Armageddon (1998)
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 9 juli 1998
Bekijk via NLZIET
Plot Armageddon
"The Earth's Darkest Day Will Be Man's Finest Hour"
Een gigantische meteoriet zal over 18 dagen inslaan op aarde. NASA roept de hulp in van Harry Stamper, een boor-expert, om de astronauten te trainen. Harry denkt echter dat de astronauten niet op tijd getraind kunnen zijn, en besluit zelf met z'n crew de klus te gaan klaren.
Harry S. Stamper
Colonel Willie Sharp
Oscar
Lev Andropov
Jordy
De meest afschuwelijke film die ik in m'n hele leven heb gezien. Ik wordt letterlijk niet goed als ik terugdenk aan deze film. Ik keek de film toen ik nog van dit soort actiefilms hield, en ik vond 'm afschuwelijk. De film is zo ongelofelijk stompzinnig, maar doet net alsof het een heroïsch verhaaltje is. Er wordt afschuwelijk geacteerd, echt heel ergerlijk, en de film barst van de ontzettend belachelijke momenten. Misschien zijn ze komisch bedoeld, maar ik kon er niet om lachen. Het ergste aan de film vond ik echter de geweldige overkill. Er zit totaal geen stuctuur in de film, het is gewoon een opsomming van actie-scene. En nog één. En nog één. En nog één. Zeer vermoeiend. En dan die zogenaamd emotionele momenten die er in geplaatst zijn... een halve ster.
neo
dit is gewoon puur vermaak.vette actiescenes en het slechte acteerwerk vergeet ik dan maar even.4 sterren
dttom
Alleen het stukje dat buscemi op de raket gaat rijden is koel de rest is echt crap in het kwadraat.
Blindfold
Ik vond hem ook best cool. Dit is een film puur om de sensatie met een dik amerikaans sausje. Als zo'n film niet de pretenties heeft om meer te zijn, dan vind ik het niet erg. Bij bijv. Pearl Harbor krijg ik een veel naarder gevoel in m'n mond.
You_bastard
Dat Amerikaanse sausje vind je in elke film van Jerry Bruckheimer. De Amerikaanse vlag ook trouwens
Blindfold
Maar jij bent een anti-amerikaan. Ik vind geschiedvervalsing om de Amerikanen beter naar voren te laten komen een stuk erger dan dit.
Jerome-B
Teveel actie en vaart in de film, je wordt er letterlijk mee doodgegooid, en dus is het niet leuk meer... ook erg amerikaans wat mij nog niet eens het meest ergerde. Er wordt niet echt goed geacteerd en het verhaal, tja niet echt boeiend vind ik. 2 sterren voor Armageddon.
BS
zet je stereo hard en leun achterover.
Ontzettend veel actie rond een gemakkelijk verhaal.
De film is pure actie en daarmee uit.
Wel goed geacteerd en komisch op momenten.Het einde is onverwacht en (hollywood-) dramatich/happy end.
verwacht je meer?Nou er zit een liefdesverhaaltje in want dat hoort.
3.5 ster vooral gebazeert op het geweldadige geluid en de actie.
straycat000
lachen met wat actie precies de goede combinatie, ik vond het een goede film 4 sterren
lindastuurman
Ik vond de film ook niet denderend. Als ik een film echt goed of goed vind, kan ik me meestal jaren later er nog veel van herinneren. Vam deze film kan ik me echt bijn aniets herinneren, alleen die reus van The Green Mile, Michael Clarke Duncan, omdat hij zo'n gafe stem heeft.
Obiwannes
Hij heeft toch wel best goede momenten. Als ze op de komeet zijn vind ik het ook vrij stom. Bruce Willis moet wéér de wereld redden, en die stomme Rus slaagt toch wel alles.
Knoei
Soundtrack van Aerosmith, dat maakt het automatisch een goede film.
En liv Tyler, wat wil je nog meer.
GOEDE FILM!
Psyche
Yo Jordy, misschien is het goed als je eerst relaxt en dan die film bekijkt. Zoveel actie was er helemaal niet eens. hmmm, misschien vond je het daarom een klote actiefilm. Ik vond um leuk, ok, vrijscenes waren achterlijk, waarom moest er perse romantiek in?
vliegtuig13
Ik vond deze film erg standaard, maarja Michael bay heeft altijd van die standaards filmpjes ! Erg slecht was hij ook weer niet maar hij was ook zeker niet bijzonder. Deep Impact was 10x beter.
Hobbes
het is dus makkelijker om een stel olieboorders op te leiden tot astronauten dan andersom. hmmm.
Phooze
Ik moet ook nog even mijn mening geven over deze pracht film
! Nou ik vond 'n dus erg vermakelijk in de zin van actie, spanning en humor. Er is niks in deze film dat me ergert, op de mislukte meteoriet inslag in azie dan, want die was behoorlijk nep. 4,5 ster van mij !
Jildou
Ik vond het een goeie film, misschien hou ik stiekem wel een beetje van dat typisch Amerikaanse dat alles uiteindelijk toch weer goed komt, zeg maar..
En dat liefdesverhaaltje vind ik ook iet alles, maar het einde waar Liv voor dat videoscherm zit en het beeld plots wegvalt (ik zal maar niet zeggen waarom) vind ik ontzettend ontroerend..
Ook is I don't want to miss a thing van Aerosmith een geweldig nummer!
Maar voor de film opzich 4 sterren
Tonyvdb
Steve Buscemi is best grappig, maar de zogenaamde k*t-momenten zijn niet te tellen (Bruce offert zichzelf op, de flauwe liefdes-historie, het gedoe op de komeet zelf, ...)
*** 3 op 5 ***
morpheus
De film is erg cliche, maar voor de rest vind ik de soms ZWAAR negatieve kritieken wat overdreven. Armageddon is indrukwekkend met prima SFX, goede actiescenes en spanning Kortom ik vond het een prima popcorn movie maarja we hebben het inderdaad allemaal wel eerder gezien alleen nu weer wat spectaculairder
**1/2 uit *****
Ramon K
Ik vond het allebei geen toppers! Armageddon was te spectaculair, te irreeel en te heldhaftig (typisch Amerikaans). Deep Impact was te soapie en te klef( GTST meets meteoor).

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

The Sixth Sense
Thriller, 1999

2001: A Space Odyssey
Sciencefiction / Avontuur, 1968
saving the worldparijs, frankrijkmaanwashington dcverlies van geliefdecataclysmasteroidself sacrificenasaspace marineu.s. air forcerace against timenatural disasterdochterruimteend of the worldrampbruiloftastronautduringcreditsstingerrampen filmheroic mission space centredaring rescues disaster film