• 8.897.606 stemmen

Mekagojira no Gyakushû (1975)

Actie / Sciencefiction | 89 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Alternatieve titels: The Terror of Mechagodzilla / Monsters van het Verloren Continent

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Ishirô Honda

Met onder meer: Katsuhiko Sasaki, Tomoko Ai en Akihiko Hirata

Gesproken taal: Japans

Plot Mekagojira no Gyakushû

"Mechagodzilla has been resurrected!"

Aliens slagen erin met behulp van een gekke professor de robot Mechagodzilla te repareren. Samen met het monster Titanosaurus moet Mechagodzilla de echte Godzilla zien te verslaan.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Biologist Akira Ichinose

Yûuchi Wakayama

Yuri Yamamoto

Tsuda (Bearded alien)

Defense Force Commander

Het moet zijn: Terror of Mechagodzilla en Titanosaurus is een gewoon leved monster

avatar van Diesel

Diesel

Mechagodzilla schreef:

Het moet zijn: Terror of Mechagodzilla

De film heeft meerdere titels.

IMDB - Also Known As:

Mechagodzilla vs. Godzilla

Monsters from an Unknown Planet

Monsters from the Unknown Planet

Revenge of Mechagodzilla

Terror of Mechagodzilla (USA) (video box title)

The Escape of Mechagodzilla

The Escape of Megagodzilla

The Terror of Godzilla (USA)

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Een van mijn favoriete godzilla films.

Dit was ook een van mijn eerste godzilla films die ik gezien heb toen ik rond de 5 was. Weliswaar is het indrukwekkender als je jong bent om te zien. Maar ook nu vind ik dat de spanning lekker wordt opgebouwd naar het eind duel toe. (meeste godzilla films is het opbouw stuk nogal saai).

Zeker een must see film voor godzilla fans.

4,0

avatar van The Oceanic Six

Flauwe herhalingsoefening van de vorige film, met opnieuw Mechagodzilla erbij. Maar nu is het allemaal redelijk saai. Paar aardige gevechten, maar verder eigenlijk geen enkel interessant moment.

Honda's laatste.

Daarom dat ik even teruggescrolled ben door z'n oeuvre, om te zien welke films ik nog gemist heb. Daarbij vielen verrassend genoeg de parallellen tussen het Godzilla universum en het MCU op. Ook Godzilla heeft een core lijn, een aantal origin story films van andere monsters en een paar films waar iedereen bij elkaar gebracht wordt. Niet zo rigoreus gepland natuurlijk, maar de blauwdruk was er toch al.

Verder wel enigszins begrijpelijk dat dit Honda's laatste film is. Hij had er waarschijnlijk nog 100 van deze kunnen maken, maar wat vers bloed heeft de voortzetting van de reeks ook goed gedaan. Deze film was toch vooral weer meer van hetzelfde. Is misschien niet zo heel erg, maar ondertussen zijn we toch al 1975, da's 20 jaar na de eerste film. Je kan jezelf ook niet blijven herhalen.

Als Godzilla film springt deze er niet meteen uit, al zit er wel voldoende in wat vermaakt. Mechagodzilla is best leuk, Titanosaurus een wat flauw afkooksel, Godzilla z'n gezellige zelf. Al lijkt hij hier wel gespeeld door een soort van MMA figher, aan z'n moves te zien.

Blijft wel een vermakelijk reeksje, maar echt veel kwaliteit zit er toch ook niet in die oude films. Het is eigenlijk een grote speeltuin voor Honda, die los van z'n kunde gewoon z'n droom heeft mogen en kunnen realiseren.

kaijujapanese film