Genre: Mystery / Thriller
Geregisseerd door: M. Night Shyamalan
Met onder meer: Bruce Willis, Samuel L. Jackson en Robin Wright
Releasedatum: 11 januari 2001
Plot Unbreakable
"Some things are only revealed by accident."
David Dunn raakt betrokken in een groot treinongeluk. Niemand van de inzittenden overleeft het ongeluk, behalve David die geen schrammetje heeft. Hij komt na het ongeluk in contact met Elijah Price, een verzamelaar van comics die z'n hele leven al geplaagd wordt door een slechte gezondheid en snel brekende botten.
David Dunn
Kelly
Elijah Age 13
Babysitter
Comic Book Clerk

Nee, dat is eigenlijk wel een pre dat 'ie er niet zo uit ziet en zich zo gedraagt.
Linda
dit is echt een geweldige film en
goede rollen van willis en jackson.
natuurlijk weer zo'n verassend eind. het eind zag ik trouwens helemaal niet aankomen , k'had een totaal ander eind verwacht. ik vond de film ook nergens saai worden. er was wel veel slechte kritiek op de film. ook veel mensen om mij heen vonden de film niks maar dat zal wel komen door de stijl van shyamalan , daar hou je van of niet 5 sterren
Wismerhill
Geniale film. Verbazingwekkende afwisseling van spanning en stilte.
-Whiz
EmDee
Na 6th Sense en Signs kon deze natuurlijk niet achterblijven. Vind dit de beste van de drie. En dit is de eerste van Shyamalan waarvan ik het einde niet van te voren zag aankomen.
Brooklyn
Wat een superfilm, ik zit te twijfelen of ik hem beter dan The Sixth Sense vind. 4,5 sterren!
Tigger
Goeie film, af en toe een beetje traag, maar blijft boeien. Einde totaal onverwacht, maar dat zie ik hierboven wel vaker staan... 4*!
keane
minder dan the 6xt sence maar toch weer een super goeie film met een hele leuke twist in het verhaal
mellie
nee deze film vond ik echt niks he!! Dit evenaart niet eens the sixth sense..En dan Samuel L Jackson die niet echt in zijn rol zat. Ik vond deze ver onder de maat ...1 ster..sorry voor de fans
StuF
het 'probleem' met deze film is dat de maker de beelden niet op je af laat komen, maar dat jij als kijker het werk moet doen. als je wat beter je best doet tijdens het kijken vallen de sublieme camerashots en ontzettende details in kleurgebruik en enscenering pas echt op. het acteerwerk vind ik zelf ook onder de maat, maar nog steeds op het nivo 3 sterren en absoluut geen 1. bij elkaar krijgt ie er van mij 4.
as
renske
Zeer prettig om naar te kijken het grootste deel. Spannende scènes: ik zat soms werkelijk op het puntje van mijn stoel in mijn verwachting wat er nu weer zou komen. Maar het einde vond ik afbreuk doen en de vrij gladde manier van filmen en de fluisterende manier van praten ging me ook wel een beetje de keel uit hangen. De film beklijft ook niet en ik heb na één keer kijken ook niet de behoefte om 'm nog een keer te zien. Wat leek het jongetje van uiterlijk trouwens op het jongetje van de 6th Sense! En wat is Robin Wright Penn een ontzettend mooie vrouw. Willis speelt eigenlijk de hele tijd hetzelfd: ik heb er niet veel fiducie in dat zijn personage aan het einde van de film nu minder afstandelijk zou gaan doen tegen zijn vrouw en kind dan in het begin van de film.
as
Sorry hoor mellie, maar kijk even wat beter als je wilt. Niet goed in zijn rol, HAH!

Mik
Ik vond ook dat ie niet goed omging met die stok. Hij leunde er nauwelijks op
M. Rodriguez Fan
Ik vond dit de slechtste van de 3. Kon mij ook niet echt boeien en er staat op de dvd dat he teind zo verrassend is bij het einde dacht ik: was dit het nou ? of het kan er aan liggen dat ik meer eindes verwacht a la Fincher. 2 sterren.
Macmanus
Ik dacht dat je een Rodriguez fan was, lijkt er eerder op dat je een fincher fan bent
M. Rodriguez Fan
Ja, Michelle Rodriguez is mijn favo actrice, maar be nzeker ook fan van Fincher ja ik vind hem echt de meest talentvolle regisseur. Maar zeer goed opgemerkt, jammer genoeg kan je je username niet changen had beter fincher er ook bij kunnen zetten was die zaak ook weer wat opgehelderd.
FisherKing
Indrukwekkende film, heel mooi gemaakt en in een perfect tempo. De beginscene in de trein is ijzersterk.
Aantal indrukwekkende scenes
Wanneer brekebeen Elijah Price van de trap af dondert, erg mooi geschoten. en bijzonder pijnlijk.
En de scene waarin zijn zoon Willis met een pistool bedreigt.
Leek Willes op het einde niet heel erg op de Dood uit
Det Sjunde Inseglet ?
M. Rodriguez Fan
Do You See Any Teletubbies In Here?
Het enigste van unbreakable wat mij vermaakt heeft, en Samuel L Jackson die van de trap afrolt natuurlijk.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Leuke film, al had ik er wat meer van verwacht (de verwachtingen die werden opgeroepen hé, i.v.m. Sixth Sense).
Leukste stuk natuurlijk de val van de trap
Stephan
In vergelijk met de Sixth Sense:
Het script van tSS vond ik persoonlijk een stuk beter, zeker gezien het wat geforceerde einde van Unbreakable echter de regie vond ik in Unbreakable een stuk beter. De manier waarop Willis zo ingetogen zijn rol speelt en de scene's met zijn gezin zijn erg mooi.
FisherKing
ja idd de regie was echt wonderschoon: denk aan het begin, dat switchen tussen de stoelen echt meesterlijk.
Phooze
De beste "M. Night Shyamalan" die ik gezien heb. Erg goed verhaal, verveelt geen moment. Goed ge-acteerd, je leeft echt met de karakters mee.
Ben alleen nog niet uit de scene in de comic winkel, waar mr Glass voor zich de winkel uit laat werken terwijl hij telkens tegen de rekken aan stuurd. Heb ik iets gemist? misschien moet ik hem nog een keer aan zien....
Ik denk dat dat gedaan is om te laten zien dat "Mr. Glass" toch maar een akelig mannetje is. Misschien doet hij dat wel elke week in een andere comic-store om de verkoper te zieken.
4,5 ster
yosemite44
sorry maar M. Night Shyamalan kon me in geen van zijn drie laatste films boeien, in deze al helemaal niet.
empirekees
Mooie film, nu eens een ander soort herofilm, bleef de hele tijd geboeit, en ook de kinderen speelde hier goed.
martijn77
Ik verwachte teveel van de eindverrassing, zo'n beetje het trademark van Shyamalan. Het viel mij een beetje tegen. Ik vond het beter uitpakken in Sixth Sense en The Others. Verder een mooi geschoten film met veel geduld gemaakt. Kijkt rustig. Had van mij wel iets meer verwarrender en heftiger gemogen naar het eind toe. Maar wie ben ik..
EmDee
jedymaster

in dat ene shot na ongeveer 22 minuten zie je duidelijk de hand van shyamalan

Studio achter 'Unbreakable' verknoeide de marketing: 'Ze zagen niet in dat dit een heel nieuw genre was'

Mysterieuze thriller 'Unbreakable' van Night M. Shyamalan dinsdagavond te bekijken op televisie

'Assassin' met Bruce Willis vanaf 31 maart te zien in de bioscoop

'Unbreakable' met Bruce Willis wordt meest 'ondergewaardeerde film ooit' genoemd

Sans Toit ni Loi

The Sea Wolf
Drama / Avontuur, 1941

Hustle & Flow
Drama / Muziek, 2005
philadelphia, pennsylvaniaouder-kindrelatietrain accidentstripboekhuwelijkscrisisinvulnerabilitysuperheldsuperkrachtonbekwaamheidvader-zoon-relatieeastrail 177 universeeastrail 177eastrail 177 trilogyunbreakable collection