• 148.853 films
 • 8.178 series
 • 24.953 seizoenen
 • 546.406 acteurs
 • 323.663 gebruikers
 • 8.480.469 stemmen
Avatar
 
banner banner

Silent Witness - Seizoen 14 (2011)

3,50 13 stemmen

Show titel: Silent Witness

IMDb beoordeling: 7,9 (9.484)

Afleveringen: 10

Speelduur: 10 uur

Ontwikkeld door: Nigel McCrery

Met: William Gaminara en Emilia Fox

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: maandag 3 januari 2011

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Silent Witness

Sam Ryan werkt in Cambridge als forensisch-patholoog. Politie en Openbaar Ministerie roepen bij hun onderzoeken regelmatig de hulp in van het haar forensisch laboratorium. Later is Sam Ryan werkzaam in Londen. Ze heeft het geschopt tot "Professor of Forensic Pathology" aan de universiteit aldaar. Bij haar werk krijgt Sam ondersteuning van haar collega's Harry Cunningham en Leo Dalton. Na Sam Ryan wordt Nikki Alexander het gezicht van het forensisch laboratorium. Zij heeft een diepgeworteld gevoel voor rechtvaardigheid en is hardnekkig om de waarheid boven tafel te krijgen. Ze beperkt haar onderzoek niet tot de muren van het laboratorium. De rechtlijnige en soms gevaarlijke koers die ze vaart, brengt haar regelmatig in de problemen, zowel professioneel als privé. Nikki's oog voor detail brengt meer dan eens verrassend nieuw bewijsmateriaal aan het licht. Niet altijd tot genoegen van de politie-inspecteurs die belast zijn met het onderzoek.

Afleveringen Seizoen 14 (2011)

 1. 1. A Guilty Mind: (1)

  3 januari 2011 (1 uur)

  Wanneer drie patiënten in dezelfde afdeling van een Londens ziekenhuis op één nacht sterven, wordt al snel duidelijk dat er kwaad opzet in het spel is. Nikki Alexander onderzoekt de zaak. Het verslag van nachtzuster Ying McCoy wijst in de richting van de oude dokter Nigel Silverlake. Maar Silverlake pleegt zelfmoord en McCoy verdwijnt spoorloos. Ondertussen moet Nikki ook de onverkwikkelijke verkrachting en moord onderzoeken van een jong meisje.

 2. 2. A Guilty Mind: (2)

  4 januari 2011 (1 uur)

  Op verzoek van Naomi de dochter van Dr. Silverlake, begint Nikki te onderzoeken naar wat er waar is over de geruchten dat hij experimenteerde met een antidepressiva-geneesmiddel. Waarschijnlijk heeft dit middel het leven gekost van hem en de drie doden in het ziekenhuis. De politie vindt het lichaam van de nachtzuster. En Nikki's eigen onbehagen over de zaken waar ze aan werkt, doet haar beslissen dat ze naar de psychiater moet.

 3. 3. Lost: (1)

  10 januari 2011 (1 uur)

  In een afgelegen moeras in Sheffield wordt een merkwaardig goed bewaard lichaam teruggevonden. Archeoloog Patrick Cain denkt dat het om een heel oud lijk gaat, maar wanneer dr. Leo Dalton het onderzoekt, blijkt het nauwelijks vijftig jaar oud te zijn. Leo is verrast door de gelijkenis van de wonden met die op een lichaam dat hij in de jaren '80 onderzocht in het kader van een moordzaak. Het team vermoedt dat het om een vermist slachtoffer in die zaak gaat: Jodie Fisher. Leo reist naar zijn geboortestad Sheffield om zekerheid te krijgen over die hypothese.

 4. 4. Lost: (2)

  11 januari 2011 (1 uur)

  Leo keert terug naar Sheffield, waar hij woonde met zijn vrouw en dochter, en dit roept weer allerlei herinneringen op. Het lichaam dat daar is opgegraven is de reden dat Leo naar Sheffield is geroepen. De dode blijkt niet 25 eeuwen oud te zijn, zoals gedacht, maar 25 jaar. Als er nog een moord wordt ontdekt. Lijkt het erop dat iemand de moorden op jonge meisjes van 25 jaar geleden nabootst. Is er een onschuldige moordenaar veroordeeld en neemt hij slechts de schuld op zich?

 5. 5. First Casualty (1)

  17 januari 2011 (1 uur)

  Uit een rivier wordt het lijk van een jonge vrouw opgevist. Nikki neemt de lijkschouwing voor haar rekening en ze merkt dat de vrouw nog maar kort geleden bevallen is. Aangezien de moeder niet meer leeft, is het kind misschien aan zijn lot overgelaten. Ondertussen onderzoekt Harry een waarschijnlijke zelfmoord van een luitenant op een legerbasis in de buurt.

 6. 6. First Casualty: (2)

  18 januari 2011 (1 uur)

  Het blijkt algauw dat Cats Felton en luitenant Stephen Lockford elkaar kende, en dat ze de dag dat stierven elkaar nog hadden ontmoet. De Patholoog-anatomen moeten nu vaststellen of het zelfmoord of moord was. En als het onderzoekt vordert, onthult het een tragische geheim.

 7. 7. Bloodlines: (1)

  24 januari 2011 (1 uur)

  Harry wordt door zijn Hongaarse vriendin Anna gevraagd om naar Boedapest te komen. Sinds enkele maanden heeft hij een relatie met Anna Sandor, die mensenrechtenactiviste is en zij vraagt hem om een tweede autopsie te verrichten op de verdronken prostituee Sofi Mustafova. Ze denkt dat er een link is met de dood van een andere prostituee, die tevens ook zwanger was. Harry komt in grote moeilijkheden en moet onderduiken. Het lukt hem nog net om een wanhopig telefoontje te plegen naar Leo in Londen om hem om hulp te vragen. Als Leo in Boedapest verschijnt is hij getuigen van de moord op Harry.

 8. 8. Bloodlines: (2)

  25 januari 2011 (1 uur)

  Nikki reist naar Boedapest, maar er is weinig wat zij of Leo kunnen uitrichten. Ze worden in de gaten gehouden door Tibor Orban. Uiteindelijk lukt het Leo om Nikki te ontmoeten. Na een verrassing, ontmaskeren ze het duistere geheim over het prostitutienetwerk en wie Anna vermoord heeft .

 9. 9. The Prodigal: (1)

  31 januari 2011 (1 uur)

  In de Nederlandse ambassade in Londen vindt een schietpartij plaats waarbij enkele familieleden van ambassadeur Pieter van Buren zijn neergeschoten en zijn kleinzoon Jack is ontvoerd. In eerste instantie arriveren Nikki en Harry bij de ambassade, maar algauw worden zij van de zaak gehaald wanneer de Nederlanders liever met een eigen patholoog werken. Klara de dochter, komt bij in het ziekenhuis en krijg langzaam haar geheugen terug.

 10. 10. The Prodigal: (2)

  1 februari 2011 (1 uur)

  Harry ontdekt dat de bodyguard die omgekomen was bij de aanslag, van uitgebreide plastische chirurgie heeft genoten. Uiteindelijk vinden ze de vermiste jongen Jack Van Buren. Nikki onderzoekt de ontvoeringszaak uit 1996 en ontdekt het DNA van de dode broer Diederick overeenkomt met de bodyguard. Hiermee lijkt de versie van de familie, over wat er gebeurd is, steeds onwaarschijnlijker te worden. Als kort daarna een jonge vrouw zelfmoord pleegt en blijkt dat zij au-pair was geweest bij de familie Van Buren, blijkt alles anders in elkaar te zitten dan eerst gedacht werd.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van DjFrankie

DjFrankie

 • 2539 berichten
 • 2671 stemmen

Leuk uitstapje met oa Derek de Liint in de laatste afl. Ook Hongarije wordt bezocht in de afl ervoor. Bliijft een interessante serie, vanuit een ander oogpunt.


avatar van ZAP!

ZAP!

 • 3502 berichten
 • 2856 stemmen

Die laatste episode: ineens krijgt Klara zin om iedereen maar dood te schieten, of Jack, die zijn eigen moeder neerschiet (om opa te redden, het zal wel). En het blijkt ook dat Klara vingerafdrukken achterliet op een pistool, slordig. En zo is er op de meeste afl. wel wat aan te merken. Het blijft een lastig genre, de detective, om geloofwaardig te blijven. Maar ach, het is kijkvoer en best vermakelijk.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.