• 144.945 films
 • 7.305 series
 • 22.120 seizoenen
 • 498.404 acteurs
 • 313.528 gebruikers
 • 8.303.601 stemmen
Avatar
 
banner banner

Silent Witness - Seizoen 16 (2013)

3,40 10 stemmen

Show titel: Silent Witness

IMDb beoordeling: 7,9 (8.395)

Afleveringen: 10

Speelduur: 10 uur

Ontwikkeld door: Nigel McCrery

Met: William Gaminara, Emilia Fox en David Caves

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: donderdag 10 januari 2013

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Silent Witness

Sam Ryan werkt in Cambridge als forensisch-patholoog. Politie en Openbaar Ministerie roepen bij hun onderzoeken regelmatig de hulp in van het haar forensisch laboratorium. Later is Sam Ryan werkzaam in Londen. Ze heeft het geschopt tot "Professor of Forensic Pathology" aan de universiteit aldaar. Bij haar werk krijgt Sam ondersteuning van haar collega's Harry Cunningham en Leo Dalton. Na Sam Ryan wordt Nikki Alexander het gezicht van het forensisch laboratorium. Zij heeft een diepgeworteld gevoel voor rechtvaardigheid en is hardnekkig om de waarheid boven tafel te krijgen. Ze beperkt haar onderzoek niet tot de muren van het laboratorium. De rechtlijnige en soms gevaarlijke koers die ze vaart, brengt haar regelmatig in de problemen, zowel professioneel als privé. Nikki's oog voor detail brengt meer dan eens verrassend nieuw bewijsmateriaal aan het licht. Niet altijd tot genoegen van de politie-inspecteurs die belast zijn met het onderzoek.

Afleveringen Seizoen 16 (2013)

 1. 1. Change: (1)

  10 januari 2013 (1 uur)

  Na het vertrek van Harry krijgen Nikki Alexander en professor Leo Dalton er een nieuwe collega bij, Jack Hodgson. In het lab wordt Clarissa Mullery aan het team toegevoegd. In een hotel in Londen wordt het lijk gevonden van John Briggs, een rijke bedrijfsleider die in een strijd verwikkeld was met investeerders. Op het eerste gezicht is de man een natuurlijke dood gestorven, maar Nikki twijfelt aan die versie. Ze probeert detective Gold ervan te overtuigen dat het om een moord gaat. Dochter Geraldine erft het bedrijf en ziet haar eigen lang verloren gewaande dochter Deanna terug. Maar niet veel later wordt het lichaam van de Deanna uit de Theems gevist.

 2. 2. Change: (2)

  11 januari 2013 (1 uur)

  Nikki, Leo en Jack hebben moeite om vast te stellen hoe Deanna is vermoord en in de Theems belandde. DI Gold concentreert zich ondertussen op de twee hoofdverdachten. Echter Geraldine doet een akelige bekentenis waarom ze haar dochter opgaf voor adoptie. Wat het onderzoek een andere koers opstuurt. Een derde slachtoffer wordt gevonden en geeft het forensische team het bewijs om het mysterieuze motief van de moordenaar te ontdekken.

 3. 3. Trust: (1)

  17 januari 2013 (1 uur)

  Twee vrouwen werden doodgeschoten in de kelder van een huis. Jack komt tijdens het onderzoek een oude bekende tegen, met wie het al vlug opnieuw botst. Ondertussen krijgt Leo te maken met een gevoelige kwestie. De vader van een overleden baby vraagt hem om de lijkschouwing opnieuw te doen, zodat zijn vrouw van alle schuld vrijgepleit kan worden. Maar dit betekent dat Leo moet aantonen dat zijn vroegere mentor een fout beging.

 4. 4. Trust: (2)

  18 januari 2013 (1 uur)

  De zaak van de vrouwen die werden doodgeschoten in de kelder wijst naar twee samenwerkende moordenaars. Nikki, Jack en DI Reed komen erachter dat een van de slachtoffers gedood is door een kalmerend middel gestolen van een moderne-technologie onderzoeklaboratorium. De verdenking valt algauw op de wetenschapper Lucas Ballinger. En terwijl Nikki en Jack een gevaarlijke samenzwering op het spoor komen, moet Leo tegen de klok werken om te verhinderen dat het tweede kind van het gezin voor adoptie wordt opgegeven.

 5. 5. True Love Waits: (1)

  24 januari 2013 (1 uur)

  De vrouw van een café-eigenaar werd doodgestoken en haar pink werd afgesneden. Jack en Leo zijn ervan overtuigd dat haar echtgenoot achter de moord zit, maar Nikki denkt daar anders over en probeert zijn onschuld te bewijzen. Zij is er stellig van overtuigd dat de vrouw het jongste slachtoffer is van een seriemoordenaar.

 6. 6. True Love Waits: (2)

  25 januari 2013 (1 uur)

  DI Kate Warren arresteert de verdachte ex-agent Alan Lane die acht jaar heeft gezeten voor het vermoorden van zijn vrouw Imogen. Deze ontkent krachtig dat hij onschuldig is en houd vol dat hij zijn vrouw nooit heeft vermoord. Het lukt Jack en Nikki niet om op tijd sluitend bewijs te vinden om hem in staat van beschuldiging te stellen. Daarom moet ze Lane weer laten gaan. Als uiteindelijk de waarheid over Imogens moord wordt onthuld, is het aan het team om waterdicht bewijs leveren.

 7. 7. Legacy: (1)

  31 januari 2013 (1 uur)

  Nikki en Jack onderzoeken de dood van een tiener die op een bouwwerf werd gevonden. Leo helpt inmiddels een rouwende vader die de reden voor de dodelijke tumor bij zijn zoon wil kennen. Terwijl Leo ontdekt dat het slachtoffer van de bouwwerf een gelijkaardige tumor had ontwikkelt, wordt Nikki het hof gemaakt door de charismatische minister van Wetenschap. Leo, die vermoedt dat hij op een doofpotoperatie van de overheid is gebotst, waarschuwt Nikki voor haar nieuwe aanbidder.

 8. 8. Legacy: (2)

  1 februari 2013 (1 uur)

  Nikki en Jack sluiten het net rond Brian Blackburns zoon voor de moord op de bouwwerf. Terwijl Leo eindelijk iemand vindt die bereidt is om zijn angst over het mysterieuze gezondheidsrisico te bevestigingen. Als kort daarna de informant vermoord wordt, is Leo er van overtuigd dat hij het slachtoffer was van een overheid samenzwering.

 9. 9. Greater Love: (1)

  7 februari 2013 (1 uur)

  Leo, Jack en Nikki gaan op verzoek van sergeant Scott Lambert naar Afghanistan. Bij een watervoorzieningsproject zijn de stoffelijke resten van een mens gevonden. Lambert vermoedt dat die van zijn broer Daniel zijn, die vijf jaar geleden als vermist werd opgegeven. Daniel zou door de Taliban zijn gedood. Ook Nikki en Jack krijgen bij hun forensische werkzaamheden een aanval van de Taliban te verduren.

 10. 10. Greater Love: (2)

  8 februari 2013 (1 uur)

  Het onderzoek van Nikki, Jack en Leo wordt bemoeilijkt doordat de gedeeltes van het gevonden skelet moeten worden onderzocht in een primitief forensisch laboratorium. Nikki en Jack reconstrueren de schedel van Dan Lambert en doen zo een zenuwslopende ontdekking. Kort daarop overlijdt er een gevangen talibanstrijder in het omheinde terrein. Het team vermoedt dat hij is vermoord, en zodoende kunnen ze niemand meer vertrouwen. Hardnekkig proberen ze de puzzelstukjes rond Lammberts verdwijning op te lossen. De schokkende waarheid zet een reeks gebeurtenissen in werking die iedereen in gevaar brengt.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

 • 1179 berichten
 • 4327 stemmen

Ik snap de ommezwaai gewoon niet, reeks lijkt véél killer dan vroeger, veel minder spannend, veel minder indringend, veel minder ... . Gewoon alles lijkt een stuk minder, kan me herinneren dat ik van de eerste reeksen als (te) jonge tiener wel eens even heb wakker gelegen 's nachts maar dit is echt niks. Gelukkig is Emillia Fox er nog.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.