Genre: Actie / Avontuur
Releasedatum: 14 mei 2015
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Mad Max: Fury Road
"The future belongs to the mad."
De film speelt zich af in een grimmig woestijnlandschap waar de mensheid is gebroken en waar bijna iedereen gek is en vecht voor de noodzakelijkheden van het leven. In deze wereld van vuur en bloed zijn twee rebellen op de vlucht die misschien wel de orde zouden kunnen herstellen. Max (Tom Hardy), een man van actie en weinig woorden, tracht gemoedsrust te vinden na het verlies van zijn vrouw en kind in de nasleep van de chaos. Furiosa (Charlize Theron), een vrouw van actie die haar pad naar overleving kan bereiken als ze door de woestijn geraakt terug naar het vaderland uit haar kindertijd.
- IMDb (8,1 / 1195832)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Mad Max: Fury Road (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
The Splendid Angharad
Capable
The Dag
johnhendrikos
ahah, Ik weet dat dit geen dating site is , maar blond with brains is wel mijn type
( als je een vrouw bent dan tenminste natuurlijk)
- 2006 berichten
Heerlijk, deze Mad Max. Deed me een beetje aan 300 meets Sin City denken, qua orginaliteit en intensiteit. De actiescenes zitten heerlijk in elkaar, ontzettend vette voertuigen en heerlijk absurde karakters. Prachtig vormgegeven ook! Vooral de eerste helft is puur genieten, waar de musicale bijdrage van Junkie XL ook flink debet aan is trouwens. Bombastisch en opzwepend. Hoogtepunt was toch wel de zandstorm!
Heb de film in 3D gezien, wat ik helaas afbreuk vond doen aan het overzicht. Er gebeurt soms zoveel op het scherm dat het in 3D niet meer te behapstukken is. Vooralsnog daarom 4.5*, maar kan bij een herziening zomaar de volle pond gaan pakken. Hoop dat Miller nog even doortrekt voor de sequel(s). Als de productie niet zolang duurt als bij Fury Road, moet dat goedkomen.
dutchtuga
Allemaal mooi hoe geweldig prachtig geschoten het is en hoe goed de technieken zijn en hoe moeilijk de stunts zijn ik zal dat ook zeker niet ontkennen maar als het verhaal kut is en de personages geen charisma hebben kunnen ze voor mij part naar Mars vliegen om deze film te maken maar het blijft dan gewoon een waardeloze film.
Respect juist voor een film die eens een keer voorbij het verhalende gaat en je gewoon midden in de actie dropt. Fury Road is net als een achtbaanrit; gewoon ervaren, geen gelul.
AGE-411
+ 90 % non-stop monstervette actie, met vooral practical FX en weinig CGI, het vakmanschap en de intensiteit spat ervan af. Je bevindt je wat dat betreft 2 uur lang in een achtbaanrit.
Ik denk dat ik deze dan maar even oversla. Ik heb het niet echt met moddervet.
Captain Pervert
Deze zinloze remake schijnt nog best goed te zijn ook, dat had ik dus echt niet verwacht.
Cikx
Ik denk dat ik deze dan maar even oversla. Ik heb het niet echt met moddervet.
Vooral niet in 3D gaan kijken dan, daar spat de modder en het stof van het scherm af.
Het is ook geen remake.
mikey
Eindelijk de off. trailer bekeken: mn het hoofd van hardy baart me zorgen. Mel Gibson zou een gemis kunnen zijn.
Rosicky
Geweldig spektakelstuk. Een film die ontelbare keren schaamteloos over the top gaat, die eigenlijk één lange moddervette achtervolging is en die geen seconde verspilt aan backstory of karakterontwikkeling. Heerlijk. In een tijd waarin de bioscopen overspoelt worden met blitse superhelden met futoristische gadgets is Mad Max: Fury Road een verademing. Twee uur lang alleen zand, auto's en bloed. En dan ziet de film er ook nog bloedmooi uit. Vooral de scènes die zich in de felblauwe nacht afspelen. Ook heel knap dat de actiescènes blijven fascineren en niet in herhaling vallen. Want dat valt met zo'n minimalistische setting natuurlijk niet mee.
Hulde.
Film Connoisseur
"What a movie..what a lovely movie"
Dertig jaar geleden kwam de laatste Mad Max film uit met Mel in de hoofdrol en deze film liet een grote indruk bij mij achter toen ik jonger was. Enige tijd geleden had ik de drie delen opnieuw bekeken en dan moet ik concluderen dat deel drie duidelijk de mindere was. In mijn opinie is deel twee de sterkste van de drie vanwege de heerlijke actie en typische Australische (zwarte) humor.
Maar nu is deel vier uit, Fury Road, met wederom regisseur George Miller die de vorige drie delen ook maakte. Met het feit dat de badguy in Fury Road, Immortan Joe, ook in 1979 de badguy was in deel één namelijk Toecutter, laat Miller zien dat hij graag bekenden terug laat komen. Helaas moest de regisseur de keus maken om Mel Gibson te vervangen met Tom Hardy. De reden hiervan kwam doordat Mel Gibson té oud voor deze rol zou zijn, en aangezien de film al 17 jaar (!) in de maak was, past Gibson niet meer in het plaatje van 'the roadwarrior'. De levensstijl van Gibson, de dollarkoers viel laag na 9/11 en de enorme kritieken op Gibson maakte het voor Miller ook niet makkelijk om Fury Road te maken met de originele Mad Max.
De film start met een dystopie waarin een samenleving gecontroleerd wordt door de Immortan Joe. Hij leeft veilig in zijn woning met verschillende jonge vrouwen, gewassen en water. De koning van de samenleving. Maar benzine is belangrijk voor zijn voertuigen en dat moet Imperator Furosia (Theron) gaan halen maar zij heeft andere plannen. Ondertussen leeft Max (Hardy) een lijdzaam bestaan en als voormalig agent en familieman wordt Max gekweld met vele waanideeën. Als hij gevangen wordt genomen door het leger van Immortan Joe, zit Max middenin een achtervolging achter Furiosa en Joe's jonge vrouwen. En dan begint de 1,5 uur achtervolging scene tussen Immortan Joe en Max/Furiosa. Furiosa wil samen met de vrouwen een vredig bestaan creëren door te rijden naar haar oude omgeving waarin zij is opgegroeid. Maar dat gaat niet gemakkelijk...
De film bevat een post-apocalyptische/dystopische stijl die ontzettend treffend is, Miller heeft dit uitstekend aangepakt. De actiescenes zijn geweldig en zo over-the-top, auto's ontploffen en vliegen in de lucht, het geweld is bruut en het geeft de kijker een flinke testosteron boost. De acteerprestaties zijn prima, Theron is de bad-ass chick die haar rol uitstekend neerzet en mij zelfs doet denken aan andere krachtige vrouwen zoals Ripley in de Alien films. Hardy speelt de rol van Max prima maar zo af en toe deed hij me denken aan Bane vanwege zijn blik en uitspraak. Na de film gezien te hebben, had de titel aangepast kunnen worden in Mad Furiosa vanwege de aanwezigheid van Theron in deze film, die aanzienlijk een belangrijkere rol heeft dan Max. Desalniettemin, dit is een heerlijke actiefilm en in mijn opinie is Mad Max Fury Road de beste actiefilm is van de laatste 7 jaar. Mad Max Fury Road overtreft Dredd en The Raid maar niet The Dark Knight.
Prudh
Titel van vervolg op FURY ROAD nu al bekend: THE WASTELAND
Mad Max: Fury Road: Miller bevestigt vervolg - Preview Magazine - previewmag.nl
paul83
Prachtig visueel spektakel van Miller met knap bizarre personages en een prima Theron. Tom Hardy is prima als Max, maar het gepraat moet toch wel anders. Begin een beetje moe te worden van dat gemompel.
Als het verhaal nou iets meer omhanden had dan was het een echte topper geweest. Nu schiet de film toch wat tekort. Echter is het visuele aspect meer dan overweldigend met als toppunt de storm.
Dik in orde.
JacoBaco
Zo, wat ben ik blij dat de trailer geen misleiding was. De film lijkt erg op de trailer en dat wil zeggen, het is een actiefilm van begin tot eind. En dit geen keer geen dino's, ruimteschepen, Godzilla's, Jaegers en andere robots die stuk voor stuk allemaal uit de computer komen. Mad Max bestaat voor 80% uit echte practical effects en dat is ook wel weer eens leuk voor de verandering. En specifiek bij een tripple A spektakelfilm!
Toch is 2 uur woestijn, auto's, knotsgekke karakters en explosies net iets te veel van het goede. En ik kon niet helemaal wennen aan Tom Hardy als Mad Max. Ik heb Mad Max 1 en 2 heel erg vaak gezien vroeger en Mel Gibson als Mad Max is voor mij persoonlijk zeer iconisch. Net zoals Bruce Willis als John McClane, Arnold Schwarzenegger als de Terminator en Sylvester Stallone als Rocky + Rambo. Als ik over een tijdje Channing Tatum met lang haar en een rode hoofdband Noord Koreanen zie afschieten, dan moet ik daar ook gewoon heel erg aan wennen. Ja. ik zit een beetje vastgeroest in oude gewoontes wat dit betreft. Daarom ben ik dus blij dat ik in de verste verte geen James Bond fan ben. Maar goed, genoeg geouwehoer. Deze nieuwe Mad Max film is een uitstekende comeback!
Captain Pervert
Het is ook geen remake.
Wat dan, prequel of sequel van de oorspronkelijke trilogie? Dat zou de film redelijk in mijn achting doen stijgen namelijk.
JacoBaco
Instead of the reboot being a remake of Mad Max (1979), revealing how Max Rockantasky became The Road Warrior, George Miller decided that the reboot will take place in the post-apocalyptic Australia, years after the new Max (Tom Hardy) lost his family, because he did not wish to do a remake or retell the story that had already been told and had wanted to update the universe and the wasteland and wanted new moviegoers to remember Max as a man with nothing to lose after losing his family.
Bron Mad Max: Fury Road (2015) - Trivia - IMDb
Gewoon een reboot in het(zelfde) Mad Max universum, maar zonder in te gaan op hoe hij Mad Max wordt. Dat hebben we namelijk al gezien in Mad Max 1979. Verlies van vrouw en kind etc. Dat hoort er wel gewoon bij, maar dit is dus een reboot zonder origin story.
De dood van een generatie.
Een film als Mad Max toont hoe de 80s kids zich finaal hebben afgesloten van het nu, laat staan de toekomst. Mad Max: Fury Road is een 35 jaar oude film, alleen dan gemaakt anno 2015. Je ziet het omdat de effecten wat beter zijn, de filmtechnieken een fikse duw in de rug gekregen hebben en omdat het budget wat groter was, maar wat het hoopt te zijn - een coole actiefilm - is het absoluut niet.
Alleen al die onnozelaar met z'n gitaartje die zo van een Kiss concert lijkt te komen. Daar durf je heden ten dage toch niet mee aankomen zetten? Aan de autotjes is ook nog niet zo heel veel veranderd. Ze ogen wat complexer (budget), maar die 80s postapocalyptische wereld is al 30 jaar passé, bedenkt anders eens iets nieuws. Niet dat het zo verwonderlijk is natuurlijk, met Miller aan het roer heb je gewoon één of andere ouwe knar die al veel langer dan de fans van deze film de voeling met de realiteit verloren heeft en met man en macht z'n gloriedagen in leven probeert te houden.
De actie wordt matig in beeld gebracht. Veel herhaling, veel vuile mensen, maar het is zoeken naar iets dat cool of gaaf oogt. Een paar leuke crashes allicht, al valt de editing tegen en blijft de regie ook op die momenten aan de saaie kant. Maar deze film mist vooral een climax. Na 5 minuten start de actie, en dan gaat het maar door en door en door en door ... maar na de zandstorm (de beste scene) is de pot eigenlijk al leeg en weet Miller een hele film lang niks meer toe te voegen of te overtreffen. Je blijft dus kijken naar autotjes die minutenlang naast en achter elkaar rijden. 30 minuten korter, minstens.
Plot is er niet en da's maar best ook. De personages zijn altijd al van bordkarton geweest, hoe minder ze in beeld komen hoe beter eigenlijk. Theron is ook een redelijk waardeloze toevoeging, al wordt dat misschien wat extra in de verf gezet door alle feministische onzin die daarover op het web te vinden is tegenwoordig. Soundtrack is verder ook één grote sof, weet nooit wat extra adrenaline toe te voegen, integendeel.
Het is eigenlijk zuur dat wanneer je een film als deze dan toch in de cinema gaat kijken, je de film meteen moet steunen (want een kaartje kopen is een yes-vote voor de makers). Je zou eigenlijk moeten kunnen beslissen of de bioscoop het geld van een kaartje niet volledig kan houden, want ik hoef echt niet meer van dit soort onzin in de bios.
De 80s zijn voorbij, jammer genoeg werkt het in onze recycle cultuur niet zo. Hopelijk vinden jongeren generaties dit maar saaie opgeblazen onzin, worden regisseurs en aanhangers uitgeroepen tot old farts en bouwen ze iets fris en moderns uit de as van dit soort vervelende onzin.
Cikx
De dood van een generatie.
Ze hadden er inderdaad gewoon een science-fiction film van moeten maken...
- 2006 berichten
Ik kan geen andere film bedenken die ik liever in de bios had gekeken, de laatste 5 jaar. Los van die vreselijke 3D toevoeging dan.
Smaken verschillen, dat is in vergelijking met jouw mening altijd (op voorhand) duidelijk. Nofi uiteraard. Ergens wel handig eigenlijk.
Gaat mij er meer om dat je als publiek zelf nog de keuze zou moeten hebben. Nu is het ticketje kopen = film goedvinden in de ogen van de producenten, da's vervelend. Het "stemmen met je portemonnee" principe gaat niet echt op zo.
- 2006 berichten
Maar op ratingsites als MM en IMDB stem je met je waardering, niet met de portemonnee. En die waardering strookt wel met de opbrengst, waardoor de deuren naar een vervolg geopend zijn. Ik kan het alleen maar toejuichen.
50 Shades of Grey krijgt ook een vervolg en die heeft hier 2.3 gemiddeld. Daar wordt niet naar gekeken, wél naar hoeveel geld er in het laadje komt.
Verder terecht als hierop een vervolg komt, zeker als de film het goed doet, maar niet met mijn geld aub. Al 20 jaar wordt er gezeurd dat piraterij verkeerd is, dan moeten ze er maar tegenkunnen dat een consument een stem mag geven met zijn centjes.
- 2006 berichten
Sja, vrouwenfilms vormen wel de uitzondering inderdaad. Andere insteek van kwaliteit, denk ik. Of de liefhebbers van die film kunnen MM en Imdb niet bereiken, omdat ze niet verder komen dan de ww. Wie zal het zeggen?
En de kwestie piraterij is ook ongefundeerde nonsense aangezien de inkomsten nog altijd meer stijgen sinds de komst van het internet en downloaden. De boxoffice rankings spreken boekdelen.
martijnk
Mad Max doet het niet zo goed hoor, $44 miljoen in de VS in het openingsweekend is niet echt heel veel zeker niet voor een film met een budget van $150 miljoen.
Even ter vergelijking, Pitch Perfect 2 had een budget van $29 miljoen en die opende in de VS in hetzelfde weekend voor $70 miljoen.
Ik denk dat de hoge waarderingen de film nog enigzins gaan redden want zonder die was ik en ik denk ook veel anderen hier niet voor naar de bioscoop gegaan.
Er zal vast een vervolg komen maar daar ga ik niet heen en dat geldt ook voor die crappy Avengers waar ik ook al geld aan heb verspilt. Ik ben zo vaak naar de bioscoop gegaan de laatste tijd en steeds is het weer een teleurstelling. Tomorrowland wou ik ook heen gaan maar die sla ik nu maar over.
catdog
- 2024 stemmen
Wereldwijd is Mad Max allang over Pitch Perfect 2 heen plus we hebben het hier over een R-Rated film. In Amerika kan dat nog wel eens invloed hebben op het bezoekersaantal.
FilmKijkert
Titel van vervolg op FURY ROAD nu al bekend: THE WASTELAND
Mad Max: Fury Road: Miller bevestigt vervolg - Preview Magazine - previewmag.nl
Yes. Nog een deel, goed nieuws. Kijk nu al uit naar nog zo'n spektakelstuk.
housemoviewatch
De gast met de gitaar raar? Mad max staat er om bekend dit soort figuren te hebben in de film. Het is totale krankzinnigheid. Dat is ook waar de film op doelt. Als mad max kenner moet je dit weten. Als je daar niet van houd, Kijk dan niet naar de Mad max reeks. Het is geen standaard actiefilm. Buiten de gast met de gitaar om snap ik het commentaar van 'de film is uit de tijd' niet. Wat is wel van deze tijd dan? Enige waar ik me in kan vinden is het punt dat het verhaal wat simpeltjes is. Maar om er in de toekomst een Sciencefiction film te maken? Doe normaal dat zou de mad max reeks compleet verpesten.
Het is totale krankzinnigheid.
30 jaar geleden misschien.
dutchtuga
Wat 30 jaar geleden krankzinnig was is dat nu nog steeds. De 90's en 00's staan nou niet echt bekend om hun waanzinnigheid, wat grote bioscooptitels betreft. Ben blij dat Fury Road teruggrijpt naar die tijd.
Laat ik het anders zeggen. 30 jaar geleden was het cool krankzinnig, ondertussen is het lame krankzinnig.
dutchtuga
Ik heb veel krankzinnigheid gezien en toch vond ik Fury Road overdonderend. Maar ik probeer het in de context van blockbusters te zien, want uiteraard heb ik gekkere dingen gezien in kleinere genrefilms.

Furiosa: A Mad Max Saga

1981

Mad Max
1979

Geprezen 'Mad Max: Fury Road' met Tom Hardy komt eind december naar Netflix

Geprezen actiekraker 'Mad Max: Fury Road' is binnenkort weer te streamen op HBO Max: 'Een krankzinnige achtbaanrit'

De beste tien films om de zomerhitte mee door te komen

Warner Bros. deelt veelbelovende trailer van 'Mad Max'-prequel 'Furiosa' met Chris Hemsworth en Anya Taylor-Joy

Interstellar

Thirteen Lives
Biografie / Drama, 2022

Gone Girl
Thriller, 2014
toekomstjachtpost-apocalyptischdystopieaustraliëreddenoverlevingop de vluchton the roadconvoypeak oil aggressivedark future furiousaudaciousawestruck