• 9.379.468 stemmen

Mission: Impossible - Fallout (2018)

Actie / Avontuur | 147 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Mission: Impossible 6 / M:I 6 - Mission Impossible / M:I VI - Mission Impossible / Mission: Impossible VI

Oorsprong: Verenigde Staten / China / Frankrijk / Noorwegen

Geregisseerd door: Christopher McQuarrie

Met onder meer: Tom Cruise, Henry Cavill en Rebecca Ferguson

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 2 augustus 2018

Plot Mission: Impossible - Fallout

"Some missions are not a choice."

Nadat een missie fout afloopt, moeten Ethan Hunt en zijn IMF-team, bestaande uit Alan Hunley, Benji Dunn en Luther Stickell, racen tegen de klok. Ze worden bijgestaan door Ilsa Faust en Julia Meade die hen helpen hun nieuwe missie tot een goed einde te brengen. Tijdens hun avontuur dreigt er voortdurend gevaar in de vorm van nucleair terrorisme. Bovendien wordt Hunt gekweld door zijn verleden en door de keuzes die hij in zijn leven maakte. Daarnaast duikt August Walker op, een nieuwe collega waarmee zijn team zal moeten samenwerken.

avatar van Bélon

Bélon

Wel aardige actie maar volgende keer neem ik een kussen mee om door de kazige en niet leuke dialogen heen te slapen. Ook de clichématige setting helpt niet mee: Parijs en Londen zijn al 6742673478 keer eerder voorbij gekomen. Ik kan die Shard en Eiffeltoren niet meer zien in (actie)films. Finale is gelukkig in een andere setting. Nee dan liever nog Marvel of dinosaurussen voor mijn blockbuster vermaak dit was niet al te boeiend.

avatar van de grunt

de grunt

Wat vind jij een aangename actiefilm ( > 2000 ) señor Bélon ?

nathaniel177

Hoezo staat deze zo hoog aangeschreven. Vermakelijke film maar hoort niet in de top 250

avatar van christian

christian

nathaniel177 schreef:

Hij staat ook niet in de top 250. Een loze opmerking dus.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

christian schreef:

Hij staat ook niet in de top 250. Een loze opmerking dus.

Inderdaad, want de film staat in de top 100.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik hoorde dat Tom Cruise de stunts zelf doet. Nou respect dan, want het zijn best heftige stunts die hij doet. Bij een bepaalde opname had hij zijn enkel verstuikt, als hij van het ene naar het andere gebouw springt, je kunt in de film ook zien dat hij daarna met zijn been trekt en moeilijk loopt. Dat hebben ze maar meteen in de film gelaten.

avatar van thunderball

thunderball

mcdaktari schreef:

nathaniel177

Ik bedoel dat die over 2 jaar er in staat omdat het gemiddelde niet veel meer gaat zakken of stijgen

avatar van Kondoro

Kondoro

thunderball schreef:

Volgens mij had ie het zelfs gebroken! Die gast is echt niet normaal meer.

Hij had inderdaad zijn enkel gebroken en heeft toen zelfs nog niet stil gezeten:

Footage of how Tom Cruise broke his ankle while filming his latest movie - The Graham Norton Show

nathaniel177 schreef:

Denk je? Als hij nu al zoveel stemmen behaald denk ik dat hij er nog wel veel meer krijgt als hij te pindakazen valt, misschien wel aardig wat stemmen die de film nog kan maken of breken.

nathaniel177

De top 250 begint bij 3.77 ik verwacht niet dat het gemiddelde van MI6 daar onder komt. Ik weet het natuurlijk niet zeker maar meestal blijft het gemiddelde rond een bepaald getal hangen.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

99,9% kans dat de film niet in de top 250 staat over 2 jaar. De film zal blijven hangen ergens tussen de 3,50 en 3,65 denk ik.

avatar van Ste*

Ste*

• 2073 berichten

Dit was zeker de leukste en beste van de drie MI's die ik gezien heb. Nu zal het ook helpen dat deze kijkbeurt in de bioscoop was, maar de locaties (Parijs!) en de actiescènes (de helikopters!) weten dit keer wel het (wederom) wat warrige plot te compenseren. Want het zal wel aan mij liggen, maar ik raak met dit soort films behoorlijk snel de draad kwijt, zeker als jan en alleman met elkaar onder een hoedje speelt en ze telkens weer met maskers komen aankakken. De actie kan ik soms best entertaining vinden, maar verhaaltechnisch zal dit soort films nooit mijn ding worden.

Maar goed, uiteindelijk is het vanaf de tweede helft zo ingewikkeld niet meer, en gaat het vooral nog om de geweldige helikopter-scène, toch waarschijnlijk een van de spectaculairste actiescènes ooit gemaakt. Dat Tom Cruise alles zelf doet (tot een enkelbreuk aan toe, toch grappig als je weet waar in de film dat precies zit en hij gewoon nog even het shot afmaakt) draagt zeker bij aan de coolness van het geheel. Wat een man.

avatar van TMP

TMP

Dat de sleet er bij deze reeks nog niet op zit, bewijst deze zesde Mission: Impossible op overtuigende wijze. Sterker nog, het is wellicht wel de beste film in de reeks. Zeer fijne en vlotte actiescènes en een zeer gedegen plot houden je van begin tot eind aan het scherm gekluisterd. Tom Cruise zit weer uitstekend in de rol van Ethan Hunt. Ook knap dat hij kennelijk de actiescènes zelf heeft gedaan. Sowieso een fijne cast met weer de nodige bekende gezichten en zeer behoorlijk acteerwerk. Ik moet bekennen dat ik de film naar het einde toe wel iets minder begon te vinden, de scènes met de helikopters waren wel echt wat overdreven en dat de ex-vrouw van Hunt ten tonele verscheen voelde voor mij wat gezocht aan. Al met al een uitstekende actiefilm.

avatar van Bélon

Bélon

de grunt schreef:

Wat vind jij een aangename actiefilm ( > 2000 ) señor Bélon ?

Meer recentelijk schieten Sicario (2015) en Baby Driver (2017) te binnen.

Maar eigenlijk is Predator (1987) nog steeds één van mijn favoriet actiefilms: prima speelduur, goede SFX (voor die tijd), heerlijke one liners en lekker simpel plot zonder kazige dialogen met de vijand: gewoon kill or be killed tegen One Ugly Motherfucker.

Ben uiteraard benieuwd naar The Predator (2018) binnenkort!

avatar van de grunt

de grunt

Bedankt voor deze tip!

Predator is natuurlijk cult. Beter krijg je ze niet!

Sicario heb ik ook hoog zitten. Ben benieuwd of Sollima Villeneuve heeft kunnen overtreffen.

Als arthouse action ook telt wil ik Drive nog wel noemen.

avatar van N00dles

N00dles

Zeker één van de betere MI-delen die ik gezien heb. Er zit duidelijk een stijgende lijn in de reeks, wat voornamelijk komt door de steeds spectaculairdere stunts en achtervolgingen. Dat heeft ook deels te maken met het feit dat waaghals Tom Cruise alles zelf doet, van motorachtervolgingen in hartje Parijs tot helikopters besturen. Dat hij af en toe een enkel breekt en dan toch doorgaat is gewoon ontzettend baas van hem.

Zoals gewoonlijk is bij M:I het plot de zwakste schakel. Hoewel het af en toe wel enige spannende momenten weet te creëren, is het vaak geforceerd en met een voorspelbare afloop. De meeste personages hebben namelijk flinke plot armor (vooral Ethan Hunt) en ik moet de eerste missie nog zien waarin het team écht een keer flink faalt. Dat maakt dat je nooit echt emotioneel geïnvesteerd raakt in de personages, maar met zulke vette actiescènes maakt dat ook niet zo heel veel uit.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

thunderball schreef:

Volgens mij had ie het zelfs gebroken! Die gast is echt niet normaal meer.

Ja dat zou ook goed kunnen dat ie gebroken was, had er wel iets over gehoord ja.

avatar van grandpa

grandpa

Dat van die enkel klopt dus

Trouwens zeer vermakelijke en zo niet de beste film uit de reeks. Vanavond gezien in Antwerpen samen met grandma en Laser Ultra & ATMOS. We hebben ons weer kostelijk vermaakt.

Prachtige actie film, was de zit van 247 minuten het helemaal waard! Goed verhaal en prachtig gefilmd. Aanrader!

avatar van The Oceanic Six

Loe.broekmans schreef:

Jij hebt de extended cut vast gekeken?

avatar van bart007bond

bart007bond

Goede actie, pet af voor Cruise.

Heb zelf 2.5 jaar geleden enkel gebroken op 6 plaatsen, hoop dat hij er minder last van houd dan ik.

Motorscene was top gefilmd, net als rest van Actiescènes.

Benji was grappig met zijn 2d 2d moment.

Minpunt was dat het soms weer erg warrig was, met dubbelspel, dan weer niet en dan toch weer wel en niet.

Maar voor de rest lekkere popcorn film.

En wat een man is Vingh Rames, hij kan goed droef en moe kijken.

Op naar deel 7?

avatar van bart007bond

bart007bond

Henry cavill zou goed zijn als de nieuwe bond

avatar van Angel9999

Angel9999

Ik ga dinsdag naar de bios, ultra 3D op aanraden van mijn zoon en voor zijn verjaardag en met heel het gezin. Mijn 5 was vanuit een fan gevoel alvast gegeven. Ik weet niet wat het is met mijn gevoel voor Tom Cruise. Ik mocht hem zelfs niet terwijl menig vrouw zwijmelde bij Top Gun. Het is een soort van waardering die hij echt wel dik verdient inmiddels door de jaren heen en voornamelijk door zijn passie voor Mission Impossible.

MISSION IMPOSSIBLE 6 Fallout BEHIND THE SCENES Movie B-Roll & Bloopers - YouTube D

avatar van grandpa

grandpa

Loe.broekmans schreef:

Zie je nou wel, ik zeg nog tegen grandma zitten blijven maar die was al weg na 147 minuten

avatar van Hans Heintz

Hans Heintz

Door vrienden voor de bios uitgenodigd. Nooit een MI film gezien maar was al een beetje bang waar het heen zou gaan. Misschien heb ik teveel aktiescenes en achtervolgingen gezien. Het is niet dat ik het nooit kan waarderen: de achtervolging in french connection vond ik wel indrukwekkend en kan ik nog waarderen, de actie in Heat dito. Ik heb de meeste top 250 films wel gezien en kan van de meeste films wel begrijpen dat ze er in staan. Maar dat zoiets substantieloos als dit er in zou staan is wat mij betreft een abominatie. Wat is dat toch met die modderstroom aan films waar continu iets moet bewegen, continu een opgeklopte soundtrack hoorbaar is, het verhaal varieert van cliche tot flinterdun naar non existent maar die toch hoge recenties krijgen / serieus worden genomen? Bij boeken wordt het verschil tussen literatuur en lectuur gehanteerd. Misschien ook zoiets voor films dan kunnen we sites als deze gaan opsplitsen.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Ik begrijp oprecht niet waar deze film zo n hoge score vandaan haalt.. Vol verwachting o.b.v. allle reacties ging ik naar de bios.. Wat volgt is een saaie actiefilm met slechts 1 goeie twist. Na 23 keer de maskertruc gezien te hebbeen over 4 films wil ik wel wat nieuws. 55 minuten van de totale speeltijd wordt er gewandeld en gebeurt er niets.. Ik betrapte mezelf dat ik zelfs in slaap ging vallen in de bios. Cruise speelt emotieloos en lijkt er geen zin meer in te hebben. Benji begint bloedirritant te worden en komt zo onzeker over dat het ongeloofwaardigwordt dat ze zijn perrsonage ooit hebben goedgekeurd voor ' fieldwork' .
Wel een mooie eindscene met de helicopters, maar de cgi is van discutabel niveau. Henry Cavill heeft de juiste uitstraling voor zijn rol. Maar is niet flexibel genoeg om zijn rauwe knokgevechten echt impact te laten hebben.
Het verhaal is ook niet nieuw en is al tig keer eerder gedaan in veel betere films.
Nee sorry.. voor mij was het een tegenvaller.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

150 minuten... Wat een irritante trend is dat tegenwoordig zeg. Zelfs actiefilms hebben anno 2018 drie uur nodig om een verhaal te vertellen.

avatar van AN3CCAHNPO

AN3CCAHNPO

Veruit het best deel van de Mission Impossible reeks, deze is meer persoonlijker geworden!

avatar van JasonBourne

JasonBourne

Waar eindigt volgens u de filmlectuur en begint volgens u de filmliteratuur? Die grens trekt iedereen persoonlijk. Gezien uw cijfer en het gemiddelde cijfer dat mensen aan deze film geven, heb ik wel een vermoeden dat uw voorkeursgenre niet bij actie ligt?

U bent vast meer van ‘Dostojevski’ dan van ‘Dan Brown’(?), en dat mag, maar dat maakt een actie/thriller niet per se slechter dan een filosofisch drama. Het heeft er alles met verwachtingspatroon te maken. Hoeveel actiescenes ik ook al heb gezien, maar hetzelfde geldt voor de 100.000ste hoogdravende dialoog in een dramafilm...toch?

Overigens beoordeel ik de film met een 4, binnen zijn genre vind ik dit zelf wel een uiterst vermakelijke film met prima actiescenes.

Hans Heintz schreef:

avatar van FunkyMe

FunkyMe

Ik ben als eerste gewoon fan van het fenomeen"MI", Maar heb er daarbij wel een beetje kritische kijk op.

l was heel bijzonder omdat er opeens een bioscoop versie van mijn favoriete tv serie was. Waarbij ik bijzonder teleurgesteld was dat zijn team al bij de eerste actie gehalveerd was en had ik al gauw door dat het een TC show zou worden.

In ll werd dat alleen maar verergerd en vond ik hem en het script maar gelikt.

onrealistische gevevechtscene's en plots. een grote clip. De klimscene vond ik het nog het mooiste.

lll was een eerlijker versie met emotie angst woede. Met een geweldige team. Maar raar dat hij op het eind alles in zijn eentje moest doen. In het begin tegen een grote goed georganiseerde organisatie en op het eind niks meer van dat, maar eenzaam en alleen tegen de grote baas.

Precies zoals in wederom geweldige lV.

In V Was het al weer meer teamwork met als conclusie: I love Illsa.

Die gelukkig in "Fall out", weer terugkomt. Waar ik genoot van de actie maar langzaam kwijt raakte waarom dit alles tot stand kwam. Want er waren steeds nieuwe wendigen. En waarom waren die dan?

Oke, oke, twee kernkoppen kwijt door mislukte deal. Wie waren de dealers ook alweer, en wie schoot hen neer, Solomom Lane's organisatie? En de rol van blonde vrouw met broer raakte ik daardoor ook weer kwijt en op het eind kwam ze , tot mijn verrassing nog even terug. Och ja die is er ook nog!! Pas bij tweede keer kijken zal het wel weer klaren.

Alle stunts waren sterk, maar niet onmogelijk. behalve helikopter scene. Alsof je alles met een joystick doet en er geen pedalen nodig zijn. In het begin kon het nog. Maar dan als een volleerd piloot manoeuvreren en aanvallen was iets te veel van het goede.

3D was leuk maar gewone versie had ik ook kunnen kijken( goedkoper ook nog) Het effect kwam nog het beste uit als er een voorwerp of persoon voor het onderwerp stond.

Desalniettemin Heb ik genoten en hoop dat het gauw op DVD,TV of andere media komt