menu
zoeken in:
avatar van yeyo
88Fabian schreef:
Dit meen je toch niet?,jeetje Nolan is op het moment de beste regiseur
die er is,en je geeft alleen following een hoge score?.
maar ik heb jou top10 bekeken dus ja,smaken verschillen valt me meteen op
want de films in jou top10 intreseren me voor geen meter.

Er zijn genoeg gerenommeerde films die jij de grond in boort, wees dan niet zo verontwaardigd als iemand kritiek heeft op jouw favoriete films.

88Fabian
yeyo schreef:
(quote)

Er zijn genoeg gerenommeerde films die jij de grond in boort, wees dan niet zo verontwaardigd als iemand kritiek heeft op jouw favoriete films.

het maakt me voor de rest niet uit hoor


avatar van xgogax
Degelijke filmmaker !

1. The Prestige (2006) (3 sterren)
2. The Dark Knight (2008) (3 sterren)
3. Memento (2000) (3 sterren)
3. Batman Begins (2005) (3 sterren)
5. Insomnia (2002) (3 sterren)

Reinbo
Degelijk, dat is ie zeker...

Ik ben er inmiddels ook achter wat zijn stijl is. Hij is buitengewoon behoudend en uitleggerig. Hij houdt van verhalen met veel raadsels, maar omdat hij zo bang is dat de kijker het niet snapt, verteld hij ze met een zo eenvoudig mogelijke beeldtaal. Hij focust daarbij zodanig op het kloppend maken van de inhoud dat volledig vergeet dat er ook vooral gevoel in moet worden gelegd. Voor Nolan lijkt een film op een excell sheet; alle berekeningen moeten kloppen, dan is hij tevreden. Maar een beetje photoshop zou zoveel leukers opleveren...

Hij is een vakman, maar wel een beetje een hele saaie.

Mijn N lan Top 7.

1. Batman Begins (2005) (4 sterren)
2. Following (3,5 sterren)
3. The Dark Knight (2008) (3,5 sterren)
4. The Prestige (2006) (3 sterren)
5. Insomnia (2002) (2,5 sterren)
6. Memento (2000) (2 sterren)
7. Inception (2005) (1,5 sterren)

avatar van fappie
Saai vind ik hem absoluut niet. Verre van eigenlijk, mja ieder zijn mening natuurlijk.

avatar van rokkenjager
Saai is inderdaad het laatste woord wat bij mij opkomt als ik aan Nolan denk.

Maar Reinbo's (N lan) smiley moet natuurlijk in enige context plaats vinden.

avatar van Onderhond
Qua regie is Nolan gewoon erg saai ja. Steekt steeds ofwel uitgebreide ofwel wat complexere verhaaltjes in z'n films, maar doet er daarna erg weinig mee behalve ze helemaal afspinnen.

Na Following moet ik nog steeds weer een voldoende van hem zien.

avatar van kos
kos
Christopher Nolan lijkt me vooral interessant over een jaar of 20, wanneer hij zich waarschijnlijk meer richt op kleinere, eigen projectjes ipv big budget gedoe.

avatar van Mochizuki Rokuro
kos schreef:
Christopher Nolan lijkt me vooral interessant over een jaar of 20, wanneer hij zich waarschijnlijk meer richt op kleinere, eigen projectjes ipv big budget gedoe.

Ik betwijfel of-ie dat ooit weer gaat doen. Waarom verwacht je dat?

Ik vind m ook vrij saai. De schizofrene uitgangpunten van zijn films zijn over het algemeen aardig, maar erg middle-of-the-road uitgevoerd.

avatar van kos
kos
Mochizuki Rokuro schreef:
(quote)

Ik betwijfel of-ie dat ooit weer gaat doen. Waarom verwacht je dat?


Nou, het is meer hoop.

Ik vind hem daar ook wel het type voor qua persoon.

avatar van Mochizuki Rokuro
OK, daar kan ik wel inkomen. Bij Following was het nog leuk. Memento eerst ook nog wel, maar een tweede kijkbeurt beviel me niet. En daarna is het alleen maar achteruitgegaan (hoewel ik Inception beter vond dan TDK en P).

"vergelijkbare" puzzelfilms vind ik veel aantrekkelijker uitgewerkt in Primer of Pi. Die sluiten meer aan bij Following ook, dan het big budget geweld van nu.

avatar van kos
kos
Wat mij betreft hoeft hij geen 'puzzelfilms' te maken, maar zijn stijl nog wat strakker maken zou wel eens heel fijn kunnen zijn.

avatar van Macmanus
Inception was eigenlijk wel een eigen project. Hoewel wel met extreem hoog budget. Sowieso zit Nolan vaak toch vrij diep in zijn eigen films, verhaal schrijven samen met zijn broer gebeurd meestal. Ziet ook zijn favorieten thema tijd veel terug komen in zijn films.

Nu Inception ook een makkelijk succes is, krijgt die nog meer vrijheid. Zie hem niet heel iets anders maken, vind ook niet dat Following meer aansluit bij Pi of Primer. Pi is visueel veel extremer. En Primer is veel complexer. Alleen budget en de zwart/wit look tov. Pi blijven de grootste overeenkomsten. Heb ik daar zelf ook een grote zwak voor, mensen die met weinig veel kunnen.

Mijn voorkeur gaat ook meer uit naar een camera die 360 graden draait als iemand zijn hoofd wordt ingeslagen als in irriversible. In dat opzicht is Nolan veel conventioneler. Maar ik zie hem dan ook meer als een erg sterke verhalen verteller, en gedegen filmmaker. Maakt voor mij een goede regisseur, niet briljant. Visueel kan beter, (sneeuwwereld in Inception is duidelijk het minst.) maar een film bestaat uit meer, waar die voor mij meestal erg goed uit de verf komt.

Following: 4.5*
Memento: 4.5* (verdient wel herziening)
Inception: 4*
Dark Knight: 4*
Insomnia: 3.5*
Batman Begins: 3*

Voelt als een 4 sterren regisseur bij mij ondanks twee films hoger. Van die regisseurs die me keer op keer vermaken en leuke dingen laten zien, maar net niet die punch geven om me helemaal te overtuigen. Zijn er ook maar weinig regisseurs die wel in dat rijtje passen overigens.

avatar van rokkenjager
Onderhond schreef:
Qua regie is Nolan gewoon erg saai ja. Steekt steeds ofwel uitgebreide ofwel wat complexere verhaaltjes in z'n films, maar doet er daarna erg weinig mee behalve ze helemaal afspinnen.

Na Following moet ik nog steeds weer een voldoende van hem zien.

Regisseren is meer dan alleen een reeks mooie beelden creëren. Daar waar, ik noem maar wat, een Tony Scott zijn films overlaad met alle kleuren van de regenboog filtertjes, wordt er maar weinig aandacht besteed aan plot en personages. Terwijl die ook gewoon zeer essentieel zijn in een regisseurs werk. En laat dat nou net zijn waar Nolan wél in slaagt. Zijn verhaallijnen vind ik altijd interessant en bij wijlen zelf fascinerend. Complex maar zeer doeltreffend. Daarnaast haalt hij het beste uit zijn acteurs en is vrijwel altijd wel aandacht besteed aan personages en acteurs. Bovendien hanteren z'n films een donkere stijl mij wel bekoort.

avatar van fappie
Dat zijn stijl voor veel mensen niet bijzonder is snap ik, maar saai is anders. Ik ben zelf ook meer van Scorsese, Leone en Kubrick, maar Nolan is natuurlijk ook veel later begonnen. Nu moet het snel, flitsend en grootschalig. Veel beter dan hetgeen wat ik voornamelijk in de bios zie in ieder geval (al valt het dit jaar nog wel mee).

avatar van Onderhond
wordt er maar weinig aandacht besteed aan plot en personages. Terwijl die ook gewoon zeer essentieel zijn in een regisseurs werk. En laat dat nou net zijn waar Nolan wél in slaagt.

Het plot in Nolan's films is meestal ofwel lang uitgesponnen, ofwel zo opgebouwd dat het draait rond twistjes. Echt boeien doet het meestal niet. Qua acteerwerk zie ik niet echt meerwaarde in z'n acteurskeuze (in Memento gewoon erg slecht zelfs) en de personages worden nooit veel meer dan eendimensionale bordjes die doorheen het verhaaltje laveren.

Dus nee, ook daar doet hij enorm weinig mee. Hij maakt plotgedreven filmpjes, meer zie ik er niet in.

Da's dan uitgezonderd Following (wel sterk), Inception (nog niet gezien) en de helft van Insomnia.

avatar van rokkenjager
Onderhond schreef:
en de personages worden nooit veel meer dan eendimensionale bordjes die doorheen het verhaaltje laveren.

Hij pretendeert ook nergens karakterstudies te maken. Maar ik vind dat z'n personages altijd wel genoeg diepgang meekrijgen. Vooral voor Hollywood's begrippen.

avatar van Maikeru
Reinbo schreef:
Degelijk, dat is ie zeker...

Ik ben er inmiddels ook achter wat zijn stijl is. Hij is buitengewoon behoudend en uitleggerig. Hij houdt van verhalen met veel raadsels, maar omdat hij zo bang is dat de kijker het niet snapt, verteld hij ze met een zo eenvoudig mogelijke beeldtaal. Hij focust daarbij zodanig op het kloppend maken van de inhoud dat volledig vergeet dat er ook vooral gevoel in moet worden gelegd.


Ik kan mij erg goed vinden in deze kritiek. Verder vind ik Nolan vaak qua timing erg matig, haalt hij weinig uit getalenteerde acteurs, en heb ik echt een hekel aan de Hollywood-crap die er de laatste tijd doorheen gaat. Ik weet niet of hij hier echt inspraak in heeft, maar bv. gesprekken tussen SWAT-teamleden die om de zoveel tijd 'OH FUCK' 'Is that a bazooka?' etc. grappen maken kunnen mij absoluut niet bekoren.

Onderhond schreef:
de personages worden nooit veel meer dan eendimensionale bordjes die doorheen het verhaaltje laveren.

Helemaal mee eens, ook al is het wel in verschillende mate per film.

Wat ik vaak leuk vind aan Nolan is het idee van zijn films, maar de uitwerking is meestal teleurstellend. Ik zou wel eens een film willen zien waar Nolan een serieus script schrijft, en een betere regisseur het zou verfilmen.

Superhelden films zijn bij mij makkelijk mee te scoren, dus weet ik veel te vergeven bij de Batman films. Maar Inception was toch wel een domper. Wat een fantasieloze uitwerking, als je in gedachte houdt dat de film over dromen gaat. Over het algemeen dus een haat-liefde verhouding, want zijn laatste 4 films heb ik toch in de bioscoop gekeken...

1. Following (1998) (3,5 sterren)
2. The Prestige (2006) (3,5 sterren)
3. The Dark Knight (2008) (3 sterren)
4. Batman Begins (2005) (3 sterren)
5. Inception (2010) (2,5 sterren)
6. Memento (2000) (2 sterren)
7. Insomnia (2002) (1,5 sterren)

avatar van Justinw
Begin ook wel een beetje te twijfelen aan Nolan zijn kunsten. Inception was nog wel goed, maar bracht twijfels die in de richting liggen van jullie kritiek. Hij verliest zijn talent aan de grote HW-Blockbusters heb ik het idée

avatar van fappie
Het zijn in ieder geval nog goede blockbusters (vind ik persoonlijk dan). Het is daarnaast wel fijn als je films een beetje geld in het laatje brengen. Hij bereikt in ieder geval het grote publiek. Waarschijnlijk wel iets waar je naar streeft als filmmaker.

avatar van Justinw
Tuurlijk is het fijn als je films een groot publiek bereiken. Maar als een regisseur hierdoor niet zijn volle talent en creativiteit aan kwijtkan moet je toch prioriteiten stellen. De grote geldschieters achter zon Blockbuster willen nog wel is erg bepalend zijn.

88Fabian
Bij Inception (2010):

Christopher Nolan houdt van Michael Bay films - FilmTotaal filmnieuws

Best grappig,alleen ik hoop niet dat ie op zijn niveau gaat werken.

startkabels
Toepasselijk


startkabels
1. Following, nog niet gezien
2. The Prestige, 4 sterren
3. The Dark Knight, 4 sterren
4. Batman Begins, nog niet gestemd
5. Inception, 4 sterren
6. Memento, nog niet gestemd
7. Insomnia (2002) , nog niet gezien

Denk dat ik Following binnenkort wel ga kijken

startkabels
Nou Following vond ik tegenvallen, die geef ik 2.5 sterren

avatar van fappie
88Fabian schreef:
Bij Inception (2010):

Christopher Nolan houdt van Michael Bay films - FilmTotaal filmnieuws

Best grappig,alleen ik hoop niet dat ie op zijn niveau gaat werken.


Nja.. Zag laatst een keer de top 20 van Tarantino vanaf 1991 of 1981(of iets in die richtig).. Dat was ook een apart lijstje. Of het dus echt iets zegt betwijfel ik .

avatar van xgogax
The Mann approach has made him a role model for younger directors. Christopher Nolan, the director of "Inception" and "The Dark Knight," says one of the key moments in his own cinematic life was when, as a teenager, he saw a television commercial for Mann's 1986 film, "Manhunter." Nolan had no knowledge of the film, just of the image of a glowering serial killer, played by Brian Cox, peering out from a prison cell with white bars.

"That image was forever burned into my mind," Nolan said, adding that Mann's singular affinity for the use of color, architecture, music and light makes him a stylist of highest order but also one who uses those approaches only in service of story.

http://www.fox4kc.com
Nolan is de braafste leerling van Mann ...

avatar van kobe bryant fan
Fijne regisseur

Inception 5*
The prestige 4*
Batman begins 3.5*
Insomnia 3.5*

Gast
geplaatst: vandaag om 07:24 uur

geplaatst: vandaag om 07:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.