Armageddon (1998)
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 9 juli 1998
Bekijk via NLZIET
Plot Armageddon
"The Earth's Darkest Day Will Be Man's Finest Hour"
Een gigantische meteoriet zal over 18 dagen inslaan op aarde. NASA roept de hulp in van Harry Stamper, een boor-expert, om de astronauten te trainen. Harry denkt echter dat de astronauten niet op tijd getraind kunnen zijn, en besluit zelf met z'n crew de klus te gaan klaren.
Harry S. Stamper
Colonel Willie Sharp
Oscar
Lev Andropov
lindastuurman
Tuurlijk wel, maar dan moet ze/hij niet net doen alsof Bicentennial Man de naarste film IS, dat VIND zij/hij.
tom
Waarom zou je bij alles wat je zegt 'ik vind' moeten toevoegen? Je hebt het woord toch al? Dat hoeft niet benadrukt te worden door overal 'ik vind' toe te voegen.
Vyvre
Om daar iemand op af te rekenen vind ik lijken op het zoeken naar een reden..
NERD
Een soortgelijke discussie heeft al eens vaker plaatsgevonden hier op de site, toen werd het wel als geldige discussie geaccepteerd.....
Jordy
de uitkomst van die discussie was niet dat je iets niet de slechtste film ooit mag noemen
NERD
Ik bedoel alleen dat ik het vreemd (en niet terecht) vind dat iedereen nu Linda daar op aanvalt, terwijl de voorbije discussie een hele lange discussie werd.
lindastuurman
Ik zoek geen redenen, ik verdedig alleen maar "mijn" film....of mag dat niet?
Iedereen weet waar ze me op kunnen pakken en ik geef er weinig meer om tegenwoordig, maar als ik vind dat ik echt in de verdediging moet dan doe ik dat. Vandaar mijn reactie, maar als dat niet gepast of gewild is, dan.....
Vyvre
Ik zoek geen redenen, ik verdedig alleen maar "mijn" film....of mag dat niet?
Tuurlijk mag je je film wel verdedigen..vond alleen het punt waarop je hem verdedigde lijken op het zoeken naar een reden..en was je heel fel in het uiten van je frustratie. Een bericht als 'naarste film' (klinkt raar als je het zo zegt) kan op meerdere manieren opgevat worden, en hoeft niet per se iets slechts te betekenen. Film wordt nou eenmaal door iedereen anders bekeken..al zal in deze een slechte stem op Bicentennial Man wel met naam en stem in jouw geheugen gegrift staan
Jos2
Niet weer dat kinderachtige gezeik he...?
Jos2
You could have fooled me....
amv@123
Ik snap niet dat de meesten het zo'n slechte film vinden. Krijgt van mij ***
Acidjuh
Ik snap niet dat de meesten het zo'n slechte film vinden. Krijgt van mij ***
et is geen slechte film maar armageddon haalt het niet bij Deep Impact, de drama etc. in deep impact maakt et gewoon veel mooier etc. en de afloop bij deep impact is ook weer es wat anders:)
Phooze
Ps. Ik vond Armageddon goed waarvoor hij bedoelt was: Actie. Ik vond Deep impact slecht waarvoor hij bedoeld was: Drama
neo
in de eerste plaats omdat beide films in dezelfde periode in 1998 werden uitgebracht.
Stephan
<B>What if... a meteor is on its way to earth and is bound to destroy all life on the planet.</B>
Dat zou de premisse kunnen zijn van beide films.
Met dat idee kun je serieus proberen een verhaal te vertellen wat de gevolgen zijn op aarde 'voor' de impact. Politieke instabiliteit, de reacties van de mensen, de paniek, de verantwoordelijkheid van (in dit geval) de Amerikaanse president.
Of je kunt dit reële gevaar verpakken in een infantiel, cowboy Dan verhaaltje waar de explosies weer eens in super-slomo's worden gedraaid, de helden met extreem lange lens (weer inslomo) op de camera komen aflopen en krampachtig proberen er nog een drama-lijntje in te leggen.
De film zal nu wel weer erg in trek zijn vanwege de meteoriet die Parijs in de as legt. Maar dat ter zijde.
Ik heb mijn keuze geloof ik wel duidelijk gemaakt en ik vind de vergelijking meer dan terrecht.
Phooze
<B>What if... a meteor is on its way to earth and is bound to destroy all life on the planet.</b>
Dat zou de premisse kunnen zijn van beide films.
Waar Deep Impact op een aflevering van Onderweg Naar Morgen lijkt, zo lijkt Armageddon op een aflevering van the A-Team. Allebei mist het voor mij diepgang, maar van Armageddon kan ik toch meer "genieten".
Jos2
De logline wellicht. Of het uitgangspunt. Maar niet de premisse.
Phooze
De logline wellicht. Of het uitgangspunt. Maar niet de premisse.
herman78
Ik vond Deep Impact verschrikkelijk saai. Natuurlijk, er zit meer drama in, maar in plaats van dat je je betrokken voelt bij die lui, ben je blij als eindelijk die meteoriet inslaat en de enige 5 minuten van de film die de moeite waard zijn, aanvangen.
Armageddon vond ik dan tenminste nog de hele film amusant.
narva77 (crew films)
Noem me één overeenkomst tussen deze films behalve die meteoriet.... waarom altijd die vergelijking.
Deep Impact is veel beter; kleffer, maar beter, zeker het einde.
sjantal
Wat weinig sterretjes heeft deze film! Ik vond m leuk!! Alleen Ben Affleck vond ik niet zo leuk!
Willem-Jan
Inderdaad wat weinig sterren! Veel mensen vinden het allemaal een beetje over de top en cliche (de manier waarop AMERIKA met al zijn glorie halee loejaaaa de planeet wel weer ff red)
KAN ik begrip voor opbrengen: maar aan de andere kant vond ik dit juist het goede aan deze film. Heel indrukwekkend. Ik kan niet anders zeggen datie mij absoluut geraakt heeft met zijn geweldige mix aan humor, (STEEEVEE!!! my man;.), drama en actie.
Bovendien zag het filmwerk er allemaal heel puik en verzorgd uit. Ook op het acteerwerk had ik weinig tot niks aan te merken.
****
BoordAppel
Het aller-aller-allerdomste aan deze film is nog wel dat ze n stel debiele olieboorders leren astronaut te zijn en dat ze niet een stel goed georganiseerde astronauten leren boren. Want boren is natuurlijk veel moeilijker dan n ritje de ruimte in gaan. En dr klopt ook geen zak van het hele ruimte gebeuren, even met je space shuttle door een met rotsblokken bezaaid stuk ruimte vliegen, yeah right!. Had de bemanning van de Columbia maar zon stuurmanskunsten, dan waren ze nu nog in leven. De special effects zijn daarentegen wel goed verzorgd. En t verhaaltje is te klef voor woorden. Ik ga lekker verlagen naar een 2.
Hobbes
zag gister nog een stukje. moest nog wel lachen om een opmerking van buscemi.
en de sfx waren best wel redelijk. de 1* blijft mooi staan
neo
toen ik 12/13 was vond ik dat ook...
BoordAppel
Dit punt is van de baan, want er gingen weldegelijk astronauten mee om de space-shuttles te besturen. Met de andere punten ben ik het wel met je eens (behalve met je beoordeling
Ja, en das allemaal leuk en aardig. T punt is dat het ONMOGELIJK is een space shuttle zo te besturen, zelfs voor de allerbeste bestuurder. Met zulke snelheden heb je de tijd niet meer om te reageren.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

The Green Mile

The Sixth Sense
Thriller, 1999

2001: A Space Odyssey
Sciencefiction / Avontuur, 1968
saving the worldparijs, frankrijkmaanwashington dcverlies van geliefdecataclysmasteroidself sacrificenasaspace marineu.s. air forcerace against timenatural disasterdochterruimteend of the worldrampbruiloftastronautduringcreditsstingerrampen filmheroic mission space centredaring rescues disaster film