• 9.372.591 stemmen

Geregisseerd door: M. Night Shyamalan

Met onder meer: Bruce Willis, Samuel L. Jackson en Robin Wright

Releasedatum: 11 januari 2001

Plot Unbreakable

"Some things are only revealed by accident."

David Dunn raakt betrokken in een groot treinongeluk. Niemand van de inzittenden overleeft het ongeluk, behalve David die geen schrammetje heeft. Hij komt na het ongeluk in contact met Elijah Price, een verzamelaar van comics die z'n hele leven al geplaagd wordt door een slechte gezondheid en snel brekende botten.

omdat ie geen fleurig pakje aan heeft met een wapperende cape terwijl hij over de stad vliegt met mooie vrouwen in zijn arm?

Nee, dat is eigenlijk wel een pre dat 'ie er niet zo uit ziet en zich zo gedraagt.

avatar van Linda

Linda

dit is echt een geweldige film en

goede rollen van willis en jackson.

natuurlijk weer zo'n verassend eind. het eind zag ik trouwens helemaal niet aankomen , k'had een totaal ander eind verwacht. ik vond de film ook nergens saai worden. er was wel veel slechte kritiek op de film. ook veel mensen om mij heen vonden de film niks maar dat zal wel komen door de stijl van shyamalan , daar hou je van of niet 5 sterren

Geniale film. Verbazingwekkende afwisseling van spanning en stilte.

-Whiz

avatar van EmDee

EmDee

Na 6th Sense en Signs kon deze natuurlijk niet achterblijven. Vind dit de beste van de drie. En dit is de eerste van Shyamalan waarvan ik het einde niet van te voren zag aankomen.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Wat een superfilm, ik zit te twijfelen of ik hem beter dan The Sixth Sense vind. 4,5 sterren!

avatar van Tigger

Tigger

Goeie film, af en toe een beetje traag, maar blijft boeien. Einde totaal onverwacht, maar dat zie ik hierboven wel vaker staan... 4*!

avatar van keane

keane

minder dan the 6xt sence maar toch weer een super goeie film met een hele leuke twist in het verhaal

avatar van mellie

mellie

nee deze film vond ik echt niks he!! Dit evenaart niet eens the sixth sense..En dan Samuel L Jackson die niet echt in zijn rol zat. Ik vond deze ver onder de maat ...1 ster..sorry voor de fans

avatar van StuF

StuF

het 'probleem' met deze film is dat de maker de beelden niet op je af laat komen, maar dat jij als kijker het werk moet doen. als je wat beter je best doet tijdens het kijken vallen de sublieme camerashots en ontzettende details in kleurgebruik en enscenering pas echt op. het acteerwerk vind ik zelf ook onder de maat, maar nog steeds op het nivo 3 sterren en absoluut geen 1. bij elkaar krijgt ie er van mij 4.

avatar van as

as

mellie schreef:

..En dan Samuel L Jackson die niet echt in zijn rol zat.

avatar van renske

renske

Zeer prettig om naar te kijken het grootste deel. Spannende scènes: ik zat soms werkelijk op het puntje van mijn stoel in mijn verwachting wat er nu weer zou komen. Maar het einde vond ik afbreuk doen en de vrij gladde manier van filmen en de fluisterende manier van praten ging me ook wel een beetje de keel uit hangen. De film beklijft ook niet en ik heb na één keer kijken ook niet de behoefte om 'm nog een keer te zien. Wat leek het jongetje van uiterlijk trouwens op het jongetje van de 6th Sense! En wat is Robin Wright Penn een ontzettend mooie vrouw. Willis speelt eigenlijk de hele tijd hetzelfd: ik heb er niet veel fiducie in dat zijn personage aan het einde van de film nu minder afstandelijk zou gaan doen tegen zijn vrouw en kind dan in het begin van de film.

avatar van as

as

Sorry hoor mellie, maar kijk even wat beter als je wilt. Niet goed in zijn rol, HAH!

avatar van Mik

Mik

Ik vond ook dat ie niet goed omging met die stok. Hij leunde er nauwelijks op

M. Rodriguez Fan

Ik vond dit de slechtste van de 3. Kon mij ook niet echt boeien en er staat op de dvd dat he teind zo verrassend is bij het einde dacht ik: was dit het nou ? of het kan er aan liggen dat ik meer eindes verwacht a la Fincher. 2 sterren.

avatar van Macmanus

Macmanus

Ik dacht dat je een Rodriguez fan was, lijkt er eerder op dat je een fincher fan bent

M. Rodriguez Fan

Ja, Michelle Rodriguez is mijn favo actrice, maar be nzeker ook fan van Fincher ja ik vind hem echt de meest talentvolle regisseur. Maar zeer goed opgemerkt, jammer genoeg kan je je username niet changen had beter fincher er ook bij kunnen zetten was die zaak ook weer wat opgehelderd.

avatar van FisherKing

FisherKing

Indrukwekkende film, heel mooi gemaakt en in een perfect tempo. De beginscene in de trein is ijzersterk.
Aantal indrukwekkende scenes

Wanneer brekebeen Elijah Price van de trap af dondert, erg mooi geschoten. en bijzonder pijnlijk.

En de scene waarin zijn zoon Willis met een pistool bedreigt.

Leek Willes op het einde niet heel erg op de Dood uit
Det Sjunde Inseglet
?

M. Rodriguez Fan

Do You See Any Teletubbies In Here?

Het enigste van unbreakable wat mij vermaakt heeft, en Samuel L Jackson die van de trap afrolt natuurlijk.

avatar van Mik

Mik

Ik vond het ook enig!

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Leuke film, al had ik er wat meer van verwacht (de verwachtingen die werden opgeroepen hé, i.v.m. Sixth Sense).
Leukste stuk natuurlijk de val van de trap

avatar van Stephan

Stephan

In vergelijk met de Sixth Sense:

Het script van tSS vond ik persoonlijk een stuk beter, zeker gezien het wat geforceerde einde van Unbreakable echter de regie vond ik in Unbreakable een stuk beter. De manier waarop Willis zo ingetogen zijn rol speelt en de scene's met zijn gezin zijn erg mooi.

avatar van FisherKing

FisherKing

ja idd de regie was echt wonderschoon: denk aan het begin, dat switchen tussen de stoelen echt meesterlijk.

avatar van Phooze

Phooze

De beste "M. Night Shyamalan" die ik gezien heb. Erg goed verhaal, verveelt geen moment. Goed ge-acteerd, je leeft echt met de karakters mee.

ruup schreef:
Ben alleen nog niet uit de scene in de comic winkel, waar mr Glass voor zich de winkel uit laat werken terwijl hij telkens tegen de rekken aan stuurd. Heb ik iets gemist? misschien moet ik hem nog een keer aan zien....

Ik denk dat dat gedaan is om te laten zien dat "Mr. Glass" toch maar een akelig mannetje is. Misschien doet hij dat wel elke week in een andere comic-store om de verkoper te zieken.

4,5 ster

avatar van yosemite44

yosemite44

sorry maar M. Night Shyamalan kon me in geen van zijn drie laatste films boeien, in deze al helemaal niet.

avatar van Jordy

Jordy

In zijn eerste films wel?

avatar van yosemite44

yosemite44

die moet ik nog zien

avatar van empirekees

empirekees

Mooie film, nu eens een ander soort herofilm, bleef de hele tijd geboeit, en ook de kinderen speelde hier goed.

avatar van martijn77

martijn77

Ik verwachte teveel van de eindverrassing, zo'n beetje het trademark van Shyamalan. Het viel mij een beetje tegen. Ik vond het beter uitpakken in Sixth Sense en The Others. Verder een mooi geschoten film met veel geduld gemaakt. Kijkt rustig. Had van mij wel iets meer verwarrender en heftiger gemogen naar het eind toe. Maar wie ben ik..

avatar van EmDee

EmDee

martijn77 schreef:

Ja, vooral in The Others is de hand van Shyamalan duidelijk zichtbaar.

avatar van jedymaster

jedymaster

EmDee schreef:

Ja, vooral in The Others is de hand van Shyamalan duidelijk zichtbaar.

in dat ene shot na ongeveer 22 minuten zie je duidelijk de hand van shyamalan