd ) was prima .

De gore was waar aanwezig was niet mis .

Dit Viel niet tegen , maar dat was duidelijk .

GMember schreef:

Niet Hellraiser waardig, op geen enkel vlak.

Niet spannend, geen sfeer, met moeite uitgezeten.

je houd je teveel vast aan het origineel . Je moet dit los zien .

En ja de film is soms woke , maar hier stoort dat nergens , Er ligt niet een dik moraal bovenop .

Volgens vele fans is een non-binary pinhead totaal niet misplaats .

Het is een fantasie figuur , wat alle kanten op kan ( nu vrij letterlijk )

Als ze nu de politieke kant op gingen , dan werd het woke !

knusse stoel schreef:

De voorgangers vonden wij slechter, nogmaals jammer voor jou maar helaas.

Of je neemt het niet letterlijk......

maar goed, synoniem voor "verbazend" en tuurlijk mag je je eigen mening hebben......

john mcclane 2 schreef:

je houd je teveel vast aan het origineel . Je moet dit los zien .

Volgens vele fans is een non-binary pinhead totaal niet misplaats .

Het is een fantasie figuur , wat alle kanten op kan ( nu vrij letterlijk )

Als ze nu de politieke kant op gingen , dan werd het woke !

non-binary pinhead........hoor je nou wat je zegt...

Dit is de klassieker horror HELLRAISER denk je echt dat ze met het maken van het origineel gedacht hebben of hun creatie non-binary zou zijn????? Volgende vervolg Cenobytes in regenboog kleuren?? Pinhead die uit de kast komt??

GMember schreef:

non-binary pinhead........hoor je nou wat je zegt...

Zowel Clive’s als Bradley vinden het niet heel vreemd .

Sterker nog het ligt dichtbij het karakter uit het originele boek van Barker om pinhead niet te definiëren als …

Bron :

Screenrant:

Hellraiser Reboot's Female Pinhead Is Truer To Barker's Original Vision - screenrant.com

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Zeker leuk, maar ja, komt never in de buurt van die uit '87. Desondanks zeer vermakelijk en probeerde er nr te kijken los vd vorige reeksen.

avatar van macrobody

macrobody

Niet onaardig. Ben verder ook niet bekend met eerdere versies. Iets te veel bedscènes naar mijn smaak alhoewel die van de twee mannen bij mij wel in de categorie horror vallen, lol

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Tsa idd vrij braaf allemaal, zeker gezien the originals.

Laatste 3 minuten maken idd nog wel wat goed

avatar van schumacher

schumacher

Wat een zwakke film.

Het 1ste uur is 2 keer niets, erna is het wat beter maar hoogstaand is het niet echt.

Ik ben die al direct vergeten.

avatar van Thomas83

Thomas83

Ik ben vaak sceptisch bij reboots of remakes, maar deze viel me bepaald niet tegen. Vond hem een stuk beter dan de Candyman-reboot, die me ook al best meeviel. Er zijn geen ergerniswekkende veranderingen. Las wat klachten over de vrouwelijke hoofdpersoon. Ik herinner me eigenlijk niet eens meer wie de hoofdpersoon in de originele film was. Hellraiser draaide toch altijd meer om de Cenobites. Die zien er nog steeds fantastisch uit. Wel wat minder SM-achtig zonder al het leer etc, maar dat is niet iets wat ik miste. Hoewel het al een hele tijd geleden is dat ik de Hellraiser-films zag durf ik wel te stellen dat de naargeestige en redelijk unieke sfeer nog behoorlijk intact is gebleven.

A'Zion klikte ook gelijk voor mij, ook al is haar personage net als ieder ander wat karig uitgewerkt. Visnjic vond ik amusant over de top als de antagonist en Clayton is een erg sterke Pinhead. De film is daarnaast visueel behoorlijk aantrekkelijk en creatief. De bewegende muren bijvoorbeeld, of dat marteltuig met de zenuwen. Aardige vondst ook om van de puzzeldoos ook echt een actieve puzzel te maken.

avatar van Boeikens

Boeikens

Misschien onnodig maar toch redelijk geslaagde reboot.

De lange speelduur viel best mee, het verhaal liep vlot en baseerde zich vooral op de wereld van de puzzeldoos.

Ook de sfeer zit er goed in, is herkenbaar, net als de mooi uitgewerkte setting.

De verschillende cenobites zijn er zowat allemaal en ook de typische martelmethoden zijn in deze versie terug te vinden. Tot zover allemaal goed, maar:

Als reboot komt hij met bovengenoemde punten nergens in de buurt van de originele Hellraisers (delen 1 tot 3).

De reboot is me teveel "opgekuist", had best wat smeriger en creepyer gemogen net als de aanwezige gore, toch zeker voor dit verhaal en in de huidige tijd.

De cenobites zijn gedetailleerd maar in de afwerking te kunstmatig, dan liever de oudere versies. Net alsook Pinnhead, die doet het niet slecht maar heeft verreweg niet de dreiging van de originele.

Als reboot deels geslaagd, waard om te kijken, alleen al om het uitgewerkte verhaal van die puzzel, maar niet evenwaardig aan het origineel.