Child's Play (1988)
Met onder meer: Catherine Hicks, Chris Sarandon en Brad Dourif
Releasedatum: 25 mei 1989
Bekijk via Videoland
Plot Child's Play
De ellende begint als de kleine Andy ontdekt dat zijn pas gekregen pop 'Chucky' bezeten is door de ziel van een gruwelijke moordenaar. Een serie duistere en vooral ijzingwekkende moorden volgt. Dan probeert de pop bezit te nemen van Andy's geest.
Karen Barclay
Eddie Caputo
Peddler
Mr. Criswell
MWX
dit was mie gaaf vroeger heb echt genotten van chucky ik hoorde laats dat er weer een nieuwe child's play aankomt jammer want na deel twee was het leuke er wel af
sharky
Deze film was een keer op tv om vanaf 11 uur s'avonds. Ik zat echt te trillen de eerste keer. Child's Play 2 was veel slechter en 3 ging nog wel. De muziek uit 't origineel blijft ijzingwekkend. Ook goed dat de film in de winter is opgenomen. Geeft een juiste sfeer bij horrofilms.
mikey
Leuke en scherpe film. de vervolgen worden steeds dommer. Psychopaat in de vorm van een pop. chucky is soms wel eng. deel 2 gaat over een fabriek en deel drie gaat over een legerkamp, bekijk die delen nooit. deel 4 was daarintegen wel weer komisch.
BIGfoot
wel een komische film opzich... Leuk gemaakt, vooral voor zijn tijd... en de vervolgdelen zijn opzich ook wel komisch, vooral als Chucky op het einde "sterft"...
dutchtuga
Anatolia, je weet niet waar je het over hebt. Child's play is een erg inventieve film waarbij het absoluut niet draait om bloed of wat dan ook. De schrikeffecten waar jij het over hebt komen voor in de erg fantasieloze moderne horrorfilm, waarbij het dus eigenlijk alleen om die momenten draait en waarbij de rest van de film bijna niets voorstelt. (The Grudge bv) Bij Childs Play is dit echt niet het geval. Fantastische soundtrack, geweldige creatie (chucky of course), nog steeds ongelooflijke special effects, goed script, lekkere opbouw, en die scene bij het open haard is ONVERGETELIJK....voor mij gewoon een klassieke horrorflim.
Frantic01
dit is voor mij gevoel een van de beste horror films aller tijden ook deel 2 & 3 was VET!!!!!
the bride vond ik zelf iets minder kwa horror want die kwam voor mij gevoel meer in de richting van horror/komedie maar ik vond ook die niet super slecht.
nickvanzutphen
ik vind de chucky reeks geweldig en zeker chucky zelf alleen als ik hem al zie met zen rooie haren en zijn sproetenkop lig ik al te lachen
sanna03
chucky is heel grappig het zou als triller horror moeten zijn maar ik vidn er meer komedie aan als je hij nog mara ziet praten of iets doen moet ik er al mee lachen
dutchtuga
Waarschijnlijk doel jij op andere delen. Ik vond de humor hier ver te zoeken. Maar goed ook.
Daantjuhh
Ik heb deze net besteld bij FRS. Hij is daar een tientje, terwijl de andere delen 27 euro zijn behalve Bride Of Chucky die maar 6 euro is. Vreemd hahaha
Regan_Robbie24
'k heb bride of chucky gezien, deze wil 'k ook graag zien, maar is hij leuker dan bride of chucky? want dat hoop 'k!
Regan_Robbie24
beter dan de andere (deel 2-3 niet gezien, dus 4-5)
alleen die Andy heeft een stem die mij irriteerd
mikoz
27 euro lijkt me sterk
MoTh
Samen met Poltergeist favo horrorfilm als kind.
mmm, als korte inhoud zou ik denken dat deze film superslecht en belachelijk is maar dat hebben ze er helemaal ni van gemaakt. Superspannend, enkel dom t einde waar volgens het horrorcliché the bad guy nog 1 keer (na 7 keer gedood te zijn) tot leven komt...
Ik was volledig mee. Toffe scenes als je nog niet 'echt' weet dat het pop is, bv als de babysit uit t raam wordt geduwd...
Toppie!
Ade due damballa. Give me the power, I beg of you. Leveau mercier du bois chaloitte. Secoise entienne mais pois de morte. Morteisma lieu de vocuier de mieu vochette. Endenlieu pour du boisette damballa! Endenlieu pour du boisette damballa! Endenlieu pour du boisette damballa!
Regan_Robbie24
het is wel waar, behalve bij bol.com mikoz, gecontroleerd bij freerecordshop en wat andere, waar we gewoon een link naar hebben bij mij thuis. het is wel vreemd, deel 1 zie je eerder duurder staan dan de anderen normaal, maar ja, deel 4 is zo goedkoop omdat het een komedie bekant is met horrorstukjes, en als je me niet gelooft, ga dan maar naar www.freerecordshop.nl en dan tik je child's play 2 in. of naar een andere site. behalve bol.com of ebay.nl!
moviefreak1
Heb nu de film sinds tijden weer eens uit de kast gehaald , en moet zeggen hij blijft gewoon spannend om naar te kijken . (Heb gelijk de dvd versie gekocht , maar het geluid was toch niet helemaal wat ik er van verwachte)
En ik denk dat ik ook maar de rest van de chucky delen ga kijken , want dit vraagt naar meer .
Regan_Robbie24
deel 5 kan je al huren en kopen, voor als je daar zin in hebt! o, ja, het is wel net een komedie!
johanm3
Ik was vroeger doodsbang voor deze pop!
Deze film heeft me wat slapeloze nachten bezorgd!
( ik was 10 )
Deel 2 en 3 vond ik ook nog aardig spannend. Wat daarna is uitgekomen was alleen maar lachwekkend.
Doom
Kijk hier hou ik nou van, zulke horror films!!
Ik vond hem echt geweldig, verstand op 0 en lekker killen. Mooi spannend!
4 *
Dit zijn wel mijn horror films, net zoals The Ring, gewoon een gruwelijke moordenaar wat niet kan. Samara, Chucky.... Gewoon vet!
Meltje
ik was 8 of 9 toen ik deze film voor t eerst zag...was savonds laat en lag op de bank te slapen omdat ik boven niet durfde, mn pa zat deze film te kijken en dacht dat ik sliep....ik heb er echt jarenlang nachtmerries van gehad, al mn poppen moesten mn kamer uit en nog steeds vind ik het een eng iets, een pop die tot leven komt...maar de films vind ik niet echt eng meer. en chucky is best wel nep..:P geen id wat voor cijfer want herrinner me er niet zoveel meer van...al1 een scene zal me altijd bijblijven... Chucky begraaft een andere pop...die wel dus gewoon pop is, nadat die deze net zn rubbere...plastic...??hoofd heeft ingeslagen...
Doom
Die scene zit volgens mij in CHild's play 2...
Angrod_Pallanén
Ik heb alleen de scène gezien waarin Chucky een of ander mens het raam uit gooit/duwt/dwingt of is dat ook een ander deel? Vond het in elk geval te eng om langer te zien
Doom
Dat was dit deel waar we hier zijn, Child's play (deel 1 dus)
Was een goed stuk, alleen jammer dat je het chucky niet echt "ziet" doen... Zulke moorden kwamen pas later echt in beeld!
Woutjinho
Hi, im chucky, wanna play? hij ziet er hier nog wel erg "good guy" uit, dat is nog wel jammer, maar daar word het niet echt minder op, toch wel 4,5 omdat ik de hele reeks vet vind
SuperSideSwipe
Meesterlijke Horror film. In dit deel hebben ze Chucky nog een beetje eng weten te maken, waar dit naarmate de delen voorbij vlogen omgezet werd naar komisch.
Ik vind de spanning en schrikmomenten in deze film zeer goed gemaakt. Je ziet ze frummelen met die pop en je zit echt te denken van "blijft Chucky meespelen of komt hij ineens tot leven"
Toch wel de beste film uit de serie.
4,0
as
De laatste tijd komen er steeds meer Nederlandse ondertitels bij... Waarom eigenlijk?

Child's Play

Rose
Drama, 2022

A Nightmare on Elm Street
Horror / Thriller, 1984
chicago, illinoispistoolverjaardagvoodoospeelgoedstalkerevil dollmoordgiftkiller dollseriemoordenaarbloedslasherexplosiealleenstaande moedermoordenaarpopkwaadaardigkiller toystoy comes to lifeginger possessed dollsupernatural powermother and sonmother and sonfalling out window