• 9.378.109 stemmen

Mission: Impossible - Fallout (2018)

Actie / Avontuur | 147 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: Mission: Impossible 6 / M:I 6 - Mission Impossible / M:I VI - Mission Impossible / Mission: Impossible VI

Oorsprong: Verenigde Staten / China / Frankrijk / Noorwegen

Geregisseerd door: Christopher McQuarrie

Met onder meer: Tom Cruise, Henry Cavill en Rebecca Ferguson

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 2 augustus 2018

Plot Mission: Impossible - Fallout

"Some missions are not a choice."

Nadat een missie fout afloopt, moeten Ethan Hunt en zijn IMF-team, bestaande uit Alan Hunley, Benji Dunn en Luther Stickell, racen tegen de klok. Ze worden bijgestaan door Ilsa Faust en Julia Meade die hen helpen hun nieuwe missie tot een goed einde te brengen. Tijdens hun avontuur dreigt er voortdurend gevaar in de vorm van nucleair terrorisme. Bovendien wordt Hunt gekweld door zijn verleden en door de keuzes die hij in zijn leven maakte. Daarnaast duikt August Walker op, een nieuwe collega waarmee zijn team zal moeten samenwerken.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Thorongil schreef:

Eerste (pers)reacties zijn vaak vol lof en kruiperig van aard. Enige wat telt is de eigen mening.

Nou ja dat vakt te betwijfelen , als je kijkt maar de eerste reacties op solo en de nieuwe Ghostbusters , ( wel extreme voorbeelden moet ik toegeven maar toch ) waren voorspellend voor het eindresultaat .

Maar daar waren meer fans dan de pers , maar de laatst waren ook niet bepaald enthousiast .

Ik vond deel drie met JJ Abrahams echt om te smullen , maar die delen daarna waren ook allemaal beter dan gemiddeld actie materiaal .

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Zwolle84 schreef:

Ik geloof er niks van. Dit is van dezelfde man die M:I5 regisseerde, met afstand het slechtste deel uit de serie.

Vond ik juist een van de vermakelijkste delen. Zeker qua actie en montage erg goed. Het verhaal boeit mij altijd minder bij dit soort films.

avatar van Bram0108

Bram0108

IMDB scores zijn erg hoog. Al zijn er nig weinig stemmers. Ik vind het leuke films, maar het jamere van zo’n reeks is dat de hoofdrol speler altijd wint, net als bij Bond. Dat haalt het spanningsniveau wel naar beneden. Ik wil m wel zien!

Uier schreef:

Is ook het deel dat het beste werd ontvangen door pers en publiek. Heeft Zwolle pech dat hij nou juist net dat deel minder vind, aangezien Fallout waarschijnlijk op dezelfde voet zal verder gaan.

avatar van HorrorFan007

HorrorFan007

cloverfield crossover ???

of james bond crossover ????

avatar van Quentin

Quentin

Bijzonder vermakelijk en spectaculair, maar ook erg lang en het plot is dunner dan ooit. CGI was op momenten behoorlijk ondermaats voor een productie van dit formaat, vooral tijdens de achtervolging rond de Arc de Triomphe en de helikopterscène.

avatar van Arri

Arri

Eerste twee acts zijn goed, act drie is van de buitencategorie.

YouDrunkGoHome

In welke bioscoop hebben jullie de film gezien? Bij Pathe starten maandag pas de voorpremières

avatar van Quentin

Quentin

YouDrunkGoHome schreef:

In België draait ie al.

avatar van The Oceanic Six

Ben behoorlijk hyped voor deze film. Zal als alles normaal verloopt de beste zomerblockbuster van 2018 zijn.

Uiterst sterk ontvangen 'Mission: Impossible 6' gaat records breken | Filmtotaal filmnieuws

avatar van Kondoro

Kondoro

Yep, wil deze ook ontzettend graag gaan zien, denk dat dit een bioscoopbezoek gaat worden.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Deel 5 (van dezelfde regisseur) vond ik ook fantastisch, van de éne geweldige set piece naar de andere. En zelden werd de suggestie van snelheid zo goed in beeld gezet als bij die motorachtervolging.

avatar van The Oceanic Six

mjk87 schreef:

Ik vind het sowieso een hele goede reeks. Vanaf deel 3 vind ik ze echt heel leuk. De eerste 2 zijn minder interessant. De enige reeks die serieus kan concurreren met James Bond qua actie-spektakel.

Wat men ook van Tom Cruise als persoon denkt, als acteur en professional vind ik hem geweldig.

martijnk

Ik ga vanavond, de 3D versie draait nog niet in Belgie btw maar dat boeit me niet. Valt toch altijd tegen.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Erg toffe film, alles wat je van Mission: Impossible verwacht zit erin en meer. Vooral het laatste half uur is top. Dit moet toch wel een van de beste delen zijn.

avatar van beyerli

beyerli

super film.op 26-07-18 gekeken in de Bios in Turkije tijdens vakantie.

engels gesproken.imax 3d super beeld en super geluid.

film duurt wel lang,maar geen minuut verveelt.veel actie.

advies kijk in de bios.geen spijt

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Maar wordt het niet eens tijd om deze filmreeks "Mission Possible" te gaan noemen? Ik bedoel, na 5 gelukte missies.

avatar van Confusie

Confusie

Tom z’n zitbank zal het wel weer zwaar te verduren hebben met alle jubelstemmingen die dit schijnbaar genereert, maar hoe dan ook leuk dat er weer een lekker flitsend spektakelfilmpje in het verschiet ligt.

Zal ‘m waarschijnlijk ook wel even meepikken een van deze dagen.

martijnk

Gisteren gezien in Antwerpen, erg leuke zomer blockbuster actiefilm met vooral de eerste helft geweldige actie scenes. Ook leuk dat het zich eens een keer in Europa afspeelt i.p.v. altijd New York of L.A.

De tweede helft wordt het wel beduidend minder en wat langdradig en ook de eindscène duurde me veel te lang. Ook moet je heel veel fantasie hebben en je niet ergeren aan de extreem onrealistische / belachelijke dingen die er gebeuren maargoed het is Mission Impossible dus dat hoort erbij.

Ook wordt de grote doos met alle actiefilm clichés die er bestaan weer open getrokken dus voor een origineel verhaal moet je deze ook zeker niet gaan kijken, maar het is een fijne popcornfilm die je niet te serieus moet nemen en dan heb je een leuk avondje bioscoop.

avatar van romain

romain

En jawel hoor! Hij doet het weer. Waar andere franchises het al eens laten afweten, blijft MI aan de verwachtingen voldoen. Ligt het aan de muziek, de sfeer of komt het door het lange wachten (we weten al van bij de release van deel 5 dat deze er ging komen)? Maar van bij de eerste beelden was ik weer helemaal mee met Hunt en zijn bende. Dat het ondertussen snikheet was in de zaal kwam pas bij me binnen tijdens de aftiteling. Om maar te zeggen. Heerlijk ouderwetse actie. Dwz geen overdadig aanwezige CGI maar 'realistisch' loop-, rijdt- en vliegwerk. Dat Cruise zijn stunts zelf doet is ondertussen geen geheim meer. Maar het is geweldig om te zien hoe bij elke actiescene alles in het werk wordt gesteld om de tronie van de ster duidelijk in beeld te brengen. Geen helm tijdens de duizelingwekkende motorrit door de straten van Parijs. En bij elk manoeuvre in een auto of helikopter valt geen stunt double te herkennen. Voor een spectaculaire parachutesprong werd zelfs een speciale, nog onbestaande helm met gezichtsverlichting ontworpen waardoor we ook op grote hoogte nog van zijn waaghalzerij overtuigd blijven. En dan zijn er nog de spring eens van een gebouw-momenten. 1 Van die beelden is al weluitgekiend de wereld in gestuurd. En dat komt de geloofwaardigheid ook weer ten goede. Dat deze filmreeks het doorgaans niet moeten hebben van een sterk verhaal en diepgravende karakters mag duidelijk zijn. Ook dit 6e deel is daarop geen uitzondering. Al wordt er dit keer wel iets meer gefocust op het geweten van Hunt. Daartegenover staat dan weer dat het aantal plot twists niet meer op 1 hand is te tellen. Zo lijkt ongeveer iedereen een dubbele agenda te hebben

Maar wie maalt daar om. Dit is actie op zijn best. Meer verwacht ik niet van een zomer blockbuster.

Waarschijnlijk te laat voor de meesten maar nog een tip. Sla de trailers over. Ze laten al veel te veel zien en nemen zo een deel van de pret weg. Stap de zaal in en laat je verrassen. Zoveel toffer!!!

Deze boodschap vernietigt zich niet binnen 5 seconden.

avatar van Jensen1981

Jensen1981

Notabene de 'concurrent' van Ethan Hunt, James Bond-007, heeft een zeer positieve recensie geschreven over "Mission: Impossible 6 - Fallout". Als ik het zo lees, dat heeft jamesbond.nl ongeveer 4 sterren uit 5 over voor de film. En daarbij zegt de site ook dat Henry Cavill weleens de rol van Daniel Craig over zou kunnen nemen:

Maar “Mission: Impossible” is geen James Bond, en James Bond is geen Ethan Hunt. Wat de makers van Bond 25 wél af kunnen kijken is het oprechte enthousiasme en plezier van cast en crew bij het maken van Fallout, zowel vóór als áchter de schermen.

Was getekend: Tom Cruise. Het moet gezegd worden, de acteur laat zien dat leeftijd –hij is deze maand 56 geworden– er niet toe doet om én een overtuigende actiefilm te produceren én er zelf in mee te spelen. Met de zesde “Mission: Impossible”-film, getiteld Fallout, heeft producer, acteur en stuntman Tom Cruise tot dusver de meest gepolijste en, in emotioneel opzicht, meest zelfbewuste “M: I”-film afgeleverd.

De jaloersmakende talenten van Christopher McQuarrie

Maar, zoals met elke film, is uiteindelijk het scenario en de regie van doorslaggevend belang. Regisseur Christopher McQuarrie legt daar de basis voor. En hij legt hier de basis voor de beste actie-blockbuster van 2018. We moeten niet te lichtzinnig denken over deze man.

Op 27-jarige leeftijd won McQuarrie al z’n eerste Oscar voor het complexe scenario van “The Usual Suspects”, een misdaad-thriller over een groep van vijf verdachte criminelen die uiteindelijk als ‘team’ in opdracht van een mysterieuze schurk een schier onmogelijke overval moet beramen.

Net als “The Usual Suspects”, probeert McQuarrie ook met Fallout de acties van één persoon voorop te stellen zonder daarbij het teamverband uit het oog te verliezen. Maar deze keer voegt McQuarrie, in vergelijking met “Rogue Nation”, meer zelfreflectie en diepte toe aan de acties van IMF-agent Ethan Hunt en zijn ‘band of brothers’ bestaande uit Benji Dunn (de ‘Q’ uit de film, gespeeld door Simon Pegg), Luther Stickell (erbij sinds “Mission: Impossible” uit 1996, gespeeld door Ving Rames) en MI6-agent Ilsa Faust.

Een impossible plot

Wat begint als een ogenschijnlijk gemakkelijke uitruil van drie plutonium-kernen met een tot de nok toe gevulde koffer met dollars, gaat, zoals met zoveel films uit deze franchise, compleet mis. Mr Hunt, Benji en Luther raken de koffer met plutonium kwijt aan een anarchistisch overblijfsel van The Syndicate, genaamd The Apostles.

Wat volgt is de opzet van het hoofdplot, waarin de IMF, nu geleid door Alan Hunley (Alec Baldwin) en de CIA, geleid door Erica Sloan –zeer overtuigend gespeeld door actrice Angela Bassett (proeven we hier wat Judi Dench-iaanse flair?)– proberen om het plutonium weer in handen te krijgen. En dat gaat gepaard met het nodige gekibbel, waarin de effectiviteit van beide intelligence branches op de proef wordt gesteld.

Niet voor niets wordt CIA-agent August Walker, met veel zelfvertrouwen, charme en geloofwaardigheid gespeeld door de jonge Brit Henry Cavill, met Ethan Hunt op pad gestuurd. De toon voor veel intrige, verraad en een keur aan impossible plot twists is daarmee gezet. Typisch aan de franchise is dat al deze twists ook voor de nodige complexiteit zorgen.

Dat is inherent aan de twee woorden Mission en Impossible, maar maakt het soms ook wat moeilijk te volgen voor de leek. Daar waar James Bond 007 hooguit een keer wat assistentie krijgt van Q’s snufjes, er veelal alleen voor staat en dus écht zelfredzaam moet zijn, moeten er bij de IMF hele (CGI-)maskers en zelfs (tot twee keer toe) een ‘filmset’ aan te pas komen zodat de nucleaire wetenschapper Nils Debruuk en CIA-macho Walker een loer gedraaid kunnen worden.

Karakters met een hart en niet zomaar actiehelden

Maar Christopher McQuarrie doet dat wel op een zelfbewustere manier dan bijvoorbeeld regisseur Sam Mendes dat deed met “SPECTRE”. Hij laat de handelingen en snufjes voortkomen uit de intenties, gebeurtenissen, emotionele motivaties en worstelingen van de IMF-agenten uit voorgaande M:I-films. McQuarrie gaat daarbij niet té diep in het verleden van Hunt wroeten, zodat z’n jeugd er niet aan te pas hoeft te komen.

Toch zorgt de film wel degelijk voor emotionele momenten en intiem menselijk drama. De natuur van een IMF-agent zorgt er namelijk voor dat een gewoon braaf burgerleven er vrijwel niet in zit.

En dat wordt zichtbaar in de, overigens goed geoliede, climax in Kashmir, India (gefilmd in Noorwegen). De schurken uit de film, wederom Solomon Lane (Sean Harris), maar ook een mysterieuze man genaamd John Lark, willen namelijk niet zomaar twee kernbommen tot ontploffing brengen in een (drink)water-rijk gebied.

Nee, Hunt’s geliefde Julia (Michelle Monaghan) werkt namelijk ook in dat gebied, waardoor de confrontatie tussen Ethan Hunt en de boosaardige Apostles ook erg persoonlijk wordt. Ook in individuele scenes tussen twee karakters, bijvoorbeeld tussen Luther en Ilsa en Luther en Julia, worden de intenties van goedzak Ethan Hunt alleen maar geloofwaardiger.

Uitmuntende, bijna trendsettende actie

En dit zorgt er weer voor dat de actie en de stunts in de films een nuttige bijdrage leveren aan het plot én de karakterontwikkelingen en niet meer zomaar uitmonden in op zichzelf staande actie. De zin en het nut van de Impossible Mission Force en Ethan Hunt komen daarbij nadrukkelijk aan bod.

Maar natuurlijk is het vermaak van deze film minstens zo belangrijk en de actie zet daarbij een nieuwe en enigszins trendsettende standaard waaruit onder andere de crew van Bond 25 hopelijk wat inspiratie kan halen. Hier niet een car chase ‘voor de mooi’ als zijnde een ballet op de voorgrond van een Romeinse, romantisch belichte, nacht.

Nee, Christopher McQuarrie laat hier ook andermaal zien dat hij een uitstekende actie-regisseur is. Oude glorietijden uit de jaren ’70 en ’80 waarin Jean-Paul Belmondo nog zelf de stunts uitvoerde, doet McQuarrie hier herleven. Ook qua stijl proef je her en der een vleugje John Frankenheimer, een snufje Rémy Julienne. En de ijle 10km hoge lucht waarin B.J. Worth zich ooit bevond doet je adem écht wel even stokken.

Ragdoll Cruise

En acteur Tom Cruise doet het allemaal maar even. Als een soortement van voetbal wordt hij door de regisseur heen en weer gegooid en getrapt. Maar effectief is het zéker. In Parijs zie je Mr Hunt zélf in volle paniek de pook van een oude 5-Serie aan gort schakelen.

Mr Hunt stopt af en toe even erg abrupt als hij bij de zoveelste poging om van gebouw tot gebouw te springen realiseert dat het z’n dood kan zijn. Mr Hunt heeft vechthulp nodig van Walker als ze een Chinees lid van The Apostles moeten uitschakelen.

En Mr Hunt’s onvermogen om volledige controle te krijgen over een helikopter bezorgt je af en toe ook een ongemakkelijke schaterlach. Kortom, het lijkt allemaal extreem realistisch, ook al wordt er af en toe gebruik gemaakt van enkele, onopvallende, CGI-effecten.

Tekortkomingen, maar vrijwel onzichtbaar

“Mission: Impossible 6 – Fallout” heeft natuurlijk enkele tekortkomingen. Zo is voor een Bond-fan het scenario soms lastig te volgen, waardoor je in retrospectief met enkele vrienden de film wat nadrukkelijker moet nabespreken wil je vat krijgen op het plot.

En wat ook een beetje mist in deze film is de stijl, klasse en kennis van cultuur die Hunt’s Britse tegenstrever dan weer wel heeft. De film mist dat beetje ‘sex & violence’ waar Ian Fleming ooit eens aan refereerde.

Maar “Mission: Impossible” is geen James Bond, en James Bond is geen Ethan Hunt. Wat de makers van Bond 25 dus wél af kunnen kijken is het oprechte enthousiasme en plezier van cast en crew bij het maken van “Fallout”, zowel vóór als áchter de schermen.

Acteur Tom Cruise en Regisseur Christopher McQuarrie zetten hier absoluut een standaard neer die we in the age of Marvel al lang niet meer gezien hebben. “Mission: Impossible 6 – Fallout” verdient daarom de nodige (technische) Oscars.

En als Barbara Broccoli & Michael G. Wilson op zoek zijn naar een zevende vertolker voor geheim agent 007? Ze hoeven niet verder te zoeken: de 35-jarige Britse acteur Henry Cavill is wat dit artikel betreft nu een frontrunner.

YouDrunkGoHome

Ik wil de film graag in Dolby Cinema zien maar vind het erg jammer dat die alleen in 3D is. Die brillen zitten echt voor geen meter.

avatar van Confusie

Confusie

Wederom erg geslaagd bioscoopvermaak.

Zou zelfs durven beweren dat het 3d nog best een aardige toevoeging is deze keer. Het blijft een weinig wereldschokkende ontwikkeling natuurlijk maar hier hebben ze in ieder geval hun best gedaan er een paar leuke dingetjes mee te doen, waarbij je met name moet denken aan enkele grappige hoogte grapjes.

Zoals de poster ons overigens ook al wel duidelijk probeert te maken.

Al met al slaagt de reeks er wat mij betreft wederom in een bescheiden stijgende lijn hoog te houden, en is dit voor mij waarschijnlijk wel weer de beste tot zo ver.

Tom nog steeds overtuigend in zijn rol van super actieheld. Het inmiddels bekende IMF team wederom aangenaam. Ving Rhames nog steeds een aardige toevoeging als de sympathieke grootneger. Simon Pegg als de wel gedoseerde lichtzinnige noot.

Een mooie Zweedse vrouw.

En een hele reeks aaneenschakelende spektakel actiestunts zeer treffend tot wasdom komend op het grote scherm.

Jawel, wederom beslist een waardige bioscoop rechtvaardiging. Laten we hopen dat ze er nog eentje of een paar in deze hoedanigheid weten uit te draaien. Zelf prefereer ik deze serie inmiddels boven James Bond.

martijnk

Ik ga toch terug naar 3*, dag erop was ik de film al vergeten en hoe meer ik erover nadenk hoe slechter ik hem ga vinden

avatar van stefano

stefano

Ben echt heel erg benieuwd. Zondag nog Ghost protocol en Rogue Nation even terug gekeken en die zijn allebei nog erg cool. Vrijdag ga ik naar Fallout en heb er erg veel zin in.

martijnk schreef:

Bij Mission Impossible moet je dan ook niet te veel nadenken .

avatar van de grunt

de grunt

avatar van Dutch80

Dutch80

martijnk schreef:

Hoe kom je bij NY of LA? Deel 1 Praag, deel 2 Australia, deel 3 China, deel 4 Engeland, deel 5 Dubai. Films spelen zich overal ter wereld af behalve in die 2 steden haha.

avatar van Canon1967

Canon1967

Ik heb gisteren "Mission Impossible Fallout" bekeken op uitnodiging in de bioscoop.

Zelf zou ik nooit een ticket kopen voor dergelijke film.

Desondanks ik de vorige films niet heb gezien, kon ik quasi perfect mee volgen gezien de flinterdunne en super voorspelbare verhaallijn.

De imposante special effects en de goeie soundtrack buiten beschouwing gelaten, vond ik de inhoud en uitwerking van deze film op het lachwekkende af.

Hoe onrealistisch kan je het maken.....

Het concept van een actiefilm is altijd hetzelfde; nooit kan men goed schieten met een pistool...zelfs niet op pakweg 5 meter afstand en elke crash wordt zonder schrammetje doorstaan...zelfs de haardos komt ongeschonden uit een crash met 2 helikopters nota bene

Om nog maar van de eindeloze en totaal ongeloofwaardige achtervolgingen in Parijs te zwijgen.

Het meest overbodige waren de liefdessaus die er de laatste 15 minuten werd overgegoten...die duwden deze B film nog verder weg in de vergetelheid.

Tom Cruise was ooit top en speelde goeie rollen, maar die ambitie is reeds lang doorgespoeld, lijkt mij.

Zonde van mijn tijd, maar kom...het was een gratis ticket..nog een geluk.