ad
 • 139.660 films
 • 6.622 series
 • 20.066 seizoenen
 • 432.353 acteurs
 • 280.284 gebruikers
 • 8.089.292 stemmen
Avatar
 

Meningen

Hier kun je zien welke berichten dualcia als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

ABCs of Death, The (2012)

dualcia

 • 878 berichten
 • 1656 stemmen

Ik vraag me ernstig af waar ik de afgelopen 2 uur naar heb zitten kijken en ik kom wel tot de conclusie dat dit te abstract en te vreemd was voor mijn smaak.

Er zitten een paar toffe segmenten tussen als Exterminate, Nuptials, Quack (leuk!) en XXL, maar dit waren ze eigenlijk wel. Het gros van de segmenten kan ik echt compleet niets mee, zoals Fart, Ingrown, Orgasm en de bizarre finale met Zetsumetsu.

Flinke tegenvaller. *1

Absolutely Anything (2015)

dualcia

 • 878 berichten
 • 1656 stemmen

Op zoek naar een intelligente komedie? Dan vooral deze links laten liggen. Maar als tussendoortje is het best een leuke film eigenlijk.

Ik heb me wel vermaakt. De grappen zijn allemaal niet van hoogstaand niveau, maar dat had ik ook niet verwacht. Ik heb er wel om moeten lachen soms. Ik vind Simon Pegg wel een prettige acteur voor dit soort films en ook hier doet hij het prima. Het gedoe met die aliens en het verhaal met Rob Riggle zijn wel tamelijk belachelijk en het wordt nergens een goede film. De vermakelijke situaties zorgden er echter voor dat ik me hier niet aan stoorde.

*3

Aladdin (2019)

dualcia

 • 878 berichten
 • 1656 stemmen

Voor het eerst in tijden weer naar de bioscoop geweest: nadat ik mijn Pathé-abonnement heb opgezegd, omdat ik voor langere tijd op reis ging, is het er gewoon niet meer van gekomen. Ik mis het, zou ik vaker moeten doen!

Aladdin was nou niet persé een must-see in de bioscoop, maar dat kwam toevallig zo uit. De live-action variant stond wel al langer op mijn radar, omdat ik Aladdin wel één van de leukere Disney-films uit de jaren 90 vind. Die is vroeger vaak langsgekomen op VHS op druilerige, vrije woensdagmiddagen. Ik vind die trend van live action Disney-films erg fijn. The Jungle Book was tof en ik kijk enorm uit naar The Lion King en mijn persoonlijk favoriete Disney-film Mulan. Het is inderdaad weinig origineel, maar dat maakt me hierbij niets uit: de beelden zijn mooi en het jeugdsentiment is hoog.

Deze Aladdin is ook zeker de moeite waard: de sfeerbeelden van Agrabah zijn echt prachtig, het donkere en mysterieuze van de Cave of Wonders is heel mooi uitgewerkt en ik ben blij dat ze veel scenes hebben gebruikt uit de originele film. De tofste scenes vond ik die met de bekende liedjes: Arabian Nights, One Jump Ahead, Friend Like Me, Prince Ali en A Whole New World. Deze scenes waren visueel allemaal heel goed uitgewerkt en daar heb ik echt van genoten. Bij de stukken tussen de liedjes door stoorde ik me er te vaak aan dat het vaak wel heel erg flauw was. De grappen van Will Smith vond ik leuk, maar bij de overige acteurs landde dat echt niet goed.

Ik vond Smith sowieso erg sterk als Genie; voor mij draagt hij de film als komische noot die wél werkt en Friend Like Me en Prince Ali zijn echt feestjes om naar te kijken. Ook Mena Massoud en Naomi Scott zijn goed gecast als Aladdin en Jasmine. Marwan Kenzari werkt voor mij minder als Jafar: hij doet het absoluut niet slecht, maar voor mij voelde het niet als de creepy, evil Jafar uit de tekenfilm. Dat is niet persé slecht, maar dat vond ik gewoon jammer.

*3.5

Alice in Wonderland (1951)

dualcia

 • 878 berichten
 • 1656 stemmen

Onder het genot van caipirinha's, biertjes, een gezellig vriendinnetje en een drankspel toegespitst op deze film (á la 'Drinken wanneer er gezongen wordt', 'Drinken wanneer Alice een nieuw personage tegen komt' enzovoort) heb ik deze Alice in Wonderland weer eens kunnen aanschouwen. De laatste keer dat ik hem zag vond ik hem zo bizar, dat ik hem dit keer niet nuchter wilde kijken. Al lijken de makers van deze film ook onder invloed van iets te zijn geweest.

Toch viel de film me bij deze herziening reuze mee. Er gebeurt in ieder geval genoeg op het beeldscherm om je aandacht er bij te houden. Het ene karakter wat Alice tegenkomt is leuker dan de andere. De bloemen zijn bijvoorbeeld echt te wazig voor woorden. De rups ook uiteraard, maar die kon ik dan weer wél waarderen. Evenals de Mad Hatter en zijn vriend. ("Beste wensen met je onjaardag", is de halve avond in mijn hoofd blijven zitten ) Het spektakel aan nieuwe, vreemde karakters is wel vermakelijk, want Alice zelf is zo interessant als een deurklink. Het huilende, "Ik ben zo zielig"-meisje wordt op den duur zelfs irritant.

Ik weet nog steeds niet goed wat ik ervan moet denken en ik hou het wat betreft een cijfer maar in de middenmoot, want ik heb me dit keer prima vermaakt.

Ik raad ten zeerste aan van tevoren een paar drankjes achterover te tikken.

*3

All Stars 2: Old Stars (2011)

dualcia

 • 878 berichten
 • 1656 stemmen

Leuke film maar hij viel helaas wel een beetje tegen. Het begon goed en het vorderde ook wel snel en dit was leuk. Maar helaas waren er ook genoeg stukken die niet zo leuk waren: de gevangenisscene ging te lang door, het liefdesverhaaltje van Willem met dat doofstomme meisje was werkelijk belachelijk en ik stoorde me er echt aan, en het einde had een veel te serieuze ondertoon die de film eigenlijk flink langdradig maakte. Dat had voor mij wel iets minder gemogen.

Toch was de film wel leuk, met genoeg leuke stukken ook. Daniel Boissevan en Thomas Acda zijn toch wel mijn favorieten en die droegen de film dus ook erg goed.

*3

All the Boys Love Mandy Lane (2006)

Alternatieve titel: Mandy Lane

dualcia

 • 878 berichten
 • 1656 stemmen

Ai, dit was een tegenvaller.

De hele film draait, hoe verrassend, om Mandy Lane. Maar Mandy is, naast dat ze uiteraard een mooie meid is, ontzettend saai. Amber Heard deed het prima, maar Mandy zelf is gewoon te vlak. De interacties van de overige personages zijn nog best aardig om te zien, maar voor het genre is het gewoon niet boeiend.

All The Boys Love Mandy Lane is ook saai. Door de synopsis kreeg ik het gevoel dat er een soort Carrie-sausje overheen zat, maar dit was niet bepaald het geval.

Er komt eerst een lange aanloop met de nodige cliché's en wanneer de eerste dode valt is het al snel duidelijk dat Emmet de dader is. De puzzelstukjes leg je daarna snel in elkaar en dan begin je met wachten tot de 'twist' komt waaruit blijkt dat Mandy ook in het complot zit.

De grootste afknapper is dan nog dat het motief van de dader(s) gewoonweg heel onduidelijk is en je achterblijft met een gevoel alsof er iets mist. Ik vroeg me af waar ik nu de hele tijd op had zitten wachten, want het kwam maar niet.

*1.5

Always Be My Maybe (2019)

dualcia

 • 878 berichten
 • 1656 stemmen

Toen ik deze film op Netflix langs zag komen wilde ik hem meteen zien. De reden? Ali Wong. Haar stand-up comedy shows waren echt een leuke, welkome verrassing en ik wilde meer. Ik hoopte haar humor in Always Be My Maybe terug te kunnen zien, maar helaas was het allemaal wat vlak. Het verhaal is voorspelbaar van hier tot Tokyo, en normaal heb ik hier totaal geen moeite mee in romantische komedies, maar bij Ali Wong had ik toch iets meer pit verwacht. Helpt ook niet bepaald mee dat Randall Park toch een beetje suf is.

Het kijkt goed weg en het stuk met Keanu Reeves in dat hippe restaurant is super vermakelijk. Maar echt leuke grappen zitten er verder niet in de film en het is snel vergeten.

*2.5

American Mary (2012)

dualcia

 • 878 berichten
 • 1656 stemmen

Mary. Arme, rare, veelbelovende Mary.

Ik ben er niet over uit onder welk genre deze film echt valt, maar ik ben er wel over uit dat ik het erg kan waarderen: Deze bizarre vertoning van deze underground wereld. Het fascineert, het is origineel en de operaties en procedures wat betreft body motifications in de film zijn interessant om te zien.

Dankzij deze boeiende operaties en de verhaallijn omtrent dr. Grant blijft het verhaal boeien. Het hele Billy-Mary-randverhaal is namelijk compleet oninteressant, dus over de laatste 15 minuten ben ik echt niet te spreken. Niks aan.

Visueel is er een hoop tofs te zien, zoals alle body motifications (bijvoorbeeld Ruby Realgirl) en het hangende hoopje mens dat is overgebleven van dr. Grant. Toch had daar meer uitgehaald kunnen worden. Ik had wel ietwat meer van de operaties willen zien gebeuren (vooral bij dr. Grant) en ik mis ook het resultaat van de tweelingzusjes. Het werd mij niet echt duidelijk wat er nu allemaal gebeurde naast het switchen van elkaars arm.

Geen idee of het aan mijn laptop lag, maar ik irriteerde me af en toe mateloos aan het geluid in deze film. Ik had vooral bij het chirurgen-feestje en in de stripclub dat de achtergrondmuziek te weinig op de achtergrond zat. Dat reken ik de film niet af verder.

*3.5

American Sniper (2014)

dualcia

 • 878 berichten
 • 1656 stemmen

Laat ik voorop stellen dat ik geen groots fan ben van oorlogsfilms. Ik kan me prima vermaken met een goede oorlogsfilm, maar het is niet snel mijn eerste keus. Ik loop zeer tevreden weg van een film uit dit genre als het indrukwekkend is, als het me weggeblazen heeft en ik met open mond naar scene's uit de war zone zit te kijken. Fury is een voorbeeld van een film die dat bij mij voor elkaar kreeg. American Sniper niet. En dat is jammer van deze goede film die voor de rest wel 2 uur weet te boeien met zijn vrij eenzijdige verhaal.

Ik wílde weggeblazen geworden, maar de meeste kippenvel die ik heb gevoeld, was tijdens de aftiteling en de herdenking van Chris Kyle. Ik weet niet of het eraan ligt dat het niet rauw genoeg is gebracht, of dat er simpelweg te weinig inzicht in de karakters van de Seals wordt gegeven, inclusief Chris Kyle zelf en wat er in zijn hoofd omgaat.

Toch vind ik American Sniper een goede film, maar het mist gewoon elementen om het een werkelijk indrukwekkende film te maken. En dat is gewoon een gemiste kans in dit genre.

*3.5

Angel Eyes (2001)

dualcia

 • 878 berichten
 • 1656 stemmen

Ik ben niet heel erg van de romantische drama's, maar eens in de zoveel tijd komt er toch wel 1 voorbij in mijn kijkpatroon. Ditmaal Angel Eyes, aangezien het tv-aanbod niet veel soeps was gisteravond.

Ik was in een redelijk romantische en dramatische bui tijdens het kijken van de film en dit heeft er wel voor gezorgd dat ik me redelijk mee kon laten sleuren met het verhaal. Het verhaal is niets bijzonders, maar wel mooi. Er zit de hele tijd een donker randje om de romantiek en de levens van de hoofdpersonages heen, waardoor het niet vervelend en zoetsappig wordt, maar ook echt mooi blijft.

J. Lo doet het prima. Ik stoor me niet aan haar als actrice. Ze is natuurlijk niet de beste actrice ooit, maar bij zulke standaard films is ze gewoon goed op haar plaats.

*3

Angels & Demons (2009)

Alternatieve titel: Het Bernini Mysterie

dualcia

 • 878 berichten
 • 1656 stemmen

Als voorproefje op Inferno, die ik vanavond ga zien, alvast Angels & Demons opgezet. Om eens even in de stemming te komen. Ik heb van de boeken van Dan Brown alleen maar Inferno gelezen (ik ben niet zo'n lezer in het dagelijks leven), dus ik baseer mijn mening bij de voorgaande films enkel op de verfilmingen.

In mijn ogen is The Da Vinci Code beter. In Angels & Demons gaat het allemaal wel heel snel en daardoor is het niet altijd even makkelijk te volgen. Vooruit, bij mijn derde kijkbeurt is het allemaal een stuk duidelijker, maar misschien zou ik een keer het boek moeten lezen om wat dieper op de achtergrond in te gaan. Bij The Da Vinci Code had ik meer het gevoel dat je mee aan het puzzelen was met professor Langdon en dat miste ik hier gewoon een beetje.

Toch blijft het hele Dan Brown concept met Robert Langdon, de puzzels, het mysterie, de symboliek en de spanning goed werken voor mij. De combinatie van dit alles zorgt wel voor interessante en leuke verhalen.

Verhoging van een *3 naar een *3.5

Armageddon (1998)

dualcia

 • 878 berichten
 • 1656 stemmen

Leaving on a jetplane.

Armageddon, het is een blockbuster en rampenfilm die in alles wat het brengt Amerika uitstraalt, maar wat kan ik hier toch van genieten.

Het bevat alle ingrediënten die een dergelijke film hoort te bevatten: Bruce Willis als de all American hero (in deze rol zie ik hem het liefst ), een aantal wereldsteden die half verwoest worden, een dolverliefd koppeltje mooie mensen, een heroïsche soundtrack en een over de top en ongeloofwaardig spektakel aan actie.

Armageddon klopt helemaal hierin.

Het verhaal is lekker te volgen en het verveelt niet, ondanks de lange speelduur. Voornamelijk het eerste uur en het einde vind ik heerlijk. Wat een fijne kerels heeft Harry toch in zijn boor-crew zitten. Bear met stip op één! Wat een lieverd. Genieten geblazen met die mannen.

Ja, het is Amerikaans. Ja, het is overdreven. Ja, het is cliché. En ik ben er gek op! Ik ben zelfs gek op de cheesy scenes wanneer Harry afscheid neemt van zijn dochter, Chick herenigd wordt met zijn zoontje en AJ het insigne van Harry's uniform aan Dan geeft. I love it!

*4.5

Audrie & Daisy (2016)

dualcia

 • 878 berichten
 • 1656 stemmen

Documentaire over het sexueel misbruik op tienermeisjes en het daaropvolgende gepest via social media. Ik vind zulke verhalen eigenlijk altijd wel indrukwekkend, dus het verhaal van Audrie Potts maakte zeker indruk op me. Je hoort tegenwoordig eigenlijk veel te vaak zulke verhalen over tieners die zelfmoord plegen om dergelijke redenen. Ik vond het goed dat ze ook de jongens/daders aan het woord lieten in de documentaire. Ik kreeg het gevoel dat die tienerjongens gewoon niet doorhadden hoeveel invloed zulke sexuele handelingen op meisjes hebben en ik denk dat dat vrij normaal is geworden tegenwoordig: jongens die misbruik maken van meisjes, terwijl ze onder invloed zijn of iets dergelijks, en daar dan niet het kwade van inzien. Ik voel me daar zelf ook betrokken bij, dus het doet me gewoon veel om zulke verhalen te horen.

Het verhaal van Daisy ging me wat te lang door, en het was misschien beter geweest als er wat meer algemener werd ingegaan op dit probleem in de maatschappij. Toch vind ik het wel een goede zaak om zoiets meer in de openheid te krijgen.

*3.5

Autopsy (2008)

dualcia

 • 878 berichten
 • 1656 stemmen

Aardige horrorfilm. Het begin was leuk en het werd al snel spannend, maar op een gegeven moment werd het allemaal toch een beetje langdradig (en dat terwijl de film zo kort duurt).

Het was echter niet moeilijk om mee te leven met de angst en pijn van het hoofdpersonage. Ik zat toch best wel flink in spanning. Beetje jammer dat de karakters zo vlak waren.

De ruggenprik vond ik toch wel het pijnlijkste stukje uit de gehele film.

Pluspuntje voor Ross McCall. Fijne acteur om naar te kijken.

Al met al dus een redelijke horrorfilm voor een keer. Toch wel spannend.

*2.5

Away We Go (2009)

dualcia

 • 878 berichten
 • 1656 stemmen

Deze film heeft eigenlijk alle ingrediënten om een goede film in het genre te zijn. Fijne soundtrack, boeiende verhalen tussendoor met leuke bijpersonages, goede hoofdrolspelers met ontzettend fijne chemie, mooie beelden en een prachtig einde.

Maar toch wist Away We Go me niet te raken. (op het einde na) Ik kon er niet helemaal met mijn aandacht bij blijven en het deed me vrij weinig. Het was dus echt lang geen slechte film, maar bij dit soort films is het voor mij toch wel nodig dat ze me op de een of andere manier raken en dat is bij deze kijkbeurt niet gelukt.

*2.5