• 9.378.922 stemmen

Transformers: Age of Extinction (2014)

Actie / Avontuur | 166 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Oorsprong: Verenigde Staten / China

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Mark Wahlberg, Nicola Peltz Beckham en Stanley Tucci

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 10 juli 2014

Plot Transformers: Age of Extinction

"This is not war, it's extinction."

Terwijl de mensheid zich herstelt van de grote schade die aangericht werd in Transformers: Dark of the Moon, zijn de Autobots en Decepticons nagenoeg van de Aarde verdwenen. Maar een kleine en machtige groep zakenmannen en wetenschappers proberen de grenzen van de menselijke technologie verder te verleggen dan ooit te voren. Verder zelfs dan ze kunnen beheersen. Daarnaast dient zich een oeroude, krachtige vloek voor de Transformers aan op Aarde. Een episch avontuur en gevecht tussen goed en kwaad, vrijheid en slavernij, breekt los.

Cade Yeager

Su Yueming

avatar van John Milton

John Milton

Naomi Watts schreef:

...en ze zijn alle 4 ijzersterk dus dat zegt wel wat.

Wutttt !?? For real!?! Ik kon de derde niet eens uitkijken

Eerste heb ik me echter zeer mee vermaakt destijds.

Ik heb deze nog niet gezien (not sure if I will), maar ik heb me in ieder geval uitstekend vermaakt met de review van de Slashfilmcast over transformers, wie een half uurtje heeft kan ik het van harte aanraden, de review begint bij 59.30 minuten (al is het stuk ervoor voor 4DX cinematechnologie ook heel erg leuk)!

avatar van orko82

orko82

Technisch ziet het er allemaal mooi uit. Nog steeds altijd een beetje kippenvel als ik in een nieuwe Transformers-film Optimus Prime zie transformen.

Alleen het eerste uur viel het verhaal nog goed te pruimen. Na eerste uur moet verstand op nul en puur alleen genieten van het robot-geweld. Beter dan de laatste twee Transformer-films (geen Witwicky meer!), maar toch vooral een herhaling van zetten.

John Milton schreef:

Wutttt !?? For real!?! Ik kon de derde niet eens uitkijken

Eerste heb ik me echter zeer mee vermaakt destijds.

Niet te veel gewicht aan mijn mening hangen dan. Zit veel bespottelijks in die delen maar Bay / Transformers fanboy hier. Ga die slashfilmcast eens beluisteren, thanks .

avatar van edwinoudenes

edwinoudenes

Ik heb met moeite deze film uitgezeten. Geen idee hoe het kwam. Ik kreeg maar geen klik met de personages en de film, terwijl je gezien de speelduur daar wel tijd voor zou moeten hebben.

avatar van John Milton

John Milton

Naomi Watts schreef:

Ik ben eigenlijk best benieuwd wat je van hun mening/argumenten vind! Overigens kan ik ondanks dat ik Bay vaak ridiculiseer als guilty pleasure behoorlijk genieten van veel van zijn films, zoals Bad Boys, The Island en Transformers (I). En uiteraard The Rock, een epische mijlpaal en een van mij favo actiefilms OOIT gemaakt. Maar ja. Het is niet altijd feest he ;p

John Milton schreef:

Daar kom ik op terug. Ik zie dat je Pain & Gain nog niet gezien hebt. Die durf ik je hoogst persoonlijk aan te raden, ik denk dat Bay je daar wel verrast. Daar zie je toch wel waar ie toe in staat is zonder rekening te moeten houden met een massabudget goed te maken.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Laatste uur van deze film met mn mond open zitten kijken.... Wat een overdonderend actiegeweld. Elke 2 minuten een amerikaanse vlag in beeld begint me nu wel te irriteren... OPbouw is iets beter dan de vorige delen, dit haalt soms wel het tempo eruit.. de film oogt ook iets donderder dan de eerste delen.. HEt is een minder popcorn gehalte.... ondankt het feit dat het nog steeds erg over de top is.. Wat me ook opviel is dat de soundtrack en de sfx me tegenviel.....maar dat kan ook aan de bios liggen..... Wel aanrader als je van actie houdt...

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

paul83 schreef:

Waar Bay in deel 1 nog goed de schaal van de Autobots en Decepticons wist neer te zetten mislukt dat hier een beetje. Vooral de imposante dinobots had meer uitgehaald kunnen worden. Die zien er overigens heel goed uit en zijn toch wel de troef van de film samen met Lockdown. Al had ik ze graag wat vroeger gezien.

Perfect verwoord!

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Vraagje: moet je de eerdere delen per se hebben gezien voordat je deze gaat kijken?

Naomi Watts

Nee hoor, wordt wel even gerefereerd naar Dark of the Moon maar qua continuiteit ondervindt je geen problemen. Zal dit meer als een reboot dan een vervolg zien.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Zwolle84 schreef:

Wat Naomi zegt. En mocht je je echt afvragen wie bepaalde personen zijn of waar sommige Transformers ineens vandaan komen, dan ligt dat niet aan jou. Dat vroeg ik me soms ook af.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Hartelijk dank allebei!

horizons

Morgen meer maar voor nu: Toppertje!

De uitgebreide versie:

Om met de deur in huis te vallen: het is Michael Bay weer gelukt een fantastische blockbuster af te leveren en wederom een goede Transformers film.

De film gister in de JT in Parkstad gezien, in de Atmos zaal. En nu is het scherm wellicht geen IMAX maar het Dolby Atmos geluid maakt heel erg veel goed.

Age of Extincition is daarbij de eerste sequel die het gevoel van de eerste (en beste) Transformers film uit 2007 weet te benaderen en te behalen.

De compleet nieuwe cast voelt op geen enkele manier geforceerd. Het klinkt en loopt als een logisch vervolg op Dark of the Moon, daarom zou ik het zelf dan ook geen reboot durven te noemen. Misschien had Bay er nog een verwijzing naar Witwicky in kunnen stoppen, misschien heeft hij dat gedaan maar heb ik het gemist want dat is iets wat erg leuk gedaan is in deze film: de kleine subtiele verwijzingen in tekst / subtekst. De cinema met de verwijzingen naar de jaren '70 en opmerkingen over sequels en remakes. De geplaatste opmerkingen over patenten (oke, op het eind overdrijft Cade (Mark Wahlberg) lichtelijk ).
Dit geeft wel goed aan dat Michael Bay precies weet waar hij mee bezig is.

Het acteer werk is nooit het episch centrum van een Transformers film, deze keer ook niet, maar over de gehele linie doet de cast, hoofdrollen en bijrollen het goed voor een blockbuster als dit.

De editing zit deze keer een stuk beter in elkaar dan bij Dark of the Moon, iets wat daar toch wel het grootste kritiek punt was. En ondanks sommige kritieken vond ik de soundtrack van Jablonsky wel subliem gedaan. Hij is anders dan de voorgaande delen, waar die in de eerste twee net iets sterker was, maar deze is zeker niet slecht of middelmatig.

Over het verhaal in Age of Extinction: dit is eigenlijk iets dat de comic fans tevreden zou moeten stellen. Het doet zowel in opbouw denken aan de oude G1 comics uit de jaren '80 van de vorige eeuw als wel in executie aan de huidige reeks comics. En zeker het einde met Optimus die wegvliegt doet daar sterk aan denken, maar ook de manipulatie van Megatron.

Er wordt genoeg tijd genomen om de menselijke cast te introduceren en de degelijke verhaal lijn wordt goed opgebouwd. En het zal mensen toch ook moeten plezieren dat Bay deze keer iets milder met zijn humor is geweest.

Voor de mensen die kritiek hebben op de aandacht voor de mensen: Dit komt voor uit Spielberg, in de eerste film wou Bay dat Optimus het was die Megatron uitschakelde maar Spielberg als producer vond dat Witwicky dat moest doen omdat de film om hem draaide.. Dit voel je nog steeds maar Bay zet er toch meer Transformers only beelden in, ook het drie keer gebruikte Amerikaanse leger ontbreekt deze keer..

De actie scenes zitten goed in elkaar en worden goed opgebouwd en iets waar ik heel blij mee ben is dat er twee strak & actie rijke uitgevoerde car-chases in zitten.

Voor de fans van onvervalste blockbusters is dit een must see. Maar als je de eerste drie films niets vond en/of problemen met de regie van Michael Bay hebt dan kan ik me voorstellen dat je dit weer niets vind, misschien wel maar dat moet je dan zelf ondervinden.

avatar van egelhunter

egelhunter

Eerste uur was ok, daarna echt over and over the top! Film duurde echt veel te lang. Ik keek al een paar keer op de klok.

Humor zit er in en het ziet er allemaal top uit. Ook vond ik de acteurs niet vervelend. Vond hem gewoon te langdradig. 2*

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Verbaas me toch dat mensen deze beter vinden dan deel 3. Dat was toch de hoogtepunt van de reeks. Deel 3 had een beter verhaal (over maanlanding en ruimtewedloop), betere sfeer/muziek, epische actiescenes ( Optimus vs Shockwave, parachute scenes, invasie van Chicago). De nieuwe Autobots kunnen ook niet tippen aan Ironhide, Ratchett, Sideswipe. Verder is Nicole Peltz niet eens half zo mooi als Rose HW.

Al DeNiro schreef:

Om te beginnen met dat laatste: Megan Fox staat daar nog altijd bovenaan, maar ik vond Rosie Huntington-Whitley echt niet goed passen. Nicole Peltz past beter bij de franchise.

Ratchett is wel in de film te zien (in trailers te zien). Het Transformers universum is divers, ik kon wel leven met Hound, Crosshairs & Drift. G1 karakters (of gebaseerd op).

Bij Dark of the Moon zat de editing enorm in de weg bij de car chase en het eindgevecht (vlak daarvoor). Optimus vs Shockwave had zoveel meer ingezeten.

Niet om Dark of the Moon te dissen, nog steeds goede actie film hoor. Beide films voor mij 4,5*, maar met een edge voor AoE.

Qua opbouw in verhaal is het wellicht gelijkwaardig maar Age of Extinction doet mij meer aan G1 en aan wat sterke punten uit de nieuwere reeksen denken.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Ik had niet zo'n hoge verwachting van deze film. Ik wordt ouder en merk dat ik langzaam aan actie films wat 'saai en simpel' begin te vinden. Maar als het echt een goede is, dan ben ik weer helemaal 'kind'. En bij deze film gebeurde dat dus weer. Wat een supergoede actie. De special effects zijn echt overdonderend. In heb begin vond ik de film wat tegen vallen, maar na de pauze zat ik er echt helemaal in. Ik vind dit 4e deel de beste van allemaal. Super!!!!!!

avatar van El ralpho

El ralpho

Voor de liefhebber!

Enorm veel onterechte kritiek op deze titel zeg. Op het internet vliegen de eentjes en tweetjes je zowat om de oren, en ook de recensies in nieuwsbladen zijn niet om over naar huis te schrijven. Volledig onterecht in mijn optiek, want Age of Extinction is gewoon een overheerlijke actie knaller. Weinig verhaal weliswaar, maar voor luchtig vermaak werkt het uitstekend en stelt het dan ook niet teleur. Als de vorige delen je bevielen valt dit deel dan ook zeker aan te raden (voorgangers werden namelijk op basis van dezelfde argumenten met de grond gelijk gemaakt) en vond ik dit vervolg zelfs nog een stukje beter dan zijn voorgangers. Dit zat hem met name in de personages. Mark Wahlberg is een veel leuker en sympathieker personage dan die van Shia LaBeouf en Nicola Peltz vond ik het ook leuker doen dan Fox en Huntington-Whiteley. Het personage van Reynor stoorde mij wel door zijn gemaakte stoerdoenerij, maar de rest van de cast was dus wel op zijn plaats. Ook Stanley Tucci wiens personage een grote bek heeft als hij zich op zijn gemak voelt, maar in zijn broek schijt van angst als de sfeer omslaat, vond ik erg leuk gedaan.

Vond je de vorige delen niks, dan kun je deze echter gerust overslaan, want ook dit deel barst weer uit zijn voegen van de actie. Ben je hier niet naar op zoek, dan is het gemakkelijk om de hele film de grond in te stampen, zeker als actie bij jou op de laatste plaats staat en een uitgebreid verhaal en karakter ontwikkeling je voorkeur genieten. Je weet echter van tevoren waar je aan begint als je de poster bekijkt en ervaring hebt met voorgaande delen, dus de film hier op afrekenen is naar mijn idee onterecht. Het succes komt tenslotte ergens vandaan, en als je wél opzij kunt zetten dat het verhaal hier van ondergeschikt belang is maar je in ruil hiervoor getrakteerd wordt op spetterende actie en de meest prachtige effecten, is dit ook wat waard voor je vermaak.

Ik ben dus wel terecht te spreken over dit vervolg, en hoewel ik wel van mening ben dat bijna 3 uur wel wat aan de lange kant is voor een titel als dit, heb ik me verder uitstekend vermaakt. 4 sterren vind ik net te gortig om uit te delen, maar zie de 3,5 sterren maar als een dikke 3,75 beoordeling.

Naomi Watts

De film is niet alleen the best grossing film in 2014 in de states maar ook the best grossing film EVER in China. WOW.

Naomi Watts schreef:

Dat is wel knap inderdaad. Maar nu hebben Paramount en Bay daar ook goed op gestuurd met locaties, product placement en Chinese acteurs. Zonder dat de film daar last van heeft. Goed gedaan dus.

avatar van kraakie

kraakie

Deze gisteren gezien in Imax 3d en wauw vette film weer actie over den top gaaf om te zien hoe de oude en nieuwe transformers transformen. 3D was ook gewoon goed

Heerlijk genoten. Het is wel een hele zit bewust geen bier gedronken tijdens de film omdat je blaas dat niet trekt

Gewoon lekker verstand op nul lekker knallen heerlijk.

horizons schreef:

Precies, Bay werd er nog al om uitgelachen maar een zeer treffend en doordachte marketingsstrategie weer. Heerlijke product placement inderdaad, verre van subtiel.

Zeer belangrijk is tevens dat deze film zowaar eens gelijktijdig met de VS werd gereleased..

avatar van jpbosch

jpbosch

De beelden waren ok, maar het verhaal was pas echt goed. Zoveel diepgang en tranentrekkende romantische scenes heb ik nog nooit gezien.

Tevens is de humor van een astronomisch hoog niveau.

En nu even serieus, ik vind het jammer dat deze toffe serie zo armoedig neergezet wordt. De cgi beelden zijn tof, maar daar is echt álles mee gezegd.

Ténenkrommend slechte scenes, vooral met die kale, die gewoonweg niet grappig is en de veters van John Turturro nog niet eens mag strikken.

Daarnaast acteert die blonde chick als een echt blond modelletje. Nep en geforceerd.

Waar ik mij het meest aan geërgerd heb is de scene waarbij ze 'the seed' veilig moeten 'wegbrengen'.

8 van de meest geavanceerde transformers begeleiden een stelletje nietsnutten in een fiat panda. Waarom niet gewoon in een helicopter-transformer veilig en wel weg.

Realisme hoeft van mij niet, geloofwaardigheid wel.

avatar van PattySpaghetti

PattySpaghetti

Zeer matige film. Zoals andere al zeiden, het eerste uur is leuk, daarna wordt het over de top. Maarja, wat wil je met Michael Bay?

2,5 ster voor de moeite.

avatar van yeyo

yeyo

Naomi Watts schreef:

Verbaast me niks, die Transformers zijn razend populair in China. Ik herinner me zelfs de anekdote van een joch dat motorolie dronk om meer op Optimus Prime te lijken.

avatar van soom

soom

Overdaad schaad.

Na 2 uur (met een kleine 10 minuten pauze meen ik) de ene na de andere spitsvondige opmerking voorbij te zien komen, had ik het wel gehoord. Maar toen moest ik nog ca een halfuur doorploeteren tot het einde. Ik vond het koppel Shane en Tessa niet zo boeiend, Mark Wahlberg, die ik steeds voor Matt Damon aanzie (...) maar matig, Transformers zijn (is) mijn speelgoed niet.. dus dan blijft er maar weinig over. Toch vermaakt dankzij het feit dat Stanley Tucci zich eens helemaal uitleeft en de naam Joyce roept het beeld op van mijn onverbeterlijke, maar lieve Gizmootje, dus dat was zeker een plusje voor deze momentjes. Maar de overdaad aan actie is niet zo mijn ding. Dan mag ik nog een percentage mannelijk gen in me dragen ( zoals elk wezen op aard), maar dat pikte ik niet zo heel op.

Vooral voor Stanley's personage, en ondanks alles, wat mooie sfeerplaatjes en wat kekke dialogen weet ik er met moeite toch een cijfer uit te halen dat een voldoende heet voor mij. Maar verder, hoeveel hart ook, dit is niet mijn ding. Ook vanwege de afwezigheid van Shia die gewoon zo leuk was.

avatar van gatygun

gatygun

Ik hoopte dat ze nu eindelijk met een goede acteur en niet dat dramatische stel van de vorige films, een reboot aan de films konden geven een soort van star trek 2009 idee. Echter is de film nog steeds van dezelfde slechte kwaliteit als de overige films en moet het vooral hebben van de need for speed kijkers.

Het robot concept / het achterliggende verhaal wordt ook nooit echt goed voor gelicht en de vele commercials en zelf spot die de film gewoon weg doen afbreken is iets wat de film uiteindelijk van al een slecht product dat veelste over de top is naar een nog erger product.

Halver wegen maar gestopt met kijken. De visuele effecten waren goed over het algemeen alleen zijn de bewegingen van de animaties gewoon weg onvoldoende te noemen, waardoor de special effects een beetje vervelend zijn der mate de film vooruit gaat.

De film had wat kunnen zijn, maar het verhaal / de uitwerking maakt de film gewoon slecht.

Het is vrijwel een call of duty jaarlijkse vernieuwing of in film gebied een need for speed nieuwe film qualiteit. Heb je niks met auto's of met robot's maar vindt je scifi films wel heel leuk om te kijken, dan zou ik deze film echt als nog overslaan.

Zoals vele al wachten op mijn review en mijn cijfer en hier is die dan eindelijk.

gatygun schreef:

Ben je uit de bioscoop zaal weggelopen?

Ik kan het niet met je eens zijn over de CGI.