• 148.849 films
 • 8.178 series
 • 24.953 seizoenen
 • 546.406 acteurs
 • 323.662 gebruikers
 • 8.480.456 stemmen
Avatar
 
banner banner

Silent Witness - Seizoen 12 (2008)

3,58 13 stemmen

Show titel: Silent Witness

IMDb beoordeling: 7,9 (9.484)

Afleveringen: 12

Speelduur: 12 uur

Ontwikkeld door: Nigel McCrery

Met: Tom Ward, William Gaminara en Emilia Fox

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: woensdag 1 oktober 2008

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Silent Witness

Sam Ryan werkt in Cambridge als forensisch-patholoog. Politie en Openbaar Ministerie roepen bij hun onderzoeken regelmatig de hulp in van het haar forensisch laboratorium. Later is Sam Ryan werkzaam in Londen. Ze heeft het geschopt tot "Professor of Forensic Pathology" aan de universiteit aldaar. Bij haar werk krijgt Sam ondersteuning van haar collega's Harry Cunningham en Leo Dalton. Na Sam Ryan wordt Nikki Alexander het gezicht van het forensisch laboratorium. Zij heeft een diepgeworteld gevoel voor rechtvaardigheid en is hardnekkig om de waarheid boven tafel te krijgen. Ze beperkt haar onderzoek niet tot de muren van het laboratorium. De rechtlijnige en soms gevaarlijke koers die ze vaart, brengt haar regelmatig in de problemen, zowel professioneel als privé. Nikki's oog voor detail brengt meer dan eens verrassend nieuw bewijsmateriaal aan het licht. Niet altijd tot genoegen van de politie-inspecteurs die belast zijn met het onderzoek.

Afleveringen Seizoen 12 (2008)

 1. 1. Safe Part 1

  1 oktober 2008 (1 uur)

  Leo wordt met te veel drank op aangehouden na een lunch en krijgt daarvoor een taakstraf van 40 uur. Hij moet de sociaal werker AJ helpen met zijn werk. Tijdens het werk wordt Errol, een jongen neergestoken en redt Leo zijn leven. Dit levert hem respect op bij de andere jongens. Nikki onderzoekt een tienermeisje uit dezelfde buurt, die bij de kermis uit een van de toestellen is gevallen. Ze ontdekt dat het meisje al een steekwond had voor ze in het toestel was gestapt. De volgende dag wordt er een lichaam ingeteerd en met veren gevonden.

 2. 2. Safe Part 2

  2 oktober 2008 (1 uur)

  De post-mortem op het laatste lichaam wijst uit dat het Errol Harris is. De frustratie groeit bij Harry en Nikki, doordat er maar geen bruikbaar bewijs kan worden gevonden, om de politie verder te kunnen helpen. Niemand wil praten en er zijn geen aanwijzingen. Leo maakt zich zorgen over Levi, die steeds verder in wereld van bendes en geweld dreigt weg te zinken.

 3. 3. Death's Door Part 1

  8 oktober 2008 (1 uur)

  Harry begeleidt de jonge medische studente Holly Farr, die nieuwsgierig en leergierig is. Hij is gecharmeerd door haar en betrekt haar bij het onderzoek als er een jonge vrouw vermoord gevonden wordt in de berm langs een snelweg. Het is niet mogelijk haar te identificeren omdat haar gezicht door de moordenaar totaal verwijderd is. Nikki probeert het gezicht te reconstrueren. Holly ziet dan onmiddellijk dat het slachtoffer de succesvolle presentatrice en journaliste Fran Price moet zijn.

 4. 4. Death's Door Part 2

  9 oktober 2008 (1 uur)

  Iedereen is aangedaan door de moord op Holly Farr. Tijdens de post-mortem ontdekken ze dat ze was gefolterd en dat haar keel is doorgesneden. De politie verdenkt de Russische crimineel Leonid Polyak van de moord. Hij is in het verleden mede door haar programma gearresteerd en veroordeeld. De drie patholoog-anatomen krijgen bewaking voor hun veiligheid. En Polyak wordt vermoordt als hij naar een andere gevangenis wordt gebracht. Harry zet dan zijn baan op het spel om gerechtigheid te laten zegevieren.

 5. 5. Terror Part 1

  15 oktober 2008 (1 uur)

  Het team wordt erbij gehaald om de gewapende overval op een van terrorisme verdachte cel te onderzoeken. Twee terroristen en een onbekende vrouw zijn gedood. Nikki ontdekt dat het waarschijnlijk een verprutste politie-inval is geweest. En terwijl Nikki een manier probeert te vinden om bloot te leggen wat er mis is gegaan bij het arrestatieteam. Is het aan Harry de taak om de onbekende vrouw te identificeren.

 6. 6. Terror Part 2

  16 oktober 2008 (1 uur)

  Nikki bezoekt de enige getuige van de inval, het tiener-zusje Isra van een der verdachten, die ervan overtuigd is dat haar broer onschuldig is. En Harry en Helen Okoroafor ontdekken dat de onbekende vrouw een undercover-agente is. Ze besluiten dat een reconstructie van de schietpartij kan uitwijzen wat er echt is gebeurd en wie de politieagente heeft neergeschoten.

 7. 7. Judgement Part 1

  22 oktober 2008 (1 uur)

  Als het in verre staat van ontbinding verkerende lichaam van een joodse man op braakliggend terrein wordt gevonden, wijst alles op antisemitische motieven. Maar Harry, die de zaak onderzoekt, gaat hier steeds meer aan twijfelen. Leo onderzoekt de dood van een Australische rugzak-toeriste bij een houseparty, waarbij drugs de doodsoorzaak lijkt te zijn. Maar markeringen op haar lichaam wekken de suggestie dat het om een seksueel gemotiveerd misdrijf gaat.

 8. 8. Judgement Part 2

  23 oktober 2008 (1 uur)

  De dood van een tweede Joodse man overtuigd Harry dat ze opzoek zijn naar Joodse moordenaar. Maar zonder concrete aanwijzingen is de politie terughoudend om de toch al moeilijke relatie met de Joodse gemeenschap niet nog meer te ontwrichten. Ondertussen probeert Leo te bewijzen dat de Australische GHB heeft toegediend gekregen.

 9. 9. The Lost Child Part 1

  29 oktober 2008 (1 uur)

  In het riool vlakbij zijn school wordt het halfnaakte, levenloze lichaam van een twaalfjarige jongen gevonden. Er is duidelijk sprake van seksueel misbruik. Nikki komt tijdens het onderzoek haar oude leraar Noel Hopkins weer tegen. En als dan ook nog blijkt dat de jongen met wie het slachtoffer het laatst gezien was is verdwenen, is men bang dat hij ontvoerd is. De andere jongen Liam kan nog steeds in leven zijn en dit zet het team onder zware druk om zoveel mogelijk bewijs te verzamelen, zodat ze hem kunnen redden.

 10. 10. The Lost Child Part 2

  30 oktober 2008 (1 uur)

  Het team stelt vast dat het zwaar verminkte lichaam wat langs het spoor wordt gevonden, niet van Liam kan zijn. Het vermoeden bestaat dat het om Francis Neil gaat. Om dit te kunnen bevestigen voert Nikki een gezichtsreconstructie uit. Noel Hopkins word ondertussen door de politie gearresteerd maar door gebrek aan bewijs moeten ze hem weer vrij laten. Leo en Harry kunnen aan de hand van camerabeelden de plaats waar de man is overleden ontdekken. En als Nikki de reconstructie klaar heeft leidt dit, samen met het DNA, naar een schokkende ontdekking.

 11. 11. Finding Rachel Part 1

  5 november 2008 (1 uur)

  Het team vliegt naar Zambia om de dood van Rachel, een jonge vrouwelijke arts, te onderzoeken. Aangezien ze de lokale overheid van corruptie had beschuldigd, heeft haar vader de zaak bewust niet bij de plaatselijke politie neergelegd. De politie zegt dat ze door wilde dieren is gedood, maar Leo en Nikki ontdekken al snel dat er meerdere steekwonden zijn. Ze beseffen ook dat het nooit het lichaam van Rachel kan zijn geweest dat ze hebben onderzocht.

 12. 12. Finding Rachel Part 2

  6 november 2008 (1 uur)

  Nu er een tweede hulpverlener dood is, proberen de pathologen te achterhalen wat Rachel ontdekt had. Van Dr. Andrews krijgen ze te horen dat Rachel de bron van een besmettelijke ziekte wilde achterhalen. Ze vermoedde dat het aan het water lag maar alle testen waren daarvan negatief. Daarom zocht ze nu in een andere richting. Als er wederom een dode valt in de ex-pat gemeenschap, stijgt de spanning.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van DjFrankie

DjFrankie

 • 2539 berichten
 • 2671 stemmen

Hele fijne en spannende afl in Zambia die laatste


avatar van ZAP!

ZAP!

 • 3502 berichten
 • 2856 stemmen

De verhalen, hoewel op zich nog wel onderhoudend, worden steeds vergezochter, bv. 'The Lost Child'...


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.