• 9.372.317 stemmen

Mad Max: Fury Road (2015)

Actie / Avontuur | 120 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titel: Mad Max: Fury Road: Black and Chrome

Oorsprong: Australië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: George Miller

Met onder meer: Tom Hardy, Nicholas Hoult en Charlize Theron

IMDb beoordeling: 8,1 (1.194.282)

Releasedatum: 14 mei 2015

Plot Mad Max: Fury Road

"The future belongs to the mad."

De film speelt zich af in een grimmig woestijnlandschap waar de mensheid is gebroken en waar bijna iedereen gek is en vecht voor de noodzakelijkheden van het leven. In deze wereld van vuur en bloed zijn twee rebellen op de vlucht die misschien wel de orde zouden kunnen herstellen. Max (Tom Hardy), een man van actie en weinig woorden, tracht gemoedsrust te vinden na het verlies van zijn vrouw en kind in de nasleep van de chaos. Furiosa (Charlize Theron), een vrouw van actie die haar pad naar overleving kan bereiken als ze door de woestijn geraakt terug naar het vaderland uit haar kindertijd.

avatar van Nicholas

Nicholas

Heb de originele films niet gezien, maar dit ziet er wel aangenaam fucked up uit.

avatar van Aazhyd

Aazhyd

Borderlands: The Movie

Ja daar deed het ook wel wat aan denken ja! Not a bad thing, if you ask me.

avatar van Uier

Leland Palmer

Uier schreef:

R-rating. Faith restored.

Nice.

Vette poster! Heerlijke trailer! Ik ben zeer benieuwd!

avatar van housemoviewatch

housemoviewatch

Hmm ik denkt dat dit te veel gerotzooi word met special effecten. De andere delen waren overigens wel goed! Ben benieuwd

avatar van Corcicus

Corcicus

Ik heb inmiddels drie trailers gezien en die zagen er overheerlijk uit. In combinatie met de fantastische posters kan deze film amper nog tegenvallen.

avatar van de grunt

de grunt

In de laatste trailer zie je dat we echt een aantal geniale dingen voorgeschoteld gaan krijgen.

avatar van Basto

Basto

• 11931 berichten

WEet iemand of hier nog voorpremieres of sneakvoorstellingen van gaan komen?

avatar van Thorongil

Thorongil

Thorongil schreef:

Zouden ze eigenlijk nergens marathons doen met de vorige 3 Mad Max films?

Zou zomaar kunnen, als ze ze mogen vertonen

avatar van mikey

mikey

Geen slecht idee

avatar van Illum Sphere

Illum Sphere

Dat zou inderdaad geen slecht idee zijn aangezien ik me amper iets van de drie vorige films kan herinneren.

avatar van Hilwo

Hilwo

Borderlands: The Movie

Je weet dat Mad Max al eind jaren 70 begon en dat het een van de inspiratiebronnen was voor de Borderlands games?

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Jammer dat ze voor deze nieuwe poster ook weer voor de standaard blauw/oranje kleuren zijn gegaan.

avatar van kim1972

kim1972

Hier hebben we 30 jaar op moeten wachten. Kom maar op !

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Borderlands: The Movie

Ik dacht even dat die Psycho "What a lovely meat puppet" ging zeggen .

Lang geleden dat ik de Mad Max films heb gezien, maar dit ziet er best leuk uit.

avatar van Actarus

Actarus

Voor het moment de oude reeks nog eens bovengehaald, en ik denk wel dat deze Mad Max de andere zal overbluffen in spektakel. Kijk hier echt naar uit!

Behind the Scenes B-roll over de stunts

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Wat kijk ik hier ontzettend naar uit. Zelden dat ik zo'n zin heb om een film te zien.

avatar van Montorsi

Montorsi

Thorongil schreef:

Zouden ze eigenlijk nergens marathons doen met de vorige 3 Mad Max films?

Naar ik begrijp van mijn oud bioscoopcollega's wil de studio uitdrukkelijk niet dat er een marathon komt omdat ze deze film zo min mogelijk willen laten associëren met de vorige drie films.

avatar van j0enne

j0enne

Dat gaat vast lukken met Mad Max in de titel. Lol.

avatar van de grunt

de grunt

Montorsi schreef:

Verstandig van ze.

avatar van wu-tang

wu-tang

Geen Lord Humongous das wel jammer . Mad Max - A Wasteland Story - YouTube

Deel 2 was toch wel met afstand de beste denk niet dat ze daar bij in de buurt komen , heerlijke rauwe film was dat trouwens .

avatar van mikey

mikey

Yep lord humungus! The ayatollah of rock n rollah. Beste villian ooit met afstand! Alleen al dat intellectuele stemmetje van die gast. Hardy heeft dat nog eens nagedaan in de dark night film. The road warrior is ook de beste actiefilm ooit! Maar ja dat was ruim 30 jaar terug toen ze humungus van de weg moes...... Etc

Actarus schreef:

das wel erg optimistisch. Hopen mag altijd natuurlijk.

avatar van grid8400

grid8400

Kan niet wachten.. alle Mad Max-en gezien in mijn jeugd in de Bellevue Cinerama en wat een held vond ik dat. Kan niet wachten om deze te gaan kijken... Uiteraard in IMAX 3d gaan we hem kijken

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

Mad Max: Fury Road is action cinema at its finest – a vibrant, uncompromising masterpiece of motion, grit and nihilistic mayhem, and an absolutely gonzo, brutally unhinged genre picture filmed with awe-inspiring clarity and restraint. A balls-out, destructive thrill ride that doubles as an existential plea for optimism and an angry throat punch to the patriarchy. Look out, rest of 2015; Fury Road is the movie to beat.

Sounds good to me!

avatar van Macmanus

Macmanus

Krijgt alleen maar goede reviews.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ik kijk hier echt vreselijk naar uit!