Duel (1971)

816 stemmen | gemiddelde 3,56

Actie /
Thriller74 minuten (originele versie) / 90 minuten (bioscoopversie)
geregisseerd door
Steven Spielbergmet
Dennis Weaver,
Jacqueline Scott en
Eddie FirestoneDavid Mann is bezig met zijn autoreis door Californië. Wanneer hij een gastanker probeert te passeren, laat de bestuurder van de gastanker hem niet voorbij. De bestuurder begint steeds vreemder rijgedrag te vertonen: hij begint spelletjes te spelen met Mann en iedere keer als Mann hem bijna inhaalt, snijdt de bestuurder hem af. Dan gaat Mann de strijd aan met de mysterieuze bestuurder.
[permalink] geplaatst op 2 november 2011, 23:58 uurSnakeDoc schreef:
Vond wel dat David iets meer moeite had kunnen doen om achter de identiteit van de tank chauffeur te komen.
Daar ligt hem nu de kracht van de film. Er wordt geen uitleg gegeven. Vul het zelf maar in zal Spielberg gedacht hebben. Misschien had David wel zijn vrouw bedrogen en werd hij daarom door "God" op de proef gesteld. Wie zal het zeggen?
5,0
[permalink] geplaatst op 3 november 2011, 0:17 uurDavid tegen Goliath?
3,5
[permalink] geplaatst op 3 november 2011, 10:16 uurwibro schreef:SnakeDoc schreef:
mikey schreef:
David tegen Goliath?
Zo had ik het eigenlijk nog niet eens bekeken

4,5
[permalink] geplaatst op 12 november 2011, 16:45 uurMitchy. schreef:Onderhond schreef:
Haha de volgens jouw beste film van Spielberg bestempel je met een 2,5. Hou je niet van Spielbergs werken of heb je ze nog niet allen gezien?! Gewoon een vraagje uit interesse hoor, niet als aanval bedoeld haha.
Maar toch wel een vraag, waarop we graag een antwoord willen zien.
4,5
[permalink] geplaatst op 12 november 2011, 17:28 uurEen hint dan maar:
Onderhond schreef:
Gek om te zien dat Spielberg later vooral bombastische (emo)cinema zou gaan maken terwijl dit net erg klein is.
Mocht het nog niet duidelijk zijn, kan je altijd nog eens elders op de site kijken. Zo heel af en toe laat Onderhond nog wel eens een berichtje of meninkje achter..
4,0
[permalink] geplaatst op 29 november 2011, 21:22 uurMe eens aan het eerste wapenfeit van Steven Spielberg gewaagd en het was eigenlijk direct een schot in de roos. Het is een spannende film geworden. Ondanks dat het eigenlijk geen zo'n uitgebreid verhaal is, wist de film te toch te boeien tot het einde. Je leeft ook mee met het personage, dus de cast deed het ook goed. De muziek deed me af en toe een beetje aan Psycho denken, maar toen 'k de making-off (erg interessant trouwens) zag, was hij er wel door geïnspireerd.
'k ben eigenlijk aangenaam verrast door deze film. 'k vond hem spannend, zeker eens de moeite om te bekijken
[permalink] geplaatst op 8 december 2011, 4:12 uurFriends, know this: this movie is NOT about road rage. It's about man vs. the machine. In other words, it's about the domination of man by the very technology he has created. Notice that the truck driver is merely a spectral figure, the "soul" of the machine.
5,0
[permalink] geplaatst op 29 januari 2012, 21:31 uurZag deze film voor het eerst ruim 30 jaar geleden en blijft me tot vandaag de dag enorm fascineren. Dat je de drieste truckdriver niet te zien krijgt, stoorde me niet. Angst voor het onbekende. Achteraf vraag je jezelf af, waarom het slachtoffer niet ommekeer maakt, maar laat dat een schoonheidsfoutje in de film zijn. Kocht de film ongeveer 4 jaar geleden op DVD en blijf ervan genieten. Prima werk van mr. Spielberg
[permalink] geplaatst op 29 januari 2012, 21:35 uurscifen schreef:
Hmm okay. Jammere uitleg van deze film. Alsof het een excuus is. Ikzelf zie deze film toch liever als een soort monsterfilm/ road rage!!!!
Waar komt dit eigenlijk vandaan? De bron?
2,5
[permalink] geplaatst op 3 februari 2012, 14:19 uurLeuke film een auto een vrachtwagen en een verlaten weg en toch spannend ik zat me wel af en toe vreselijk te ergeren aan de domheid van David Mann vooral de treinoverweg scene slaat natuurlijk helemaal nergens op , ieder mens stapt meteen uit maar David blijft lekker zitten en staart een beetje dom voor zich uit.
5,0
[permalink] geplaatst op 3 februari 2012, 14:36 uurAls je uitstapt ben je weer overgeleverd aan de truck. Ik kan me toen wel voorstellen dat je geen idee meer hebt wat je moet doen. De auto is namelijk wel de enige manier om aan de trucker te ontkomen.
2,5
[permalink] geplaatst op 3 februari 2012, 22:22 uurUitstappen snel naar de truck rennen en die vent een paar pestklappen geven en klaar is kees