• 9.378.789 stemmen

Mission: Impossible - Fallout (2018)

Actie / Avontuur | 147 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Mission: Impossible 6 / M:I 6 - Mission Impossible / M:I VI - Mission Impossible / Mission: Impossible VI

Oorsprong: Verenigde Staten / China / Frankrijk / Noorwegen

Geregisseerd door: Christopher McQuarrie

Met onder meer: Tom Cruise, Henry Cavill en Rebecca Ferguson

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 2 augustus 2018

Plot Mission: Impossible - Fallout

"Some missions are not a choice."

Nadat een missie fout afloopt, moeten Ethan Hunt en zijn IMF-team, bestaande uit Alan Hunley, Benji Dunn en Luther Stickell, racen tegen de klok. Ze worden bijgestaan door Ilsa Faust en Julia Meade die hen helpen hun nieuwe missie tot een goed einde te brengen. Tijdens hun avontuur dreigt er voortdurend gevaar in de vorm van nucleair terrorisme. Bovendien wordt Hunt gekweld door zijn verleden en door de keuzes die hij in zijn leven maakte. Daarnaast duikt August Walker op, een nieuwe collega waarmee zijn team zal moeten samenwerken.

avatar van K. V.

K. V.

Alweer deel 6, maar hij viel zeker niet tegen. De film zat goed in een en bevatte veel actie. Verder zag hij er goed uit en de cast was ook hier weer goed op dreef.

Toch weer een prima deel en op naar de volgende

avatar van notsub

notsub

Dit deel overtrof toch wel mijn verwachtingen. Hoewel de typische MI trekjes met die tactische dialogen mij niet zo boeien, maakt de actie heel veel goed. Met name het slot in India is om je vingers bij af te likken. Alles wordt uit de kast gehaald. Hoewel het allemaal al honderden keren eerder is gedaan, kwam het geweldig van het scherm spatten. Ook de achtervolgingen en de andere locaties in Parijs en Londen zagen er gaaf uit. Dat het verhaal dan alle kanten op kronkelt en je nauwelijk kan bijhouden wie nu weer de nieuwe vijand van wie is geworden..... het doet uiteindelijk weinig afbreuk aan deze stoere actieknaller.

avatar van Theunissen

Zo goed als "Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)" worden de "Mission: Impossible" films niet meer en hoewel dit ook nog best een vermakelijk 6e deel is, is dit toch vooral een film met een herhaling van zetten. Het lijkt ook wel of de "Mission: Impossible" films steeds langer moeten duren, want deze is met circa 135 minuten de langste in de reeks. Van mij mogen ze gerust korter, want omdat ze steeds langer duren, worden ze ook langdradiger.

In dit deel lijken de schurken (o.a. wederom Sean Harris) ook minder doortrapt, omdat spion Ethan Hunt (Tom Cruise) achteraf steeds hun kwaadaardige fratsen blijkt te hebben doorzien. Dit is best opmerkelijk, omdat zijn team in het vorige deel, te weten "Mission: Impossible - Rogue Nation (2015)", nog werd opgedoekt wegens te veel op toeval berustende successen.

De stramme dialogen en het inwisselbare plot (iets met nucleair materiaal) worden gecompenseerd door achtervolgingen, een toiletgevecht, luchtstunts en een spannend slot. Ethan Hunts persoonlijke beslommeringen komen minder goed uit de verf. De cast bestaat weer uit veel vertrouwde gezichten, want ook in dit deel zien we buiten Tom Cruise weer Simon Pegg, Ving Rhames, Rebecca Ferguson en zelfs Michelle Monaghan terug.

P.S. ik vond het wel leuk om te zien dat Vanessa Kirby ook een rolletje heeft in deze film, want haar zag ik gisteren nog in de Actie / Sciencefiction film "Kill Command (2016)".

avatar van Noodless

Noodless

Zo goed als Mission: Impossible - Rogue Nation (2015) en het eerste deel wordt het echter niet , maar deze film benadert wel terug het concept van vermaak, pure actie, allerlei plotwendingen, mooie actiescènes.....maar helaas wel wat te overdreven lang uitgesponnen waardoor het geheel onnodig wat verzuipt in hetgeen wat het verhaal uiteindelijk wilt bereiken. Dit actieavontuur mag je nooit het gevoel geven wanneer is het eigenlijk gedaan. Tom Cruise is als Ethan Hunt weer op dreef en zijn teamleden vormen een perfect team voor een goede samenwerking. Rebecca Ferguson vind ik toch een pluspunt bij deze franchise. Een coole dame met de nodige uitstraling. Henry Cavill deed het ook niet slecht en het was ook leuk om Michelle Monaghan als Julia terug te zien.

Zeker niet verveeld, maar iets minder dan zijn voorganger, wel beter dan II, III en IV. 6,5/10

avatar van nadrin

nadrin

Naar het einde veel spanning en actie. Maar zoals hier eerder opgemerkt werdt. Niet de beste in de reeks.

avatar van movielee

movielee

Toch weer op het puntje van mijn stoel gezeten. Heerlijke actie met een altijd goed spelende Cruise.

avatar van Jahweh

Jahweh

Ja...dit zijn films die je gewoon met een big smile op de bank, met snacks en drank, moet zien.

Het verhaal doet er absoluut niet toe, maar de bizarre en heerlijke actie en achtervolg scenes zijn om te smullen. Cruise op z’n 56ste die rond stunt als een gozer van 25 en het allemaal nog overleeft ook, surrealistischer kan het niet...kan niet wachten op de volgende MI film...maar of Cruise er dan ook nog in mee doet ...althans de stunts dan nog zelf doet...wel ja joh....in de film kan alles op elke leeftijd.

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Zesde Mission impossible film beter dan de vorige Mission impossible vind ik.
Het verhaal heeft nog meer vaart en meer actie, en ik vind deze film net wat luchtiger dan de vorige.
nota bene als je erover nadenkt dat Tom Cruise tijdens het filmen van deze film zijn enkel brak toen hij van dak naar dak sprong!. En ook al vallen sommige stunts erg in de herhaling het blijft vermakelijk en leuk.

Ik vind ook Henry Cavill een erg verrassende rol hebben eerst denk je hij staat aan de goede kant,
maar daar komt toch verandering in! en de terugkeer van Julia de ex vrouw van Ethan!.

avatar van amenmalek

amenmalek

Wat een enorme spannende laatste scene. Deze kan ik blijven kijken. Het is en blijft een puike reeks. Deze is inderdaad beter dan de vorige.

avatar van The Oceanic Six

En ook de Bluray van Fallout eens opgezet om de herzieningen van de M:I reeks af te sluiten. Ik heb zes delen in korte tijd gekeken en ik voel nog geen moeheid. Ofwel, graag meer vervolgen maken! De reeks lijkt op de James Bond films, maar gaat net meer over de top. James Bond is wat stijlvoller en traditioneler. Ik geef toch de voorkeur aan 007, maar Ethan Hunt is een prima back-up.

Fallout kent fantastische stukken die ook echt subliem in beeld komen. Wat een baas is die Cruise, zoals hij zelf al zijn stunts doet. Petje af voor zoveel kracht en lenigheid op zijn leeftijd, toch al ver in de 50. De film boeit van begin tot einde en is weer een tikje beter dan zijn voorganger Rogue Nation. Christopher McQuarrie, Tom Cruise en M:I zijn een gouden trio. Een blockbuster van zeer hoog niveau.

4* blijven staan

avatar van The Oceanic Six

Als ik trouwens een eindlijstje mag maken, beste beste tot minste deel:

M:I 3

M:I 6 Fallout

M:I 5 Rogue Nation

M:I 4 Ghost Protocol

M:I 1

M:I 2

Allemaal zijn ze prima te kijken. De bovenste 3 steken er wel echt bovenuit. En bij deel 3 heb ik gewoon het meeste gevoel. Heb die film al vaak gekeken.

avatar van Basto

Basto

• 11963 berichten

Van goed naar slecht. Snap totaal niet wat mensen toch in deel 3 zien. Had net zo goed een aflevering van Bourne kunnen zijn. Generiek actiefilmpje.

4, 6, 2, 5, 1, 3

6 nog niet gezien

avatar van fred1946

fred1946

Ga hem toch eens bekijken in 4K

Lijk me een goeie actie film,ga hem eens bekijken in 4K.

fred1946 schreef:

Ga hem toch eens bekijken in 4K

Lijk me een goeie actie film,ga hem eens bekijken in 4K.

avatar van Demeter

Demeter

Als ik jou was zou ik deze film eens in 4K bekijken.

Wat denk jij? Zal ik hem ook eens in 4K gaan bekijken, of toch maar niet?

Demeter schreef:

Wat denk jij? Zal ik hem ook eens in 4K gaan bekijken, of toch maar niet?

4K schijnt wel een optie te zijn ja. Ik zou 4K overwegen.

avatar van Demeter

Demeter

The Oceanic Six schreef:

4K schijnt wel een optie te zijn ja. Ik zou 4K overwegen.

Ik ga het overwegen en misschien ga ik hem dan ook in 4K bekijken.

Moet ik wel eerst een 4K TV kopen.

avatar van fred1946

fred1946

Wat denk je in 4K bekeken

avatar van MindlessAssassin

MindlessAssassin

Bij uitstek de beste Mission Impossible tot nu toe. Écht totaal niet te vergelijken met de voorgaande delen. Persoonlijk vond ik alleen deel 3 tof, de rest was matig tot slecht. Gelukkig kwam deze ook toevallig net op Netflix, want had net twee weken geleden deel 5 bekeken dus kwam goed uit.

Voor het verhaal moet je M:I niet gaan kijken, maar toch heeft dit deel wel het beste verhaal in vergelijking met de voorgaande delen. Deze is toch wat meeslepender ondanks dat het wel weer vrij cliché was. Qua bad guy was Seymour Hoffmann toch nog steeds de beste, vond Sean Harris in het vorige deel al helemaal niet overtuigen en in dit deel eigenlijk ook niet, maar het was beter dan het vorige deel.

De vecht scènes waren trouwens om te smullen. Met name het begin in het toilet was erg vet en daarna in de zaal ook. De achtervolging scène in Parijs was ook ijzersterk.

Cast was ook weer top. Simon Pegg was minder irritant dit keer, Rebecca Ferguson speelde ijzersterk, Ving Rhames was weer top, Tom Cruise was gewoon weer Tom Cruise en Henry Cavill was een goede toevoeging.

Ik heb deze film overigens op mijn 4K Sony OLED-tv bekeken. Het zag er likkebaardend lekker uit! Écht een aanrader voor iedereen die een 4K TV heeft.

avatar van RobertKR

RobertKR

Wat 3 goed maakt, is wijlen PSH. Mijn favoriet is Ghost Protocol, gevolgd door Fallout. Dan is het een beetje een toss up tussen Rogue Nation en 3. Dan 1, wat niet helemaal eerlijk is want dit is een heel ander soort film (in principe de enige echte Mission Impossible). 2 is het slechtst en dat zeg ik als Woo fan.

Wat betreft Fallout, een erg fijne blockbuster en ik vond vooral Cavill erg goed.

Beetje saai.

Begrijp niet dat ze maar deeltjes van deze reeks blijven maken. De enige reden dat deze films nog aan te kijken zijn is omdat ze er zoveel geld tegenaan gooien, maar dan nog weten de regisseurs er amper iets interessants mee te doen. Ook deel 6 is niet veel meer dan een generiek actiefilmpje.

Een paar achtervolgingsscenes, maar die zijn al veel beter gedaan. Wat actie die niet echt opvallend is. Wat twistjes die ook elke keer weer op hetzelfde uitdraaien. En dan Tom Cruise, die helemaal niet ouder lijkt te worden. Iemand moet hem een keertje aan Andy Lau koppelen, die twee kunnen elkaar wel aan.

En verder valt er bitterweinig over deze film te vertellen. Het overkoepelende verhaal weet mij absoluut niet te boeien, de details ben ik bij elke nieuwe aflevering ook al lang weer vergeten. De actie is matig, de acteurs zijn matig, het is gewoon erg dure matigheid. Geen ramp om een keertje gezien te hebben, maar zo vreselijk onmemorabel.

avatar van Milufra

Milufra

Saai?? Als 1 film niet saai is is het deze wel...

avatar van robinb

robinb

Boven verwachting goed. Een heerlijke blockbuster die net als eigenlijk alle andere Mission Impossible films een bepaald niveau heeft, zoals je dat ook bij de James Bond films ziet.

Tom deed het boven verwachting goed moet ik zeggen, overtuigend ook en nergens te overdreven. Verder natuurlijk gewoon simpel vermaak, makkelijke wegkijker, popcorn vermaak...

Waar veel andere films de fout in gaan door over-de-top actie continue de film te laten beinvloeden vond ik dat bij deze MI goed gedoseerd.

Ja, hier heb ik goed van genoten...aanrader voor een lekker luie zaterdagavond.

avatar van Mark de Jong

Mark de Jong

Pfieuw, dat was net op tijd.

avatar van shrink

shrink

Gewoon een standaard actiefilmpje. Zitten mooie actiescenes is. Een hoger cijfer zit er voor mij niet in, omdat de film te lang duurt en er TE veel plotwisselingen zijn. Je moet echt opletten en dat wil ik eigenlijk niet in de genre.

avatar van JJ_D

JJ_D

Nou. Een avondje hersenloos vertier, dacht ik. En euhm, tjah, daar kwam het wel op neer.

De makers hebben er alles aan gedaan om te laten uitschijnen dat het om een gecompliceerde plot gaat. Dat valt in feite reuze mee. Hoewel. De verwijzingen naar eerdere Mission Impossible-delen zijn behalve onduidelijk voor wie de perikelen van Tom Cruise niet permanent in gedachten heeft nogal pronkerig, of met andere woorden: een onhandige poging om intelligent over te komen. Voor het overige staat elke wending in het teken van compleet overdreven actie, deze keer zodanig onwerkelijk dat je je halverwege al zit af te vragen waar je eigenlijk naar aan het kijken bent.

Naar Rebecca Ferguson en Vanessa Kirby, juist. Maar ook naar een zekere Henry Cavill, misschien wel de minst charismatische slechterik ooit vertoond. En de komisch bedoelde combi van Ving Rhames en Simon Pegg werkt vermoedelijk vooral bij pubers op de lachspieren.

Enfin. Voorgekauwde spanning, ja, maar voor het overige…een beetje muf?

avatar van des1

des1

De hele MI serie: flash, no substance. Maar daardoor passend bij deze tijd van mensen die al moeite hebben om de bijsluiter van een doosje paracetamol te lezen. Jammer, want Cruise kan met z'n acteertalent best overweg in serieuzere films.

avatar van Angel9999

Angel9999

des1 schreef:

Maar je geeft wel een 4 aan Bridget Jones's Diary. Erg grappig.

avatar van des1

des1

Angel9999 schreef:

Maar je geeft wel een 4 aan Bridget Jones's Diary. Erg grappig.

Ja, kun je nagaan...