• 9.378.285 stemmen

Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker (2019)

Sciencefiction / Fantasy | 141 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Alternatieve titel: Star Wars: The Rise of Skywalker

Geregisseerd door: J.J. Abrams

Met onder meer: Daisy Ridley, Adam Driver en Mark Hamill

Releasedatum: 18 december 2019

Plot Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker

"Every generation has a legend"

Een jaar na de gebeurtenissen uit 'The Last Jedi' vindt voor een laatste keer de confrontatie tussen het verzet en de First Order plaats. Wie komt er als overwinnaar uit de bus? Naast de strijd moeten Rey en consorten ook hun persoonlijke demonen en verleden onder ogen zien. Terwijl het conflict tussen de Jedi en de Sith zijn hoogtepunt bereikt, mengen ook oude bekenden zich in de strijd.

General Leia Organa

Luke Skywalker

Kylo Ren / Ben Solo

Poe Dameron

Allegiant General Pryde

avatar van Basto

Basto

• 11960 berichten

Jongens, jongens, wat een discussie. En dat allemaal over een speelgoedreclame.

avatar van Hando

Hando

Warning schreef:

TLJ zit juist vol karakterafbraak, kijk alleen al hoe om is gegaan met de dood van Generaal Ackbar, hoe Luke is neergezet, enz. Waarom hebben anders zoveel mensen kritiek op deze karakters? Last Jedi was vreselijk, maar misschien slaan ze weer een goede weg in, we zullen het zien..

Haha. Die vissenkop. Dat is geen karakter maar een meme.

Laars

Wat een (Jedi) aan potentiële krachten bezit heeft te maken met de (midichlorians) dat zijn volgens G Lucas microscopische, intelligente levensvormen die zijn ontstaan uit de basis van het leven in het centrum van het heelal, en uiteindelijk in de cellen van alle levende organismen verblijven, waardoor deze een symbiotische relatie met hun gastheren vormen. De Force wordt dus mede door de (midichlorians) gevormd, waardoor bepaalde Jedi deze Force kunnen gebruiken als ze gevoelig genoeg waren voor deze krachten. Om het potentieel van een persoon in de Force te meten, werden bloedtesten gebruikt om het aantal (midichlorians) in de cellen van de patiënt te schatten. Anakin Skywalker, de uitverkorene, bezat de hoogst bekende graad in de galactische geschiedenis - meer dan 20.000 midichloriërs - die het potentieel van alle Jedi overtrof inclusief grootmeester Yoda.

Misschien heeft Rey er nog veel meer (midiclorians )dan Anakin we gaan het misschien. Zien in deel 9.

Maar ik denk zelf van niet

IH88

Ik denk zelf dat JJ het woord midichlorians alleen gaat gebruiken als hij een pistool tegen zijn hoofd geduwd krijgt. De kans is nihil dat we iets met midichlorians te zien krijgen in deel 9 (gelukkig maar). Ik ben Lucas eeuwig dankbaar voor het bedenken van Star Wars, maar hij heeft ook heel veel onzin bedacht. En dan te bedenken dat hij in deel 7 ,8 en 9 nog verder wilde gaan door middel van 'The Wills'...

JJ heeft aangegeven dat er wel meer te vertellen is over Rey's krachten en achtergrond. Ik denk zelf dat ze ofwel familie is van een 'darkside user' (Palpatine?), of dat ze toch al eerdere training heeft gehad als heel jong meisje. De tweede optie heb ik door TLJ een beetje laten varen, maar misschien dat JJ er toch nog op terugkomt.

Laars

Inderdaad verzinnen ze teveel om geld te verdienen..... En vandaar ik ook het woord (midiclorians) ook daardoor tussen haakjes plaatsen.….de echte fan gaat toch wel naar de film kijken om het Star Wars tijdperk af te sluiten. Of ik de film ga kijken als Fan......denk het niet

Graaf Machine

Nou, ik ga hem zeker kijken, en wel meer dan één keer ook. En reken maar dat ik er gewoon van ga genieten.

Laars

En om het woord (MC) dan door JJ te schrappen voor een eventueel andere term of hersenspinsel.

Zonder een pistool op zijn hoofd te zetten , zitten toch wel veel fans te wachten op jj zijn verklaring. Die denk ik niet gaat komen omdat de hele franchise al naar de knopen is voor de meeste fans..

En iedereen weet dat Disney nu de starwars franchise verder gaat uitmelken en het verboden woord(mc) wel eens te pas kan komen in verdere saga's die jj niet gaat regisseren.

Maxi-Chlorians Explained: What They Are and How They Differ From Midi-Chlorians - YouTube

En nog veel meer onzin om eventueel uit te melken Maxi chlorians…..lol

Laars schreef:

En iedereen weet dat Disney nu de starwars franchise verder gaat uitmelken en het verboden woord(mc) wel eens te pas kan komen in verdere saga's die jj niet gaat regiseren.

JJ gaat geen andere term bedenken. De Force blijft gewoon mysterieus, en gelukkig gaat JJ dat niet verder uitleggen. Hij gaat wel verder uitbouwen wat er met de Force mogelijk is, maar dat is alleen maar goed. Dat deed Lucas ook, en ook de boeken en strips hebben dat verder uitgebouwd. Daar kwam Rian Johnson ook op het idee om Luke zich te laten “projecteren” door middel van de Force. Dat had hij uit een een boek.

Maar geloof mij, ook in verdere saga’s gaat het woord Midichlorians niet meer gebruikt worden. En gelukkig maar, want Lucas is er na TPM zelf ook niet meer op teruggekomen in AOTC en RotS.

Welke verklaring moet JJ volgens jou geven trouwens?

avatar van sierrra

sierrra

IH88 schreef:

De noodzaak was er ook niet in AOTC en RotS om het nog over Midichlorians.te hebben.

Drie keer raden wat men in The Mandalorian uit baby Yoda wilde halen...

IH88 schreef:

Palpatine is een leerling van Plagueis dus daar kan het verhaal en ontstaan van Rey …..verder ook op voor borduren....dus nog genoeg (onzin) Story

sierrra schreef:

Drie keer raden wat men in The Mandalorian uit baby Yoda wilde halen...

Dus gaat Disney verder met mega writer en producer van div Marvel story's J.F

J.J. Abrams Talks Baby Yoda - YouTube

Laars

Untitled …...Star Wars Trilogy: Episode I Geschreven door Rian Johnson....

Dus Disney gaat nog wel even door.....When he was asked in an interview to when this movie could be released, Rian Johnson replied "Maybe 2020"

Graaf Machine

Maar de grote vraag is natuurlijk: gaat aan het eind van deze film het goede overwinnen, of overwint het slechte. Zou me wel tof lijken als Palpatine al die kneuzen van het verzet gewoon de afvalbak in lazert en dat Star Wars uiteindelijk met een donker einde stopt.

Laars

Het ligt er natuurlijk aan hoe de nieuwe projecten van verdere schrijvers J.F en R.J zich ontwikkeld.

En of Disney blijft bestaan..... We gaan ervan uit na de vele boeken met vele ideeën.

En kijkend naar Marvel misschien. Het kwade wel wint net als in de een na laatste Avengers. En heeft Disney weer genoeg fans om de volgende 3-luik uit te melken.

We zullen zien maar om in cliché te blijven elk slot van de 3-luik het goede verslaat het slechte.

Nog een paar dagen en dan kunt u het gaan zien op het grote scherm.

Laars schreef:

Nog een paar dagen en dan kunt u het gaan zien op het grote scherm.

Ik weet niet zo zeker of aan het eind van het drieluik TPM - AOTC - ROTS het wel de goeden waren die de slechten versloegen. OK, AS alias DV was effe naar de klote, maar in zijn geheel was het toch een overwinning voor badguy P.

Laars

Vandaar ook al via de officiële kanalen er al weer een 3-luik epos word geschreven door R.J om de nieuwe en eventuele oude fans verder te lokken naar episode X , XI en XII.

Zou het einde van deel 9 een mooie cliffhangers einde kunnen worden net als in deel 3.... We zullen zien....wordt vervolgd. And de saga Con.....

Laars schreef:

Van mijn part maken ze er nog episodes bij tot nummer IM. Maakt me niets uit. Kan me niet groot genoeg groeien. Blijft tof. Alles tof, iedereen tof.

Laars

Toen Lucas zijn story had geschreven was het te duur om deel 1 en 2 te kunnen filmen , vandaar hij begon met deel 4 en toen deze met hoge winst gevende deel 4 een groot succes werd en hij de verdere delen kon maken. De verdere saga's uit gewerkt werden en Lucas nog moest wachten op verdere cgi en pas later aan deel een is begonnen tpm etc etc.

Vandaar mijn fout om deel 3 RotS als cliché goed slecht overwinning te zien.

Ik ga deel 9 nog niet kijken op het grote doek.....of de reviews moeten echt geweldig zijn.....misschien dan met de feestdagen toch terug naar het wiite doek.... We zullen zien

Graaf Machine

Maakt me allemaal geen moer uit, hoe slecht je je ook uitdrukt. Taal is ook maar een lastpost moet je maar denken.

Maar ik ga gewoon van TROS genieten, wat jullie me ook allemaal proberen wijs te maken.

avatar van sierrra

sierrra

Niemand misgunt je het genieten in het kijken van de film. Ik hoop ook dat de film goed is., maar na TLJ lijkt het mij bijna onmogelijk om deze trilogie nog enigszins bevredigend af te sluiten.

Laars

Inderdaad misgunnen we niemand zijn kijk plezier. En verder sluit ik mij bij sierrra aan ….ik wacht eerst even af.

sierrra schreef:

Raar. Echt raar. Na TFA was er dus geen probleem, maar na TLJ is er een eeuwige deceptie? Er komt gewoon nog een film hoor. Het kan K. eindigen en het kan f. worden, maar om nu al te gaan miespelen... jammer.

Laars

Ik geniet wel van The Mandalorian en de rest van Star Wars boeken en TV series etc etc.

Volgens imdb komt er nog genoeg Star Wars aan. En als fan, zal ik toch wel blijven kijken.

IH88 schreef:

Welke verklaring moet JJ volgens jou geven trouwens?

"Darth Plagueis was een Dark Lord van de Sith, zo krachtig en zo wijs, dat hij De Kracht kon gebruiken om de Midichlorianen naar zijn hand te zetten om zo Leven te creëren. Hij werd zo machtig, dat het enige waar hij bang voor was het verliezen van zijn krachten was''.
Aldus Kanselier Palpatine tegen Anakin Skywalker tijdens de opera scene in Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith

Dus in RotS word wel verder over (mc) gepraat '' zo leven te creëren" [/quote] en eventueel antwoord te geven op de vraag over ontstaan Anakin cq (Rey)

[quote]
in TRoS komt Palpatine trouwens terug spoiler.

Nog 13 dagen, dan horen we wel hoe nu en verder.

avatar van Basto

Basto

• 11960 berichten

Je schijnt er hoofdpijn van te krijgen....

'Star Wars': Disney Warns

avatar van Gish

Gish

Alleen al voor Daisy Ridley ga ik naar het grote scherm.

avatar van martijnk

martijnk

Gish schreef:

Alleen al voor Daisy Ridley ga ik naar het grote scherm.

Hmm ik ken wel lekkerdere wijven, ik vind haar maar average eigenlijk.

avatar van Hando

Hando

IH88

Lekker hoor. Mooi ook dat we tenminste James Earl Jones nog even te horen krijgen.