• 9.377.559 stemmen

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 9 juli 1998

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Armageddon

"The Earth's Darkest Day Will Be Man's Finest Hour"

Een gigantische meteoriet zal over 18 dagen inslaan op aarde. NASA roept de hulp in van Harry Stamper, een boor-expert, om de astronauten te trainen. Harry denkt echter dat de astronauten niet op tijd getraind kunnen zijn, en besluit zelf met z'n crew de klus te gaan klaren.

avatar van hertogje

hertogje

Redelijk goede film. Bruce Willis is lekker op dreef, maar geweldig is de film niet. Wel spectaculair bij vlagen.

avatar van The Oceanic Six

Grote sterrencast en imponerend scenario. Dat kan wat worden he.

De film werd ook wel wat, maar niet de topper die ik dacht te zien. Ik ben sowieso een fan van Willis en ook hier speelt ie weer een prima rol. Kingley is ook altijd top en hij doet het ook naar behoren.

Het verhaal is apart, zoiets zie je niet vaak. De uitwerking is minder. Het is allemaal zo bombastisch, zo Amerikaans als heldenverering maar kan zijn. Het patriotisme druipt er soms vanaf. Jammer.

De special effects zijn wel erg tof en de emotie tussen pa en dochter vond ik ook wel aardig. Het einde is met de actie van Willis best ontroerend en mooi (maar wel verwacht) maar het maakt geen topper van de film.

avatar van kaleknikker

kaleknikker

thedudesons schreef:

wat een klasse film zeg. alle acteurs spelen erg goed en maken van deze film een kaskraker....

komplaeet mee ens!!!!!!!

avatar van vantje

vantje

Typisch Amerikaans vehikel; een stelletje macho's wordt de ruimte ingeschoten om eventjes de aarde van de ondergang te redden. Enige vorm van zelfrelativering lijkt spoorloos. Men probeert tot overmaat van ramp er nog een zwak romantisch tintje aan te geven om het verhaal te vervolledigen. Gelukkig zijn de special effects nog geslaagd te noemen. Bruce Willis in minder goede doen.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

heerlijke rampenfilm, ik vond het echt wel vet toen Parijs de lucht in werd geblazen en je het beeld zag van het verwoeste Parijs.

het einde was wel vrij voorspelbaar maar over het algemeen vond ik de film wel fantastisch, ik heb mijn stem verhoogt van 3.5 naar 4

avatar van Amerongen1985

Amerongen1985

Echt een hele goede film die je gezien moet hebben!!

avatar van Biglia

Biglia

Amerongen1985 schreef:

Echt een hele goede film die je gezien moet hebben!!

niet dus...

Ik krijg het sch*t van de zoveelste film waarin den Amerikaan nog maar eens de wereld weet te redden. Truth, justice & the American way... 't zal wel.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Goede film, spannend, emotioneel. Alleen het acteerwerk is niet helemaal in orde, maar dat is een Michael Bay film (ondanks er in de The Rock wel goed geacteerd wordt). Het verhaal, de spanning en de grote cast, die het verhaal toch op je overbrengt, brengen met tot een stem van 4,0.

4,0 sterren. Goede film.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Goeie film goede acteerprestaties

avatar van shadowmaster100

shadowmaster100

leuke film goede special effects

helaas blijft het daarbij

avatar van A.J

A.J

Goede film soms wel wat overdreven maar dat maakt de film juist leuk.Voor mij 3,5 sterren!

avatar van missl

missl

de eerst film waarbij ik moest huilen. waarvan ik achteraf zie dat het echt over de top sentiment is. maar deze film is cool. een stelletje stoere mannen in ruimte en dan gaat er natuurlijk 1 gek doen en moeten er opofferingen gedaan worden. eigenlijk is het vrij voorspelbaar allemaal maar deze film kan dat hebben.

avatar van Bambi18

Bambi18

Ik vind de cast prima, al moet ik zeggen dat ik voor sommige acteurs sowieso al een voorkeur heb. Het verhaal zit best goed in elkaar, niet ontzettend voorspelbaar (natuurlijk hier en daar wel, bij welke film nu niet?) het is een mooie combi drama/actie en tja, deze film is toch gewoon indrukwekkend? Een klein beetje jammer vind ik wel dat ze het beeld van de meteoriet die richting de aarde gaat steeds dezelfde beelden gebruiken (het moet je denk ik ook maar net opvallen) - het is een aanrader als je wel houdt van een ietwat cliché, maar toch spannende film en een afrader als je bij voorbaat al denkt 'o, dit is weer zo'n typisch voorspelbare, overdreven Amerikaanse cliché heldhaftige dramafilm'

avatar van ozifreaxx

ozifreaxx

het is een mooie film, beetje een eentonig verhaal, maar met de acteurs en met de beelden maakt het een goeie film,

avatar van Frozen_Devil

Frozen_Devil

Cliché-film. Het verhaal is best vernieuwend (Deep Impact was hetzelfde jaar niet?) en de casting was best in orde. Aan de andere kant was de film té heroïsch, té emotioneel en té Amerikaansgezind. Je mag me raar vinden, maar ik vind het spijtig dat deze film een happy end heeft.

avatar van decsss

decsss

Wat een verschrikkelijke film zeg. NASA kan wel een paar olieboorders opleiden tot astronauten. Maar andersom niet???

1-ster dankzij Buscemi

avatar van guylopez93

guylopez93

de film mag wel iets hoger beoordeelt worden hoor i.p.v. een krappe 3 ster

Kevin13

hij word hier serieus ondergewaardeerd !

avatar van wesley82

wesley82

Toppertje, zeker aan te raden

avatar van gauke

gauke

Verbluffende visuele effecten gecombineerd met veel actie. Mager verhaal.

avatar van dualcia

dualcia

IK HEB GENOTEN. Laat ik dat voorop stellen. Ik verwachtte één of andere kutfilm over professionele mensen die iets gingen doen en dan zouden er af en toe dingen fout gaan, maar dit was dus absoluut niet wat ik van Armageddon verwachtte.

En het was een geweldige en enorm spannende film, van het begin tot aan het einde. Het heeft geen enkel moment verveeld.

De personages waren heerlijk, stuk voor stuk. Juist die personages zijn voor mij het succes van de film, omdat zij helemaal geen astronauten zijn en allemaal toffe mensen. En als Bruce Willis de hoofdpersoon is, dan kan er al niet veel misgaan, want die kerel is gewoon één blok charisma.

Goed verhaal, goede acteurs, perfecte personages, leuke plotwendingen. En het verhaal zit ook nog eens van het begin tot het einde goed in elkaar.

5/5

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Niet echt een schitterende film, maar een betere tussen de katastrofenfilmen.

decsss schreef:

Ze voeren toch niks astronauts waardig uit in de shuttle of wel. Enige wat ze leren is werken onder de lokale omstandigheden.

avatar van misz81

misz81

Heerlijke film. Romantiek, drama, aktie. Zit overal wat van in.. 4 sterren!

avatar van briek

briek

Knappe special-effects en sterke acteerprestaties. Het verhaal is hier wel enorm overdreven, hier hadden ze toch wel beter kunnen doen.

briek schreef:

Michael Bay he

avatar van briek

briek

Kevin13 schreef:

Michael Bay he

Ja blijkbaar, met Pearl Harbor kon hij ook beter vond ik.

Who gives a shit lol.

Die man staat bekend om het feit dat hij spectaculaire actie weet te brengen. Bijna altijd een heerlijke score erbij en een zeer rappe en goede montage.

Dat is zijn stijl, dat is zijn talent.

Beste regisseur die er rondloopt als het op actiefilms aankomt, en dat bewijst hij ook met deze parel.

ik vind John Mctiernan ook zeer goed

Materny

Paar keigoede films gemaakt ja, maar ben ook negatief betreffende sommige van z'n werken. Met Bay heb ik dat niet.