• 9.385.206 stemmen

Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

Actie / Avontuur | 128 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: J.A. Bayona

Met onder meer: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard en Rafe Spall

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 7 juni 2018

Plot Jurassic World: Fallen Kingdom

"The park is gone."

'Fallen Kingdom' volgt Owen en Claire die enkele jaren na de gebeurtenissen van 'Jurassic World' terugkeren naar Isla Nublar. Een vulkaan op het eiland dreigt uit te barsten en vormt een gevaar voor de overgebleven dinosaurussen. Owen en Claire zijn de aangewezen personen om er voor te zorgen dat de dinosaurussen niet uitsterven en proberen met Claires organisatie, de 'Dinosaur Protection Group', de overgebleven dino's te evacueren van het eiland.

Owen Grady

Ken Wheatley

Ian Malcolm

avatar van robinbeckers

robinbeckers

Gisteren in Dolby Cinema gezien.

Geweldig genoten. Gewoon weer genieten van de mooie beelden, de actie en het geluid. Ja, af en toe wat cliché her en der maar ach, ik ga naar de bioscoop om van de grootse actie te genieten en te worden vermaakt. Dat is met deze film zeker gelukt!

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

De eerste drie kwartier maken deze film. Gewoon een lekkere ouderwets leuke actie- en avonturenfilm. Soms met fijne suspense (die openingsscène is al uitstekend) en qua look en opbouw doet het denken aan het origineel van Spielberg. Ook de cgi is echt overtuigend, veel meer dan in Jurassic World. Maar daarna zakt de film in met zo'n vreselijk clichématig verhaal rond kapitalisten en beginnen mensen ineens weer domme dingen te doen om de plot maar vooruit te helpen. Op momentjes is de film nog best leuk, maar als het dat niveau van daarvoor had vastgehouden was dit één van de betere blockbusters van de afgelopen jaren. Nu een wat vettig hoofdgerecht na een lekkere amuse. 3,0*.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

De vorige uit de serie was weer heel tof, maar deze was helaas een stuk minder. De trailer beloofde een hoop, maar daar zit eigenlijk het beste van de film al in. Chris en Bryce vormen een aangenaam koppel, maar dat is niet voldoende om het een topfilm te maken. Het verhaal is warrig en de sfeer is meer horror dan dino.

avatar van paul ^^

paul ^^

Ik ben het ook niet eens met de vele negatieve reacties hier. Deze film laat juist wat nieuws zien in het genre.. een rollercoaster aan actie en spanning. Ik heb hier echt van genoten en bracht me op het puntje van me stoel. Jurassic park is one of a kind en daarmee valt deze film ook niet te vergelijken. Het is gewoon een uitstekend vervolg op jurassic world! Dat het plot in de film niet diepgaand is heb ik niet als storend ervaren. Ben benieuwd naar het vervolg.

avatar van Noodless

Noodless

Zelfs een tikje beter dan de vorige film. De film biedt pure popcorn entertainment met een sterk eerste deel waarbij de actiescènes wondermooi van het grote scherm spatten. Het tweede deel is misschien iets minder, maar er zitten wel een paar zeer sterke scènes in dat deel waarbij het avontuur meer en meer overgaat naar een soort thriller met creepy momenten. Vooral die scènes met schaduwen en die poot van die dino aan het venster zorgde voor ijzingwekkende stilte in de zaal. Geweldig ! Daarnaast zorgde een andere dino weer voor een paar grappige momenten. Daarbij slagen ook het duo Chris Pratt, en Bryce Dallas Howard erin om met hun interacties en dialogen een goed complementair duo te vormen. Maar de held van de film is natuurlijk Blue, die eigenlijk op het einde van de film ook een boodschap wilt overdragen nl. vrijheid boven alles. Na het degelijke vorige deel volgt dus nu een knap vervolg die de mindere delen 2 en 3 doen vergeten. De eerste blijft natuurlijk een klassieker. Een rollercoaster om u tegen te zeggen. Dikke 8/10

avatar van VforVictor

VforVictor

In de trailer zag je hoe die kerel en die vrouw wegrennen voor een ontploffing en op hol geslagen dino´s en dan schuilen achter een boom... gewoon een kopie van een scene uit deel 1, heel jammer, ga deze dan ook niet in de bios kijken, vond Jurassic World dan ook zwaar tegenvallen.

avatar van Sannieke71

Sannieke71

Film was beter dan deel 1, op sommige momenten verwacht je meer dan het laat zien. de 3d effecten vielen zwaar tegen heb betere gezien. Maar ondanks alles een leuke filmavond gehad.

JacoBaco

Ietsje beter dan de vorige denk ik en het lijken bijna 2 losse films aan elkaar geplakt. Het eerste uur is al een film op zichzelf. Opbouw en climax. Het 2e deel is ietsje minder goed. En ik moet benadrukken dat Star Wars op sommige punten realistischer is. Maar ach, deze film doet niet zn best wetenschappelijk verantwoord te zijn. En dan heb ik het niet eens over de dino's zelfs. De film is geweldig gemaakt en af en toe is het zelfs spannend. Ook het gebruik van animatronics is goed te zien! Verder valt er niet zo veel te zeggen over de film. Entertainment zoals het hoort.

3,5* (7,5)

avatar van mixmaster

mixmaster

In de bios in 3D gezien en heb er van genoten. Er zit alles in , spanning , sensatie, humor, spektakel.

De film is een mooi vervolg op ''Jurassic World'' en sluit naadloos aan op dat verhaal.

Wederom een schitterende film in de prachtige Jurassic reeks.

avatar van doctari

doctari

De vorige Jurassic World was een redelijke domme film maar dat weerhield de film er niet van om toch erg vermakelijk te zijn - de film had een boel gave actie, redelijk geslaagde humor en een hoog tempo. Met andere woorden, genoeg om af te leiden van het matige plot.

"Jurassic World Fallen Kingdom" is minstens even dom als zijn voorganger (waarschijnlijk nog een stuk dommer) maar slaagt er veel minder goed in om dat te compenseren. Sterker nog, het is een van de meest ongeinspireerde films die ik ik een hele tijd gezien heb. Het plot en de karakters zijn enorm plichtmatig en voorspelbaar, de humor is grotendeels aanwezig en alles voelt halfbakken en willekeurig aan - het is meer een checklist dan een film, eigenlijk.

Voeg hier ook nog een tenenkrommend gebrachte boodschap aan toe en je hebt een film die vooral verveelt en irriteert. Kan iemand uitleggen waarom we ons nu opeens aan moeten passen aan samenleven met de dino's nadat er een handjevol beesten is ontsnapt die zich nauwelijks kunnen voortplanten en zo groot zijn dat ze vrij eenvoudig op te sporen en uit te schakelen zijn?

avatar van Mescaline

Mescaline

Is het noodzakelijk Jurassic World(de voorganger) te bekijken of is de film ook goed te volgen zonder dat?

JacoBaco

Het is een rechtstreeks vervolg Mescaline. Het is goed te volgen, maar kijk alsnog eerst deel 1.

avatar van Mescaline

Mescaline

JacoBaco schreef:

maar kijk alsnog eerst deel 1.

Thanks!

JacoBaco

Kijk vooral naar Bryce Dallas Howard. De rest is bijzaak. Nee even serieus, ik denk dat je deel 1 minimaal de moeite waard vindt.

avatar van LeBonski

LeBonski

Beste mensen,

voor de echte filmliefhebbers onderons
weten we gewoon dat dit echt een slecht ZAAD film is.....
Ik als fan van de franchise heb echter enorm gebaald van het jatwerk uit deel 1 en 2
Dus uit mijn beleving een inspiratieloze film
De eerste scene was zeer fraai en beloofde heel wat goeds
Maar ze hadden wat meer met de mosasaurus moeten doen......
Ten tweede komen ze op het eiland met HET OEHH AHHHH gehalte van de bronchosaurus(was zo ook al in de jurassic park film)
het meisje wat het luikje net optijd dicht kan doen is na mijn idee ook weer teveel lijkend op de raptors in de keuken van deel 1
Op het eind zitten de carnivoren en herbivoren bij elkaar, wat ik ook niet vind kloppen

en zo waren er nog wel wat voorbeelden te noemen

Steven spielberg had deze film nooit goed mogen laten keuren!!!
Mensen moeten weer bang worden voor dino's ipv vriendjes worden

Qua criticaster geef ik het een 2
Qua actiefilm geef ik het een 3

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Je krijgt wat je verwacht. 3.5

avatar van peter74

peter74

Inderdaad. Je krijgt wat je verwacht en de film is iets minder goed dan de vorige. Ook kwamen sommige scenes mij bekend voor uit eerdere delen. Toch kijk ik nu al uit naar het laatste deel waar we helaas weer 3 jaar op moeten wachten.

Wat ik niet had verwacht was het stelletje 2 rijen achter ons die een baby mee de zaal in hadden genomen die een paar keer begon te janken.

avatar van jopie87

jopie87

Het viel me wel mee. Had het erger verwacht. Zeker het eerste uur is prima door te komen en haalt een goed niveau... Waar de vorige film een soort herhaling was van de eerste film uit 1993 lijkt Fallen Kingdom erg op het tweede deel uit 1997: Jagen op dino's op een verlaten eiland en ze naar land brengen....

Dit deel slaagt daar beter in dan de Lost World wat mij betreft... Voordeel van Fallen Kingdom is dat de acteerprestaties fors beter zijn dan in Jurassic World 2015... De irritante pubers zijn ook afwezig....

Er zijn weer een paar kleine aanwijzingen naar de vorige delen.... Zo stuit men bijvoorbeeld op de auto die in het eerste deel in een boom belandde en daar vervolgens uitviel....

Dit deel zou wel eens het beste kunnen zijn uit de reeks, op het eerste deel uit '93 na uiteraard... Sowieso beter dan Jurassic Park III en het vorige deel wordt op punten verslagen....

avatar van Fisico

Fisico

Als de verwachtingen laag liggen en je naar de bioscoop trekt met het gevoel: “het zal een slechte film worden, maar het zijn de dino’s van JP”, dan moet het al erg tegenvallen om ontgoocheld huiswaarts te keren. Nu, we mogen Fallen Kingdom ook niet te veel oneer aandoen. Het is zeker niet de slechtste van de hele reeks en al bij al moet hij ook niet zoveel onderdoen voor Jurassic World uit 2015.

Het pretpark is tenonder gegaan aan de opkomst van de dino’s en specifiek aan de indominus rex. In deze Fallen Kingdom krijgt men er niet genoeg van en wordt nog een vervaarlijke dino gecreëerd, men zal het dus nooit leren. Voor zover ik het goed gevolgd heb ditmaal een kruising tussen een raptor en de indominus rex. Het resultaat, een indoraptor, is een soepele intelligente en blijkbaar spoorzoekende theropode. En ook deze heeft het vooral gemunt op mensen.

Interessant, maar te weinig uitgediept, was het dilemma om de dino’s te redden van een vulkaanuitbarsting of om te laten sterven. Onder valse voorwendsels koos men voor het eerste uit schaamteloos geldgewin. Fallen kingdom is best vermakelijk. Hier en daar zoals verwacht wat over the top met wat goedkope clichéhumor en hersenloze actie. Een leuk (beetje overdreven) rolletje was weggelegd voor de pachycephalosaurus, “broeder Tuck” uit The lost world. Hier en daar wat creepy momenten zoals het museumpje en de vlucht van het meisje. De nerd van dienst moest voor de grappige noot zorgen, maar kwam soms te geforceerd uit de hoek.

Het verhaal heeft echter weinig om het lijf en de bad guys zijn, tja, goedkoop en voorspelbaar. De actiescènes in het landhuis zijn eens iets anders in plaats van de jungle. Vernieuwend, maar dan kan je niet veel meer aanvangen met een T-rex of allosaurus wegens te zwaar, vandaar waarschijnlijk de keuze voor de lichtere en meer beweeglijke indoraptor. Het africhten van de raptors in gevangenschap stoorde me in Jurassic world en nu dus eveneens. Het hele Blue-verhaal zegt me niets, maar los daarvan best ok popcornfilm. De ontsnapping van de dino’s op het einde hoefde voor mij niet. Benieuwd hoe goed of slechts de makers dat in een volgende film gaan proppen, want dat lijkt me niet zo simpel om het echt goed te doen.

avatar van Roy1967

Roy1967

Dit viel niet mee, behoorlijk saai. Hoewel de film niet mijn keuze was, had ik vooraf wel het idee dat ik hem ook zou kunnen waarderen. De dino's zien er goed uit, maar ik heb mij hier niet mee vermaakt.

avatar van Thorongil

Thorongil

Tja, wou nog eens naar de cinema en dan heb je weinig keuze dezer dagen tenzij je de zoveelste Marvel/Star Wars wil zien. Er zitten een paar aardige actiescènes in, maar vond hem toch wel wat saai.
En als de protagonisten in de problemen komen dan weet je sowieso dat de T-rex of de Velociraptor Blue hen te hulp komen.

avatar van pierre18

pierre18

Na een sterk begin vervalt deze in een beetje voorspelbaar gebeuren. Verhaal is niet zo sterk. Visueel wel weer fantastisch maar sommige personages en nu dan ook dino's worden een beetje karikaturen. Ja de beesten kan je ook nauwelijks al meer meegeven dan wat ze ju al doen. Film is iets beter dan zijn voorganger maar haalt het niet voor mij bij deel III met zijn vogelkooi en bootscenes.

avatar van Basto

Basto

• 12006 berichten

Digitale dino's. Leuk! (in 1993....)

avatar van horizons

horizons

Basto schreef:

Digitale dino's. Leuk! (in 1993....)

Had je 25 jaar later echte verwacht?

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

Niet echt fantastisch en ook wel saai. Er zitten leuke gedeeltes in en het verhaal is nogal stom. En je moet inderdaad tot na de aftiteling blijven zitten want dan komt er nog een toegift

avatar van wortelkop

wortelkop

Actie en beeld zijn fantastisch! Als je je er maar niet gaat ergeren hoe onrealistisch sommige zaken zijn (zoals die Owen die eigenlijk gewoon onderzoeker is maar wel even 8 supergewapende Russisch/Amerikaanse beveiligers uitschakelt), is het een lekkere wegkijker (vooral in 3D in de bios).

avatar van de Vis

de Vis

Heerlijke actiefilm met de nodige schrikmomenten. Enkele referenties naar deel 1 waren ook heel gaaf.. Verhaal is natuurlijk flinterdun.. maar stoord ook mij niet. Lekkere popcornfilm

avatar van Vdk_Movie

Vdk_Movie

Langdradig en moeilijke start, maar derest was leuk en grappig. De animaties zaten wel echt goed inelkaar, maar helaas was er te weinig bloed en was het een beetje te soft allemaal, had daar wel wat meer van verwacht. Dat viel wel tegen. Heb me voorderest zeker niet verveeld ofzo.

avatar van El ralpho

El ralpho

Met uitsterven bedreigd

Na Jurassic Park 2, leek met het derde deel de koek wel op. Het heeft toen ook maar liefst 14 jaar geduurd voor er weer een vervolg kwam. Hoewel ik hier erg sceptisch over was wist Jurassic world mij in 2015 enorm te verassen. De trailer van Fallen Kingdom maakte me niet meteen laaiend enthousiast, maar dit maakte me niet uit. Ik moest hier weer heen! Helaas bleek ik heel snel klaar met de dino's, en kreeg ik al gauw een Jurassic Park 3 deja vu. De reeks voelde voor mij opnieuw weer helemaal uitgedoofd en uitgekauwd aan. Erg jammer want ik had juist nog zo genoten van A monster Calls, die ook door J.A. Bayona geregisseerd was. Hierdoor dacht ik dat Fallen Kingdom wel in veilige handen zou zijn. Niets bleek helaas minder waar.

De opzet is nog wel aardig, totdat Chris Pratt en Bryce Dallas Howard het scherm weer samen gingen delen. Waar dit in Jurassic World nog leuk was, voelde het nu als een herhaling van zetten. Het stel draait de hele film om elkaar heen en dit werd voor mij op een gegeven moment te eentonig. Los van elkaar zijn het twee leuke personages, maar de magie onderling lijkt hier helemaal uitgewerkt.

Waar veel mensen nog wel te spreken zijn over het deel op het eiland vond ik dit ook niet al te best. Ook hier gaat de film al de mist in op het moment dat Owen door de lead van een speciale eenheid, met een slaappijl wordt geraakt en voor dood wordt achtergelaten. Hoe eendimensionaal kan een speciale eenheid zijn? We laten meerdere mensen voor dood achter, alleen omdat we het niet op kunnen brengen om ze de dino's op hun eigen tempo te benaderen en het dan gek vinden als ze hier boos om worden? Helaas zijn er naast dit voorbeeld nog tal van andere voorbeelden in met name de tweede helft aanwezig, waardoor ik nu niet bepaald enthousiaster werd. Neem alleen al het personage van Rafe Spall, die uiteraard een verborgen agenda heeft en de dino's alleen maar van het eiland af haalt om er grof geld aan te verdienen. Heeft deze mediamagnaat verder nog enige diepgang dan de dollartekens in zijn ogen? Nope..

Wat je ook gaat zien in Fallen Kingdom, het voelt allemaal uitgekauwd aan -op een handjevol leuke, op zichzelfstaande momenten na- en je krijgt ook al snel het idee dat je het allemaal al eens eerder (en vooral beter) gezien hebt. Dat de dino's in principe ook worden neergezet als wilde beesten maar er eentje in het bijzonder opeens zeer nauwkeurig een raam open kan maken, liet al helemaal mijn klomp breken. Frappant is dan weer wel dat deze in spoiler tags geplaatste scène wel gelijk een van de hoogtepunten van dit vervolg was. Want hoe inconsistent ook, in deze scène kwam de spanning uit het vorige deel en de eerste twee films weer eventjes helemaal terug. Wat daarnaast een mooie verbetering is ten opzichte van zijn voorganger zijn de prachtige effecten. Er is duidelijk minder met de computer gedaan en dit juich ik alleen maar toe.

Aangehaalde punten redden het geheel echter niet, en ik vraag me dan ook af of de reeks überhaupt nog wel van uitsterving gered kan worden. De opzet voor een volgende deel maakte me namelijk nog totaal niet enthousiast -al was de leeuw tegenover de T. Rex wel heel gaaf-. Hier kan zelfs een cameo van Jeff Goldblum weinig aan veranderen.