• 11.737 nieuwsartikelen
 • 164.307 films
 • 10.537 series
 • 30.592 seizoenen
 • 620.425 acteurs
 • 194.422 gebruikers
 • 9.058.370 stemmen
Avatar
 
banner banner

Armageddon (1998)

Actie / Sciencefiction | 150 minuten
3,12 3.340 stemmen

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 150 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Bruce Willis, Ben Affleck en Liv Tyler

IMDb beoordeling: 6,7 (453.934)

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 9 juli 1998

Plot Armageddon

"The Earth's Darkest Day Will Be Man's Finest Hour"

Een gigantische meteoriet zal over 18 dagen inslaan op aarde. NASA roept de hulp in van Harry Stamper, een boor-expert, om de astronauten te trainen. Harry denkt echter dat de astronauten niet op tijd getraind kunnen zijn, en besluit zelf met z'n crew de klus te gaan klaren.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Chainsaw

Chainsaw

 • 8580 berichten
 • 3460 stemmen

Eigenlijk de ultieme Michael Bay film; dom en bombastisch en daardoor best vermakelijk. De film is duizend maal stupider dan zijn voorganger The Rock, maar toch niet zo infantiel, leeg en visueel lelijk als die Transformers-films, die hij hierna ging maken. Het feit dat Armageddon qua plot totaal stompzinnig is, is eigenlijk een van de leukste elementen. Bay gooit een paar fijne acteurs bij elkaar, gooit de film vol met allesvernietigende explosies en wapperende Amerikaanse vlaggen en denkt bij drama aan Ben Affleck die met crackers op de buik van Liv Tyler speelt, terwijl Aerosmith een gevoelig liedje speelt. Het feit dat Armageddon geen enkele vorm van subtiliteit kent, maakt de film best memorabel. Dom, maar memorabel.

3 sterren.


avatar van shrink

shrink

 • 2014 berichten
 • 2265 stemmen

Prima film met een goed verhaal. Had wel iets korter gemogen. Dan was de score (nog) hoger geweest.


avatar van stratmans

stratmans

 • 879 berichten
 • 894 stemmen

Mooie actiefilm, goeie sound, Amerika redt de wereld weer eens, voorspelbaar


avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

 • 3261 berichten
 • 6413 stemmen

stratmans schreef:

Mooie actiefilm, goeie sound, Amerika redt de wereld weer eens, voorspelbaar

Spoiler alert


avatar van notsub

notsub

 • 1352 berichten
 • 1337 stemmen

Dit is een heerlijke no-nonsense actiefilm, die volledig over de top gaat. Armageddon slaat natuurlijk totaal nergens op, maar het levert wel een spectaculaire ervaring in beeld en geluid op. Gelukkig neemt de film zichzelf verre van serieus, want logica is hier ver te zoeken. Referenties naar andere films en humor geven de film de nodige momenten, voor de rest is het een overdaad aan actie in de hoogste versnelling. Voor snel vermaak is Armageddon gewoon geslaagd entertainment.


avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

 • 3216 berichten
 • 2359 stemmen

Goh... Armageddon. Die moest er toch ook ooit weer eens van komen nadat ik enkele weken terug Deep Impact voor het eerst zag. Twee films over het zelfde onderwerp, beide met een eigen toon en benadering, en ook nog beide in '98 uitgebracht. Armageddon zag ik destijds in de bios en hoewel acceptabel voor de tijd op het hoogtepunt van de Hollywood blockbuster, ging er de jaren er na wel anders naar zien. Jarenlang andere films en smaak ontwikkeling deed de rest.

Tja, waar te beginnen, want als ik begin te hakken blijft er niet veel staan vrees ik. Doe ik daar de film mee te kort? Ja, want Armageddon is Armageddon en daar moet je op een bepaalde manier naar kijken, vooral niet te serieus. Want is dit ook maar een moment serieus te nemen? Schieten op een boorplatform? Een stel raggedy ass roughnecks de ruimte in helpen voor een alles of niets missie? Een Rus die zichzelf doorlopend voor paal zet? Om nog maar te zwijgen van alle gedoe op de asteroïde met de armadillo's. En dan toch iets waar ik niet snel over val maar mijn hemel dat overdreven in beeld gebrachte heroisme voor vertrek. Die fly overs van straaljagers en overdaad aan wapperende vlaggen...het is toch regelmatig om hoofdpijn van te krijgen. Net als de montage in het begin met die drukke bike messenger en zijn hond. Wat een vreselijk snelle, bijna hysterische montage. Wat een drukte, binnen minuten eigenlijk al de eerste aanvechting om iets anders te gaan kijken. Gelukkig wordt het iets rustigere met de kennismaking van Harry.

Toch doet Armageddon iets wel goed. Zo is het bijvoorbeeld lekker om veel Aerosmith te horen. En tevens wordt er met Harry's crew wel een erg humoristisch stel karakters gecreëerd die vooral in de training en rond de testen echt hun moment hebben. Kostelijk zijn de gesprekken met de zielenknijper, niemand minder dan Yuri uit de Red Alert reeks. Een stel gekken zijn het, maar ja, wie anders krijg je ook zover om op een dergelijke dwaze missie te gaan. Ander voordeel voor mensen die van een beetje actie houden, er is geen saai moment in de film.

En zo kom ik na tweeëneenhalf huur tot de conclusie dat hoewel dit geen moment realistisch is wel leuker betreft dan Deep Impact. De karakters zijn een stuk leuker en waar Deep Impact de naam heeft een intelligentere en geloofwaardigere film te zijn heb je daar in dat geval geen fluit. Armageddon wil niet intelligent zijn is zelfs ronduit stupide, Armageddon zegt zoveel als dit is dom vermaak nou en? En dat valt de film en de makers dan wel weer te prijzen ondanks dat het mijn smaak niet meer is.


avatar van Brix

Brix

 • 19333 berichten
 • 4754 stemmen

Grappig feitje:

NASA laat tijdens management trainingsprogramma's de nieuwe managers zoeken naar zoveel mogelijk fouten in deze film.

Er zijn er minstens 168 gevonden


avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

 • 9119 berichten
 • 4209 stemmen

Brix schreef:

Grappig feitje:

NASA laat tijdens management trainingsprogramma's de nieuwe managers zoeken naar zoveel mogelijk fouten in deze film.

Er zijn er minstens 168 gevonden

Valt nog mee voor een Michael Bay film


avatar van unkind

unkind

 • 10 berichten
 • 23 stemmen

Niet nadenken bij deze film. Het verhaal is toch wel leuk om eens te volgen door de verschillende personages, gespeeld door goeie acteurs: Steve Buscemi, Jason Isaacs, Peter Stormare en William Fichtner. Opvallend: 2 acteurs die later in Prison Break te zien zijn. Er werd de moeite genomen om alle personages in de crew van een apart, memorabel karakter te voorzien.

Requesting permission to shake the hand of the daughter of the bravest man I've ever met.


avatar van MrHorror

MrHorror

 • 270 berichten
 • 385 stemmen

Bespreking uit Armageddon - ikruikversemosterd:

"Armageddon, de rampenfilm van Michael Bay, kent nogal wat gebreken. Het verhaal gaat dat NASA de film gebruikt bij het trainen van nieuwe managers, die de opdracht krijgen zoveel mogelijk fouten te ontdekken. Bruce Willis moest niets hebben van Bays bombastische regiestijl en zwoer nooit meer met hem samen te werken. En toch heeft Armageddon een jongensachtige charme, die vooral voelbaar wordt als Bay de camera richt op de dreigende asteroïde.

Enthousiast suist het op onze blauwe planeet af, deze killer, gespeend van empathie, doelgericht en met slechts één missie: totale destructie. Als deze asteroïde een personage was, dan zou het handenwrijvend en met glinsterende oogjes dichter bij onze planeet komen. Ik zou bijna zeggen dat de asteroïde meer persoonlijkheid heeft dan alle personages bij elkaar.

Ik kan ook genieten van de apocalyptische toestanden. De vooruitgesnelde brokken die met vernietigende kracht neerstorten geven een voorproefje van wat wij kunnen verwachten als de asteroïde niet snel wordt gestopt. Denk aan aardbevingen, overstromingen, explosies en gillende mensenmassa’s die in paniek wegrennen. Armageddon is een film die niets meer te bieden heeft, of wil zijn, dan lomp en puberaal vermaak. Lawaaierige situaties die de aandacht moeten afleiden van alles wat niet klopt.

Want laat er geen misverstand over bestaan. Als je over Armageddon nadenkt weet je, dit is totaal van de pot gerukt. De antihelden worden de ruimte ingevlogen, ze landen keihard op een asteroïde en moeten vervolgens een gat graven voor een bom die de asteroïde aan stukjes kan knallen. Logisch? Mwa. Het wordt echter met zoveel bombarie en razende testosteron gebracht dat ik de onmogelijke missie zonder morren accepteer.

Op intellectueel niveau is Armageddon verre van een hoogvlieger, ik durf best toe te geven dat ik er veel plezier aan beleef."