• 148.854 films
 • 8.178 series
 • 24.953 seizoenen
 • 546.406 acteurs
 • 323.664 gebruikers
 • 8.480.501 stemmen
Avatar
 
banner banner

Silent Witness - Seizoen 10 (2006)

3,65 13 stemmen

Show titel: Silent Witness

IMDb beoordeling: 7,9 (9.484)

Afleveringen: 10

Speelduur: 10 uur en 45 minuten

Ontwikkeld door: Nigel McCrery

Met: William Gaminara, Tom Ward en Emilia Fox

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: zondag 16 juli 2006

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Silent Witness

Sam Ryan werkt in Cambridge als forensisch-patholoog. Politie en Openbaar Ministerie roepen bij hun onderzoeken regelmatig de hulp in van het haar forensisch laboratorium. Later is Sam Ryan werkzaam in Londen. Ze heeft het geschopt tot "Professor of Forensic Pathology" aan de universiteit aldaar. Bij haar werk krijgt Sam ondersteuning van haar collega's Harry Cunningham en Leo Dalton. Na Sam Ryan wordt Nikki Alexander het gezicht van het forensisch laboratorium. Zij heeft een diepgeworteld gevoel voor rechtvaardigheid en is hardnekkig om de waarheid boven tafel te krijgen. Ze beperkt haar onderzoek niet tot de muren van het laboratorium. De rechtlijnige en soms gevaarlijke koers die ze vaart, brengt haar regelmatig in de problemen, zowel professioneel als privé. Nikki's oog voor detail brengt meer dan eens verrassend nieuw bewijsmateriaal aan het licht. Niet altijd tot genoegen van de politie-inspecteurs die belast zijn met het onderzoek.

Afleveringen Seizoen 10 (2006)

 1. 1. Cargo (1)

  16 juli 2006 (1 uur en 05 minuten)

  Als vier lijken worden teruggevonden in de Theems, nadat een boot volgestouwd met illegale immigranten is gekapseisd, realiseert men zich dat het om mensenhandelaren gaat. Harry, Nikki en Leo trachten uit te vissen of er nog overlevenden zijn, of in tegendeel nog meer slachtoffers zijn. De politie vindt de lichaamsdelen van een aantal van de opvarenden.

 2. 2. Cargo (2)

  17 juli 2006 (1 uur en 05 minuten)

  Het wordt ingewikkeld, als er een mogelijke criminele Albanees en een meedogenloze Chinese bende bij betrokken lijken te zijn. Extra ingewikkeld wordt het als blijkt dat één van de slachtoffers een dodelijk virus met zich meedroeg. Voor Nikki wordt het nog dramatischer als ze er lucht van krijgt, dat er ook een zesjarig Chinees meisje op de boot zat. Zij is niet gevonden en zou dus theoretisch nog kunnen leven.

 3. 3. Terminus (1)

  23 juli 2006 (1 uur en 05 minuten)

  De pathologen zijn bezig met hun dagelijkse werkzaamheden. Harry onderzoekt de dood van een jonge man die door een auto is aangereden. Leo onderzoekt de dood van een vrouw die in haar huis gevonden is; het lijkt erop dat het een tragisch ongeval is en ze zelf haar huis in brand gestoken heeft. Nikki onderzoekt het lichaam van een jonge vrouw die tijdens haar vrijgezellenfeestje is ingestort en overleden.

 4. 4. Terminus (2)

  24 juli 2006 (1 uur en 05 minuten)

  Het blijft druk voor de pathologen. Nikki onderzoekt de dood bij een telemarketing bureau. Verscheidene medewerkers wedijveren voor promotie. Daarom denk te politie dat er opzet in het spel is. Harry behandeld de zaak van een profvoetballer die zelfmoord heeft gepleegd. Er blijkt een overeenkomst te zijn met een andere zaak waar Harry mee bezig is. En Leo onderzoekt de dood van een dronken man in de bus. Het wordt nog lastig als tijdens de autopsie blijkt dat hij helemaal niet dronken was.

 5. 5. Body of Work (1)

  30 juli 2006 (1 uur en 05 minuten)

  Harry en Nikki zijn een weekend naar een lezing en komen nader tot elkaar. De romance wordt wreed verstoord als een jeugdliefde van Harry, Penny Harris, het lab wordt binnengebracht. Het lijkt erop dat zij zelfmoord heeft gepleegd door met haar auto tegen een boom te rijden. Harry is erg van slag, dus neemt Nikki het onderzoek over. De inhoud van haar maag roept meer vraagtekens op. Leo onderzoekt de zelfmoord van de kunstenaar Jimmy Triangle. Zijn lichaam is in zijn atelier als een bizar kunstwerk uitgestald. Een anonieme video brengt kunstcriticus Seth Jewell in beeld, maar Leo is niet overtuigd en begint zich stilaan te realiseren dat deze moord een kunstwerk op zichzelf is.

 6. 6. Body of Work (2)

  31 juli 2006 (1 uur en 05 minuten)

  Nikki en Harry zetten het onderzoek naar de dood van Penny Harris voort. Harry is verward als ze ontdekken dat ze waarschijnlijk een kind heeft gekregen. Haar man weet hier niets van. Als er nog een moord wordt gepleegd komen ze achter de identiteit van de moordenaar. Leo blijft naar aanwijzingen zoeken. De politie denkt de zaak opgelost te hebben aan de hand van vingerafdrukken. Leo toont aan dat de verdachte er wordt ingeluisd. De neiging van het slachtoffer om video-opnames te maken bevat uiteindelijk de belangrijkste aanwijzing.

 7. 7. Supernova (1)

  6 augustus 2006 (1 uur en 05 minuten)

  Leo wordt opgeroepen om de ogenschijnlijke zelfdoding van de 14-jarige Alison Garland te onderzoeken. Met de hulp van kinderpsychologe Caroline, realiseert Leo zich dat Alison eigenlijk werd vermoord. Maar ze zijn verrast als blijkt dat de moord verband houdt met de zaak die Harry onderzoekt, waarin autoverkoper Chris Duncan dood gestoken werd met – naar blijkt – hetzelfde mes. Als Leo dieper gaat graven, begint hij te vermoeden dat de schoolrebel Fish erin betrokken is, maar is er ook geen andere link? Ondertussen onderzoekt Nikki de dood van Kay, een oudere dame die door een inbreker zou zijn vermoord.

 8. 8. Supernova (2)

  7 augustus 2006 (1 uur en 05 minuten)

  Als er een derde moord wordt ontdekt bij de school realiseert Leo zich dat hij te maken heeft met onheilspellend tiener verdrag. Nikki bewijst dat de oudere dame is gestorven aan hypothermie (onderkoeling) maar er moet nog wel een schuldige gevonden worden.

 9. 9. Schism (1)

  13 augustus 2006 (1 uur en 05 minuten)

  Harry en Nikki worden naar een Londens hondenasiel geroepen alwaar het naakte meisje Lisa Finch gevonden wordt, dat gemarteld werd tot ze eraan stierf. Algauw is het duidelijk dat er een tweede meisje ergens wordt vastgehouden. Het onderzoek wordt gecompliceerder als de daders Nikki kidnappen.

 10. 10. Schism (2)

  14 augustus 2006 (1 uur)

  Harry en de politie zijn wanhopig op zoek naar Nikki en het andere meisje dat werd vastgehouden. Het blijkt een race tegen de klok, zeker als ze nog meer lichamen vinden.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van ZAP!

ZAP!

 • 3502 berichten
 • 2856 stemmen

'Terminus' is een erg aparte aflevering binnen de serie. Er zit niet één moordenaar tussen (de onbedoelde doodslag misschien daargelaten) en voor zover er wel een schuldige is aan deze of gene feiten, worden ze niet gepakt. En dat levert een bijzonder en boeiend resultaat op!


avatar van DjFrankie

DjFrankie

 • 2539 berichten
 • 2671 stemmen

Fijne serie met de topbezetting. Eerste series met Burton zijn te gedateerd.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.