• 9.376.274 stemmen

Furious 6 (2013)

Actie / Misdaad | 130 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Alternatieve titels: Fast & Furious 6 / Fast and Furious 6 / Fast and the Furious VI / Furious VI

Geregisseerd door: Justin Lin

Met onder meer: Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson

Gesproken taal: Engels, Russisch, Spaans, Kantonees, Nederlands en Japans

Releasedatum: 23 mei 2013

Plot Furious 6

"All roads lead to this"

Dom (Vin Diesel), Brian (Paul Walker), en de rest van het team hebben $100 miljoen overgehouden aan hun succesvolle overval in Rio de Janeiro. Ze zijn nog steeds voortvluchtig en wonen nu verspreid over de hele wereld. Hobbs (Dwayne Johnson) is een internationale criminele organisatie op het spoor onder leiding van Owen Shaw (Luke Evans). Wanneer Hobbs ontdekt dat Dom’s doodgewaande voormalige vriendin Letty (Michelle Rodriguez) de rechterhand is van Shaw, schakelt hij de hulp in van Dom en zijn team. Ze reizen af naar Europa om in de straten van Londen de strijd aan te gaan met deze meedogenloze criminelen.

avatar van supadragon8

supadragon8

weer een lekker avondje hersenloos vermaakt, ik kijk al uit naar het volgende deel (waarvan ik hoorde dat statham een grote rol heeft)

avatar van Rvdz

Rvdz

Ik heb een hem nu even op 4,5* staan,maar ik denk dat dat bij herziening op een kleiner scherm wel zal veranderen.

avatar van Strike0ut

Strike0ut

Als je deze film wilt vinden op moviemeter moet je ook echt "fast &" intoetsen he. "Fast" geen resultaat, "Fast 6" ook geen resultaat. Je moet eerst kijken hoe hij officieel heet bij imdb, waar hij wel met deze zoekopdrachten gevonden word, kan je hem hier vinden. Kan iemand dat fixen?

avatar van The Oceanic Six

Strike0ut schreef:

Als ik ''Fast'' in tik bij het zoekscherm rechts bovenin, dan komt '"Fast and Furious 6'' wel degelijk bij de resultaten te staan. Helemaal onderaan, de laatste dus.

avatar van Theunissen

Strike0ut schreef:

Dat probleem dat ik dus ook, eerste even in Google ingetikt en daarna via IMDb de titel hier in de zoekopdracht ingegeven.

avatar van Elineloves

Elineloves

Lekker! Leuk om de 'familie' weer te zien. Diesel en Walker zie ik sowieso graag, maar de rest van de cast vond ik ook zeker goed geslaagd. Leuke personages, Han, Tej en Roman toch wel uitschieters. Mijn girlcrush was er ook weer, jottem!

Heerlijke soundtrack, fijne actie en een geweldige dosis humor. verhaal is af en toe een beetje zoetsappig, geforceerd romantisch, maar gelukkig ligt de focus daar niet op. De onderlinge banden worden wel mooi in beeld gebracht waardoor het echt een familie lijkt.

Tegen het einde aan werden de actiemomenten een beetje té, de brug scène vond ik vrij lachwekkend hier en daar, heerlijk onrealistisch, en de scène in het vliegtuig duurde naar mijn gevoel te lang. Maar ondanks die (voor mij) kleine minpuntjes is het goed genietbaar.

Verder goed vermaakt, op naar het volgende (en laatste?) deel!

"Ride or Die."

Vanochtend in Imax gekeken zonder enige verwachtingen, maar ik ben in positieve zin verrast moet ik zeggen. De Fast and Furious franchise heeft bij mij namelijk nooit hoog in het vaandel gestaan, het hoogste wat ik tot nu toe aan de films (The Fast and the Furious en Fast Five) heb gegeven is 3,0 sterren. Maar dit deel brengt hier echt een keerpunt in en het is duidelijk te zien dat de reeks sinds Fast Five een stijgende lijn kent.

Van het verhaaltje hoef je zoals vanouds niet veel te verwachten, al is het wel leuk om te zien dat er gerefereerd wordt aan de voorgaande delen. Te zien in de opening en uiteraard dat Letty dus nog blijkt te leven, de reden waarom Dominic zijn team weer herenigt. Sowieso was het leuk om de hele gang weer bij elkaar te zien. Verder was er nog iets met een bad guy waar Letty nu voor werkt en één of andere chip, maar dat gedoe vergeet je zo weer.

Want waar het in de Fast and Furious reeks altijd om heeft gedraaid zijn: snelle getunede auto's, harde over-the-top actie en mooie dames. Daarmee zit je wat dat betreft wel goed in deze film, want wat een actie krijg je me toch voorgeschoteld zeg. Tegen het einde aan wordt het wel iets te overdreven, zeker bij de brug en al helemaal bij het vrachtvliegtuig. Hoe lang was die landingsbaan wel niet? De natuurwetten en logica zijn duidelijk overboord gegooid.
Maar goed voor de logica kijk je niet naar dit soort films.

Daarnaast zat het ook prima met de humor. Ik las van wat leden dat ze Tyrese helemaal niet grappig vonden overkomen, daar ben ik het mee oneens. Deze stukjes vond ik juist wel lachen.

Tegen het einde aan zit er nog een leuke twist in, in de vorm van Gina Carano's personage (leuke rol trouwens) die al die tijd voor de bad guys bleek te werken. Tevens is het ook leuk om te zien hoe de film op het eind met Tokyo Drift verweven wordt, want ik vroeg me toch wel af hoe het met die film zat in de gehele 'Fast' tijdlijn. Jason Statham blijkt dus de bad guy(?) te zijn die Han liet crashen en zo heeft omgebracht. Leuk om te zien dat Justin Lin zo zijn eerste deel van de reeks met zijn laatste film in de reeks geïncorporeerd heeft.

Al met al een zeer geslaagde film met de nodige over-the-top actie, kom maar op met Fast Seven zou ik zeggen. Want de films lijken alleen maar beter en beter te worden, met Fast Six als beste film in de reeks tot nu toe. Ik ben benieuwd hoe James Wan (bekend van de Saw reeks) dit gaat oppakken.

Dikke 3,5 sterren.

avatar van *Mastermind*

*Mastermind*

Deze net in de bioscoop gezien. Vond dit een erg goed deel. goeie aktiescènes, goeie cast, zit af en toe goeie humor in.
Af en toe wel een beetje té en sommige dingen vrijwel onmogelijk waren zoals bv die tank die over alles en nog wat reed behalve die auto van Roman. De brugscène waar hij een sprong van 20-25meter maakt en Letty in 1 klap opvangt, en dan die landingsbaan die oneindig leek door te gaan.
maar dit stoorde me vrijwel niet, vind dit juist wat hebben bij dit soort films .. vooral nu deze filmreeks meer naar het aktie overspringt.

erg goed deel.

4.5

avatar van jake231

jake231

hallo

ben hem gister gaan kijken , man leuke actie fantastische humor en niet te vergeten lekker vechtscènes , kortom een lekkere actie komedy film , vooral de dames vecht scene was leuk om te kijken

ik wacht met smart op deel 7

je moet geen goed verhaal verwachten maar lekkere actie

avatar van NielsG60

NielsG60

Gister deze film in de Bios gezien!

Wat een topper! Precies zoals je zou verwachten! Super om weer iedereen bij mekaar te zien! Kan dan ook niet wachten op het volgende deel!

Shinobi

Interessant interview met Justin Lin, er wordt ook ingegaan waarom Eva Mendes niet terugkeerde: Interview: Justin Lin Talks Why Eva Mendes Didn't Come Back, And How Robert Altman Inspired 'Fast & Furious 6' | The Playlist - blogs.indiewire.com

Verder is zijn hele kijk op de franchise best interessant te noemen, alle respect voor de beste man.

avatar van catdog

catdog

• 2025 stemmen

Hoop dat ze een manier vinden om Eva in deel 7 te krijgen. Haar cameo in deel 5 paste perfect en het past geheel binnenin de franchise om haar nog een keer te laten terugkeren. Nu Gal (Giselle) de serie wss verlaten heeft is er toch, wat mij betreft, een gat op te vullen. Of zagen ze die opvulling in Michelle die haar comeback in deze film maakte?

avatar van Hemelbewoner

Hemelbewoner

Ik verbaas me echt over het hoge gemiddelde. Een van de minsten uit de complete serie. Over the-top actie van een nieuw level ( soms zo erg als de laatste Die hard) , overacteren, en de mooiste auto's stonden helaas stil. Verhaal voorspelbaar, teveel cliché ( tot ergenis toe), en ondoordachte scenes met vraagtekens over de hoe en wat wat betreft consensus tussen 2 personages.

2.5

avatar van eses_26

eses_26

Vandaag gezien, zeker 4 sterren waard voor mij..

avatar van Elmotje

Elmotje

Hemelbewoner schreef:

2.5

Je bent niet de enigste,

Ik ga binnekort maar weer eens Fast 5 kijken, maar nummer 6 viel echt tegen. Compleet over de top. Het intronummer met scenes uit de vorige films maakt het ook minder. Het lijkt wel of je begint met het kijken van een miniserie....

Het verhaal is flinterdun. Het acteerwerk is echter wel voldoende, maar de endscene met de landingsbaan van 100km sloeg de spijker op zijn kop. Het gaat nergens over, zo onrealistisch als het maar zijn kan.

Waarschijnlijk hebben we de 3,7 nu nog te danken aan een paar Fast & Furious fanboys, maar kan me niet voorstellen dat deze waardering lang stand houd.

avatar van NvO_91

NvO_91

Leuke film vette actie scenes alleen jammer dat er in gepraat word.

Shinobi

Ik blijf het grappig vinden om te lezen hoe mensen het verhaal flinterdun vinden en dat het zo onrealistisch is. Hadden de voorgaande delen wel een diepgaand verhaal en realisme dan?

avatar van Prudh

Prudh

Nee, dat waren ook al zulke veel te hoog gewaarde flutfilms. Maar dan kon veel nog redelijk door de beugel (muv deel 3). Dit slaat echt alles.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Shinobi schreef:

Wat is er grappig aan de waarheid? Je kan moeilijk ontkennen dat het niet zo is.

avatar van The Oceanic Six

mjk87 schreef:

De vraag is of je er zo zwaar aan moet wegen dat het verhaal flinterdun is in een reeks als deze.

Je beoordeelt een Schwarzenegger film toch ook niet op realisme lijkt me.

mjk87 schreef:

Dat doe ik toch ook niet, zie mijn review.

De Fast and Furious reeks heeft nooit bekend gestaan om diepgaande verhaallijnen en realisme, dus het verbaast me dat mensen hier over gaan klagen...

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

The Oceanic Six schreef:

Je beoordeelt een Schwarzenegger film toch ook niet op realisme lijkt me.

Nee, flinterdun verhaal maakt me helemaal niets uit, wat niet wegneemt dat je het wel kan noemen. Zeker als ze wel proberen personages uit te diepen en klaarblijkelijk wel inhoud willen geven aan film. Laat dat dan ook weg op zijn minst. Het zijn nu tenenkrommende scènes, vooral door de acteurs die je hier hebt. En deel één (2,3,4 niet gezien) was in ieder geval nog redelijk pretentieloos, bij deze vraag ik me het toch af soms hoe serieus ze het namen.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Weer een heerlijk vervolg deze. Man, wat is deze serie toch mooi om naar te kijken. Lekker fout en fijne over the top actie. Achtervolging op de brug is weergaloos gefilmd. Film neemt zichzelf absoluut niet serieus, wat wel blijkt uit de vele lekkere oneliners. Met name Dwayne Johnson scoort hier bonuspunten. Dat' familie geneuzel had wel weg gemogen. Dat is toch wel vrij overdreven en vervelend. Stoort gelukkig niet heel erg. Held Statham wordt een fijne aanvulling in het 7e deel.

avatar van blackcat13

blackcat13

Weinig reacties over Dwayne Johnson hier. Voor mij DE showsteler van de film!

avatar van Ricochan38

Ricochan38

Na fast five die ik echt geweldig vond, is dit het beste deel...waarom? Omdat de aktie geweldig en nog heftiger is, en natuurlijk is die niet realistisch maar HALLO dat is ook de bedoeling bij een ouderwetse aktiefilm als deze..Of is er iemand die de films van Bruce/Arnie/Stallone/Statham wel realistisch vindt...

Five was groot, Six is groter, en Seven wordt het grootst als statham ook nog mee gaat doen, en er nog meer auto's gaan sneuvelen, en wie weet wat nog meer..ik kijk er iig weer naar uit.

Ook erg genoten van het feit dat deze film wel in IMAX was maar niet in dat niets toevoegende 3D !!!

avatar van 24-7moviestar

24-7moviestar

Niks op aan te merken. Heerlijke actie, dikke auto's, mooie vrouwen en een hoop testosteron. Dit is toch wat we verwachten van Fast & Furious?! Prima acteerwerk, spannende scenes en een leuk verhaaltje. Afgezien van de terugkomende onrealistische acties en het enorme aantal cliche's waar deze reeks om bekend staat, ben ik het helemaal met Reinbo eens, dat er zeker een stijgende lijn in zit. Ben zeer benieuwd naar deel 7!

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Ride or die

Furious 6 is voor mij zoals je een zomerblockbuster maakt: met veel actie, humor en wat bizarre momenten. Echter was het voor mij wel op het randje, de films worden iedere keer weer groter vanwege het succes maar veel meer hoeft er voor mij niet in. De film geeft je waar je als kijker om vraagt en geeft dan ook vol gas de gehele film door, waar zeker niets mis mee is.

in Imax komt het geluid natuurlijk nog beter naar voren en ben dan ook blij dat ik hem daarin heb kunnen aanschouwen. Veel beter zullen deze films niet kunnen worden, kleine 4*

avatar van ruudhesselink

ruudhesselink

Ik kan maar één ding over deze film zeggen: cliché

avatar van RipCurl

RipCurl

Okay, laat ik eerlijk zijn. Auto's is niet mijn ding. Fast & Furious vond ik niet echt bijzonder en bij deel 2 ben ik afgehaakt. Omdat ik toch een Pathe abo heb, heb ik besloten om deel 6 nog een kans te geven...en terecht! Wat een leuke aktiefilm is dit geworden. Eerlijk is eerlijk, ik had het niet verwacht en dacht dat het zou uitlopen op een domper, maar deze film heeft mij getriggert om toch maar eens deel 3, 4 en 5 te gaan kijken. Ow ja, en blijf even zitten na de aftiteling voor en WTF-momentje waarbij Jason Statham in zijn transporter auto en een crewlid dood schiet. Op naar deel 7 of Transporter 4?

avatar van paul83

paul83

blackcat13 schreef:

Weinig reacties over Dwayne Johnson hier. Voor mij DE showsteler van de film!

En nog groter. Man man man, wat een beest. Hij is de reden dat ik de film bekijk anders geen Fast film meer voor mij. En nee, ligt niet aan de avatar