• 9.374.332 stemmen

Mad Max: Fury Road (2015)

Actie / Avontuur | 120 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titel: Mad Max: Fury Road: Black and Chrome

Oorsprong: Australië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: George Miller

Met onder meer: Tom Hardy, Nicholas Hoult en Charlize Theron

IMDb beoordeling: 8,1 (1.196.198)

Releasedatum: 14 mei 2015

Plot Mad Max: Fury Road

"The future belongs to the mad."

De film speelt zich af in een grimmig woestijnlandschap waar de mensheid is gebroken en waar bijna iedereen gek is en vecht voor de noodzakelijkheden van het leven. In deze wereld van vuur en bloed zijn twee rebellen op de vlucht die misschien wel de orde zouden kunnen herstellen. Max (Tom Hardy), een man van actie en weinig woorden, tracht gemoedsrust te vinden na het verlies van zijn vrouw en kind in de nasleep van de chaos. Furiosa (Charlize Theron), een vrouw van actie die haar pad naar overleving kan bereiken als ze door de woestijn geraakt terug naar het vaderland uit haar kindertijd.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Wellicht handiger om gewoon die glorieuze, perfecte 100% score op Rotten te plaatsen;

donderdag kan niet snel genoeg komen.

avatar van Fortune

Fortune

Aazhyd schreef:

Borderlands: The Movie

Hopelijk met minder wapens.

avatar van Wouter

Draait ie ergens 2D?

avatar van housemoviewatch

housemoviewatch

Draait ie ergens 2D?

Meestal in alle pathe's maar dat hangt van de makers af. Sommige films worden alleen maar in 3D gemaakt. 3D maakt de beleving van dit soort films wel beter vind ik.

avatar van Wouter

De film is in 2D gemaakt en achteraf tot 3D bewerkt. De regisseur geeft de voorkeur aan 2D. In de US draait ie hier en daar ook in 2d en Pathe had aangekondigd de film ook in 2D te vertonen. Maar als ik de tweets van @WarnerBrosNL zo lees, maak ik me zorgen. Zelfs fucking Cineville draait hem 3D.

avatar van synec

synec

Eerste reviews! (100% op RT, 90 op metacritic)

Excitement value rises! Nog twee dagen..

• 11939 berichten

Ga woensdag op vakantie.... Gvd!

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Basto schreef:

Ga woensdag op vakantie.... Gvd!

En daar heb je geen bioscoop tot jouw beschikking?

avatar van mikey

mikey

God bless 2D

avatar van housemoviewatch

housemoviewatch

Ik betwijfel het ook!

avatar van DiDa

DiDa

Wow! Ik zie al heel veel reviews voorbij komen die de film 5 sterren geven...

Ben zeer benieuwd!

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Ik lees vooral jubelverhalen, maar ik heb zonder overdrijven zelden zo'n spuuglelijke trailer gezien. Wellicht is de film zelf beter, maar ik betwijfel het.

avatar van Hilwo

Hilwo

Ik ga hem donderdagavond kijken in 3D. Daar hecht ik niet veel waarde aan, maar kon in de bios waar ik heen ga niet anders. Mijn favoriet is nog steeds Mad Max 2, maar ik ben wel benieuwd wat ze ervan gebakken hebben.

avatar van Cikx

Cikx

Mad Max: Fury Road - Movie Review - YouTube

Wat heb ik hier een zin in zeg!

avatar van neo

neo

Volgens Belbios gaan slechts 6 bioscopen de film in 2d vertonen.

avatar van John Milton

John Milton

neo schreef:

Volgens Belbios gaan slechts 6 bioscopen de film in 2d vertonen.

Beverwijk, Echt, Hoofddorp, Reuver... Niet echt metropolen

Schagen gaat nog, maar Hengelo lijkt daarmee de enige iets grotere stad.

Weet iemand waarom er voor postproductie is gekozen, bij een film als dit in 2015?

Ik vond in elk geval dit: 'Mad Max: Fury Road' No Longer Shooting in 3D; Will Post Convert - /Film - slashfilm.com

In ieder geval wat uitleg...

avatar van mikey

mikey

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Wat een vette nieuwe poster!

avatar van John Milton

John Milton

mikey schreef:

Bijna overal 3d wat een drama, dan ga ik liever wachten op de dvd.

Snap ik. Aan de andere kant lijkt me dit juist wel een film voor het grote doek.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Uiterst positieve recensies : ik verwacht er veel van

avatar van martijnk

martijnk

mikey schreef:

Bijna overal 3d wat een drama, dan ga ik liever wachten op de dvd.

In Antwerpen gelukkig altijd meerdere 2D versies. Ik ben ook wel even klaar met 3D na Avengers 2. Het is een stuk duurder, het voegt niks toe en je zit heel de film met zo'n klotebril op je hoofd.

avatar van DiDa

DiDa

Van mij mogen ze ook helemaal kappen met die 3D. Deze film wil ik zo graag zien, maar ik weiger hem in 3D te gaan bekijken. Wordt toch Antwerpen dan...

• 11939 berichten

3D heeft zichzelf inderdaad een beetje om zeep geholpen. Volgens mij isniemand er meer enthoisiast over. Ken ook maar een handvol films waar het iets toevoegd. En als ik lees dat deze in 2d is opgrnomen, weet je wel weer hoe laat het is..... Kansloze conversie.

avatar van Kondoro

Kondoro

Die is erg enthousiast... Dus ik verwacht wel veel van de film als ik het hier en daar zo lees, hoor en zie.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Wouter schreef:

Heb je een link waar de regisseur zijn voorkeur geeft voor de 2D?

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

brabusRUS schreef:

Heb je een link waar de regisseur zijn voorkeur geeft voor de 2D?

Dit artikel geeft enigszins aan dat 2D Miller's voorkeur heeft, maar enkel omdat 't niet praktisch was om in 3D te schieten; als 't apparatuur geschikt was om in desbetreffende omstandigheden te schieten had Miller's voorkeur eenvoudig 3D kunnen zijn.

Filmmaker George Miller was understood to have been developing new 3D cameras and rigs based on technology originally developed by Dalsa Corporation although there was some scepticism that an untried system would be able to withstand the tough desert conditions and extensive stunt work the film requires.

avatar van Lancher

Lancher

• 1914 stemmen

Basto schreef:

??

Denk eerder dat er gewoon een vast aantal mensen zijn die er over zeuren, maar ken er genoeg die het ook echt wel fraai vinden. Alleen de zogenaamde tegenstanders hebben er altijd een hele grote openlijke mening over....

Vind het zelf altijd echt wel wat toevoegen aan films. Maar het is wel algemeen bekend dat er een bepaalde groep(en) mensen zijn, die 3d niet kunnen waarnemen en/of daarnaast kan het ook mee te maken hebben of je het wel of niet goed ziet met de afstelling in het algemeen en de afstelling op je ogen. (Linker of Rechteroog)

Verder kijk ik er zeer naar uit om Mad Max in Imax te zien!

Wordt overigens echt is tijd dat ze Imax landelijk gaan doorzetten naar de niet Pathé bioscopen of in ieder geval wat soortgelijks van op zijn minst hetzelfde niveau.

avatar van Prudh

Prudh

Lancher schreef:

Wordt overigens echt eens tijd dat ze Imax landelijk gaan doorzetten naar de niet Pathé bioscopen of in ieder geval wat soortgelijks van op zijn minst hetzelfde niveau.

In Nederland mag alleen Pathé IMAX-zalen bouwen, maar JT Bioscopen is de provincie druk bezig met allerlei concepten, zoals Dolby Cinema (o.a. in Eindhoven, zeker de moeite waard).

Lancher schreef:

??

Verder kijk ik er zeer naar uit om Mad Max in Imax te zien!

Ik was er vroeger ook enthousiast over, maar merk dat tegenwoordig 9 van de 10 films 3d worden uitgebracht zonder, terwijl de regisseur gewoon met 2d bezig was. Vind er waarschijnlijk daarom steeds minder aan. En dus van het pro kanp naar het tegen/neurtraal kamp gegaan en zal echt niet de enige zijn.

En MM4 in Imax 2D lijkt me ook de bom. Het is vooral het geluid dat Imax speciaal maakt.

avatar van catdog

catdog

• 2024 stemmen

Lijkt me dat de 3* stem die er nu staat van iemand afkomstig is die eigenlijk Beyond Thunderdome een cijfer had willen geven.