• 9.376.040 stemmen

Star Trek into Darkness (2013)

Sciencefiction / Actie | 132 minuten

Genre: Sciencefiction / Actie

Geregisseerd door: J.J. Abrams

Met onder meer: Chris Pine, Zachary Quinto en Zoe Saldana

Releasedatum: 6 juni 2013

Plot Star Trek into Darkness

"Earth Will Fall"

'Star Trek into Darkness' volgt de bemanning van de Enterprise, als zij terug naar de Aarde worden geroepen. Daar ontdekken ze dat een niet te stoppen terreurbeweging binnen de Starfleet de vloot heeft vernietigd, samen met alles waar zij voor staat. Als gevolg daarvan verkeert de wereld in staat van crisis en moet Captain Kirk (Chris Pine) een klopjacht leiden op de verantwoordelijken. Hij blijkt daarbij nog een persoonlijke rekening te moeten vereffenen. Kirk leidt zijn team door een wereld die meer weg heeft van een oorlogsgebied, waarbij vriendschappen verscheurd zullen worden en offers gemaakt moeten worden voor de enige familie die Kirk nog heeft: zijn bemanning.

James T. Kirk

Christopher Pike

Alexander Marcus

avatar van ipman-99

ipman-99

"My crew is my family, Kirk. Is there anything you would not do for your family?" ... " !!!

Fantastische Sf-film !!! Fantastische film dit 12-de deel uit de "Star Trek" Franchise.

Het is uiteraard de sequel op de "Star Trek" film van 2009 !

Heerlijke Sf blockbuster met een heerlijke cast met ondermeer Chris Pine en Zoe Saldana.

De effecten waren bijzonder fraai net zoals de soundtrack en hier en daar de komische

insteekjes ! De muziek werd heerlijk verzorgd door componist Michael Giacchino !

De actie was heerlijk om zien ... !

Heerlijke Blockbuster die het vraagt om een bakje popcorn in de hand !

avatar van arno74

arno74

Viel me ontzettend tegen. Qua verhaal had het weinig met Star Trek te maken, en veel met elke doorsnee hollywood kasspekker. Werkelijk alle clichés uit zulke films komen er in voor, good guy-bad guy, verstand op nul, hoop explosies, hoop vechten, veel naar beneden donderende acteurs in bijrollen, springen van het dak van het ene (vliegende) auto naar het andere, etc. Ook mag natuurlijk het blondje en de overbodige blootscene van 1 seconde niet ontbreken, maar dan wel soft en in ondergoed zodat de kassa het geld van de jonge kijkers niet hoeft te weigeren.

Verhaaltechnisch klopt er weinig van, het script dient alleen maar om de actiescenes aan elkaar te breien. Wat mij betreft is dit toch de slechtste van de reeks, puur bedoeld om de kassalade te spekken.

Ik geef het twee dunne sterretjes, maar het heeft alle clichés wat de massa van een doorsnee hollywood sequel tegenwoordig mag verwachten, dus verwacht ik dat deze 2 sterren wel onder het gemiddelde zullen zitten. Op IMDB scoort het belachelijk hoog.

jpg97 schreef:

Star Trek II: The Wrath Of Khan bedoel je; Star Trek III was "The Search for Spock"

Hè gvd, ik onthoud meestal: kijk EEN en VIJF NIET! NIET! NIET! Maar het had erger gekund. Spock en Pon Farr nu hij Zwarte Space Neytiri heeft (ik vind Uhura niet leuk in deze films)... Die lage cijfers komen van klonen van William Shatner. Denk ik.

(Ik vond II en III de besten. Ik heb zelfs Nemesis gekeken- doe dat NOOIT als je Brent Spiner en klonen haat. Was wel lachen met Worf die niet naakt wil, maar goed. Dan moeten ook NET mensen naar binnen lopen, in die scène )

Ik ga um kijken. En niet als een klein kind janken omdat het me niet aan staat dat Kirk nu gespeeld wordt door Pine, want ik ken mensen die dat veeeels te serieus nemen. Ai, daar gaat je sociale leven

arno74 schreef:

In hoeverre was het eerste deel van Abrams verschillend aan alle "clichés" die jij opnoemt dan? Dat was net zo goed een grote Hollywood blockbuster als deze. Heb je die film wel eens gezien? Daar vinden net zulke onwaarschijnlijke actie segmenten in plaats als jij nu aangeeft bij deze. Denk alleen al aan de boortoren. Dat maakt de film echter niet minder vermakelijk. Verder vraag ik me af wat er weinig van klopt, aangezien jij aangeeft dat het slechts de actiemomenten aan elkaar verbindt. Oftewel, een simpel plot om de actie aan elkaar vast te lijmen, net zoals deel 1 dus. Een simpel plot is niet hetzelfde als een plot waar weinig van klopt(plotholes). Iets wat mensen nog wel eens lijken te vergeten als ik dit weer lees. Of zaten er echt grote plotgaten in?

En ja, Star Trek is een andere weg in geslagen om een groter publiek te bereiken, maar het is niet met deze film begonnen. Als ik lees hoe jij hem beoordeelt krijg ik eigenlijk alleen maar meer zin in deze film. Weg met die saaie, oude troep! J.J. Abrams....bring in the new ones

Waar heb je deze eigenlijk gezien dan?

avatar van arno74

arno74

@rep_robert

Als je Star Trek: The Future Begin... bedoelt, die heb ik inderdaad gezien. Klopt inderdaad dat het ook qua stijl een blockbuster was, maar lang niet zo erg als deze (ik heb m in Duitsland gezien overigens). En op basis van de titel van de film Star Trek: The Wrath of Kha... lijkt het me eerder een soort van remake/sequel daarop. Deze film heeft qua verhaal weinig of niets met de film uit 2009 te maken.

Wat er niet aan klopt, is dat ie erg rommelig aan elkaar sluitte, met een lading onlogische situaties, maar daarover kan ik alleen in een spoiler discussieren met mensen die het al gezien hebben.

avatar van rep_robert

Ik ben benieuwd. Ik kan me alleen niet voorstellen dat deze qua stijl verschillend is van de vorige. J.J. Abrams blijft J.J. Abrams en de eerste Star Trek uit 2009 is ook een typisch Abrams product.

Maar ik zal binnenkort de film in de bios gluren en kijken of het verhaal hiaten bevat

avatar van MMXMMX

MMXMMX

Erg spannend en goed verhaal prima film voor een leuke avond.

Ik mis wel mister data maar goed dat is niet anders

avatar van Rvdz

Rvdz

Vrijdag en zaterdag voorpremières bij verschillende pathe bioscopen .

avatar van jedisparkle

jedisparkle

FIlm viel tegen

Was niet wat ik ervan verwacht had.

Leek meer op een Die Hard film in de ruimte....met een flinterdun verhaal

Gelukkig zorgde Spock soms nog eens voor een komische noot.

Spijtig....

• 1948 berichten

J.J. Abrams is terug met een nieuwe Star Trek film, en hoe. Wow, wat een rush was dit zeg. De film duurt 132 minuten, maar ik had echt het gevoel dat hij binnen een uurtje afgelopen was. Ik heb echt van minuut 1 tot aan het einde zitten genieten. Abrams begaf zich wel op glad ijs, want hij heeft de hele boel omgegooid. Deze film is een reboot van Star Trek II: The Wrath of Khan en de aflevering Space Seed uit Star Trek The Original Series uit de jaren '60 (dat was de eerste en enige aflevering waar Khan in voorkwam). De mix is niet gevaarlijk, maar wel de climax waar J.J. Abrams mee speelt.

Het minpuntje in deze nieuwe reeks van Star Trek films vind ik de relatie tussen Uhura en Spock. Dit is echt erbij verzonnen door de nieuwe schrijvers, en ik vind het er gewoon niet in passen. Spock is een Vulcan die niet verliefd word, omdat Vulcans die emotie niet hebben.dan zou je zeggen dat Spock ook een menselijke kant heeft, maar iedere Star Trek fan weet dat Spock die menselijke kant onder controle heeft. Dat is echt het gene wat ik heel jammer vond. Ook vond ik het jammer dat dr. McCoy niet zo'n grote rol heeft in deze film. Ik was in de vorige film al erg gecharmeerd van het spel van Karl Urban als dr. McCoy. Maar daarintegen kwam mr. Scott gespeeld door Simon Pegg ruim aan bod. Scotty blijft rete cool.

Het verhaal is voor de rest heel erg mooi uitgewerkt, en klopt voor zover nog steeds. Alhoewel voor deze film eigenlijk wel enige voorkennis nodig is om bepaalde dingen te snappen. Bijvoorbeeld de Tribble waar dr. McCoy mee expirimenteerd komt uit de meest legendarische aflevering van The Original Series, Trouble with The Tribbles. Abrams heeft nog veel meer van dat soort fratsen in de film gestopt, en ik vind echt dat Abrams de oude films en serie met heel erg veel respect eert en behandeld. Mijn vraag is echt wat gaat deze man met Star Wars doen. Als dit een voorproefje is dan staat ons heel wat te wachten.

De muziek was weer prachtig in de film. De film opend al met de oude tune in een nieuw jasje gestoken. En gaandeweg de film komen veel meer bekende tunes uit Star Trek voor. Ook de geluidjes van het schip, de brug en het heerlijke mess fluitje zijn lekker in tact gebleven. Elke trekkie weet dat op de brug altijd van die computer geluidjes piepen, dat heeft Abrams gelukkig niet verandert.

Benedict Cumberbatch speelde Khan voortreffelijk. Cumberbatch speelde ook al de Necromancer in The Hobbit, maar hij oversteeg zichzelf met de rol van Khan vond ik. De achterbakse terrorist die na 300 jaar uit zijn cryoslaap word gehaald en dan wraak wilmnemen op Starfleet. Alles is bij Khan geoorloofd om zijn doel te halen, en Cumberbatch speelde dat heel erg goed.

De 3D was zeker van toegevoegde waarde. Alhoewel Abrams de film eigenlijk in iMax 2D heeft opgenomen, kwam het verzoek van de studio om de film toch in 3D te doen. Abrams heeft na onderhandeling met de studio de film geconferteerd naar 3D. Vooral de begin scéne vond ik de 3D heel mooi van pas komen.

Ook de rol van Peter Weller (die we beter kennen als Robocop) was er een om niet te vergeten in de film. Weller speelt Marcus, een admiraal die koste wat het kost Khan wil vernietigen, zelfs als dat betekend om de Enterpise met zijn bemanning op te offeren. Weller speelt een heerlijke galbak, en ik vond hem minstens zo coed als Cumberbatch spelen.

De rol van dat vreemde wezentje wat bij Scott is snapte ik niet zo goed. In deel een zat dat beestje ook al, en ik begrijp de toegevoegde waarde niet echt van deze sidekick. Dit wezentje is er voor deze nieuwe reeks zomaar bij verzonnen, en ik weet niet zo goed wat ik daar nou mee aan moet.

En weer de cameorol voor Leonard Nimoy, heerlijk om de echte Spock weer terug te zien in zijn rol. Ook leuk was het cameorolletje voor Christopher Doohan, de zoon van de originele Scotty James Doohan. Hij speelde transport oficier die naast de huidige Scotty Simon Pegg zit.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Dude, spoilertags.

jacobine_rodijk schreef:

Dude, spoilertags.

shit, sorry. Ik heb hem nu goed aangepast met de spoilertags. Thanx for the warning.

avatar van Brix

Brix

• 19680 berichten

m1chel schreef:

Als Uhura nu Nichelle Nichols in haar "glorietijd" was geweest, dan had ik het nog kunnen begrijpen.

Die kon zelfs een Vulcan tot uitbarsting brengen

Brix schreef:

Die kon zelfs een Vulcan tot uitbarsting brengen

Ja Nichelle Nichols was een hele mooie vrouw vroeger. Met haar betoverende stem had haar dat idd gelukt. It's only logical

avatar van Beertje45

Beertje45

Nog een weekje!

Al DeNiro

Zeer spectaculaire, vermakelijke en ontroerende vervolg. Kahn is echt een super villian en eindelijk zien we peter weller (robocop) weer in een grote rol. Voor mij nu al de beste film van het jaar. Enkel superman kan deze nog overtreffen.

avatar van 606

Lijkt me best vet dit, ga snel eens zien.

m1chel schreef:

(...)Het minpuntje in deze nieuwe reeks van Star Trek films vind ik de relatie tussen Uhura en Spock. Dit is echt erbij verzonnen door de nieuwe schrijvers, en ik vind het er gewoon niet in passen. Spock is een Vulcan die niet verliefd word, omdat Vulcans die emotie niet hebben.

Even ter verduidelijking: Spock is half Vulcan, zijn moeder was een mens dus heeft hij wel degelijk een beetje last van die innerlijke strijd tussen de Vulcan-kant van hem die emoties wil onderdrukken en zijn menselijke kant die ze wil laten zien. En liefde is een emotie die elke levensvorm in de Star Trek franchise kent: de emoties die Vulcans uitbannen door kolinahr zijn meer haat, hebzucht, verdriet, vrolijkheid. Liefde, al wordt die niet vaak publiekelijk uitgedrukt, speelt zelfs een grote rol in het leven van de Vulcan. Hun partner, met wie ze door een langdurige mind-meld zodanig verbonden worden dat de twee personen elkaars emoties kunnen aanvoelen, is degene van wie ze hun leven lang zullen houden totdat een van beiden sterft. Dan is het nog maar de vraag wanneer de nieuwe pon farr cyclus van de Vulcan weer intreedt (en de vraag of ze hier doorheen kunnen mediteren) om te zien wanneer de overgebleven Vulcan doodgaat. Heel eenzaampjes en alleen dus.

Wat ik NIET snap van deze film, is dat we NERGENS dit zien tussen Spock en Uhura. NIETS. Ja, kom, ze kan wel leuk zoenen denk ik, maar voor de rest is er niets van een diepgaande relatie. Blergh. Maar goed, over de film:

Ik had kaartjes voor gisteren maar dacht dat ze voor donderdag waren en heb dus bijna 23 euro weggegooid. Het is dat ik blijkbaar fantastisch kan flirten, anders had ik nu nóg een keer geld moeten betalen. ^^

jedisparkle schreef:
FIlm viel tegen
Was niet wat ik ervan verwacht had.
Leek meer op een Die Hard film in de ruimte....met een flinterdun verhaal
Gelukkig zorgde Spock soms nog eens voor een komische noot.

Spijtig....

Ik heb wel een spoilerding op YouTube gezien waarin Kirk sterft en Spock begint te huilen. DAMN, dat IS niet grappig :c. I nearly bawled my eyes out at that.

avatar van altijdcritic

altijdcritic

Wat een belachelijk einde.

[quote]altijdcritic schreef:
Wat een belachelijk einde. [/quote

Het was helemaal niet belachelijk, juist heel spectaculair (slag tussen de ruimteschepen, neerstortende ruimteschip, gevecht Khan vs Spock) en bevredigend (Spock toont emotie, Kirk & Khan gaan niet dood) .

avatar van altijdcritic

altijdcritic

Hoe ze kirk redden vind jij geloofwaardig

altijdcritic schreef:
Hoe ze kirk redden vind jij geloofwaardig
Hoe kan je nou geloofwaardigheid verwachten van een science fiction / fantasie film?

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Volgens mij verwar je geloofwaardigheid met realisme.

avatar van The Oceanic Six

Zijn deze (en de eerste Star Trek van Abrams) eigenlijk te volgen voor iemand die werkelijk nog nooit 1 minuut van het Star Trek universum heeft gezien en dus op 0 begint?

Al DeNiro

Jawel hoor, alleen zijn er natuurlijk veel verwijzingen die alleen door de echte fans begrepen zullen worden.

avatar van Shinobi

Shinobi

The Oceanic Six schreef:

Ja, ze beginnen helemaal opnieuw. Zie het als een reboot van de serie.

avatar van The Oceanic Six

Bedankt! Binnenkort maar eens beide films dan bekijken. Het zag er grafisch allemaal erg mooi uit.

avatar van rep_robert

Ik ben ook geen Trekkie, maar weet er toch een boel van af, gewoon puur omdat ik vaak dingen op pik. Voor iedereen wat wils. Mijn voorstelling voor donderdagavond is al geboekt. Toch de film waar ik het meest naar uitkijk van de komende periode.

Kolinahr

Hm, opzich zou het in een parallel universum moeten kunnen, dit. En dan is het ineens een stuk "geloofwaardiger"/realistischer, not?