• 9.375.212 stemmen

Star Trek into Darkness (2013)

Sciencefiction / Actie | 132 minuten

Genre: Sciencefiction / Actie

Geregisseerd door: J.J. Abrams

Met onder meer: Chris Pine, Zachary Quinto en Zoe Saldana

Releasedatum: 6 juni 2013

Plot Star Trek into Darkness

"Earth Will Fall"

'Star Trek into Darkness' volgt de bemanning van de Enterprise, als zij terug naar de Aarde worden geroepen. Daar ontdekken ze dat een niet te stoppen terreurbeweging binnen de Starfleet de vloot heeft vernietigd, samen met alles waar zij voor staat. Als gevolg daarvan verkeert de wereld in staat van crisis en moet Captain Kirk (Chris Pine) een klopjacht leiden op de verantwoordelijken. Hij blijkt daarbij nog een persoonlijke rekening te moeten vereffenen. Kirk leidt zijn team door een wereld die meer weg heeft van een oorlogsgebied, waarbij vriendschappen verscheurd zullen worden en offers gemaakt moeten worden voor de enige familie die Kirk nog heeft: zijn bemanning.

James T. Kirk

Christopher Pike

Alexander Marcus

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Het lijkt mij geloofwaardig wanneer iets binnen de geschetste realiteit van de film past.

avatar van altijdcritic

altijdcritic

Hij was gewoon dood door te veel straling. Hij vervangt een paar cellen en hij doet of er niks gebeurd is. Volgens mij als je zo lang wordt blootgesteld aan straling wordt er veel meer aangetast dan alleen een paar cellen. En je kan niet binnen 5 min vrolijk verder werken. Ik vond het niet echt realistisch en het einde werd daardoor verpest. Hij had gewoon dood moeten zijn. Dat Khan dat meisje kon redden met zijn super bloed(hoe kwam hij daaraan?) ok maar dit was echt te ver gezocht.

Al DeNiro

Het is een wereld met warp en beam, dus alles kan.

avatar van svennie94

svennie94

STAR TREK INTO DARKNESS REVIEW

REVIEW: Star Trek Into Darkness

VERDICT: 3,5/4

J.J. Abrams, de bezieler van de uiterst originele tv-serie ‘Fringe’, de producer van ‘Lost’, binnenkort de man die Star Wars mag vervolgen, maar bovenal de man die Star Trek deed herrijzen in zijn volle glorie. De Star Trek-film uit 2009 was een immense hit en kreeg uit alle hoeken lovende kritieken voor zijn spektakelgerichte ‘restart’ van de franchise. Het was dus meer dan logisch dat Abrams ook aan het roer stond voor een volgend avontuur van de USS Enterprise. De gehele cast bleef dezelfde en ook de geniale scriptschrijvers Robert Orci en Alex Kurtzman waren terug van de partij.

De film start luid, spannend, opwindend en snel, en het tempo blijft er gedurende de voltallige 132 minuten in. In de openingsminuten wordt meteen duidelijk dat de film doorgaat op het elan van zijn voorganger en niet teruggrijpt naar de oude (en gedateerde) doos van de Star Trek series. Abrams mikte altijd al op een perfecte blockbuster en hij komt aardig in de buurt met Star Trek Into Darkness: een plot zonder al te veel complexen, personages die interessant genoeg om volgen zijn, maar niet teveel aandacht vragen (want de personages krijgen die genoeg in de eerste film) en een schurk die geloofwaardig is. Cumberbatch, als Kahn, is precies wat de Star Trek uit 2009 miste. De haat-liefdeverhouding tussen Spock en Kirk is voldoende aanwezig in de film, net als de memorabele one-liners van publiekslieveling Simon Pegg.

Of ‘Star Trek Into Darkness’ duisterder is dan zijn voorganger is toch moeilijk op te maken, maar het is met zekerheid een emotionele en actievolle rollercoaster die ik in lange tijd niet meer heb meegemaakt. In een blockbuster gebeurt het zelden dat je gelooft dat de hoofdpersonages in echt gevaar verkeren, maar de situaties in de film zijn zorgvuldig door J.J. Abrams uitgetekend en ik leefde mee met de personages die doodsangsten uitstonden. De soundtrack van Michael Giacchino is de kers op de taart bij de beleving van zoveel spektakel.

Natuurlijk kun je de cliché opmerkingen maken en beweren dat er geen ‘character development’ is, er te weinig inhoud zit in de dialogen en dat het goedkoop plezier is. Maar wat echt telt is dat Star Trek Into Darkness een zinderend, actievol avontuur is met acteurs die hun salarissen meer dan waard zijn. Star Trek leeft weer en ademt uit alle poriën ambitie.

De met veel bravoure aangekondigde film voldoet aan de verwachtingen en plaveit de weg voor een derde film. Nu wacht er een grootste taak voor Abrams: de miljoenen fans van Star Wars overweldigen met ‘Star Wars: Episode VII’.

avatar van svennie94

svennie94

en voor mensen die mijn review online willen lezen https://www.facebook.com/pages/Filmfever/572912462719142?fref=ts

Al DeNiro

Mooie review, maar hoeveel (MM) sterren zou je ervoor geven?

avatar van adil12345

adil12345

TOP !

svennie94 schreef:

STAR TREK INTO DARKNESS REVIEW

REVIEW: Star Trek Into Darkness

VERDICT: 3,5/4

Waarom dit vreemde beoordelingsmodel. We zitten op MovieMeter, dus lijkt het me ook logisch dat je dat systeem aanhoudt. Zie het 4 sterren model sowieso maar weinig (in Nederland), laat je eigenlijk te weinig ruimte over voor verschillende waarderingen.

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

ach als je het ff omrekend dan is het afgerond een 8,8 lijkt me prima toch.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Bijzonder positieve Review trouwens, niet helemaal gelezen alleen even naar het laatste stukje gekeken.

avatar van jimmm

jimmm

Ff een vraagje voor de star trek kenners. Ik heb nooit een star trek film gezien. Kan ik de film dan nog wel volgen in d'r bios? Of is het een vervolg op iets en mis ik te veel voorkennis.

jimmm schreef:

Ja hoor. Die met de puntoren heet Spock. Das alles wat even belangrijk is

avatar van rep_robert

Judgment Day, zo erg veel zin in he!

avatar van sonyjh

sonyjh

ik zou de film een 20/23 geven

avatar van schumacher

schumacher

Goeie film, goeie aktie in ook, paar schoon mikiemoezen ook, keek lekker weg, vond deze heel goed.

Weinig tot niks op aan te merken.

Dikke aanrader.

avatar van Beertje45

Beertje45

Het is best meegenomen om eerst Star Trek uit 2009 te kijken, JIMMM, al is het maar om kennis te maken met de vaste personages.

avatar van rep_robert

Kom kom, dames, contain your PMS. Het is absolutely logical dat iemand dat graag wil weten en ik had hem zijn antwoord al gegeven. On-Topic: ik ga hem vanavond kijken

Het is ook best logisch, maar als je kijkt hoe vaak deze vraag al wel niet is gesteld en zelfs nog een paar posts voor hem stelde A&L dezelfde vraag. Door mijn reactie staat ie nu op de vorige pagina, maar toch. Ik heb altijd geleerd: Eerst kijken, dan zeiken

rep_robert schreef:

Dat geldt dus ook voor jou ja, haha. Hij had z'n antwoord. En sommige mensen zijn te lui om even een topic door te lezen (moi inclus), dus erg raar is het niet.

Even wat info:

Blauw shirt en puntoren: SPORK

Geel shirt en blond haar: Zapp Brannigan

Blauw shirt, Aziaat: Oh My

Rood jurkje en zwart haar: Space Neytiri

Geel shirt, krullebol: Chekov

Rare Schot: WIE WEET DÍT NOU NIET?!

avatar van voskat

voskat

Steviger dan het vorige deel. Benedict Cumberbatch is geweldig, maar dat had ik al verwacht.

Beetje jammer dat het Kirk/Spock gedoe niet optimaal emotioneel is uitgebuit, en dat Kirk nog altijd erg ééndimensionaal is.
Ook vond ik dat Khan zich net wat te makkelijk laat foppen.

voskat schreef:

Ook vond ik dat Khan zich net wat te makkelijk laat foppen.

Ze hebben daar een naam voor: Spirk... (zie hier)

YouTube - Spirk Disgusting

DIT KRIJG JE ALS EERSTE RESULTAAT. Ik vind het nog altijd een beetje erg. Maar het zorgt voor de nodige training van de lachspier, heh! (maar als ik een mannelijke homo was geweest had ik het best leuk gevonden)

Al DeNiro

Verbaast me dat er nog zo weinig reacties/beoordelingen zijn. Dit is toch een van de grote films van 2013.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Hij gaat vandaag pas in premiere .

avatar van The Oceanic Six

rep_robert schreef:

Ik wist dat dit een vervolg was hoor. Mijn vraag was of ik beide films als niet Star Trek kijker zou kunnen volgen.

avatar van rep_robert

Dezelfde vraag dus Enkel wist jij wel dat dit een vervolg was.

Naomi Watts schreef:

Hij gaat vandaag pas in premiere .

Only God Forgives is niet eens uit en heeft meer reacties/beoordelingen.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Die heeft in België gedraaid en heeft een handvol avant-premieres gehad. En bovendien ook hoogstaandere cinema .

avatar van Rvdz

Rvdz

Deze heeft ook al een aantal voorpremieres gehad hoor.

avatar van rep_robert

Abrams maakt van de Star Trek een aantrekkelijke reeks om in de bioscoop te aanschouwen. Dit is blockbuster entertainment zoals het hoort. De CGI is verbluffend, er zit een razende vaart in de film en er zit ontzettend veel actie in de film. De twee uren dat deze film duurt gaan razendsnel voorbij en uiteindelijk weet J.J. Abrams het te presteren om van een "nerdy" reeks toch 2 razendsnelle films te maken die voor iedereen te pruimen valt in een nieuw en fris Star Trek universum. Een Star Trek universum die nu ook weer erg mooi op het scherm geknald wordt.
Er zitten daarnaast volgens mij ook veel verwijzingen in voor de Trekkies, waardoor het voor hun vast als een leuk extraatje aanvoelt.

De banden onderling tussen de bemanningsleden van de USS Enterprise worden verder uitgebouwd. Enige voorkennis in de vorm van het vorige deel is natuurlijk wel vereist om inside jokes en verhoudingen onderling een beetje te snappen, net zoals het begrijpen van Spock's personage. Nu wordt er met Alice Eve een bijzondere mooie verschijning toegevoegd, al is haar rol uiteindelijk een beetje geforceerd erin geschreven.
Cumberbatch is geschikt als bad guy en hij heeft een dusdanige fysieke presence dat hij weinig hoeft te doen om bedreigend over te komen.

Toch miste ik wat tijdens de film. De vorige Star Trek had bij mij wel de X-factor, een welkome verrassing. Die is er nu een beetje vanaf en het plot had ik eigenlijk wel iets spannender verwacht. We worden eventjes lekker gemaakt met de Klingons, maar Abrams doet daar uiteindelijk niets mee in deze film. Een lichte teleurstelling. Ondanks de brute actie is het geweld tussen "good guys" en bad guys uiteindelijk te kleinschalig voor een ruimtelijk SF avontuur. Ik zie liever toch massale ruimte battles. Zo is ook de eindbattle tussen Spock en Khan toch een beetje te suf. Waar zijn de boze Klingons?? Een daadwerkelijke climac ontbreekt hierdoor, ent zoals de opbouw er naar toe.

Het verloop laat zich te makkelijk raden en vooral na het kijken van Only God Forgives gisteren merk je eigenlijk pas hoe ontzettend hapklaar alles op je bord gepresenteerd wordt in deze film. Plotelementjes (zoals het bloed van Khan die de dooie Kirk zal gaan redden) kon je van mijlenver zien aankomen en bieden te weinig verrassing. Wat dat betreft wordt de film net te netjes binnen de lijntjes ingevuld.

Kleine dingetjes die storen zijn verder het te dik aangezette accent van die Rus(net zoals in deel 1) en wat meer personages die er nu meer verloren bij lopen. Ook schiet J.J. Abrams echt te ver door met zijn lens flares, die nu echt beginnen te irriteren.

Dit buiten beschouwing gelaten is Into Darkness een waardig vervolg op het origineel, maar biedt het te weinig om het origineel te kunnen evenaren. Het plot voelt iets te uitgewoond aan en Abrams doet te weinig met een aantal personages. Desalniettemin blijft het vermaak van de bovenste plank en blijft dit 100% naar meer smaken. Kom maar op met dat derde deel!

Rvdz schreef:

Deze heeft ook al een aantal voorpremieres gehad hoor.

Valt wel mee toch in Nederland? Een film als Only God Forgives heeft al op festivals gedraaid en zelfs volle zalen bij de Pathé Unlimited Night, wat ongetwijfeld ook voor meer stemmen zorgt.