• 148.849 films
 • 8.178 series
 • 24.953 seizoenen
 • 546.406 acteurs
 • 323.662 gebruikers
 • 8.480.447 stemmen
Avatar
 
banner banner

Silent Witness - Seizoen 13 (2010)

3,50 12 stemmen

Show titel: Silent Witness

IMDb beoordeling: 7,9 (9.484)

Afleveringen: 10

Speelduur: 10 uur

Ontwikkeld door: Nigel McCrery

Met: William Gaminara, Tom Ward en Emilia Fox

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: donderdag 7 januari 2010

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Silent Witness

Sam Ryan werkt in Cambridge als forensisch-patholoog. Politie en Openbaar Ministerie roepen bij hun onderzoeken regelmatig de hulp in van het haar forensisch laboratorium. Later is Sam Ryan werkzaam in Londen. Ze heeft het geschopt tot "Professor of Forensic Pathology" aan de universiteit aldaar. Bij haar werk krijgt Sam ondersteuning van haar collega's Harry Cunningham en Leo Dalton. Na Sam Ryan wordt Nikki Alexander het gezicht van het forensisch laboratorium. Zij heeft een diepgeworteld gevoel voor rechtvaardigheid en is hardnekkig om de waarheid boven tafel te krijgen. Ze beperkt haar onderzoek niet tot de muren van het laboratorium. De rechtlijnige en soms gevaarlijke koers die ze vaart, brengt haar regelmatig in de problemen, zowel professioneel als privé. Nikki's oog voor detail brengt meer dan eens verrassend nieuw bewijsmateriaal aan het licht. Niet altijd tot genoegen van de politie-inspecteurs die belast zijn met het onderzoek.

Afleveringen Seizoen 13 (2010)

 1. 1. Intent (1)

  7 januari 2010 (1 uur)

  Verzekeringsinspecteur William Byfield is dood aangetroffen. Het lijkt erop dat hij is gestikt door de uitlaatgassen van zijn auto. Alles wijst dan ook op zelfmoord, maar nadat het team zijn lijk grondig heeft onderzocht, denken ze dat hij werd vermoord. Zijn vervangster denkt dat zijn moord te maken heeft met de laatste zaak die hij onderzocht. In deze zaak heeft Leo de post-mortem verricht en deze wordt nu verdacht van fraude. Ze beschuldigt hem ervan dat hij heeft geknoeid met het lijkschouwingsrapport. Intussen valt Harry voor de charmes van een aantrekkelijke ex-collega.

 2. 2. Intent (2)

  8 januari 2010 (1 uur)

  De politie onderzoekt de tegenstrijdigheden in zijn Leo`s rapport over Stephen Connelly. Leo ontdekt dan overeenkomsten tussen dit rapport en een ander rapport waar hij aan heeft gewerkt. De vervalsingen moeten daarom op het kantoor van de lijkschouwer zijn gebeurd. Hij is ervan overtuigd dat zijn nieuwe liefde Rebecca, Connelly's weduwe, niets te maken heeft met de zaak. Om dit te bewijzen zet hij zijn carriere en leven voor op het spel.

 3. 3. Voids (1)

  14 januari 2010 (1 uur)

  Harry voert de officiële lijkschouwing uit op het lijk van de rijke bankierster Bridget Flannery. De advocaat van haar man laat Nikki een tweede uitvoeren en de resultaten zijn zeer verschillend. Volgens Harry werd ze met een hard voorwerp op het hoofd geslagen. De politie ontdekt geen alibi en weigert om Tom Flannery in verdenking te stellen. Maar dan ontdekt Nikki dat zijn eerste vrouw twintig jaar geleden de dood vond door van de trap te vallen.

 4. 4. Voids (2)

  15 januari 2010 (1 uur)

  De autopsies van Harry en Nikki gaven beiden een verschillend resultaat, maar nadat het lichaam van de eerste vrouw van Tom Flannery wordt opgegraven, is er geen twijfel meer mogelijk iemand heeft beide vrouwen vermoord.

 5. 5. Run (1)

  21 januari 2010 (1 uur)

  Leo keert terug naar zijn werk na zijn herstel van de levensbedreigende hoofdwond. Zijn eerste zaak gaat over een jonge vrouw, Ruth Gardiner, die blijkbaar van een appartementsgebouw is gevallen. Hij ontdekt dat ze voor haar dood in het hoofd werd geschoten.

 6. 6. Run (2)

  22 januari 2010 (1 uur)

  Leo denkt dat de politie de zaak in de doofpot wil stoppen. Het gaat om een losgeslagen undercoveragent die in verband wordt gebracht met de dood van een jonge vrouw. De vriendin van de agent vraagt Leo om hulp. Maar voordat hij iets kan doen, is ze verdwenen.

 7. 7. Shadows (1)

  28 januari 2010 (1 uur)

  Jason, een student biochemie, wordt op het dak van de campus dood gevonden. Het lijkt zelfmoord. Als Harry en Nikki een en ander op de universiteit uitzoeken hoort Harry pistoolschoten en voor ze het in de gaten hebben, zijn ze betrokken bij een bloedbad.

 8. 8. Shadows (2)

  29 januari 2010 (1 uur)

  Nikki en Harry bevinden zich nog steeds in het gebouw waar een verwarde jongeman met een vuurwapen een bloedbad heeft aangericht. Ze kunnen geen kant op en ze doen wat ze kunnen om de gewonden te helpen.

 9. 9. Home (1)

  4 februari 2010 (1 uur)

  Leo, Harry en Nikki zijn in Zuid-Afrika voor een conferentie. Nikki is in Kaapstad opgegroeid en helpt mee bij het opgraven van een 25 jaar oud massagraf, waar de lichamen van vijf ANC-activisten zouden moeten liggen. Nikki vindt echter tot ieders verbazing ook een zesde lichaam. Nikki werkt hierbij samen met Anton , hij is privédetective voor de politicus Charles Matuzas, de geldschieter voor deze operatie. Anton en Nikki voelen zich steeds meer tot elkaar aangetrokken. Harry helpt de lokale patholoog als er twee dode meisjes uit het water worden gevist. Leo probeert het weesmeisje Kudzai uit Zimbabwe te helpen.

 10. 10. Home (2)

  5 februari 2010 (1 uur)

  Nikki denkt dat het zesde lichaam van de lang vermiste zoon van haar vroegere kindermeisje is. Harry begeleidt Sara en haar man bij de identificatie van het dode lichaam van Nyasha. Daya blijkt terug te zijn bij het weeshuis, waar Harry dan de gruwelijke waarheid achterhaalt over de twee meisjes. Nikki word echter geconfronteerd met een veel bittere waarheid, als ze zich realiseert dat Anton niet eerlijk tegen haar is.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van hilversum3_mm

hilversum3_mm

 • 224 berichten
 • 23 stemmen

Hier was het nog een uitstekende serie, met als uitschieter de aflevering Shadows.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.