• 9.377.311 stemmen

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 9 juli 1998

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Armageddon

"The Earth's Darkest Day Will Be Man's Finest Hour"

Een gigantische meteoriet zal over 18 dagen inslaan op aarde. NASA roept de hulp in van Harry Stamper, een boor-expert, om de astronauten te trainen. Harry denkt echter dat de astronauten niet op tijd getraind kunnen zijn, en besluit zelf met z'n crew de klus te gaan klaren.

avatar van mikey

mikey

Herzien. Wat een draak zeg. Wat ik al helemaal niet begreep is dat ze landen op de hardste ondergrond ooit door mensen waargenomen of zo op die armageddon bal, in space, maar hoe plant je daar dan de amerikaanse vlag in die ondergrond?

Als ze eenmaal in space zijn stuitten ze minimaal op 17 levensbedreigende situaties die ze moeten overwinnen. Dan gaat dat kapot, dan gaat de bom tikken, dan vliegt een ruimte station in de brand, dan stort je neer, dan kom je in een meteorietenregen (3x), dan gaat de bom nog een keer tikken, wil de shuttle niet starten, dan stort je bijna in een ravijn en het gaat maar door en door en door.. De bemanning viel dat ook op en gingen daar weer grappen over maken om de film zelf maar te relativeren, maar dan is het al te laat.

Wat ik ook schokken vond, maar juist wel weer cool, was dat een held een gat in de romp vam de shuttle schoot met een ruimte mitrailleur, precies op de USA vlag... whoah.. dat is expres gedaan, maar waarom? Dan komen we in Frankrijk dat betekend enkele buitenmensen aan een tafel bij een transistor radio en 6 glazen rode wijn... klopt dat beeld dan weer wel... maar toch he. Schotland: een kind en 7 schapen. Wel goed dat Parijs ontploft, Sodom & Gomorra.

Ook vervelend is die snelle montage zodat je eigenlijk nooit een goed idee hebt waarnaar je kijkt. Maar de domme koppen van de Amerikaanse helden maken wel weer veel goed. Hoe vaker Willis een moeilijke kop trekt, des te lolliger het wordt. Affleck spant natuurlijk de kroon.

Einde bericht

avatar van nilserr

nilserr

Puur vermaak. Verstand op nul en je zelf gewoon entertainen met deze film.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Zeer indrukwekkende film, helaas zie je niet zoveel van de meteoren die inslaan, maar alle beelden in de ruimte en de actie daarin zijn zeer goed, ook het einde even een traantje gelaten.

Deze film is wel wat beter dan Deep impact.

avatar van mikey

mikey

Niet beter dan deep imPact

avatar van Capablanca

Capablanca

Ben laatst naar een lezing van André Kuipers geweest. Het duurt letterlijk jaren om een astronaut klaar te stomen voor een vlucht met de spaceshuttle. Maar blijkbaar kost het nog meer tijd en moeite om een astronaut te leren om een gat te boren in de grond.

Bovendien is de spaceshuttle niet in staat om een baan om de aarde te verlaten. Kortom: een film waarvan letterlijk geen enkel wetenschappelijk detail klopt. Het enige pluspunt is de interessante cast...

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Poeh op zo'n manier naar een simpele popcorn-film kijken verpest bijna elk filmplezier lijkt me. Een film als deze hoeft niet 100% waarheidsgetrouw zijn. Liever niet zelfs.

avatar van Film Pegasus

Armageddon is zo'n film die de notoire filmkijker slecht moet vinden. De critici waren niet mals bij het uitbrengen van de film, hij kreeg veel 'slechtste...' prijzen, er was kritiek op de geloofwaardigheid, de beelden waren te rap, de montage was te flitsend, ... Ik denk dat Michael Bay z'n tijd vooruit was. Hij bracht terug wat vaart in de actiefilms, wat later in films als Transformers nog beter tot uiting zou komen.

Je mag natuurlijk niet vergeten dat het op de eerste plaats een commerciële blockbuster is. En vooral met producer Jerry Bruckheimer achter het stuur krijg je de nodige dosis Amerikaans patriotisme en getimede vioolmuziek. Eigenaardig dus dat Bruckheimer minder kritiek kreeg dan Bay.

Armageddon is een film voor een breed publiek en is daarom ook laagdrempelig. Met momenten is het echt wel volgens een formule of met weinig intelligentie. Maar anderzijds heb je wel weer een actiefilm met voldoende vaart om te blijven kijken, een sterrencast die best wel meevalt en de nodige humor om het luchtig te houden zonder in slapstick of onderbroekenlol te verzakken.

Is Armageddon een slechte film? Zeker niet, ik heb al veel slechtere films gezien die saai zijn, irritant worden of gewoon niet werken. Kritiek over geloofwaardigheid vind ik gewoon absurd. De film pretendeert ook niet om geloofwaardig te zijn. Als je een film dicht bij de realiteit wil brengen moet je daar inderdaad wel wat op letten en tegen de kritiek kunnen, maar komaan mensen. Dit is een vuurwerkfilm waarin actie en spektakel centraal staan.

Is Armageddon een goeie film? Sterk is hij niet, maar ondertussen na 15 jaar toch nog steeds overeind. En volgens mij ten onrechte onderschat. Bay mikt nu eenmaal op grootse actie en dat is ook wat we gekregen hebben. Wat wil een mens dan nog meer?

avatar van gauke

gauke

gauke schreef:

Verbluffende visuele effecten gecombineerd met veel actie. Mager verhaal.

Een bombastische film met een simpel, patriottisch, ongeloofwaardig verhaal, rond een groep met vrolijke en stereotype personen, vol lawaai, kitsch en pijnlijke momenten. De hoofdrollen worden plausibel en solide neergezet. Maar in deze productie gaat het om de in overvloed aanwezige effecten: ze zijn grandioos en zij maken deze film toch tot een gelukte.

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Redelijke film. De film heeft alvast het concept om goed te zijn. Het verhaal over een meteoor die kan inslaan op aarde en een groep astronauten die dit moeten proberen te verhinderen biedt veel mogelijkheid tot entertainment. De uitwerking van deze film vond ik helaas niet zo goed.

Het verhaal is leuk, maar niet optimaal uitgewerkt. Sowieso is de film veel te langdradig, in het eerste uur gebeurt amper iets interessants. Het gedeelte in de ruimte was dan wel goed. De humor werkte soms wel, maar was lang niet altijd geslaagd. Ook de acteurs waren niet al te best. Liv Tyler, Ben Affleck en Bruce Willis kwamen alledrie niet erg overtuigend over.

Wat dan wel weer heel erg goed is zijn de effecten. Special effects zijn ook na 16 jaar nog niet verouderd en Bay laat grootse en spetterende actie in de ruimte zien. Daardoor is de film nog erg vermakelijk om naar te kijken.

Geslaagde popcornfilm, maar eerlijk gezegd toch een lichtelijke tegenvaller.

avatar van edje555

edje555

Deep Impact mijn mening !

vele male beter.

smaken verschillen gelukkig.

Armageddon is een aktie knaller.

Deep Impact is wat rustiger en meer drama !

avatar van frans123

frans123

mikey@ hhelemaal met je eens. Draak van een film. Bij gebrek aan beter vanavond ff op tv gekeken. Wat een bagger zeg. Brand in het vooronder,achteronder, eindeloos geschreeuw, te snelle beelden achter elkaar. Onnodig flauwekul -love-goed met Affleck....Prullenbak!!!!!

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

De enige film die ik nog niet gezien had van Michael Bay. Ik kan geen hekel krijgen aan zijn films. In zijn genre behoort hij mijns inziens tot de top. Ook deze film draagt onmiskenbaar zijn handtekening.

Ook deze film bevat veel over de top actie, bombastische muziek en een verhaal wat van onwaarschijnlijkheden aan elkaar hangt. Toch wegen de eerste twee voor mij persoonlijk net wat zwaarder waardoor ik die onwaarschijnlijkheden snel door de vingers kan zien.

Bruce Willis speelt een dijk van een rol. Sowieso bevat de film veel bekende acteurs, maar hij draagt de film toch echt zoals alleen hij dat kan.

Het verhaal is natuurlijk een groot fiasco, want dat slaat echt helemaal nergens op. Toch is de uitwerking erg goed en vermaakt de film van begin tot eind.

Voor een film van zo lang geleden ziet het er nog prima uit, de special effects waren best oké.

Ook kent de film een prima einde en mede daardoor ken ik een dikke drieënhalve ster toe.

avatar van baspls

baspls

Erg goede film. Nice acteurs. Nice verhaal.

Het inege wat wat minder was vond ik waren de effecten en de nogal stereotype muziek.

Ze hadden het wat minimaler moeten aanpakken, gewoon complete stilte in de ruimte.

Erg vermakelijke film.

avatar van arno74

arno74

Apocalyptische actieblockbuster. Veel actie, weinig SF en vrij mager van inhoud. Al meerdere keren deze film ontweken, meestal op aanraden van anderen, en recent bij toeval op TV voorbij zien komen. Als puur popcornvermaak waarbij je niet hoeft na te denken en geen zin hebt om een dvd erin te gooien is deze te wel doen. 2,5*

avatar van ambrosini

ambrosini

Een van zijn beste film die Willis heeft gemaakt..

Wat was ik als klein meisje gek op deze film, vond hem zo ontzettend spannend!

Nu net Armageddon weer eens gezien, en nog steeds wist de film me tot het einde te boeien. Het was spannend, bevat goede acteurs, met af en toe wat humor en ik heb zeker ook even een traantje gelaten op het einde!

Bruce Willis is en blijft toch één van mijn favoriete acteurs.

avatar van RuudC

RuudC

Omdat ik wist hoe het af zou lopen en het tegen 1 uur in de nacht liep, maar afgezet. Van Armageddon had ik nog redelijk positieve herinneringen, maar ik heb echt geen idee hoe dat gekomen is. Wat een tenenkrommende achtbaanrit is dit weer zeg. Wat Michael Bay betreft is de uberkitsch helaas alleen The Rock bespaard gebleven. Vanaf de eerste seconde is dit niet om aan te zien. Dat hele gedoe op het booreiland is al tenenkrommend om maar te zwijgen van de overheroïsche kots die we ook in Pearl Harbor zouden zien. Alles gaat weer mis met de gebruikelijke grote explosies. De CGI die gebruikt wordt in de scenes waarin New York gebombardeerd wordt is afgrijselijk. Schokkend om te zien dat dit een grote film was, terwijl de gemiddelde Asylumcrap van tegenwoordig net zo erg om aan te gluren zijn. Een lichtpuntje is de rol van Peter Stormare als wantrouwige Rus. Maarja, daar krijg je de rampzalige scene met de MIR bij cadeau... Bahbah, snel weer vergeten.

avatar van feyenoordfan01

feyenoordfan01

herkeken op bluray, wat een geweldige topper van een film is dit zeg! supercast,super muziek,super special effects! topvermaak!

avatar van royals

royals

Meh, veeeel te lang(dradig). Ik vind nog steeds een van de betere rampenfilms The Day After Tomorrow en Indepdence Day!

avatar van Black Math

Black Math

Ook weer eens herzien, de korte samenvatting zou kunnen zijn: Murphy's law applied, en toch komt alles ternauwernood steeds net goed.

Begin is best nog wel aardig, lekker op elkaar schieten op een booreiland, terwijl je olie aan het pompen bent, en meer van dat soort ongein. Het is alvast een signaal van: neem dit niet te serieus en laat het gewoon over je heen komen, terwijl je een grote bak popcorn wegwerkt, het liefst met veel cola.

Dat is ook wel nodig, want het plot is behoorlijk onzinnig, het realisme is ver te zoeken, maar ach wat maakt het ook uit als het maar spectaculair en lollig is. En dat is het aanvankelijk ook. Ofschoon dat het er allemaal minder spectaculair uitziet dan in de latere films van Bay, is het nog allemaal behoorlijk flitsend.

Maar dan gaat het mis, wordt de sfeer veel serieuzer, gaat alles mis wat er mis kan gaan, maar blijkt het steeds weer net goed te komen een seconde voordat het definitief voorbij zou zijn, een hoop drama met groteske en/of sentimentele muziek, en de film zakt verder weg dan ze uiteindelijk moeten boren. Het helpt ook niet echt met de aandacht erbij houden, en dan zijn tweeënhalf uur vrij lang.

Jammer, want Bay kan een spectaculaire film maken. Dat het allemaal onzinnig is, vind ik allemaal niet zo erg, zolang de sfeer er maar naar is, en overdreven sentiment werkt me helemaal op de zenuwen. 1,5*.

avatar van HNCX700

HNCX700

150...no problem...160...no problem...200...Problem...

That's why I told you "touch nothing" But you're bunch of cowboys!

Lev Andropov...Colonel of Russian Space Station (Peter Stormare)

In Russia very big man

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Vermoeiende film met oneindig veel gebrul en geschreeuw, dan nog eens die bombastische muziek en heroïsche bullshit erdoor. Waarschijnlijk ben ik één van de laatste mensen op aarde die Armageddon nog niet hadden gezien, was het maar zo gebleven. Het is dat ik in tegenstelling tot anderen de special effects uitstekend vond en Buscemi de clown uithing (en ook dat was welletjes na zijn 53ste oneliner) want de rest viel zwaar tegen. Net als het ene probleem opgelost is, volgt al een ander, en zo verder, maar het raakt allemaal in orde hoor, maak je geen zorgen. Zo'n film bekijk je dan met lede ogen en meer dan een opeenvolging van problemen die opgelost raken is de hele film niet. En die beelden die om de paar seconden verspringen. Ik had wel gelezen dat deze film bekend stond voor zijn "wilde editing" maar het was nog erger dan ik dacht. Een slechte blockbuster punt.

avatar van DVD-T

DVD-T

Ineens was hij daar. Vanaf midden jaren negentig tot nu hebben we van het werk van Bay mogen genieten. Ik schuif nooit onder banken en stoelen dat ik enorm fan ben van de man. Waar vele filmliefhebbers hem liever de grond intrappen en hem een non talent noemen is het wel iemand waar we rekening mee moeten houden en een zeer invloedrijk man in Hollywood. Diezelfde "liefhebbers" vergeten dat ze hebben genoten van Bad Boys, helemaal uit hun dak gingen bij het zien van The Rock en in de zomer van '98 erg genoten van Armageddon. Een film waar hachelijke situaties elkaar wel heel snel opvolgen, waarin veel bekende gezichten voorbij komen en best goed acteerwerk laten zien. Sommige momenten gênant slecht zijn (de animal crackers) er geweldig actie en stuntwerk te vinden is en de effecten er puik uitzien. Aerosmith scoorde een grote hit die vandaag de dag nog vaak op de radio te horen is. Eigenlijk is Armageddon gewoon erg leuk. En dat is voor mij het belangrijkste bij een blockbuster.

avatar van LauraArsenal

LauraArsenal

Kan niet geloven dat deze film een 3 als gemiddeld heeft. De onlogica deed pijn in de ogen en het verhaal trok op niet veel. Geen aanrader!

avatar van Arapaho85

Arapaho85

Dit is inderdaad zo’n film die je puur als entertainment moet beschouwen.
In dit geval gaat het over een enorme meteoriet die op de aarde afstevent en enkel de Amerikanen slagen er in om dit als eerste waar te nemen, God bless NASA.
Wat volgt zijn vallende brokstukken op de aarde die lijken op bom/raket inslagen, olieboorders die in ijltempo opgeleid worden tot astronauten met de nodige komische scènes en (veel) NASA logo’s en Amerikaanse vlaggen.
Tot hiertoe vind ik deze film best goed zeker ook wanneer dan de rest van de wereld doorheeft dat het einde nadert en alle hoop rust op de olieboorders die met speciale apparatuur een gat in die meteoriet gaan boren om daar dan weer een kernbom in te steken om die dan te laten ontploffen zodat de wereld bestraald, …ik bedoel gered is van de ondergang, Amen!
Tot hiertoe heb ik de neiging om 3,5* te geven
Als actie/thriller komt de film dan op gang wanneer ze de ruimte ingaan om in MIR bij te tanken, hoewel die Russische karikatuur echt wel vervelend is. (Als dit het beeld mocht zijn dat de Amerikanen over de Russen hebben… )
Wanneer ze dan op de meteoor zelf geland zijn loopt er natuurlijk van alles fout.
Maar de film zelf begint dan ook goed fout te lopen, alles is donker (uiteraard in de ruimte) maar dat zorgt er voor dat de actie ook totaal onoverzichtelijk wordt. Verder wordt het: geroep en getier, bom ontploffen vanop de aarde, dan weer niet, dan kan ze weer niet ontploft worden, moet er weer iemand achterblijven hèhè…
Uiteraard kunnen de Yanks de wereld redden en dan lopen de kinderen allemaal met zo’n (zelfgemaakte) spaceshuttle rond.
Dit Amerikaanse patriotisme moet in de jaren 90 nog wel gewerkt hebben maar nu overtuigd het mij alleszins niet meer.
Ik lees ook op IMDb dat Michael Bay dit zijn slechtste film vindt.
Eigenlijk is deze All American Hero movie net als een All American hamburger van All American Mcdonnalds. In het begin smaakt die goed, op het einde iets minder en na een uur ben je hem alweer vergeten.

avatar van plumke

plumke

top film !

avatar van W.V.

W.V.

Wederom kun je 20 pagina's lang van deze film lezen hoe er over gedacht wordt, heerlijk dat we allemaal een mening mogen hebben, de een vind het rommel en de ander vind het fantastisch. Als je van veel lawaai, videoclip stijl van filmen, en americana houdt dan is dit een uitstekende film, ben je een liefhebber van een goed en geloofwaardig verhaal en sterke acteerprestaties dan kom je hier bedrogen uit. Bay neemt het niet zo nauw met nauwkeurigheid en is een actie regisseur geen man die acteurs op het goede spoor zet. Elke acteur doet maar wat, alleen Buscemi laat het ook merken dat er geen regie is, geweldig zoals die er op los schmiert.

Is het dan een slechte film, nee dat ook niet want technisch, zeker voor die tijd, zag het er allemaal goed uit, welliswaar ongeloofwaardig, maar he je kijkt naar een actiefilm en moet je dus alles met een korrel zout nemen.

Als je dat doet dan is dit wel een genietbare film, van Bay hoef je ook geen meesterwerk te verwachten, maar actie in het kwadraat als dat niet je genre is, niet kijken.

Heb je geen probleem met actie, dan kan ik iedereen deze film aanraden, want naast het technische aspect van de film en de actie kun je ook echt wel genieten van de muziek.

Armageddon, beslist geen meesterwerk, maar wel 2,5 uur lekker vermaak.

avatar van Movsin

Movsin

Ik zal dan maar behoren tot de categorie die het maar niets vonden en alleen met visuele effecten en superlawaaierige knallen, botsingen enz...onvoldoende gediend zijn.

Het ganse gebeuren is trouwens behoorlijk fantasierijk, wat voor een SF-verhaal natuurlijk niet misstaat, maar toch kon het gehele boeltje me niet erg overtuigen. De onlogica zit wel in een overtreffende trap en soms vraagt ge je af "Waar zitten we nu eigenlijk ?"

En ten slotte volgt de film een overbekende tendens : de verheerlijking van de US en zijn heros. Niets nieuws.

avatar van n00r

n00r

Ik dacht na de attractie in Disneyland beleefd te hebben dacht ik laat ik deze film maar eens gaan kijken. Jammer had er meer van verwacht .