• 9.376.772 stemmen

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Henry Cavill, Michael Shannon en Amy Adams

Releasedatum: 20 juni 2013

Plot Man of Steel

"You will believe that a man can fly."

Voordat de stervende planeet Krypton ontploft stuurt wetenschapper Jor-El zijn enige zoon, de pasgeboren Kal-El, naar planeet Aarde. Het ruimteschip van de baby crasht in het weiland van Jonathan en Martha Kent. Zij voeden Kal-El op en geven hem een nieuwe naam: Clark Kent. Clark groeit op als normale jongen, maar weet dat hij anders is dan andere kinderen. Niet iedereen kan immers een schoolbus optillen. Op latere leeftijd worstelt hij nog steeds met zijn identiteit, al gaat de zoektocht naar zijn ware ik een stuk gemakkelijker wanneer General Zod, een overlevende generaal van Krypton, de aarde aanvalt met een klein leger. Sluit Clark zich bij zijn soortgenoten aan, of zet hij zich in voor zijn nieuwe thuisplaneet?

Clark Kent / Superman / Kal-El

Colonel Nathan Hardy

Dr. Emil Hamilton

avatar van VforVictor

VforVictor

Mwah ging wel, met de special effects ent verhaal zat bhet wel goed, alleen deed de actie me teveel denken aan The Avengers en The Transformers, 3/5.

avatar van janwauters

janwauters

mooie special effects en daarmee is alles gezegd

avatar van gatygun

gatygun

roustabout schreef:

Om nog maar te zwijgen over de synopsis...

Ik heb het niet zo begrepen op superhelden die uit zichzelf vliegen. Iron Man wordt aangedreven en Spider-man heeft ook een houvast, wat het allemaal wat geloofwaardiger maakt. Ik ben eigenlijk nooit echt een fan geweest van Superman of bv. the Fantastic Four etc. De Special Effects zijn top of beter... over the top, idem voor Pacific Rim. Je kan drijven, maar dit is echt overdreven! Geef mij maar "the film of the year" the Lone Ranger... goed gedoseerde SE en geweldige humor. Nee, niets voor mij dit!

Superman komt van een andere planeet waar meer zwaartekracht is. superman cellen in zijn lichaam worden ook nog is gevoed doormiddel van de zon. aangezien de zon een stuk jonger + sterker is en de aarde zwaartekracht een stuk minder sterk is kan hij net zoals een mens op mars enorm hoog springen of zelfs vliegen "aka wat een mens in de ruimte kan".

Het wordt duidelijk uitgelegd in de film zelf, wel eventjes opletten he.

avatar van Grooveman1

Grooveman1

Van tevoren hoge verwachtingen van, echter viel me erg tegen. De special effects mogen er zijn, alleen ik kon niet in het verhaal komen. Kan er ook mee te maken hebben dat ik het niet los kan zien van de vorige films en de serie. Ik ken Superman als de journalist met zijn bril welke vervolgens de wereld redt als er kwaad geschiedt. Dit was voor mij teveel rompslomp. Wat mij betreft hadden ze de introductie van Krypton + het alter ego de journalist, tegelijk mogen doen. Volgens mij was daar ook de tijd voor met een film van meer dan twee uur. Pas op de laatste minuut, dat hij als journalist aan de slag gaat, kreeg ik een grote grijns op mijn gezicht.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Off-topic bericht verwijderd

avatar van Theunissen

Ik ben nooit echt een fan geweest van Superman en het eerste uur vond ik ook best povertjes (ging van de hak op de tak), maar daarna werd het toch een fraai visueel spectaculair showspel boordevol actie. Dat kun je ook prima overlaten aan regisseur Zack Snyder en schrijver Christopher Nolan

Het verhaal opzicht is wel aardig en wist ook te boeien. Het is alleen jammer dat je nauwelijks een band met de cast krijgt. Zo hangen de aardse ouders van Superman te weten Kevin Costner en Diane Lane (zag er wel heel oud uit in deze film) er maar wat bij en was er ook nauwelijks chemie tussen Superman (goed gespeeld door Henry Cavill) en Lois Lane (leuk gespeeld door Amy Adams). Degene die me wel positief verraste was de Duitse Antje Traue die er ook nog eens fraai uitzag. Ook Michael Shannon als de stoute General Zod deed het goed.

Vanwege het spectaculaire laatste 1,5 uur is dit toch wel prima film geworden om naar te kijken. En al met al kijk ik uit op het vervolg met ook nog eens Batman erin. Ik had overigens nog na de aftiteling een scene verwacht (doet men vaak) m.b.t. die film, maar dat zat er helaas niet in.

avatar van MovieMind

MovieMind

De special effects is eigenlijk niet zoveel op aan te merken.

Het verhaal kennen we zo'n beetje en is best wel aardig gedaan.

Alleen kon het hele gebeuren mij niet zo boeien.

Leuk gemaakt, maar niet mijn ding.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Zo tegen het einde wordt Metropolis al een goede vijf minuten lang met de grond gelijk gemaakt. Pas als er ook raketten inslaan zegt de krantenman dat ze maar eens veiligere oorden gaan opzoeken. Rijkelijk laat zou je zeggen. Maar eerlijk is eerlijk, dit is een van de weinige echt dommigheden terwijl veel hedendaagse actiefilms daarin grossieren. Niet dat de film verder goed is, maar dit compliment wil ik graag geven want dat scheelt een hele hoop irritaties. Maar ik moet er ook niet verder over nadenken, want er klopt wel meer niet, maar dat viel tijdens de film minder op.

Superman dus, Man van Staal met toch een groot mensenhart – overigens nooit mijn favoriete held geweest door zijn oerbrave verschijning en ook de twee vreselijke eerste films. Maar goed, ik wilde hem en Snyder nog wel een kans geven. Die kans is echter niet gegrepen. Dat komt deels door het hele verhaal dat matig wordt uitgewerkt, en deels door de actie die nogal overdadig wordt uitgewerkt. Ik begin maar met het eerste.

Het valt voor het schrijversteam te pleiten dat de opbouw wat onconventioneel is, zo zonder een hele origin story. Niet dat de flash backs nu echt helpen -daarvoor zijn ze te kort en gefragmenteerd om echt wat te doen- maar toch. Het is alleen dat de rest van het verhaal niet zo spannend is en heel weinig wordt gedaan met de persoon (en ook figuur) Superman. Dat is juist interessant, een buitenstaander op Aarde die zich gedraagt als een van ons, maar er wordt tamelijk weinig mee gedaan. Deels door de weinige tijd (veel gaat op aan actie en de proloog op Krypton) maar deels ook door de opbouw; juist door de film aan te vangen als Kent al een volwassen vent is, mis je de hele ontwikkeling van de persoon. En flash backs geven die emotionele invulling echt niet, die geven alleen versimpelde verklaringen. Zonde, met Nolan achter de film had ik veel meer verwacht. Verder lijken de meeste acteurs dit ook maar als tussendoortje te zien zonder echt wat van hun personages te willen maken.

En dan de actie en de hele look van de film. Mooi kan ik het niet noemen, en het geheel is nog chaotisch gefilmd ook. Als ik de director of cinematography zie kan ik dat ineens begrijpen, maar de snelle montage had dan nog niet gehoeven (en de editor heeft weleens wat beters getoond, dus moet dat aan Snyder liggen). Overigens heeft Snyder nog wel talent genoeg met al die drukte toch een redelijk overzicht te houden. Het is geen Spielberg of Cameron, maar het is ook zeker geen Bay. Daarnaast is een enkele actiescène best heel aardig, al worden de meeste veel te lang uitgerekt waardoor de spanningsboog langzaam leegloopt. Zonde. Gelukkig is de actie niet ongeloofwaardig of ver over the top, zolang je de premisse van Supermans krachten maar aanvaardt. Enkel het gebruik van zoom kon ik echt waarderen, al is het maar doordat ik daar sowieso van houd. Overigens wordt ook dat te vaak gebruikt.

Is het dan echt zo een draak als pakweg Transformers 3? Nee, dat ook niet. Je wordt net iets minder murw gebeukt en er zitten wel degelijk een aantal aardige momenten in, maar er zat ook gewoon zoveel meer in. 1,5*.

avatar van macrobody

macrobody

Tja, gewoon een prima blockbuster. Alles moet kapot en niemand gaat dood. Goed vs kwaad waarbij uiteraard het goede overwint. Sommige schrijven over realisme, dan ga je natuurlijk al helemaal met de verkeerde instelling de film in, het is namelijk Superman waar we het over hebben. Het is een superhero uit een stripverhaal en door de huidige technieken kunnen ze een stripverhaal aardig tot leven brengen met al de special effects.
Ik vond 'm geslaagd.

avatar van lagaiske

lagaiske

janwauters schreef:

mooie special effects en daarmee is alles gezegd

Sluit me hier volledig bij aan.

avatar van GGG

GGG

Aardige film met aardige flashbacks, goed gebouwde Superman, aardige cast en mooie special effects... Popcorn momentje...

avatar van Ricochan38

Ricochan38

macrobody schreef:
Ik vond 'm geslaagd.

Niemand gaat dood??? Hij breekt ZOD zijn nek aan het eind

avatar van NYSe

NYSe

Niemand dood? Heb je die half uur durende holocaust gemist? Daar heeft Superman toch makkelijk 100.000 doden op z'n geweten.

avatar van limelight73

limelight73

nee, niet echt. kon um niet af kijken.

avatar van soom

soom

limelight73 schreef:

nee, niet echt. kon um niet af kijken.

Dan moet je hem gewoon nog eens een keer huren oid, toch zonde dat je alleen de spoilers leest ipv de ervaring te beleven.. ? .

avatar van amenmalek

amenmalek

Prima genoten van deze film. Ben benieuwd naar de sequels.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Goede vertaling van "old school" Superman naar een Man of Steel 2013 versie. Schept een perfect eerste deel van jarenlange Sequels van actiefilms.

Qua FX super en vond de film naarmate deze vorderde steeds beter worden. Leuke bekende spelers in allerhande bijrollen alleen Louis vond ik eerst een beetje irritant.

avatar van gauke

gauke

Zoals zo dikwijls zijn de meningen verdeeld, maar ik vind dat Zack Snyder een waar hoogtepunt in de bioscoopgeschiedenis heeft afgeleverd: de regisseur blijft op een fijngevoelige wijze trouw aan het oorspronkelijke stripverhaal (op een slimme wijze krijg je zo'n beetje gelijktijdig actievuurwerk te zien en wordt het verhaal verteld). Het stemmige sciencefiction epos is visueel voortreffelijk; de speciale effect beelden zijn adembenemend en sensationeel. Henry Cavill is een echte hunk.

avatar van Koerok

Koerok

roustabout schreef:

Geef mij maar "the film of the year" the Lone Ranger...!

Oh please...

Had echt moeite om die uit te kijken. Het zoveelste Jack Sparrow-typetje dat Depp neerzet.

Maar goed, maakt verder niet uit hoor, smaken verschillen...

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima special effects, goede cast, film die lekker wegkijkt.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Wel veel van het goeie. En met 'goeie' doel ik vooral op de -overigens uitstekende- special effects, die ik na verloop van tijd ook wel een beetje zat was.... al het opspattend asfalt, deuken in staal, verkruimeld beton en omvallende wolkenkrabbers...het kon niet op. Maar goed, de effecten zijn wat mij betreft vooral het bestaansrecht van deze zeer onderhoudende film en drukken het verhaal -hoe komen wij eigenlijk aan Superman?- wat naar de achtergrond. Hieronder al opgemerkt: leuke bijrollen.

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Superman maar dan weer anders. Lekkere film, fijn dat het aloude "Louis Lane die niet ziet dat Superman, Clark Kent is" er niet in zit

Special effects zijn top en Henry Cavill is een prima superman.

avatar van milan90

milan90

Verrassende prima verfilming van Superman. Grimmig, donker en niet altijd voorspelbaar. Goed verhaal. Heb weer eens genoten van een Superman film. Goede casting en lekkere special effect.

avatar van sofripa

sofripa

Best wel lekkere blockbuster. De film heeft een hoog 'alles-moet-stuk' gehalte en das altijd prima. Superman komt qua karakter niet echt uit de verf, maar ach boeie. Verhaal an sich wel te pruimen.

3,5 sterren

avatar van bobs

bobs

Bwaw , er viel naar te kijken , de special effects waren redelijk goed , maar ik vond het scenario maar wat dunnetjes. Eigenlijk rammelde het langs alle kanten.De film begon goed en het leek even een volle story te worden , maar algauw ging dat gevoel even snel weer weg.

En neen , ik ben niet echt een criticaster die alles naar beneden sabelt , maar deze zoveelste verfilming van de legendarische superman zal menige kijker niet lang bijblijven vermoed ik.

Verwachtingen niet al te hoog stellen voor deze film , net misschien daarom mijn iets lage score.

avatar van toetje1977

toetje1977

Superman maar dan eindelijk interessant. Prima te kijken, Superman kijkt niet zo nauw met het in tact laten van de stad die hij probeert te redden. Deze insteek van het verhaal bevalt me prima!

wel vreemd dat zijn moeder zijn vader een enorme tornado in stuurt om de hond te redden, het was al te zien dat hij dit met geen mogelijkheid zou kunnen overleven....

en wat was the world engine vet! Dat pulserende geluid, heerlijk!

avatar van james_cameron

Spectaculaire, overwegend geslaagde reboot. In de 3D blu-ray versie ziet de film er ook nog eens erg goed uit. Vooral de eerste helft is indrukwekkend; daarna verloopt de film meer rechttoe rechtaan en wordt er teveel aandacht besteedt aan een reeks eindeloze, zwaar digitaal aangezette knokpartijen. Deze slaan op gegeven moment wel een beetje dood (no pun intended). Maar goed, voor die tijd heeft de film zich dan gelukkig al bewezen. De special effects zijn niet overal even geslaagd, maar bij vlagen (zoals in het lange intro) wel behoorlijk imposant. Henry Cavill is redelijk in de titelrol; Michael Shannon is een geweldige bad guy.

avatar van Phantom01

Phantom01

Ik had hoge verwachtingen van deze film, maar viel me al met al toch een beetje tegen. Veel van de hak op de tak film, weinig diepgang in de personages, wel goede special effects.

avatar van Waku

Waku

De meeste positieve credits op dit forum voor wat betreft deze film zijn voor de special effects.

Toch was ik tijdens het kijken hier niet altijd even enthousiast over.

Fraaie effecten worden soms afgewisseld met matige effecten. Met name wanneer er vuur en ontploffingen in beeld komen valt het allemaal wat tegen. Ook is het soms simpelweg "too much". En dan schaadt overdaad. Verder is de film zelf interessant genoeg om te blijven boeien. Zelfs ondanks de lange speelduur. En een behoorlijke verschijning van bekende namen in deze blockbuster.

Kevin Kostner, Russel Crowe en Laurence Fishburne zijn slechts enkele voorbeelden hiervan.

Beste rol is wel van Michael Shannon ( de engerd uit Boardwalk Empire).

Al met al prima vermaak. Maar een topper vond ik het desondanks niet.

3*/3.5*

avatar van bvonk

bvonk

Een hele verfrissing t.o.v. de vorige film. Het verhaal is wel wat anders dan je gewend bent van eerdere films en series maar vond het zeker niet verkeerd. Effecten over de top maar paste er goed bij.