• 9.376.078 stemmen

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Henry Cavill, Michael Shannon en Amy Adams

Releasedatum: 20 juni 2013

Plot Man of Steel

"You will believe that a man can fly."

Voordat de stervende planeet Krypton ontploft stuurt wetenschapper Jor-El zijn enige zoon, de pasgeboren Kal-El, naar planeet Aarde. Het ruimteschip van de baby crasht in het weiland van Jonathan en Martha Kent. Zij voeden Kal-El op en geven hem een nieuwe naam: Clark Kent. Clark groeit op als normale jongen, maar weet dat hij anders is dan andere kinderen. Niet iedereen kan immers een schoolbus optillen. Op latere leeftijd worstelt hij nog steeds met zijn identiteit, al gaat de zoektocht naar zijn ware ik een stuk gemakkelijker wanneer General Zod, een overlevende generaal van Krypton, de aarde aanvalt met een klein leger. Sluit Clark zich bij zijn soortgenoten aan, of zet hij zich in voor zijn nieuwe thuisplaneet?

Clark Kent / Superman / Kal-El

Colonel Nathan Hardy

Dr. Emil Hamilton

avatar van Bruens

Bruens

Amy Adams en Henry Cavill, lijkt mij een goede combinatie voor een topfilm.

Cavill kan het hele superheld wezen denk ik goed combineren met wat drama, ipv met arrogantie wat we naar mijn idee al vaak genoeg zien.

:N

Superman - 1978

Superman Returns - 2006

Superman: Man of Steel - 2012

De houdbaarheidsduur wordt alsmaar korter.

Verder:

In Hollywood, though, not all quadrants are created equal. If you, for instance, have a vagina, you're pretty much out of luck, because women, in studio thinking, are considered a niche audience that, except when Sandra Bullock reads a script or Nicholas Sparks writes a novel, generally isn't worth taking the time to figure out.

That leaves one quadrant—men under 25—at whom the majority of studio movies are aimed, the thinking being that they'll eat just about anything that's put in front of them as long as it's spiked with the proper set of stimulants. That's why, when you look at the genres that currently dominate Hollywood—action, raunchy comedy, game/toy/ride/comic-book adaptations, horror, and, to add an extra jolt of Red Bull to all of the preceding categories, 3-D—they're all aimed at the same ADD-addled, short-term-memory-lacking, easily excitable testosterone junkie. In a world dominated by marketing, it was inevitable that the single quadrant that would come to matter most is the quadrant that's most willing to buy product even if it's mediocre.

En:

let's look ahead to what's on the menu for this year: four adaptations of comic books. One prequel to an adaptation of a comic book. One sequel to a sequel to a movie based on a toy. One sequel to a sequel to a sequel to a movie based on an amusement-park ride. One prequel to a remake. Two sequels to cartoons. One sequel to a comedy. An adaptation of a children's book. An adaptation of a Saturday-morning cartoon. One sequel with a 4 in the title. Two sequels with a 5 in the title. One sequel that, if it were inclined to use numbers, would have to have a 7 1/2 in the title.

The Day Movies Died

wimnoot

Nou en? Een beetje pulp op zijn tijd is toch leuk? En als je niet van superheldenfilms houdt dan kijk je ze toch niet? Ik ben niet dol op zwart-wit samurayfilms.......

ToNe

Laat er nu net van pulp en op z'n tijd geen sprake zijn, zoals mijn post ook beaamt. En de dag dat zwart-wit samurayfilms jou het bioscoopaanbod beperken moet je het mij maar even melden.

wimnoot

Dit jaar 4 grote superheldenfilms beperkt niemand in het bioscoopaanbod, maar ik geef toe dat zwart-wit samurayfilms dat ook niet doen, die noemde ik alleen maar om aan te tonen dat het wel een genre is waar je van moet houden, net als comicbookverfilmingen. Voor mij is het gewoon lekker simpel, weinig pretenteus vermaak ondanks de grote budgetten die ze tegenwoordig hebben.

Verder is dat gezeur over originaliteit zo flauw, er is gewoon niks nieuws onder de zon, en is film gewoon het medium van nu dat toneelstukken, boeken en historie laat zien. Ongetwijfeld hebben de makers van Seven Samuray ook inspiratie gehaald uit bestaande verhalen.

En om op superman terug tekomen, hij wordt al ver voor Donner's films op het witte doek of televisie vertoond en dat zal ook blijven gebeuren.

ToNe

Ik ben overigens zelf een comic-liefhebber, maar er is ook zoiets als oververzadiging. Dat er een nieuwe generatie een nieuw gezicht (na Reeves en die gast van de serie) nodig had kan ik begrijpen. Maar weer een reboot na de al vrij recente reboot is gewoon absurd. Hoe vaak wil je hetzelfde verhaal (iets anders dan de variatie van bestaande verhalen waar jij op doelt) weer stoppen in een nieuwer, door technologie toelaatbaar, jasje?

Natuurlijk hoef je er niet naar te kijken en zal het ondanks kritische geluiden ongetwijfeld het geld dubbel terugverdienen, maar het neemt niet weg dat dit hele genre gevoelsmatig een soort Hannah Montana voor (grote) jongens aan het worden is. Waar de film maar één keten is in een hele franchise van ongeïnspireerde geldklopperij.

NB: ik bedoel het allemaal minder cru dan het klinkt

avatar van Glacius

Glacius

Naomi Watts schreef:

Ik vraag me af wat er raar is aan het feit dat Superman gespeeld wordt door een Brit . Clark/Superman komt van Kal-El, Krypton. Dat een Brit het speelt is echt niet gekker dan als het een Amerikaan geweest was.

Superman is opgevoed in de VS

ToNe schreef:

NB: ik bedoel het allemaal minder cru dan het klinkt

Is goed hoor!

Zelf denk ik dat hoe meer comicbookzooi er gemaakt wordt hoe groter de kans dat er een hele toffe tussen zit. Fantastic Four kwam in hetzelfde jaar uit als Batman Begins.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Glacius schreef:

Superman is opgevoed in de VS

Geen speld tussen te krijgen. Correcte terechtwijzing .

wimnoot

Hier zie je dus waarom men gewoon door gaat met het maken van superheldenfilms, een matige/redelijke films als Superman Returns bracht gewoon zijn geld op.

PERCEPTION: Superman Returns was a flop

REALITY: Most estimates put the cost of this film at $270 million. That number actually includes the cost of several previous, unrelated, failed attempts to make a new Superman movie and doesn't really reflect the actual cost of Superman Returns. Even if it did, Superman Returns made $391 million worldwide. That's even more than Batman Begins, totaling only $371 million in box office receipts worldwide. Yet Batman Begins is widely considered to be the more successful movie, so successful in fact that it spawned an entire series of even more successful sequels while Superman was abandoned to be completely rebooted years later.

You're Wrong: 20 Common Box Office Misconceptions - CinemaBlend.com

avatar van ace leader

ace leader

Michael Shannon gaat General Zod spelen...zijn gezicht ziet er in ieder al 'slecht' uit en hij is een goede acteur dus dat komt denk ik wel goed.

wimnoot schreef:

0,0 artistieke motivatie dus. Natuurlijk hoeft niet alles artistiek verantwoord te zijn, maar op deze manier is de houdbaarheid rond deel 5 al verstreken.

Maar daar zijn dan weer de reboots voor.

Als superhelden toch in de mode zijn, verfilm dan iets definitiefs als een Kingdom Come (in de categorie Watchmen) ipv. van de zoveelste incarnatie van Clark Kent.

ToNe schreef:

Daar heb je gelijk in, maar je ziet toch dat ondanks de winst die ze gemaakt hebben, ze gestopt zijn met die reboot, omdat ze inzagen dat het niet zo'n hele beste film geworden is.

Maar daar zijn dan weer de reboots voor.

Dat ziet er inderdaad tof uit. Iets meer edge dan de gewone Superman.

AC1

Ja, die drang om weer maar eens een 'gewone' superheldenfilm te maken begrijp ik ook niet. Natuurlijk, als Nolan je iets vraagt dan zeg je geen nee.

avatar van Thorongil

Thorongil

wimnoot schreef:

PERCEPTION: Superman Returns was a flop

Superman Returns was een flop. De algemene regel is dat je wereldwijd 2 keer je budget terug moet verdienen om aan break-even te komen. Via dvd's en tv-rechten kan men dan nog een aardige winst maken. En Batman Begins kostte wel "maar" 150 miljoen $ toch wel behoorlijk goedkoper niet?

De enige reden dat er een nieuwe Superman film komt is omdat de filmstudio anders de rechten op het stripfiguur verliest. Ik dacht tegen 2012 ofzo. Daarom dat Fox ook werkt aan reboots van Daredevil en Fantastic Four. Geen twijfel aan dat het budget van de nieuwe Superman een stuk zuiniger zal zijn.

Thorongil schreef:

Heb je daar een bron voor?

En verder kwam er wel een Batman en geen nieuwe Superman, omdat Batman Begins gewoon een goeie film is, en Superman Returns niet.

avatar van Thorongil

Thorongil

Superman rechten dreigden te vervallen tegen 2013.

How much money does a movie need to make to be profitable?

The short answer is, it depends on a number of factors, but a rule of thumb seems to be that the film needs to make twice its production budget globally.

AC1

Snyder: “Superman” is probably going to be the most realistic movie I’ve ever made.

How Do You Make Superman Realistic? /  It's Just Movies - itsjustmovies.com

De invloed van Nolan?

ToNe

By putting Superman in a world other than his own, you risk robbing the character of that which makes him “super” in the first place.

My thoughts exactly.

Ik denk ook dat Nolan's Batman zo effectief is doordat Frank Miller met zijn duistere The Dark Knight Returns de weg al een beetje heeft geplaveid. Superman heeft zo'n basis (nog) niet in stripvorm.

Superman is een held uit simpelere tijden (alleen naam en kostuum al), waar zijn super-zijn buiten kijf stond, omdat mensen toen zulke helden nodig hadden. Hij is ook dé archetype superheld en dat 'moderne' gefriemel met backstory, (hyper)realisme en kwetsbaarheid is een afbraak van het personage. Sommige pulp valt gewoonweg niet te polijsten. En je moet het ook niet willen, eigenlijk.

*huivert bij de gedachte dat Wonder Woman een brug laat instorten vanwege haar PMS.

AC1

As for Christopher Nolan (Inception) collaborating with Snyder on Superman: Man of Steel, Des Jardin remarks, “Let’s just say that my point of view is I think that’s a really good marriage. The two of them being responsible for that project, I think it’s really cool and from the fanboy side of me I’m excited about it.”

Interview DesJardin

....

AC1

Naar het schijnt wil Snyder Jon Hamm (Don Draper in Man Men en de belichaming van stijl) voor de rol van Jor-El.

Filmpje1

Hmm ben erg benieuwd naar deze film, Nolan & Snyder dat is geen verkeerde combinatie, maar hoe zit het precies Snyder regisseert de film met hulp van Nolan of zo? of die helpt met het schrijven van het verhaal?

AC1

Ja, een mannetje van Nolan heeft het verhaal geschreven. Maar ik heb ook al gelezen dat Snyder niet alles van het verhaal zomaar goedkeurde, waarop Nolan zei: "Het is nu in de handen van Snyder. Ik bemoei me er niet meer mee."

Filmpje1

owh dat is jammer, iig bedankt voor de info

AC1

Nolan blijft natuurlijk wel producer maar het artistieke laat hij over aan Snyder. Dat vind ik wel knap van Nolan, hoor.

Filmpje1

Dat is niet onaardig, maar zal wel niet een hele dikke rol zijn, of vergis ik mij?

wimnoot

Nee, zo dik als Marlon Brando in Richard Donners's Superman is Crowe nog niet.

AC1

Ik vind Jon Hamm een betere keuze. Crowe heeft iets 'boers'. Hier moet Nolan achter zitten.

Filmpje1

En Connie Nielsen als zijn biologische moeder misschien, hier wat een uitgebreider bericht;

Russell Crowe may play Supermans father in Man of Steel - HitFix.com