• 9.373.574 stemmen

Mad Max: Fury Road (2015)

Actie / Avontuur | 120 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titel: Mad Max: Fury Road: Black and Chrome

Oorsprong: Australië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: George Miller

Met onder meer: Tom Hardy, Nicholas Hoult en Charlize Theron

IMDb beoordeling: 8,1 (1.195.930)

Releasedatum: 14 mei 2015

Plot Mad Max: Fury Road

"The future belongs to the mad."

De film speelt zich af in een grimmig woestijnlandschap waar de mensheid is gebroken en waar bijna iedereen gek is en vecht voor de noodzakelijkheden van het leven. In deze wereld van vuur en bloed zijn twee rebellen op de vlucht die misschien wel de orde zouden kunnen herstellen. Max (Tom Hardy), een man van actie en weinig woorden, tracht gemoedsrust te vinden na het verlies van zijn vrouw en kind in de nasleep van de chaos. Furiosa (Charlize Theron), een vrouw van actie die haar pad naar overleving kan bereiken als ze door de woestijn geraakt terug naar het vaderland uit haar kindertijd.

mikey

3d lijkt me eerder een marketing issue dan een artistieke toevoeging.

avatar van Basto

Basto

• 11938 berichten

mikey schreef:

3d lijkt me eerder een marketing issue dan een artistieke toevoeging.

Vaak wel, maar er zijn ook een handvol films waar het wel op artistiek gebied wordt ingezet. Avatar, Prometheus, Exodus, goodbye to language, Pina.... Ook in de Transformer films was het goed gedaan.

Corcicus

Heb het nog geen enkele keer als meerwaarde ervaren. 3D is voor mij nog een grotere afknapper dan een zaal vol chips-etende, brullende bioscoopgangers. Tegenwoordig krijg je bij elke bioscoopfilm zowel dat laatste als 3D, dus blijf ik er als filmliefhebber ver vandaan.

avatar van horizons

horizons

Corcicus schreef:

Heb het nog geen enkele keer als meerwaarde ervaren. 3D is voor mij nog een grotere afknapper dan een zaal vol chips-etende, brullende bioscoopgangers. Tegenwoordig krijg je bij elke bioscoopfilm zowel dit als 3d, dus blijf ik er als filmliefhebber ver vandaan.

Bij Gravity was het een echte meerwaarde maar voor de rest niet bijzonders.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Wow wat een trip. Tom Hardy is absoluut geen Mel Gibson en de personageopbouw is wel erg afwezig, maar dat mag de pret niet drukken. Mad Max: Fury Road is een en al actie en biedt beelden waar je wel even van staat te kijken. En wat ben ik blij dat ik dit in good old 2D heb gezien.

Mad Max: Fury Road – bioscoop | It's Only a Movie - itsonlyamovie.nl

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

morgen gaan kijken. kijk er echt naar uit veel zin in!!!!

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Basto schreef:

The Great Gatsby past ook in dat rijtje, wat mij betreft.

Mad Max is veel te chaotisch om ook nog eens zo'n 3D-sausje overheen te gooien. Die trailer in 3D was al niet te doen, werd er duizelig van.

avatar van jmadejoode2008

jmadejoode2008

Heb gisteren genoten! Perfect is het niet maar het is wel echt een rollercoaster van begin tot eind. Kan niet wachten op (nog) een vervolg!

Mad Max: Fury Road // De Na...

avatar van housemoviewatch

housemoviewatch

Ben benieuwd! Ik ga vanavond eens kijken!

Corcicus

Wat hoor ik hier allemaal over de zware feministische ondertoon in deze film? Ik wist dat er een addertje onder het gras moest zitten. Het was gewoon te mooi om waar te zijn. Vertel me aub dat Charlize Theron niet alle klappen uitdeelt?!

mikey

Schijnt een beetje GI Jane achtig te zijn.

avatar van catdog

catdog

• 2024 stemmen

Onderbouw je stem eens hanskoster15634

avatar van Clyde Frog

Clyde Frog

Corcicus schreef:

Zucht. Is dit echt een reden om de film te bekritiseren? Tot nu toe heeft ook nog geen enkele review geklaagd over het "feministische karakter" van de film. In mijn ogen doet het de film zelfs ten goede: eens weer wat anders. Theron ziet er heel bad ass uit en zie ik zo heerlijk klappen uitdelen. Of vond je Kill Bill ook verschrikkelijk omdat een vrouw het zwaard vast had? Dan zou ik deze film maar niet kijken en na de duizend andere actiefilms kijken waarin een vrouw niet in staat is klappen uit te delen.

avatar van VoorDeFilm

VoorDeFilm

Nieuwe VoorDeFilm over deze sublieme film.

Spoilervrij mini-college op VoorDeFilm: Mad Max: Fury Road (2015) - YouTube

Corcicus

Clyde Frog, ja voor mij wel. Ik vond GI Jane echt een marteling om uit te kijken en ook King Arthur ging aan feminisme kapot. De voorbeelden zijn eigenlijk legio. Ik hoef die postmoderne boodschap niet in een actiefilm. En dat er op deze site nog niet over geklaagd is, komt vooral omdat er nog niet teveel mensen de film zijn gaan zien. Ik lees overal op het internet klachten, tot de oprichting van actiegroepen toe, zelfs in ons journaal was een hele episode gewijd aan het feministische geouwehoer in deze film.

Donkerwoud

Ik ben toch wel nieuwsgierig hoe G.I. Jane en King Arthur 'aan feminisme kapot gingen'. Je zou natuurlijk ook kunnen zeggen dat het gewoon niet zulke beste films waren.

Corcicus

GI Jane is gewoon belachelijk. Mijn broer zit bij de politie en de toelatingsproeven voor vrouwen stellen niks voor, om toch maar de quota te halen. Maar in een top notch eliteteam, kan Jane gedijen? Nonsens. Er zijn in die eliteteams simpelweg geen vrouwen, of je zou het kuispersoneel mee moeten rekenen. En in King Arthur is het vooral Guinevere die de vijand in de pan hakt: ronduit provocerend. Maar dat is jou dus allemaal niet opgevallen, Donkerwoud? Jij moet misschien wat aandachtiger zijn, als je een film kijkt.

avatar van horizons

horizons

Corcicus schreef:

Maar jij hebt dus problemen met sterke vrouwen in fictieve films?

Corcicus schreef:

Ik zie simpelweg niet zo goed wat feminisme met iets in jouw verhaal van doen heeft. Het klinkt meer alsof er nogal wat frustratie bij jou zit en niet iets dat 'niet klopt' aan genoemde films.

avatar van Clyde Frog

Clyde Frog

Ik denk dat Corcirus' discussie meer ideologisch van aard is en iets zegt over zijn algemene beeld en rol van vrouwen in de maatschappij dan dat het gaat over sterke vrouwenrollen in actiefilms, als ik zijn laatste reacties lees. Ik denk niet dat dit nog een zinnige discussie gaat worden over Mad Max en de rol van de vrouwen in de film voordat de mods de berichten gaan verwijderen.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Sommige mensen vinden tien euro betalen voor een bioscoopkaartje teveel. Het uit huis moeten gaan, ergens moeten parkeren, een kaartje kopen en popcorn en drinken is soms inderdaad geen goedkoop geintje. Er zijn echter films die deze moeite meer dan waard zijn omdat ze gewoonweg iets bieden waar niet eens de beste home-cinema situatie aan kan tippen, Mad Max: Fury Road is zo’n film. Vanwege haar visuele pracht en fantastische gemaakte actiescènes is dit een film die iedere cent van het kaartje meer dan waard is. Je kan de film het beste vergelijken met een achtbaan in een pretpark die zo tof is dat je na de rit, die veel te snel voorbij is, wilt blijven zitten voor nog een rit en daarna waarschijnlijk nog best een keer wilt.

'Mad Max: Fury Road' Recensie - Filmtakers

Donkerwoud

Cordiacovens, dat klinkt goed!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Heb weinig van feminisme meegekregen.

Corcicus

Gelukkig! Op zo een antwoord zat ik dus te wachten. Ik kan enkel maar signaleren wat ik heb horen waaien over deze film. Als de klagers overdrijven, des te beter want ik keek hier echt naar uit.

mikey

Beetje gurl power vind ik altijd wel lekker. En dat wat ik zei over gi jane was maar een geintje.

Corcicus

Voor mij zijn dat geen geintjes Mikey, maar bittere ernst.

avatar van LPereboom

LPereboom

Wow Mad Max Fury Road is een fantastische post apocalyptische roller coaster, die je van de eerste tot de laatste minuut bij de keel grijpt. Visueel is dit een pareltje van George Miller, De woestijn en felle kleuren met daarin alle brutale actie en grote explosies passen perfect in het boekje! Het acteer werk van Hardy en Theron zijn goed en overtuigend. Het is op en top entertainment en het verveelt geen seconde, een film die je zeker in de bios moet gezien hebben. een dikke 9,5/10 voor deze fantastische film!

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Meesterwerk. Gruwelijke verhaal, nachtmerrie-achtige sfeer, spectaculaire actie, veel spanning en toffe camerawerk.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk