Genre: Actie / Avontuur
Releasedatum: 14 mei 2015
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Mad Max: Fury Road
"The future belongs to the mad."
De film speelt zich af in een grimmig woestijnlandschap waar de mensheid is gebroken en waar bijna iedereen gek is en vecht voor de noodzakelijkheden van het leven. In deze wereld van vuur en bloed zijn twee rebellen op de vlucht die misschien wel de orde zouden kunnen herstellen. Max (Tom Hardy), een man van actie en weinig woorden, tracht gemoedsrust te vinden na het verlies van zijn vrouw en kind in de nasleep van de chaos. Furiosa (Charlize Theron), een vrouw van actie die haar pad naar overleving kan bereiken als ze door de woestijn geraakt terug naar het vaderland uit haar kindertijd.
- IMDb (8,1 / 1194751)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Mad Max: Fury Road (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
The Splendid Angharad
Capable
The Dag
horizons
Sja, vrouwenfilms vormen wel de uitzondering inderdaad. Andere insteek van kwaliteit, denk ik. Of de liefhebbers van die film kunnen MM en Imdb niet bereiken, omdat ze niet verder komen dan de ww. Wie zal het zeggen?
En de kwestie piraterij is ook ongefundeerde nonsense aangezien de inkomsten nog altijd meer stijgen sinds de komst van het internet en downloaden. De boxoffice rankings spreken boekdelen.
Ik denk eerder een generatie en sekse kloof. Het grote publiek voor films als Gooische Vrouwen hangt volgens mij niet rond op forums om punten voor films te geven. Wellicht dat ik generaliseer maar zo zie ik dat.
ME669
Geweldige verstand op nul film die geen moment verveeld. Ik heb in mijn jongere jaren de eerste Mad Max films ook gezien en vind deze film hier totaal geen afbreuk aan doen. Sterker nog, hij past geweldig in deze tijd.
Gelukkig geen diepgravend achtergrond verhaal en geen ordinaire remake (na het voor mij zwaar tegenvallen van Judge Dred en Total Recall). In tegenstelling tot enkele anderen hier vond ik persoonlijk de 3D absoluut niet storend, maar net subtiel genoeg om toch wat extra’s toe te voegen.
Een zeer goede, zwaar “over the top” actiefilm die geen moment verveeld.
Dick Starbuck
Fijne actie film. Dit keer niet al te veel 'cgi porn', maar met real things. Gebruik van 'shaky cam' achterwegen gelaten gelukkig. Dat maakt de actie scenes overzichtelijk en goed te volgen. Verhaal is er niet ...hoeft ook niet. 3D dit keer 'n redelijke toevoeging. Pluim voor Theron. Goed gecast. Genoten in de bios.
fiets500
De oude Mad Max films zijn beter. Net als de oude Terminator films, de oude Die Hard film, etc etc. Zonde, want de trailer en de lovende recensies gaven mij hoop. Die hoop is verloren gegaan na het zien van Mad Max Fury Road in de bios. Het 80's gevoel evenaren lukt gewoon niet meer, zelfs niet met de grote budgetten en CGI. Wat voor nieuwe films wel vaak een toevoeging is. Het zal de nostalgie wel zijn.
Maar ik ben niet alleen maar negatief:
Voor de actie junkie is de film een dolle rit waardoor je bijna gaat verlangen naar een post apocalyptische beschaving, een wetteloos crossparadijs.
Qua sfeer (wasteland) is Fury Road er wel in geslaagd het juiste gevoel neer te zetten. De uitgestrekte outback van Australië was en is een fantastisch decor voor Mad Max.
Tom Hardy speelt een prima Mad Max maar het personage wordt te oppervlakkig neergezet. Sommige zeggen dat het niet nodig is in een film als Mad Max, maar als je kijkt naar de hoeveelheid actie en het tempo waarin de actiescènes elkaar opvolgen, was iets meer verhaal en personage verdieping zeker niet storend geweest.
Nu maar hopen dat Terminator Genisys weer terug naar de roots gaat.
mikey
Volgens mij is al een tijdje bekend dat De Hallen 'm 2D gaat draaien.
Maar dat staat helaas verkeerd aangegeven op mm.
wwelover
Damn.. Keek hier al heel erg lang naar uit en na de trailers natuurlijk hoge verwachtingen. En alles is uitgekomen. Ondanks dat ik de 'eerste' trilogie van Mad Max niet geweldig vond (deel 1 en 2 waren wel gewoon goed) heb ik de hele film genoten. De bizarre wereld komt nu veel beter tot zijn recht in mijn ogen. Maar dat kan ook een generatie dingetje zijn.
Waar George Miller het allemaal vandaan haalt, geen idee maar die wereld is zo fantastisch. Normaal gesproken zou je zeggen WTF bij bepaalde personages (de gitarist, Immortan Joe, The Prime Imperator etc) maar hier komt het gewoon goed tot zijn recht.
Visueel is het ook echt spot on. Ondanks de versnelde beelden (wat ik vooral in deel 3 storend vond) is het heel goed te kijken. 3D voegt niet heel veel toe maar stoort niet. De beslissing om zo min mogelijk CGI te gebruiken heeft hier heel erg goed uitgepakt. Heel erg knap ook van het stuntteam.
Tom Hardy is natuurlijk een waardige vervanger van Mel Gibson en eerlijk gezegd vind ik Hardy ook een betere acteur. Maar het is natuurlijk Theron eigenlijk die de show steelt hier. En de keuze voor al die modellen had ik even mijn twijfels bij, maar uiteindelijk pakte dat goed uit. Ze acteerde naar behoren en zijn bloedmooi.
Tot slot zeker heel veel kudos voor Junkie XL. Luister nu ook al naar de muziek. Ontpopt zich toch heel erg goed de laatste jaren in Hollywood.
hendriks
vond hem te druk teveel van alles.te veel vrouw als terminator weer.en de rest te druk geef mij maar de oude mad max.tom hardy speelt aardig maar ik mis toch mel gibson. en aktie ik vind het een beetje recht toe recht aan er is in de jaren 80 al ee nfilm uitgekomen met een vrachtwagen vol met wapens die word achtervolgd met een paar vrouwen erin ben de naam kwijt.maar precies hetzelfde verhaal erin maar wanneer komen ze nou eens met wat orgineels dan al die remakes die maar niet slagen
Cikx
Volgens mij is het vooral in Namibië geschoten, omdat door plotselinge regenval in Australië de woestijnvlakte vol met plantjes stond.
Billy-Pilgrim
Mad Max: Fury Road is een verademing in het huidige mainstream filmlandschap. Een actiefilm zoals er eigenlijk veel te weinig meer gemaakt worden. De trailer beloofde al veel goeds en de film maakt mijn verwachtingen bijna volledig waar. Het is een knotsgekke, maar oh zo mooie actiefilm geworden die bijna twee uur lang bol staat van de spanning. Ik moet toegeven dat ik, als relatief jonkie, nooit de oude Mad Max films heb gezien en het alleen ken van horen zeggen. Wat ik echter begrepen heb is dat de regisseur redelijk trouw is gebleven aan zijn zelf gemaakte wereld. Het is dan ook de verrotte wereld die de hoofdpersonage is, en niet zozeer Max zelf. Hij neemt je slechts mee de wereld in.
Een aantal dingen die mij positief opvallen aan Mad Max. Allereerst is de film werkelijk prachtig geschoten. Er zitten zoveel goede shots in en de actiescenes blijven, met uitzondering van de slotscene altijd overzichtelijk. Daarnaast natuurlijk het feit dat er vrij weinig CGI te pas is gekomen aan deze film. Het voelt daardoor gelijk een stuk natuurlijker. Ik keek vorige week nog naar Avengers: Age of Ultron, dat is ook geen foute film, maar dit voelt zo veel echter aan. Bovendien wordt er geen tijd verspilt aan te veel dialoog, one-liners en achtergrondverhaal. We krijgen door middel van een paar PTSS-achtige flashbacks te zien dat Max iets verpest heeft in het verleden en dat is genoeg. Miller is daarin een echte cineast. Hij laat de beelden spreken en begrijpt dat een actiefilm op die manier veel beter werkt.
Ik vond het kleurenpallet ook een succes. De prachtige oranje lichtscenes t.o.v. de blauwe schaduwscenes werkten heel goed. Sowieso was de hele film een plaatje door het sublieme oog voor detail dat je overal terugziet. Van de personages, tot de kostuums, tot de auto's (mijn god, de auto's!). Alles ziet er zo strak uit. Neem daarbij de achteloze manier waarop alles en iedereen in beeld komt. Groothoeklens shots van Hardy die aan een auto vastgebonden zit. De heerlijk trippy openingsscene, die misschien wel meteen mijn favoriet was.
Toch blijf ik steken op een 4*, er zit wel groeipotentie in deze film, maar een perfecte score zal hij niet bij me halen. Ik vond een minpunt toch wel dat er te weinig rustmomenten in Mad Max zaten. Bij de slotscene, die ik ook net iets over the top vond, was ik wel een beetje murw geworden. Ach, het is detail. Mad Max is een actiefilm zoals we ze al lang niet meer hebben gezien. Het doet me terugverlangen naar de tijd van Jurassic Park en Terminator 2. Deze zomer krijgen we ook van die klassiekers weer een paar CGI vervolgen waarbij je je hart weer vast mag houden. Ik hoop dat deze film een wake-up call is voor Hollywood dat het publiek het echte vakmanschap nog weet te waarderen. Ik ben zeker in voor nog twee Mad Max films en ga ook eens op zoek naar de oude trilogie.
grid8400
Gisteren gekeken in IMAX.
Wat een knaller!! Een orgie van beeld en geluid. Volgens mij heeft Miller heel veel gekeken naar de kunstwerken van Salvador Dali want veel shots hadden veel overeenkomst met werken van hem. (shot met kraaien en de langpoten).
Anyways, vergeet de Mad Max met Mel Gibson, en stel je open voor de visueel kunstwerkje en geniet.
dikke 4,5 ster
Bacon
Tijdens het eerste half uur vroeg ik mezelf echt af waar ik nou naar aan het kijken was... 't is dat ik in de bioscoop was, want als ik thuis had gezeten had ik de film na een kwartier al afgezet. Niet echt mijn type film dit. Een krappe 2.5*
Flavio
Drukke en chaotische film waarbij ik me voortdurend afvroeg wat ik nou eigenlijk aan het kijken was. Je wordt eigenlijk gedropt in een film zonder context, waarbij het visuele spektakel aanvankelijk voor genoeg entertainment zorgt, maar dat was niet genoeg (voor mij althans) voor een film van 2 uur. Na ellenlange achtervolgingsscenes begin ik op een gegeven moment verveeld te raken. Iets meer afwisseling, structuur, verdieping was welkom geweest.
MDRAIJER
Hoeveel sterren?
Vinco
Wat een gruwelijk en ruwe actie film,schitterend spektakel om je vingers bij af te likken.
Grafisch een pareltje, dit is wat ik wil zien in een actie film als deze.
Ook de muziek en de gehele sfeer die in de film hangt is verschrikkelijk goed en vooral mooi weergegeven.
Mad Max: fury hype. De aanloop en de recensies alleen al deden watertanden. De lat was zo hoog gelegd dat ik hoopte dat het de hype nog wel kon waar maken. Mad Max 1 en 2 zijn cultklassiekers met het verdwaalde 3e deel als voorlopig einde. Tot deze Fury Road de draad terug oppikte.
Tom Hardy doet het niet slecht, maar is verre van een Mel Gibson. Bovendien had die nog een motief als Max en is de Hardy-versie op zich niet bepaald een boeiend personage. Het hele ecologische thema zat er ook al in bij de eerste delen, maar komt hier wel opvallend uit de verf. En niet op een goeie manier, maar eerder als te nadrukkelijk zwart-wit verhaal dat de film als excuus gebruikt.
Is de film dan slecht? Eigenlijk niet. Tijd om spanning op te bouwen is er niet en je wordt op zich nooit echt verrast. Het mag dan wel een lege doos zijn, de verpakking is prachtig. Vergeleken met dit zijn de Marvel-filmpjes ook maar tienerprenten. Vergeleken met veel eigenlijk... George Miller kan gelukkig wel sfeer neerzetten door het uiterlijk sterk naar voor te brengen. Dit keer geen film die voor 3/4e met de computer gemaakt is, maar met de juiste dosis van hoofdzakelijk echt stuntwerk en echte props om aan te vullen met effecten waar nodig. Je merkt het verschil direct en het maakt de film absoluut goed.
De film is zeker niet de beste actiefilm die er gemaakt is. Maar los van het bierviltjesscript is dit qua uiterlijk wel een hoop voor toekomstige blockbusters. Terug wat kwaliteit ipv 3D, CGI en andere truuks die de charme van film alsmaar dood knijpen.
Number23
Wat een gekte, wat een geniaal gestoorde gekte! Dit is Mad Max anno 2015, niks geen vervolg of remake. Gewoon opnieuw een bezoekje aan de knotsgekke wereld die 36 jaar gecreëerd werd. Visueel pareltje met heerlijke soundtrack en geweldige details. 2015 is nog jong, maar deze staat voorlopig op 1
Mrblueeyes
Wat een geweldige film! Voor mij is dit nu al een klassieker die ik om de zoveel jaren weer terug ga kijken!
Heerlijke over de top actie, en grafisch ziet het er schitterend uit.
Wat ik verder nog kwijt wil is dat ik mij stoor aan sommige mensen op dit forum. Die zeggen dat het hun film niet is, de film geen verhaal heeft, dat de film veel actie heeft. Verdiep je van te voren in de film. Dan weet je wel of het jou wel of niet aanspreekt. En kom dan hier niet klagen dat het jouw film niet is! Ik heb in ieder geval GENOTEN!!!!
Macmanus
Redelijk.
Zo geniaal als menig een beweert is het helaas niet gebleken. Er is toch wel wat mis met de film. Het begon best geinig. Vond de snelle shots vooral denken aan Peter Jackson en Tim Burton hun 80s films. Zoals Braindead en Beetlejuice. Dat wat vreemd snelle afspelen en van die uitpopende ogen enzo.
Ben iemand die een liefhebber is van de hedendaagse actiefilm, dus heel erg nodig is het niet voor mij om terug te gaan naar de 80s. Maar vond het wel geinig allemaal.
Eenmaal bij de echte actie aangekomen kon ik niet anders dan concluderen dat dit helemaal niet beter is dan Bay! Probleem is vooral dat er niet 1 echt hoogtepunt inzit. De actie is continu maar de montage wil iets te graag juist niet cool zijn. Waardoor je imo de nodige stijl mist. Die gitaar dude vond ik ook tergend. Heb dan ook een hekel aan van die blanke/linkse/metal liefhebbers. Waar deze film vooral voor gemaakt lijkt.
Acteerwerk is ook opvallend matig trouwens. Theron is de enige die staande blijft. Hardy kan zeker acteren, maar waarom hij telkens in een Amerikaanse film opeens zo wannabee cool gaat praten blijft een raadsel. Die Hoult en die witte gasten in het algemeen vond ik ook wat irritant. Daar valt de film sowieso in het volgende probleem. Men rapt hier over hoe fantastisch anders dit is allemaal. Maar uiteindelijk is het weeeeer het zelfde riedeltje. De karakters veranderen zo snel als sneeuw voor de zon. Mad Max geeft om niemand en niks. Maar o jeetje dat duurt ook niet lang...Hoult wil naar Walhalla, maar oi de mooie rode dame maakt hem zomaar een held!
Het is niet iets waar ik een groot probleem van maak. Maar het is wat selectief van de liefhebber. Bay die lekkere wijfen cast is dan weer lame, maar Miller met 5 dames die werkelijk niks kunnen is weer geniaal ofzo.
2 robotjes die grappen maken is super lame, maar twee kale witte koppen die nog veel stompzinniger zijn is dan weer cool?
Ik weet het niet hoor. Het desolate sfeertje is wel cool, film raast voorbij maar echt hangen doet het helaas niet.
3 sterren.
Cikx
[/i]
Matige trollpoging.
Norman Mailer
Desalniettemin kan een film niet aan verwachtingen voldoen. En daar, voorts, blijk van te geven alhier.
Billy-Pilgrim
Heerlijke over de top actie, en grafisch ziet het er schitterend uit.
Beetje een vreemde opmerking inderdaad. Je kunt makkelijk op het verkeerde been gezet worden door een trailer of plotomschrijving. En los daarvan, vind ik een gebrek aan verhaal of teveel actie legitieme redenen om een film niet te waarderen.
John Milton
Ik ben het daar ook niet helemaal mee eens. Ik kan een gebrek aan verhaal prima vergeven mits de film het op andere fronten meer dan goedmaakt, zoals bij The Raid bijvoorbeeld.
Aan de andere kant vind ik totaal ongeinformeerd naar een film gaan en daarna concluderen dat het je film niet was niet heel opmerkelijk. Als je mij in een willekeurige Pathé zaal dropt is de kans ook groot dat ik daar niet tevreden uitkom. Niet echt opmerkelijk, daarom zorg ik dat het geen film is waarvan de kans groot is dat ik het niet waardeer (amerikaanse komedie, romcom).
Maar ook wel geinformeerd kan het voorkomen dat iets tegenvalt, zoals recentelijk bij mij Kingsman. Ik wist dat er weinig verhaal in zou zitten, maar tóch viel het tegen, omdat het mijns inziens niet werd goed gemaakt door de rest.
Hear hear!
Verder vind ik het ongeïnformeerd films kijken een ware verademing. Al erg veel leuke dingen ontdekt zo. Zouden meer mensen moeten proberen.
doeze
ahah, Ik weet dat dit geen dating site is , maar blond with brains is wel mijn type
( als je een vrouw bent dan tenminste natuurlijk)
hahaha, jazeker, ben (gelukkig) een vrouw
Maar dit is inderdaad geen dating site...... en ik ben al voorzien
ipman-99
"My name is Max. My world is fire. And blood!" ...
" !!!
Heerlijke Reboot !!! Emoji!!! 'Mad Max: Fury Road' is de nieuwe van regisseur
George Miller (tevens ook verantwoordelijke voor de Trilogie van 'Mad Max') !!!
Wat was dit uitkijken ... want Mad Max is altijd één van mijn favorieten films
geweest ... ! Regisseur George Miller gebruikt opnieuw een minimum aan speciale
effecten ... en laat het echte stuntwerk weer helemaal ten top vieren !
De waanzin van de woestijn was echt bij momenten van de acteurs hun gezicht af
te lezen ... en dat was fantastisch om te zien.
Tom Hardy speelt nu Mad Max ... en wat mij betreft is hij prachtig
gecast voor deze rol, want laat ons heerlijk zijn; Mel Gibson heeft dit karakter
toch ook mee vorm gegeven.
Het verhaal kan je omschrijven als een reboot van het origineel ... prachtige
'nieuwe' insteken in het verhaal.
De locaties (vooral uiteraard woestijn en zand) werden heerlijk
stofferig en broeierig weergegeven ... !
Naast Tom Hardy was het ook genieten geblazen van een vrouwelijke hoofdrol
naast zijn zijde ..., heerlijk gespeeld door Charlize Theron (kopje afgeschoren).
De actie was zoals eerder gezegd ... subliem 'realistisch' weergeven met een
over the top gehalte !
Het Post apocalyptische sfeertje ademt regelrechte klasse uit ..., meer van dit zou ik
zo zeggen
!
johnhendrikos
hahaha, jazeker, ben (gelukkig) een vrouw
Maar dit is inderdaad geen dating site...... en ik ben al voorzien
Tja, die dingen gebeuren
John Milton
Hear hear!
Ik doe dat inderdaad ook steeds vaker, maar wel bij voorkeur met de wat serieuzere film. Met trailers kijken ben ik sowieso ook zowat gestopt, terwijl ik ze vroeger verslond.
Donkerwoud
Bedwelmende koortsdroom vol hypermasculine mannetjes in de meest creatief ontworpen wegvoertuigen denkbaar tegenover een groepje welgevormde vixens die van hen willen ontsnappen. Adrenaline pompende actie met feminiene ondertonen, waarin Charlize Theron een stoer personage speelt dat misschien nog wel interessanter is dan Mad Max zelf. Toch werkt het juist bijzonder goed om eens een actieheld te hebben die even afhankelijk is van een vrouwelijk hoofdpersonage als andersom. Het is ook een verademing om weer eens een apocalyptisch heavy metal thema terug te zien in een blockbuster in plaats van al die inwisselbare superhelden steeds.
je80roen
Ik stoor mij aan sommige mensen die vinden dat iedereen dezelfde mening als zijzelf moeten hebben

Furiosa: A Mad Max Saga

1981

Mad Max
1979

Geprezen 'Mad Max: Fury Road' met Tom Hardy komt eind december naar Netflix

Geprezen actiekraker 'Mad Max: Fury Road' is binnenkort weer te streamen op HBO Max: 'Een krankzinnige achtbaanrit'

De beste tien films om de zomerhitte mee door te komen

Warner Bros. deelt veelbelovende trailer van 'Mad Max'-prequel 'Furiosa' met Chris Hemsworth en Anya Taylor-Joy

Interstellar

Thirteen Lives
Biografie / Drama, 2022

Gu Ling Jie Shao Nian Sha Ren Shi Jian
Drama, 1991
toekomstjachtpost-apocalyptischdystopieaustraliëreddenoverlevingop de vluchton the roadconvoypeak oil aggressivedark future furiousaudaciousawestruck