Armageddon (1998)
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 9 juli 1998
Bekijk via NLZIET
Plot Armageddon
"The Earth's Darkest Day Will Be Man's Finest Hour"
Een gigantische meteoriet zal over 18 dagen inslaan op aarde. NASA roept de hulp in van Harry Stamper, een boor-expert, om de astronauten te trainen. Harry denkt echter dat de astronauten niet op tijd getraind kunnen zijn, en besluit zelf met z'n crew de klus te gaan klaren.
Harry S. Stamper
Colonel Willie Sharp
Oscar
Lev Andropov
BoordAppel
Misschien wel. Maar om de een of andere rede stoorde ik me dr aan in deze film.
as
Ach,de efecten zijn wel aardig aan het begin.
Buscemi heeft wel een puik rolletje maar eigenlijk is dit gewoon een ontzettende stompzinnige film. Er klopt gewoon helemaal niks aan. Gewoon standaard formule werk met een weinig fantasievolle regie van Bay. Maar ja, dat zijn we wel gewend uit de stal van RUKheimer!!!
M. Rodriguez Fan
Ik vond het een zeer goede film, die goed in elkaar zat. Emotioneel vlak zat het ook goed in elkaar, ik huil niet gauw tijdens een film maar deze film was het echt raak. 4 sterren.
Ramon K
Kos laat zich van zijn gevoelige kant zien!
Jordy
Ik moest bij deze film ook flink huilen.
... en niet alleen TIJDENS het kijken.
herman78
Ook na afloop toen ie zich realiseerde dat hij geld had uitgegeven aan deze film?
herman78
Ah, dan hoef ik me geen zorgen te maken als ik crash met mijn studie.
Chainsaw
Dubbel gevoel. Enerzijds prima genietbaar. Een typische Michael Bay popcornfilm, waar geen nadenken bij komt kijken, maar gewoon achterover hangen om te genieten van wat lompe personages en een hoop geknal. Visueel is het allemaal alles behalve slecht, de special effects zijn prima en ook de score van Trevor Rabin is uitstekend. Ach, en acteurs als Steve Buscemi, Peter Stormare, Bruce Willis en Billy Bob Thornton zijn zeker niet de minste. Ze doen het ook hier erg aardig.
Maar goed, daar staat tegenover dat de plot echt bizar idioot is en vooral het sentimentele geneuzel werkt echt geen seconde. De humor in de film is af en toe nog best geslaagd, maar zodra het wat serieus dreigt te worden, worden Bay's zwakke plekken overduidelijk zichtbaar. Daar komt bij dat acteurs als Ben Affleck en Owen Wilson de eerdergenoemde namen wat in de weg staan. Desondanks weet Armageddon gek genoeg prima te vermaken. Sure, je moet er geen seconde bij nadenken, maar ach, dat mag voor een keer ook wel.
3 sterren.
sn@ke
- 2077 berichten
Armageddon is inderdaad een prachtige film.Hij is misschien te heldhaftig maar dat stoorde me niet. De muziek was zeer passend en de film bevat zeker genoeg actie. Een pareltje. 4*.
Banjo
- 2033 berichten
Een film met een geweldig mooie begin en met mooie lokaties en goed acteren.
alleen blijft het een typische US film glad en snel (waar ik me ook wel eens vaker aan erger). en op het einde was de actie veel te heftig.
mr.Frielink
Het énige goede van deze film, vond ik de (korte) scenes waarin de opluchting van mensen uit verschillende landen te zien is, alhoewel enige emotie onterecht zou zijn, want de rest van het verhaal ZUIGT gewoon
Plintkabouter
Leuk bed8 maar i.d.d. een US-MOVIE... En Bruce Willis laat zich ook niet van zijn beste kant zien, ik vind dat ze met een 1.5 blij mogen zijn...
Diesel
De film heeft een paar leuke momenten en de meeste acteurs zijn best wel geloofwaardig. Maar het verhaal is niet origineel, typisch in Hollywood style en ééntonig.
2.0/5.0
U-96
- 2070 stemmen
Het ene probleem is net opgelost, en er staat al meteen een ander probleem voor de deur.... Dat is nou echt zoiets wat voor mij echt een film kan verpesten. Ik geef toe dat ik deze film niet helemaal heb gezien, maar ik vind het absoluut niet meer dan 2 sterren waard.
proxilva
ze mogen je inderdaad op hun blote knieen danken
Malfidus
Ze wouden de concurrentie aangaan met Deep Impact, Armageddon is op alle vlakken overklast door Deep Impact. Het verhaal is te voorspelbaar, een atoombom om te verhinderen dat de meteoriet op aarde neerstort, spannend wanneer je hem een eerste keer zag maar bij Deep Impact was dat gevoel er veel meer, bijgevold amper 2,5 sterren en in mijn ogen niet meer waard als een gemiddelde B-film.
Stephan
Stukken beter dan DEEP IMPACT
Gotta be kiddn'
WB
Stukken beter dan DEEP IMPACT
Daar ben ik et 100% mee eens! De inslag van Deep Impact is leuk, maar de rest is saai! Deze film heeft zulke goeie acteurs (Bruce Willis, Steve Buscemi, Ben Affleck), en zo'n goed verhaal, die overtreft duidelijk alles van Deep Impact!
Krijgt van mij 4 sterren!
roda
aardige film, met een briljante Bruce Willis.
alleen duurt de film veels te lang. 3*
movie-freak
Armageddon, ik heb er geen hoge pet van op. Typisch actiefilmpje. Deep Impact was stukken beter: veel realistischer en zeker niet saai zoals WB beweerd. Ik vond Armageddon juist saai: de hele films zie je alleen maar rotsblokken en vuur (gaap!). Het verhaal was ook zwakker dan ze concurrent. Ik geef toe, Armageddon had hele goede acteurs maar Deep Impact had Morgan Freeman, Robert DuVall, Vanessa Redgrave en Tea Leoni.
Armageddon en Deep Impact mag je gewoon niet met elkaar vergelijken! Armageddon is een spectaculaire actiefilm en Deep Impact een dramatische rampenfilm. Klaar......
WB
Psies! Tis net wat je lekker ligt he! En dat was in dit geval bij mij Armageddon!
*marjo*
gister wasttie er weer op tv!! het blijft een heerlijk filmpje voor een saaie zaterdagavond. paar goeie acteurs, heerlijk die jonge Ben Affleck!!
Anatolia
1.5* sterren voor de soms wat leuke grappen.
Verder zie ik geen verschil met ID-4.
KLah
Hai,
Ik zie veel vergelijkingen met Deep Impact. Persoonlijk vind ik Armageddon beter, omdat Deep Impact niet geloofwaardig overkwam op mij. Stukken Beter... was mijn eerste gedachte na ze allebei gezien te hebben. Ik vond em een goede film en na het zien was ik wel ontroerd. Dus is het dan altijd een voldoende.
Ik geef em een 3.5 ster
MvG
Klah

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

The Green Mile

The Sixth Sense
Thriller, 1999

2001: A Space Odyssey
Sciencefiction / Avontuur, 1968
saving the worldparijs, frankrijkmaanwashington dcverlies van geliefdecataclysmasteroidself sacrificenasaspace marineu.s. air forcerace against timenatural disasterdochterruimteend of the worldrampbruiloftastronautduringcreditsstingerrampen filmheroic mission space centredaring rescues disaster film