Genre: Actie / Avontuur
Releasedatum: 14 mei 2015
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Mad Max: Fury Road
"The future belongs to the mad."
De film speelt zich af in een grimmig woestijnlandschap waar de mensheid is gebroken en waar bijna iedereen gek is en vecht voor de noodzakelijkheden van het leven. In deze wereld van vuur en bloed zijn twee rebellen op de vlucht die misschien wel de orde zouden kunnen herstellen. Max (Tom Hardy), een man van actie en weinig woorden, tracht gemoedsrust te vinden na het verlies van zijn vrouw en kind in de nasleep van de chaos. Furiosa (Charlize Theron), een vrouw van actie die haar pad naar overleving kan bereiken als ze door de woestijn geraakt terug naar het vaderland uit haar kindertijd.
- IMDb (8,1 / 1194282)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Mad Max: Fury Road (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
The Splendid Angharad
Capable
The Dag
Graaf Machine
Geinig filmpje. Heeft niet veel om het lijf, maar verzuipt daardoor ook niet in toch niet waar te maken pretenties. Effecten hadden wat realistischer gekund. Geen herziening waard voor mij.
schram101
Probeer eens Duel. Deed me vaak aan deze denken, al knalt Mad Max nog wel net iets harder.
Toevallig pas in mn bezit gekomen. Ga ik zeker eens opzetten. Al had ik niet verwacht dat die een link met Fury Road zou hebben.
Insignificance
Mad Max Rockatansky's maffe, roestige wereld in een onherbergzame woestenij met verknipte vehikels, freaky figuren en dito uitdossingen. Trekpleister van de film. Fijn om hier nog eens een uurtje of twee in rond te dolen. Aantal toffe ideetjes (high octane blood, War Pups, enz.) en ook tijdens de vele actie kom je met enige regelmaat iets tegen dat onverbiddelijk de aandacht op zich weet te vestigen.
Die kereltjes aan de zwabberende polsstokken bijvoorbeeld. Jammer genoeg gaat er op dat vlak ook het nodige mis. Hoe wilder en energieker het voor de dag wil komen, hoe minder mooi en vloeiend het oogt. Iets dat vooral in het eerste deel nogal eens opspeelt. Wel veel actie en dat is maar goed ook, want als het spul elkaar wat gaat vertellen of iets dergelijks, zit je meteen naar niks te kijken.
Hardy en Theron krijgen veel te weinig om handen om iets memorabels aan hun rollen mee te geven en de muziek is vooral een veilige keuze. Had Reznor hier met wat industrial gebeuk op los gelaten. Iets in die richting. Weinig mis met het concept, maar het ijkpunt in actiefilms waar het voor versleten wordt, dat is het wat mij betreft niet. Misschien dat Miller beter het stokje had kunnen overdragen.
GrobbekuikenXL
Reznor was beter geweest ja , muziek was nogal standaard. Film nu op dvd gezien en blijft 3,5. Niet fantastisch maar wel erg amusant.
cantforgetyou
- 1948 berichten
Prachtige vette actie film. Wat een goede special effects. We hebben echt genoten. Super camera werk. Complimenten aan de cast. Theron ziet er zelfs met olie op haar gezicht nog knap uit. Hardy is ook erg goed gecast. Knappe vent.
Chainsaw
Prima film, die memorabel is vanwege de grote hoeveelheid actie, lekker gestoorde personages (fijne bad guy) en practical special effects. Maar in alle eerlijkheid is dat ook het enige waarom de film memorabel is, de rest is juist weer tamelijk flauwtjes. Titelpersonage Max heeft bijna een cameo in zijn eigen film. Karakterontwikkeling in het algemeen, diepgang in het script of interessante plotlijnen zijn erg ver te zoeken. Het is een hoop geschreeuw en een hoop kabaal. Maar gelukkig wel erg tof kabaal.
3,5 sterren.
Bad Kitty
Top film.
Heerlijke 'doomsday' sfeer met fantastische effecten!!!
Knap hoe ze deze film zo hebben weten te maken. Tom (lekkere vent) speelt prima al mis ik wat diepgang en gevoel.
Charlize speelt een mega rol.
Cleanshot
Tja, ik zeg gewoon geen follow ups maken als je niet weet wat je er mee wilt. Begin scenes (30secs) is interessant en vandaar vandaan glijdt het af.
93.9
Vreselijke film. Zo goed deel 1 en 2 zijn, zo slecht dit. Na kwartier uitgezet, dus geen punten. Anders had ik op 0,5 uitgekomen.
Iron Maiden
Wat vond je er zo slecht aan dat je het nog geen 15 min. vol hield?
93.9
O.a dat bijna iedere scene 'special effects' moest bevatten. Op geen enkele manier wordt ook maar iemand een beetje uitgediept. Snap het is actie, maar in deel 1 en 2 worden de personages nog tenminste neergezet. Max met ook menselijke trekken. Dit is een en al bombastische lompheid. Was Mad Max en Mad Max 2 nog Punk, dit is lompe Metal, zeg maar. Van die death metal, doel niet op Iron Maiden hoor
Clyde Frog
De vele reacties die beweren dat er weinig verhaal in zit laten maar weer eens zien dat het cinemaprincipe show, not tell helaas te moeilijk is tegenwoordig. Ook wel grappig om het verschil te zien in ratings te zien nu die te pindakazen is en men hem met een half oog op de zolderkamer bekijkt.
horizons
Nu valt de 'show' in deze film natuurlijke hartstikke mee en is niet bijzonder diepgaand.
Cikx
Niet volledig mee eens. De wereld is ontzettend rijk aan details en geeft je genoeg dingen om verder over te fantaseren of zelf iets bij te bedenken en zo ook het verhaal en de karakters imo.
Gijs2
Goede ver over de top actiefilm. Rijk aan bijzondere beelden en snoeiharde scenes. Helaas mist de film de rust en blijven de karakters en het verhaal oppervlakkig.
yesplease
Blijkbaar is er nu ook het budget dat voor een spektakelfilm nodig is, maar de actie valt al snel in herhaling.
de kardinaal
ik zat erbij en ik keek er naar.
Als je van tien keer over de top actie houdt die zo ongeloofwaardig is omdat werkelijk waar niks kan van wat er gebeurt dan zit je goed met deze prent.
Die vrachtwagen had nog geen minuut door kunnen rijden met al die onverharde wegen in die contreien. Neem daarbij dat ie dagen lag van alle kanten wordt aangevallen en gehinderd door ik weet niet wat voor een leger aan andere voertuigen dan wordt het wel heel erg spannend.
Dan is voor mij in ieder geval de lol er wel van af.
Het ziet er visueel allemaal behoorlijk goed uit maar zoveel onzin wordt mij toch te veel.
Goliath13
Leuk vermaak, vond het een lange achtervolging film in het zand. Actie's zien er spectaculair uit, duurt allemaal wat te lang.
Bluebird59
Vermakelijke rollercoasterfilm die me als special effectsliefhebber zeker niet heeft teleurgesteld. Qua actie en kijkplezier in ieder geval gelijk aan die andere 2 retro blockbusters van dit jaar, Terminator Genisys en Jurassic World. De terugkeer van de ''Toecutter'' als Immortan Joe was een leuke toevoeging. Het ontbreken van Mel Gibson helaas niet, maar de reden was bekend.
(verwijderd)
Gruwelijk vette actiefilm met een enorm goede Hardy en Theron. Prachtige landschappen en heerlijke actie wat normaal niet eens zo mijn ding is. Voor het genre stijgt deze er enorm uit.
Mooie soundtrack en bij vlagen een serieuzere ondertoon dan bij zijn voorgangers. Vette scènes zeg met die gitaren en drums, wat ook zijn effect had op de soundtrack uiteraard.
Jammer dat er toch een magere karakterontwikkeling is, al kwam het verhaal meer van de oppervlakte af dan zijn voorgangers gelukkig zoals ik al eerder meldde.
Het einde was behoorlijk open waardoor een vervolg (The Wasteland?) een feit lijkt. Het gaat in mijn ogen helaas wel ten koste van deze film.
Waar ik eigenlijk de hele film op wachtte is het moment dat Max ziet dat Immortan Joe Toecutter is uit Mad Max 1. Dit bleef dus uit en nu ik wat heb gegoogeld, was het blijkbaar niet eens de bedoeling dat het dezelfde karakter is, terwijl het dezelfde acteur is en hij er ook weer precies op lijkt (op 'make-up', maskers etc na natuurlijk)
Iemand hier meer duidelijkheden over?
Jammer dat deze film nét niet tot perfectie komt, hij had zeker de mogelijkheden 1 van mijn favorieten te worden en zelfs mijn favoriete actiefilm. Nu helaas niet door eerder genoemde punten.
voskat
Precies. Zelden een film gezien die zo effectief het verhaal én de personages uitdiept zonder de actie ervoor stil te hoeven leggen.
Ik denk dat sommige mensen de film nog een keertje moeten kijken en daar iets beter op letten.
voskat
Dit zijn uiteraard geen normale vrachtwagens met normale banden...
Djarune
Visueel verbluffend mooi gemaakt. En dan bedoel ik met name de combi visual effects, stage design, costume design en art direction. Audiotechnisch zit de film ook dikke prima voor elkaar. Helaas is het verhaal en het acteerwerk niet goed genoeg. Enkel Charlise Theron deed het prima.
horizons
Oké, in die post apocalyptische wereld is brandstof geen issue en kan water lekker verspild worden.
John Milton
Wie verder leest dan MM, zal de meeste dingen al wel eens hebben gehoord, maar hier staat het toch wel mooi verwoord:
Mad Max:Fury Road should not exist
On a side note: Warner Bros gaat Mad Max voor de Oscar nomi's naar voren schuiven...
IH88
“Oh, what a day…. What a lovely day!”
Mad Max: Fury Road blijft bij herziening recht overeind staan. De wereld die George Miller heeft geschapen is weergaloos en ik werd weer overdonderd door de schitterende actiescènes, set pieces, decors en cinematografie. De geavanceerde tanker truck, de schmink en maskers van de acteurs, de zandstorm, de introductie van de zwangere vrouwen, de laatste geweldig gechoreografeerde actiescene, het is allemaal zo inventief en goed bedacht met een geweldig oog voor detail. De kijker kan het zand en de olie bijna zelf aanraken en proeven zo dicht zit de camera op de acteurs en de actie. Daarnaast ben ik nog steeds vol lof over het acteren van Charlize Theron. Furiosa is een personage waar veel actrices een moord voor zouden doen, en terecht! Heldhaftig, beschermend, vechtend, emotioneel. Theron mag het allemaal spelen en slaagt glansrijk. Ook Tom Hardy is indrukwekkend. Hij heeft erg weinig tekst (een understatement) maar weet door zijn charisma en soms alleen een blik al meer te zeggen dan sommige andere acteurs met lappen tekst. Ook onder andere Nicholas Hoult, Hugh Keays-Whiteley, Zoe Kravitz en Riley Keough zijn uitstekend.
Dit is een film die baat heeft bij zo weinig mogelijk plot en gelukkig worden er geen onnodige zijpaden bewandeld. En hé, een gitarist die de actie begeleid met geweldige solo’s kan nooit kwaad. Mad Max: Fury Road is 120 minuten puur vermaak met rechttoe rechtaan actie, sterke acteerprestaties, mooie landschappen en een ongelooflijk strakke regie van Miller. En in Theron’s Furiosa een heldin “for the ages”.
The_CrY
Het is de toekomst. Alle voertuigen rijden daar op zonne-energie.
Illum Sphere
Tuurlijk. En als die ff weg is staan er wel laadpalen.
'Er is de mogelijkheid dat een zonnepaneel direct een verbruikend toestel aandrijft. Een voorbeeld is de zonnewagen, die met behulp van een accu ook kan rijden wanneer er onvoldoende zonlicht beschikbaar is. '

Furiosa: A Mad Max Saga

1981

Mad Max
1979

Geprezen 'Mad Max: Fury Road' met Tom Hardy komt eind december naar Netflix

Geprezen actiekraker 'Mad Max: Fury Road' is binnenkort weer te streamen op HBO Max: 'Een krankzinnige achtbaanrit'

De beste tien films om de zomerhitte mee door te komen

Warner Bros. deelt veelbelovende trailer van 'Mad Max'-prequel 'Furiosa' met Chris Hemsworth en Anya Taylor-Joy

Interstellar

Thirteen Lives
Biografie / Drama, 2022

Gone Girl
Thriller, 2014
toekomstjachtpost-apocalyptischdystopieaustraliëreddenoverlevingop de vluchton the roadconvoypeak oil aggressivedark future furiousaudaciousawestruck