• 9.373.864 stemmen

Releasedatum: 25 mei 1989

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Videoland Bekijk via Videoland

Plot Child's Play

De ellende begint als de kleine Andy ontdekt dat zijn pas gekregen pop 'Chucky' bezeten is door de ziel van een gruwelijke moordenaar. Een serie duistere en vooral ijzingwekkende moorden volgt. Dan probeert de pop bezit te nemen van Andy's geest.

Karen Barclay

Eddie Caputo

Mr. Criswell

avatar van Hip-Hop Drunkie

Hip-Hop Drunkie

Hilarische film en absoluut niks griezeligs aan.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Een film met charme. Ben blij dat deze eind jaren 80 nog gekomen is. Een moordende pop hoort er gewoon bij in het gouden tijdperk van de slashers.

Moet wel zeggen dat ik hem als kind heel veel gekeken heb en er verzot van was. Nu heeft hij toch wat van zijn magie verloren.

Maar de pop zelf heb ik nog steeds in mijn kamer staan. Deel twee vind ik ook nog leuk, daarna werd het minder met deel 5 als grootste dieptepunt.

avatar van clockwork72

clockwork72

brrrr... Ik zag deze als klein ventje vroeger en ik weet nog dat ik het uit schreeuwde van angst!!! Ik was hier zo bang van geworden. En toen tot mijn 12 elke keer dat deze film toen op tv kwam mocht ik hem absoluut niet zien van mijn ouders. Later lach je hier natuurlijk om. Het is wel een goede film die nu natuurlijk meer Grappig dan eng is. Toch wel en 4* omdat ik hier hele goede herrineringen aan heb overgehouden. De beste Poppenfilm in dit Genre.

Deel 2 en 3 zijn trouwens alleen voor de liefhebbers.

een 4*

avatar van Valura

Valura

Dit is de laatste van de ondertussen 5 (geloof ik) films die ervan uitgekomen zijn. Ik vond het wel een pak "enger" dan zijn opvolgers, ik had het me niet zo voorgesteld.

Veruit de beste in de reeks.

avatar van Bla

Bla

Valura schreef:

Veruit de beste in de reeks.

De eerste. Reeks ging bergafwaarts na het 2e deel. Chucky heb ik wel altijd een enorm cool personage gevonden.

avatar van Valura

Valura

Bla schreef:

Oei, ik bedoelde de laatste die ik gezien heb,... moest nog een stukje achter die zin. Sorry.

avatar van Bla

Bla

Je hoeft je voor mij echt niet te verontschuldigen.

avatar van Shelley 77

Shelley 77

Heb overlaatst nog eens al de chucky's bekeken en ik vind de ze eigenlijk allemaal wel goed. Toen ik klein was was ik er echt bang voor en eigenlijk vind ik hem nog steeds akelig.

charmed one

ik ben vet fan van chucky ik vind de films geweldig ze blijven gewoon goed mijn moeder vond ze ook altijd geweldig

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Ik lees het bij anderen, ik zie het met de generatie van nu en ik zag het bij mezelf, dit is typisch zo een film die enorm integreert in de late kinderjaren/begin tienerjaren. Ik was er helemaal weg van.

De film begint in de stijl van een whodunit. Misschien deels gedaan om de kosten wat te drukken, maar het wekt wel spanning op. Het hele verhaaltje is zo absurd en zo bizar dat het wel de beste in zijn soort is. Dit deel bevat de meeste enge sfeer met een scène (met de moeder) die voor eeuwig in iedere horrorfan zijn geheugen gebrand staat, ook meteen het beste stuk uit de film.

Zoals ik al in een vorige post vermelde, is de magie nu wat weg, maar deze film bevat zo een grote nostalgie voor mij. De VHS hiervan zal ik nooit weg doen.

movie acteurs

Na A Nightmare On Elm Street en Friday The 13th de beste horror van de jaren tachtig. Ook de beste van de Chucky reeks waarbij ik niet begrijp waarom ze bij de laatste 2 van die grappen erin doen. Maar dat was wel oke. Deze film is zeker spannend en zeker geschikt voor de horror liefhebbers.

K@i

hou absoluut niet van geesten films en horror vind sowieso al niet echt super

maar voor Chucky maak ik een uitzonderlijk hoge uitzondering !

3'5 punten !

charmed one

er komt ook een remake. ben benieuwd want de eerste vier delen zijn echt geweldig. seed of chucky was echt een stuk minder. die was gewoon grappig in plaats van eng.ik hoop dat die remake weer echt spannend word.

avatar van gk1515

gk1515

De eerste 2 delen vond ik goed, deel 3 was ok.

Vanaf Bride of Chucky werd het bagger.

Gelukkig is de remake zoals het oude, niet meer van die komedie-horror chucky van de laatste 2 delen.

K@i

remake ? vrees dat ze het weer gaan verpeste met allerei computer shit

charmed one

ze hadden beter een vervolg kunnen maken. want dat waren ze eerst ook van plan. revense of chucky zou hij heten. en dan zou waarschijnlijk andy er weer in zitten.

charmed one schreef:

Ook dat zou Wss geen succes geweest zijn gezien de eerderen vervolgen

charmed one

ja maar hij zou dan niet zo komisch worden als seed of chucky.

clockwork72 schreef:

Deel 2 en 3 zijn trouwens alleen voor de liefhebbers.

een 4*

avatar van 606

david19982008 schreef:

Ik ben 11 is deze film iet voor mij ?

Nou kijk als je 28 weeks later kijkt en je kunt daar tegen dan is deze zeker goed te doen.

avatar van clockwork72

clockwork72

david19982008 schreef:

Ik ben 11 is deze film iet voor mij ?

Zoals 606 al zei: Als je goed tegen horror films kan op jongere leeftijd dan dan is deze film geen probleem.

avatar van Hip-Hop Drunkie

Hip-Hop Drunkie

Dit is eerder een komedie dan een horror LOL

Hip-Hop Drunkie schreef:

Dit is eerder een komedie dan een horror LOL

De laatste twee zijn komedie. Dit is horror.

avatar van dutchtuga

Is dat je recensie?

Moet dat dan?

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Wel als je het als recensie/mening aanvinkt. Iets wat gelukkig weer is aangepast.

charmed one schreef:

Alsof Bride of Chucky eng was. Dat was ook gewoon grappig en totaal niet eng. 3 overigens ook niet.

charmed one

nee die waren ook niet eng. maar die was wel een stuk beter dan seed of chucky. alle delen zijn niet eng vind ik. maar deel 1 tot en met bride of chucky waren wel spannend. en seed of chucky zit ook een hele andere sfeer in. hij is meer komisch dan spannend.en ik denk dat die remake wel weer een stuk spannender word.

avatar van uberjason

uberjason

Ik denk het ook. ik ben benieuwd hoe de Good Guy eruit gaat zien in de moderne tijd.....Ook al is het maar afwachten of een remake niet al teveel tegen valt, ik ben erg nieuwschierig naar de looks en spanningsopbouw van de nieuwe Child's Play.

De originele versie is zoals al boven mij genoemd word, jeugdsentiment en idd erg slim en heftig gemaakt, en Catherine Hicks is toch wel een moeder die laat zien niet weerloos te zijn tegen het stuk speelgoed van haar zoon.

Ik vond haar echt een sterke rol neerzetten. Chris Sarandon en Alex Vincent trouwens ook. Ik snap heel goed waarom Child's Play met recht een knaller was (en nog steeds is)

avatar van shelle-bel

shelle-bel

Geweldig die good gay poppen!

Een van de beste poppen films

Child's play 1 is de beste van de 5!