• 9.384.367 stemmen

Halloween (1978)

Horror / Thriller | 91 minuten / 101 minuten (extended cut)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 91 minuten / 101 minuten (extended cut)

Alternatieve titel: John Carpenter's Halloween

Geregisseerd door: John Carpenter

Met onder meer: Jamie Lee Curtis, Donald Pleasence en Nancy Kyes

Releasedatum: 23 mei 1979

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Halloween

"The Night He Came Home!"

Halloween 1963. De 6-jarige Michael Myers neemt een mes uit de keukenla en loopt de trap op, waar hij zijn oudere zus vermoordt. Hij wordt daarna opgenomen in een psychiatrische kliniek. Hij is nu 21 en er moet bepaald worden of hij vrijgelaten mag worden. De dokter die zich al die jaren met hem bezighield vindt dat Michael nooit vrij mag komen. Maar Michael wacht het onderzoek niet af en ontsnapt. Hij keert terug naar huis waar hij doorgaat met moorden tijdens Halloween.

Dr. Sam Loomis

Tommy Doyle

Marion Chambers

Graveyard Keeper

razer schreef:

Dat Myers een horroricoon is is helemaal te gek voor woorden. Wat is er nu zo eng aan een imbeciel met een masker die telkens 'Huuuuuu' roept?

Ik snap ook niet precies wat er nu zo eng is aan Myers. Maar als ik deze film ´s nachts heb gezien, heb ik toch een beetje het idee dat die kop van hem elk moment achter het raam zou kunnen opduiken. Dát maakt deze film tot een klassieker voor mij.

Dat muziekje komt me trouwens erg bekend voor, is dat niet van Bassie en Adriaan?

4**

moviefanatic schreef:

Ik snap ook niet precies wat er nu zo eng is aan Myers

Totdat je alleen thuis bent en hij je persoonlijk komt afslachten!

moviefanatic schreef:

Dat heb je goed gehoord! Alleen zeg je het verkeerd: Dat muziekje van Bassie en Adriaan, hebben ze dat niet van Halloween gejat? Ze hebben de muziek van The Exorcist ook gejat trouwens......

Oh, OK

IK snap alleen niet waarom ze voor zo'n serie een muziekje uit een horrorfilm zouden jatten, maar het zal wel....

Leland Palmer

Jah, die Adriaan kan er wat van! Helemaal verslaafd aan horrorfilms! Vandaar deze muziek denk ik?

moviefanatic

Hmm, ik denk eerlijk gezegd dat het toch Bassie was, na het zien van de film ' It'.

moviefanatic schreef:

Heerlijke zet! IT is trouwens beter dan Halloween, vind ik......

Leland Palmer

Dat is een nee voor jou denk ik?

dutchtuga

Niet alleen voor mij denk ik. Erg leuke tv film hoor 'It' maar de vergelijking met Halloween kan ik niet plaatsen.

Leland Palmer

Ik vergelijk ze ook zeker niet. Vind 'It' gewoon stukken beter!

avatar van don vincenzo

don vincenzo

HarmJanStegenga schreef:

IK WIST T. ik voelde me een beetje achterlijk toen ik t dacht te herkennen van Bassie en Adriaan, maar had t dus toch goed

avatar van Wouter

Leland Palmer schreef:

IT is trouwens beter dan Halloween, vind ik......

Pfff.

Wouter schreef:

Pfff.

Loop je leeg of is dat je antwoord?

It beter vinden dan Halloween is gewoon not done

dutchtuga schreef:

It beter vinden dan Halloween is gewoon not done

Owh, nou dan ga ik Halloween ook beter vinden bij deze hoor! Dacht et ff niet! It is gewoon geweldig, (bijna) op alle fronten beter dan Halloween! Die heeft me gewoon een beetje teleurgesteld.......Kan toch?

avatar van pumpkin

pumpkin

nightbreed schreef:

Ok, ff serieus, wat is volgens jou (pumpkin) de meerwaarde van de 'extended version' dan?

En nu aub niet meer komen met het feit dat hij langer duurt en dat we zelf maar moeten gaan kijken.

Welke scenes hadden bijvoorbeeld ook in de normale versie moeten zitten en wat was de toegevoegde waarde van die scenes?

En dan nog dit,

Je hebt het over de Extended Edition oftewel TV Version.

Een TV Version bestaat helemaal niet, je hebt een bioscoop versie en een DVD versie die meestal hetzelfde is als de bioscoop versie en soms heb je de extended versie of de directors cut.

Een TV versie bestaat dus niet wat wat ze op TV laten zien is 1 van de door mij genoemde versies, jou TV versie gedoe doet vermoeden dat ze speciaal voor TV een andere versie maken en dat is dus onzin.

Tjonge,zijn jullie nu fans van de film Halloween of niet?

Dan hadden jullie dit allang moeten weten en ook dat de TV Version wel bestaat.

Hieronder is het bewijs,heb nog enkele links erbij gedaan.

HarmJanStegenga schreef:

Vind jij It beter op bv camerawerk en soundtrack? Dat je het verhaal e.d. leuker/beter vind kan ik best begrijpen maar op cinematografische aspecten komt It echt nergens en nooit in de buurt van Halloween.

Tjonge,zijn jullie nu fans van de film Halloween of niet?

Nou, het is een leuke film! Maar die 6.99 die ik er voor betaald heb had ook niet meer moeten zijn

dutchtuga schreef:

Daar heb je gelijk twee belangrijke punten opgescharreld. Halloween heeft goed camerawerk en een prachtige soundtrack, maar de dramatische prestatie van Curtis en (heel) veel ongeloofwaaridge wendingen deden voor mij de das om.

Tjonge,zijn jullie nu fans van de film Halloween of niet?

Dan hadden jullie dit allang moeten weten en ook dat de TV Version wel bestaat.

Hieronder is het bewijs,heb nog enkele links erbij gedaan.

Nu heb je nog geen antwoord gegeven op mijn vraag.

Of heb je de extended versie niet eens gezien?

Wat is volgens jou de meerwaarde van de 'extended version' dan?

By the way, waar heb jij mij zien zeggen dat ik een Halloween fan ben, als je mijn review beter had gelezen had je kunnen zien dat ik juist geen fan van Halloween ben.

Maar geen aub geen antwoord op deze vraag want anders vergeet je mijn eerste vraag WEER en op die vraag wil ik nu WEL een duidelijk antwoord.

En dan nog even over de TV versie, dat iets niets meer dan een HALLOWEEN TV CUT als je het goed had gelezen, dat is geen officiele versie en heeft ook niets met de extended version te maken.

Er zijn gewoon wat bloederige stukjes uitgehaald en wat saaie stukjes ingepropt zodat hij op TV kon in het puriteinse Amerika.

De extended version heeft die bloederige stukken dus wel erin zitten plus nog wat toegevoegde scenes.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

ik heb ook een dubbel dvd uitgave met daarop de TV version hoor.

en daar zitten inderdaad scene's in die wat toevoegen.

gewoon omdat ze spanning opbouwen, iets meer vertellen, en gewoon leuk/spannend zijn.

dutchtuga

Ik heb die dvd helaas nooit ergens gezien. Waar heb jij m vandaan? Er wordt zoveel gepronkt vaak met zogenaamde special editions die niets toevoegen maar een complete Halloween uitgave is niet fatsoenlijk te krijgen..

Max en Joep schreef:

ik heb ook een dubbel dvd uitgave met daarop de TV version hoor.

en daar zitten inderdaad scene's in die wat toevoegen.

Dan heb je pech want dat is de versie die in Amerika (en misschien ook Europa, maar dat weet ik niet) op de buis is geweest, de versie die dus is verkracht door de bloederigste stukken eruit te knippen.

De extended version is een officiele versie en de TV version is een door de (in opdracht van) Amerikaanse TV verkrachte versie.

dutchtuga

Bloederig? Halloween bevat geen spat bloed dus ik denk dat de TV version idd 12 min nieuw materiaal bovenop het origineel bevat. Ben nu wel erg benieuwd naar deze versie.

nightbreed

Klopt precies, of bedoel je dat de TV version de originele versie is plus extra's? want dat is niet zo.

Nogmaals, de TV version, de versie die jij waarschijnlijk kent is de brave versie, de bloederigste scenes hebben plaatsgemaakt voor wat andere scenes.

avatar van pumpkin

pumpkin

nightbreed schreef:

Nu heb je nog geen antwoord gegeven op mijn vraag.

Of heb je de extended versie niet eens gezien?

Wat is volgens jou de meerwaarde van de 'extended version' dan?

[EDIT kappeuter] persoonlijke aanval verwijderd [/edit]

Waarom zou ik nog antwoord geven met al die links die ik jou gegeven heb?

Daar zie je duidelijk wat ik bedoel met de scenes die niet in de originele film zit,dan weet je mijn antwoord toch al.

Lezen kun jij duidelijk ook niet er staat duidelijk erboven TV Version,en daar hebben ze niks ingeknipt(ja heb hem degelijk wel gezien en heb hem ook nog eens in huis)maar er zijn scenes erbij gezet die nogmaals niet in de originele zitten.

Gaat er een lampie branden en doe maar niet of je hier verstand van heb want dat is nul komma nul.

Maar tuurlijk ben je geen fan van Halloween anders wist je wel beter he.

dutchtuga

Iemand nog een link ofzo naar deze dvd versie?

pumpkin schreef:

Ben je zo dom of doe je zo dom?Waarom zou ik nog antwoord geven met al die links die ik jou gegeven heb?

Maar tuurlijk ben je geen fan van Halloween anders wist je wel beter he.

Dus je hebt de extended versie niet gezien anders had je makkelijk antwoord kunnen geven op mijn vraag.

Waarom doe je dan alsof je die versie hebt gezien, beetje dom hoor.

En als jij wat beter had gelezen had je bij de laatste link kunnen lezen dat er weldegelijk bloederige scenes zijn verwijderd bij de TV versie.

Klink je altijd zo agressief in een discussie?

Is dit dus je ware gezicht?

Ach ja, als het niet met normale woorden kan dan moet het maar door schelden en anderen voor dom en dat soort dingen uitmaken he, toch een tekortkoming aan jou kant hoor...jammer want nu sta je bij mij op een nog lager plan.

dutchtuga

91 min / USA:101 min (extended version)

Volgens imdb.

Volgens mij klopt het dan toch wel dat de TV versie bepaalde scenes uit het origineel mist (2 min) maar dan wel 12 min extra nieuw materiaal bevat. Ik blijf nieuwsgierig naar die extra 12 min maar jammer dat er dan weer 2 min opgeofferd hadden moeten worden.