Genre: Actie / Avontuur
Releasedatum: 14 mei 2015
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Mad Max: Fury Road
"The future belongs to the mad."
De film speelt zich af in een grimmig woestijnlandschap waar de mensheid is gebroken en waar bijna iedereen gek is en vecht voor de noodzakelijkheden van het leven. In deze wereld van vuur en bloed zijn twee rebellen op de vlucht die misschien wel de orde zouden kunnen herstellen. Max (Tom Hardy), een man van actie en weinig woorden, tracht gemoedsrust te vinden na het verlies van zijn vrouw en kind in de nasleep van de chaos. Furiosa (Charlize Theron), een vrouw van actie die haar pad naar overleving kan bereiken als ze door de woestijn geraakt terug naar het vaderland uit haar kindertijd.
- IMDb (8,1 / 1195832)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Mad Max: Fury Road (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
The Splendid Angharad
Capable
The Dag
Arnoud87
Een van de meest saaie inhoudloze/niet pakkende films die ik in mijn leven heb gezien met mijn 29 jaar... na 40 min de film uitgezet
na 40 min de film uitgezet
Dan moet je niet stemmen.
Tarkus
Voor mij toch een tegenvaller deze Mad Max.
Charlize Theron doet het nog aardig, maar verder ben ik niet erg te spreken over de cast.
Bovendien ontbreekt een goed scenario, de film is één grote achtervolging met bitter weinig dialogen.
De eerste drie films, met Mel Gibson, die hier ook duidelijk wordt gemist, waren goed en vermakelijk.
Deze is de film té veel in deze reeks, had nooit gemaakt moeten worden !!
erwku
spectaculair in Imax, vermoeiend thuis op de bank.
Spetterende actie, prachtig gefilmd en geregisseerd. Theron is top, Knettergekke taferelen in een dystopische wereld die mij zeker kan bekoren. Niets meer dan lof voor de ambitie, het minimale gebruik van CGI bij actiescènes de denderende muziek en de vakkundigheid van veteraan Miller.
Maar man, er gebeurt zo veel, het is gewoon too much en heel heel enerverend. Veel overbodig lange actiescènes, met overdreven veel vermoeiende karikaturen.
Flitsende montages met flashback, daar ben ik ook klaar mee.
Tom Hardy kon helaas mij in deze film weinig boeien.
deklosje
net wat ik dacht! Heb hem na een uur uitgezet.
Basto
- 11938 berichten
6 Oscars en daarmee de grootste winner dit jaar, zwaar verdiend.
Had van mij ook nog wel regie en film mogen winnen. Meesterlijk brok actiecimema.
Uier
- 2006 berichten
Inarritu verdient de Oscar wel. Spotlight lijkt mij zo'n typische oscarfilm, met een zwaarbeladen onderwerp. Past ook beter in het rijtje van winnaars, gezien het verleden. Mad Max is ook niet de beste film van 2015, maar is zeker wel het meest awesome.
GrobbekuikenXL
Miller verdiende hem ook wel ! Innaritu had m vorig jaar al. Ducaprio was echt niet de beste acteur maar moest hem nou eenmaal krijgen. Had Cranston wel mogen hebben.
Left4Dead
Mja.... ik geloof dat de Oscar elk jaar meer en meer beladen wordt. Nu weer huilende mensen met donkere huidskleur die zich achtergesteld voelen. Volgens mij is het nog steeds een aantal stemmen optellen en meer niet.
Spotlight belicht een zwaar beladen onderwerp uit de RK geschiedenis met de viespeuken die knielend vergeving vragen van hun god omdat ze hun piemeltje niet in het jurkje konden houden. Waarschijnlijk hadden vele van de geestelijke leiders Jimmy Savile als boegbeeld, een poster van de gast boven bed hangen. 's Avonds knielend voor hun afgod een dankwoord afvuren voor ze onder de wol gingen en prinsheerlijk droomden over een hemel die hun 100 maagdelijke koorknapen aanbiedt. Gelukkig dat niemand er wat van afwist, het best bewaarde geheim van de laatste eeuwen, ahum!
Vorig jaar waren de ogen gericht op American Sniper, ook een zwaar beladen onderwerp natuurlijk. Ja een soldaat klapte uit de school door zijn verhaal uit de doeken te doen. Iets wat we allemaal al wisten maar het liever stil houden dan er over te praten. Heerlijk hoe de game-industrie prachtige snipergames maakt, levensecht! Er zijn zelfs een aantal delen van Arma uitgebracht in opdracht van Uncle Sam om soldaten met de game klaar te stomen voor de real deal. Zelfs was de game gratis te verkrijgen in de hoop dat men zich zou aanmelden voor het leger, Amerika toch. Hoe kunnen mensen nu denken dat soldaten mensen doden, dat zie je alleen maar in films en games toch.
In 2014 hadden we 12 Years a Slave, hier hoeft niemand wat over uit te leggen. Lekker drama en huilen met z'n allen in de bios en daarna naar de Mc-Drive om met een vol buikje op bedje te kruipen en heerlijk te kunnen slapen, als een kind. Gewoon een gezellig avondje quality time met de familie.
Tja ik heb dus niks met de oscars, wordt tenslotte ook door een select groepje gebracht. De groep met Oscarstemmers is niet heel divers met 94 procent blanke leden, 77 procent mannen en maar twee procent van de leden die onder de veertig jaar oud zijn. Man, dat zal met elkaar wel even representatief zijn zeg. Als dat de gemiddelde kijker benadert ben ik een Cliniclown.
Volgend jaar weer een sprookje uit het sprookjesboek van 1001 oscars in één nacht.
Ik hoop op een heerlijk levensverhaal van Jimmy Savile en de invloed van de BBC op zijn "knuffelgedrag". Het zou in ieder geval precies in het straatje vallen van dit jaar met de oscar. Of het verhaal van Trump, een asociale lummel die het tot President van het "grote" Amerika schopte, en hoe naïef de amerikaan gewoon is. Een biopic van Blatter, de op één na grootste narcist die ooit ter wereld gebracht is (op nummer één staat natuurlijk dat mannetje van de 2de wereldoorlog). Allemaal prima opvolgers voor de keuzes van afgelopen jaren.
"Kijk niet naar, luister niet naar, spreek niet uit en richt je niet op wat in strijd is met welvoegelijkheid" aldus Confucius. Maar ja, die kerel heeft niet eens een nominatie gehad. The looser! Met een gerust hart kan ik dit relaas afsluiten door te vermelden dat de oscar-uitreikingen zwaar overbeladen zijn, op elk vlak wel te verstaan. Een poppenkastinstituut waarin men zichzelf ook nog serieus durft te noemen.
BTW: en als je er dan één eindelijk hebt gewonnen, Oscar vergeten in kroeg.
Deze is daarentegen gewoon heerlijk eerlijk.
frolunda
Geen scenario en van Tom Hardy had ik als Mad Max veel meer verwacht.Blijft over de 'coole' woestijn setting,een rariteitenkabinet van personages en voertuigen (die qua uiterlijk lang niet allemaal even goed uit de verf komen) en bergen actie.Dat laatste was vaak erg vermakelijk maar of dat genoeg is om de film te redden? Ik ben er nog niet helemaal uit.Voorlopig 3,5 sterren en zet hem alvast op de nominatie voor de herziening.
Martijnnn
Misschien moet je de term scenario even opzoeken
jippie2010
Ik vind dat hij een goed punt maakt. Verhaaltechnisch is het een pover gebeuren.
Martijnnn
Dat kan, scenario is niet alleen het verhaal, scenario is zon beetje elke gebeurtenis in de film. Ik snap dat iedereen wat anders in een film zoekt maar het zou mooi zijn als mensen eens verder kunnen kijken dan alleen naar het verhaal in een film, of in ieder geval kunnen accepteren dat een kort verhaal niet perse slecht is. Vaak wordt een film met een onnodig uitgebreid ingewikkeld plot dan weer als een goed verhaal gezien.
Er wordt in Fury Road heel veel verteld met beeld, in tegenstelling tot sommige films die alles voorkauwen. Bijna alles in de film begint met een reden, het is niet zomaar heen en weer rijden om het heen en weer rijden.
jippie2010
Ik snap dat iedereen wat anders in een film zoekt maar het zou mooi zijn als mensen eens verder kunnen kijken dan alleen naar het verhaal in een film...
Helemaal mee eens! Want als ik de film alleen naar smaak zou beoordelen dan had ik deze film een *0,5 gegeven. Het verhaal is karig, geen opbouw, geen diepgang in karakters (mijn beleving). Maar visueel sterk, de productie op zichzelf is van goede kwaliteit. Daarom stem ik *2.0
Basto
- 11938 berichten
Het verhaal vind ik verre van karig. Er wordt een geweldige samenleving geschets, compleet met godenverering, slavernij, onderdrulte vrouwen, uitgestorven beschavingen en diverse andere stammen. Er zat juist een hele hoop in. Enkel het plot is eenvoudig, maar dat vind ik vaak ook het minst belangrijk aan een film.
jippie2010
Het geeft ook niet dat we daar verschillend over denken, waarschijnlijk hebben we totaal verschillende maatstaven waar een film aan zou moeten voldoen. Mijn punt is dat ik nooit een 0,5 zou geven als het puur om smaak zou gaan, omdat een film meer is dan dat. En ik geloof dat we het op dat punt redelijk met elkaar eens zijn
ambrosini
Yeah... lekkere film zeg.. echt mad max stijl.. helaas wel met kleine details..
- Misschien heeft het met mij te maken.. maar Tom Hardy was moeilijk te verstaan.. hij sprak heel zachtjes/zwaar..
- verhaal het lijkt meer op een race/avontuur spel.. we gaan met een vrachtauto naar punt B maar die blijkt niet meer te bestaan dus gaan we terug naar punt A. Als we punt A bereiken dan is ons doel bereikt. Er gebeurt niks met immortal joe's huis.. daar had ook nog actie kunnen plaatsvinden.
- Big Boss immortal joe (eventueel ook zijn zoon Rictus), burgemeester in een Mercedes.. tank dude.. noem mij maar gek.. maar ze waren heel snel ten einde.. terwijl ik in een mad max film verwacht dat deze gasten het moeilijk te verslaan zijn en ook al krijg je het wel voor elkaar.. dan is het zeker niet op een leuke manier.
Film.. is zeker niet saai.. je blijft kijken.. zoals ik al zei.. paar kleine details.. voor de rest met gemak 3,5 sterren waard.
Advankoev
Deze film is echt GE-WEL-DIG, één van de beste actie films die ik ooit gezien heb.
Ik snap dat sommige mensen deze film niet zo leuk vonden, het is ook een best wel rare film met wat onlogische momenten. Het is eerder een post-apocalyptische Fast&Furious op steroids, gewoon knetter-gek dus. De stijlvolle regie en cinematografie maakt de actie echt héél erg verbluffend en uniek, gemaakt met real-life stunts en weinig gebruik van CGI. Ik vond Tom Hardy als Max en Charlize Theron als Furiosa samen erg badass, maar het gebrek aan karakter ontwikkeling maken ze niet zo memorabel. De post-apocalyptische wereld waarin dit allemaal afspeelt is erg interessant met thema's zoals slavernij en religie. De manier hoe Immortan Joe wordt gezien als een God door zijn onderdanen maakt hem een vette schurk. Het verhaal was wel oké maar een beetje vreemd, en tegen het einde viel het een beetje tegen maar dat is niet zo erg voor een film zoals deze.
Ik hoop echt dat er een vervolg komt op deze film. 9/10
jOERI
Leuke actie, maar niets meer.
Ik vond de Gibsonfilms beter.
Alles was redelijk voorspelbaar met uitzondering van de terugkeer en de hulp van Nux
Na alle lof hier en de stemmingsscore had ik toch meer verwacht. Een 2,5 en een half puntje voor de actie
jOERI
Hij verdient ook niet echt een plaats in de toplijst. Maar ja ieder zijn mening.
Turbodevil
Gekeken in 3d wat zeker voor mooi beeld zorgde.
Ook al gebeurt er van alles in de film en is het visueel mooi in elkaar gezet, boeide het niet zo als ik had verwacht. Altijd leuk om Charlize te zien, zij acteerde meer dan voldoende.
Tommy De Vito
Hoge verwachtingen maken het (helaas) niet altijd waar. Zo ook Mad Max: Fury Road.
De film is visueel gezien mooi, met prachtige woestijn-locaties. Hiermee is de grootste pluspunt van de film dan ook benoemd. De actiescènes (en de daarbij horende effecten) zijn mooi in beeld gebracht, maar tegelijkertijd vind ik het camerawerk te snel gaan. De film zit boordevol actiescènes (zelfs te veel naar mijn mening), dat ik mijn aandacht zelf verloor op het eind.
De grootste minpunt van de film vind ik het verhaal. Matig, weinig tot geen inhoud en vrij doelloos. Jammer, er had zeker meer ingezeten. Tom Hardy en Charlize Theron dragen de film, maar door het heen en weer gescheur en gevecht, worden de rollen van de twee genoemden onder gesneeuwd.
Had mij erg verheugd om deze film te zien, maar Mad Max: Fury Road heeft (bijna) aan geen enkele verwachting voldaan. Jammer, 3* voor het visuele gedeelte en het geluid.
Romani
Hardy bleef mij gedurende de film het meest ergeren. Ik begreep niets van zijn gezichtsuitdrukkingen in deze film. Indrukwekkend acteerwerk door Charlize, dat dan weer wel. Een vrouw met uitstraling. Deze film is eerlijk gezegd niet mijn genre, maar uit interesse toch waargenomen. Het heeft mij zeker niet gegrepen, ook het woestijndecor niet, ik vond het zelfs wat langdradig. Mooie muziek en mooie Charlize Theron.
LOTR-lover
Ik vond 't een vermakelijke film waarbij ik me geen seconde heb verveeld. Het verhaal is wat dunnetjes (zeg maar gerust flinterdun) en dat had wat mij betreft beter kunnen zijn maar ach, actie en toffe setting maakt veel goed. En Tom Hardy ook...
7/10 (IMDB)
Ebenezer Scrooge
Gekke Max, ik heb me er prima mee geamuseerd. Het eerste halfuur was echt een plaatje om te zien, alleen begon dat eindeloze racen door die woestijn na verloop van tijd wel te vervelen. Dacht op een gegeven moment zelfs: stort nu allemaal het ravijn maar in.
Samsara1992
Laagste cijfer dat ik ooit heb gegeven hier op Moviemeter.
Deze film had zoveel potentie, de beelden waren mooi, de cast was geweldig. Ik ging er met hoge verwachtingen in.
Wat mij tegenviel was voornamelijk de karakterontwikkeling, of vooral het gebrek eraan. Je hebt na de film nog steeds geen idee wie de personages nou zijn? Wat is hun verhaal? En dan vooral de hoofdpersoon.
Wat mij ook tegenviel is het niveau van actie in balans met verhaal. Het verhaal viel helemaal weg... Elke keer dat ik interesse kreeg in het verhaal, kwam er weer een vecht/actie/achtervolging scene. Echt steeds een half uur vecht/actie/achtervolging scenes, 1 minuut verhaal, en POEF... het is weer weg... Heel jammer dit...
Na de film, was ik alles weer vergeten... Zonde...
Ik hoopte echt een actiefilm gevonden te hebben die ik kon waarderen...
Left4Dead
Deze film had zoveel potentie,
Leg dat dan eens uit als je wilt. De film is puur bedoeld als een rollercoaster en meer niet in mijn ogen.
Ik ben erg benieuwd wat jij dan ziet in de potentie.
Sam_Bracke
Mensen die deze film niks vinden of maar saai vinden of het acteer werk slecht vinden van Tom Hardy, hebben simpelweg geen verstand. En al helemaal de mensen die de film afzetten na 40 minuten.... Stem dan niet en geef al helemaal geen commentaar.
Deze film is gewoon Geweldig!! De hele sfeer die erom heen hangt, is prachtig!!
Dus mensen, niet zo gaan zeiken en hou je mening voor jullie
Samsara1992
Ik ben erg benieuwd wat jij dan ziet in de potentie.
Nou zoals ik al zei. De beelden waren mooi, en de cast was goed. Dan verwacht je een betere film dan deze productie

Furiosa: A Mad Max Saga

1981

Mad Max
1979

Geprezen 'Mad Max: Fury Road' met Tom Hardy komt eind december naar Netflix

Geprezen actiekraker 'Mad Max: Fury Road' is binnenkort weer te streamen op HBO Max: 'Een krankzinnige achtbaanrit'

De beste tien films om de zomerhitte mee door te komen

Warner Bros. deelt veelbelovende trailer van 'Mad Max'-prequel 'Furiosa' met Chris Hemsworth en Anya Taylor-Joy

Interstellar

Thirteen Lives
Biografie / Drama, 2022

Gone Girl
Thriller, 2014
toekomstjachtpost-apocalyptischdystopieaustraliëreddenoverlevingop de vluchton the roadconvoypeak oil aggressivedark future furiousaudaciousawestruck