Genre: Mystery / Thriller
Geregisseerd door: M. Night Shyamalan
Met onder meer: Bruce Willis, Samuel L. Jackson en Robin Wright
IMDb beoordeling: 7,3 (448.125)
Releasedatum: 11 januari 2001
- Niet beschikbaar op Netflix
- Niet beschikbaar op Videoland
- Niet beschikbaar op Amazon Prime
- Niet beschikbaar op Google Play
- Woensdag 9 oktober in één bioscoop (Haarlem)
Plot Unbreakable
"Some things are only revealed by accident."
David Dunn raakt betrokken in een groot treinongeluk. Niemand van de inzittenden overleeft het ongeluk, behalve David die geen schrammetje heeft. Hij komt na het ongeluk in contact met Elijah Price, een verzamelaar van comics die z'n hele leven al geplaagd wordt door een slechte gezondheid en snel brekende botten.
David Dunn
Elijah Age 13
Babysitter
Comic Book Clerk
Bibi88
Ik heb deze film eens herzien en vind het slechter dan ik dacht. Het verhaal komt heel traag op gang met lange, saaie, niet boeiende dialogen. Eigenlijk is het een goed verhaal maar de uitwerking is bagger. Van wat een kort en goed verhaal had kunnen zijn is een saai lang drama gemaakt. Ik had meer van Bruce zijn acteerwerk verwacht en was nu nogal stijfjes en emotieloos. Jackson zat in de goede rol hoe het hoort te zijn. Nee Shyamalan en ik zijn geen goede vrienden.
soom
Iets minder dan Signs, maar wel net wat beter dan The Sixth sense, hoeveel keer ik ook soms nog aan die film denk..
Ertussen in dus. Fraai is het allemaal wel, heel veel dank dan ook aan Samuel L. Jackson, die gewoon zijn charismatische kop in de strijd gooit en mij daar de hele film lang mee weet te vermaken.
En op zijn manier is hij best.
ZAP!
...Bruce Willis is natuurlijk (?), niet de beste acteur allertijden. Hij doet wat hij kan, maar is daarbij gewoon vlak, redelijk inhoudsloos, zeg maar. Niet erg of zo. Niemand kan aan een ander tippen, we doen allemaal wat er te kunnen is...
En op zijn manier is hij best. ´
soom
Erg goed gespeeld, dus, zou ik zeggen.
Filmkriebel
Ach, alles is hier al gezegd over deze film dus ik maak het maar kort. Voor mij Shyamalan's beste. Een analyse van de superheld ... Willis speelt een wat introverte, emotioneel wat minder sterke man, maar die fysiek onverwoestbaar is... De ander is zijn tegenpool en is fysiek zo broos als glas, maar dat heeft hem innerlijk en emotioneel op andere paden geleid. Vond ik op het einde een erg knappe tegenstelling waarbij alles mooi samen komt. Unbreakable is een film die zich ook bij herziening laat smaken.
mjk87 (moderator films)
Behoorlijke tegenvaller die me eigenlijk geen moment wist te raken. Traag en de regisseur vraagt behoorlijk wat geduld, maar daar had ik gisteren geen zin in en ik vraag me af of ik dat ooit wel zou hebben voor deze film. Qua sfeer en camerawerk is het allemaal wel oké, maar de film oogt enorm tam met personages die maar niet gingen leven en mij nergens wisten te boeien. En dan wordt het een lange zit. 1,5*.
Sabri88
Zojuist gekeken na alle positieve recensies gelezen te hebben. Het was geen slechte film en Bruce Willis speelt z'n rol goed als nuchtere man die er niks van moet weten. Toch had ik er wel iets meer van verwacht en was ik niet zo tevreden met het snelle einde. Soms ergerde ik me ook aan de zoon Joseph en dacht ik: "Kom op, zo dom kan je toch niet zijn?" Voornamelijk bij de scène waar hij dacht: "Hey, laat ik mijn vader even neerknallen om te testen of hij een superheld is." Maar goed, het was voor de rest een prima film en een leuke opzet voor de sequels, maar lang niet genoeg om tegen m'n vrienden te zeggen: "Wauw die film was echt top! Die moet je zien!"
Misschien had ik er te veel van verwacht. Leuk om een keer gezien te hebben, maar verwacht er niet te veel van.
blackwolves
een beetje rare sf drama met bruce willis. ach ja de ene film beter dan de andere er zijn acteurs die weglopen met veel goude beeldjes en andere moeten het gewoon stellen met wat ze krijgen dat is hollywood amerika. kijk er zijn nu eenmaal verschillende smaken en ik zal zelden of nooit naar een film kijken die een ganse pak gouden beeldjes op zijn naam heet staan neen ik kijk gewoon naar een film met een acteur en in dit geval is het nu bruce wills en het maakt voor mij totaal niets uit wie of wat hij of zei ook is ik kijk naar een film van een bepaalde acteur en vind ik de film goed dan zeg ik dat vind ik hem niet goed dan zeg ik het ook en al de rest is voor mij bijzaak. of ze nu goed of slecht acteren maakt mij niet uit het gaat gewoon om de film actie spanning en zo verder een film die je aandacht vasthoud en niet de gene die je uit verveling iets anders laat doen of je laten doen je telefoon bekijken een boekje doorbladeren dan weet je dat de film u niet boeit welke beroemde acteur het ook is door deze dingen te doen zoals ik hierboven heb gezegd weet dat deze film u niet boeit. en zo heb je er verschillende films van acteurs en deze dan vind de ene goed en de andere dan niet rede bij vele is de achtergrond soms de muziek of het acteren van de acteur of de cast zoals ze zegen en dat zijn mensen met een andere kijk op films maar zoals reeds gezegd is deze of was deze een beetje rare sf film en ook niet mijn favoriet van deze acteur en zo zal er een andere zijn die mij misschiens wat meer bevalt wie weet?
Boneka
Unbreakable zou eigenlijk (Un)breakable moeten heten dan belicht je ze namelijk alle twee. Sixth sense is echt een klasse beter dan deze Unbreakable, die vooral heel erg traag is wat met name komt door Bruce die ook nog eens weinig zegt en veel vooruit staart. Dat maakt de film er niet beter op. Ook de chemie tussen hem en zijn vrouw vond ik slecht uitgewerkt. Zij praat hij zegt niks of bijna niks. Het lijkt alsof hij in een soort trans zit in de hele film. Feitelijk heeft hij nog meer contact met zijn zoon dan met zijn vrouw. Ook gek hij weet niet precies wanneer hij voor het laatst ziek is geweest. Als je zo bijzonder bent weet je gelijk of je alle kinderziektes hebt gehad of überhaupt wel eens ziek bent geweest. Bruce lijkt het zelf niet precies te weten en vraagt het aan zijn vrouw. Ik kan me nog voorstellen dat je in een shock bent na zo'n treinongeluk, maar op e.o.a. manier komt dat er in de film niet echt uit. Voor sommigen kan de film dan ook wel saai zijn. Feitelijk komt de film nooit echt los tot ongeveer 1.18 minuten, wanneer hij zijn vaardigheden op de proef gaat stellen, maar dat is veel te laat in de film. Jammer! Hij is dan tot het einde wel weer goed. Grappig genoeg lijkt het eind iets op S7ven wanneer alles ineens duidelijk wordt wat er is gepasseerd. Vond de rol van Jackson een stuk beter. Ook met zijn moeder in het begin en op het eind.
De film duurt 1.40 minuten, maar interessant wordt hij pas na 1.20 en dat is best wel jammer. Hij is niet slecht, maar mist het juiste evenwicht en toon en dan met name in de rol van Bruce die veel te passief is in deze film.
De vorige keer schreef ik er dit over in 2019. Mijn mening is niet gewijzigd. Al heb ik er wel een klein half puntje aan toegevoegd. Uiteindelijk zit het wel goed in elkaar, maar het geheel is te traag gebracht en die starende Bruce was zeker een vooruitziende blik. Geen geintje erg genoeg, maar er zitten gewoon hele vreemde stukken in. Dat de film pas echt begint te boeien op het eind is best wel jammer. Beeld op 4K ziet er beter uit. Geluid was al heel erg sterk. De aftiteling vond ik trouwens ook wat vreemd. Fantasiefilm met het verloop van de dader alsof we naar een true story zaten te kijken.
Film 3.5
Beeld 4.0
Geluid 4.5
schrans
Degelijk, maar binnen het genre is dit nu niet bepaald memorabel te noemen.
frans123
Wat een pretentieuze tegenvaller. Na een uur is er nog geen verhaal. Superman en brekie-brekie. Weg er mee, dan maar Rambo 12....
boemboem27
na nogmaals gezien te hebben is dit toch wel een prima film met Bruce Willis in zijn hoogtijdagen en met de bijna altijd prima spelende Samuel L. Jackson.
ook de "zoon" van Bruce Willis zullen we vaker tegenkomen.
verder geen onaardige film.
maar na deze nu 2 maal gezien te hebben, toch half puntje erbij
Studio achter 'Unbreakable' verknoeide de marketing: 'Ze zagen niet in dat dit een heel nieuw genre was'
Mysterieuze thriller 'Unbreakable' van Night M. Shyamalan dinsdagavond te bekijken op televisie
'Assassin' met Bruce Willis vanaf 31 maart te zien in de bioscoop
'Unbreakable' met Bruce Willis wordt meest 'ondergewaardeerde film ooit' genoemd
The Wanderers
Hustle & Flow
Drama / Muziek, 2005
The Red Pill
Documentaire, 2016
philadelphia, pennsylvaniaouder-kindrelatietrain accidentstripboekhuwelijkscrisisinvulnerabilitysuperheldsuperkrachtonbekwaamheidvader-zoon-relatieeastrail 177 universeeastrail 177eastrail 177 trilogyunbreakable collection
Realtimes | Publishing Network
Social media