Genre: Horror / Fantasy
Speelduur: 121 minuten / 133 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Duitsland / Hongarije / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Len Wiseman
Met onder meer: Kate Beckinsale, Scott Speedman en Shane Brolly
Releasedatum: 15 januari 2004
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Underworld
"An immortal battle for supremacy."
Selene, een mooie vampierstrijdster met de kracht van tien mannen, raakt betrokken bij een oorlog tussen de rassen van vampieren en weerwolven. Ondanks dat ze van plan was om er één te vermoorden wordt Selene verliefd op een weerwolf.
- Trailer (YouTube)
Kahn
Dr. Adam Lockwood
Raze
aburex
Zeer' goede horror en actiefilm tegelijk. Had de film al gekocht in 2005 en heb nu pas gekeken, waar ik spijt van heb. Een 4,5 sterren voor deze film
L0sT_R3B3L
Blade OVER deze film anytime !!!!
wat een KOTS film leterlijk en figuurlijk
was net aan het eten toen die kop van dat kategedroch goed in beeld kwam
het volgende moment koste ik mezelf onder
Jij moet ook met een slabbertje eten
Echt een slechte film.
Weinig actie en daarvan is het grootste deel saaie vuurgevechten. Aan het eind vecht zij een beetje cool en dat slowmo stukje met die werpsterren is vet.
Verhaal is een beetje vaag.
Verder zitten er echt rare stukken in. Zo bv bij het stuk dat ze in dat flatgebouw zit en er komen een stuk of vier weerwolven aangerend over de muur. Ze schiet 3 van de 4 dood volgens mij en gaat dan opeens tachtig kogels in de grond schieten om door het gat te ontsnappen terwijl ze tien keer zo makkelijk die laatste ook nog ff had kunnen doodschieten.
Ook als ze flauwvalt in de auto door het bloed verlies rijden ze ook opeens meteen op het water af.
Echt een matige film. Jammer had wel een blade-achtige film verwacht met vette actie.
FrisoBoei
En als je dit vette actie vind is het waarschijnlijk de enige andere film die je ooit hebt gezien behalve bambi.
MatthijsGr00t
Heb deze film van de week gezien, maar viel me reuze mee.
Normaal hou ik niet echt van films over weerwolven en vampiers, maar deze film was zeker niet slecht.
En Selene ( Kate ) was zeker niet KOTS lelijk
Heb zeker wel genoten van deze film en daarom 4 sterren!
Nadientjuh
ik heb ff een vraagje, welke film is beter, 'Blood & Chocolate' of 'Underworld'???
Mescalino
Underworld zonder twijfel.
Ik vond blood & chocolate slecht.
dijkieR
geweldig uitgewerkt aktie spektakel.
en kate beckingsale mag er focking zijn in dat strakke pakkie van dur !!!
deze film krijgt 2 sterren in de veronica gids.
die film recensies van hun kan je steeds minder en minder serieus nemen.
ik weet niet waar ze die clowns vandaan hebben gehaald
kimmie131195
Underworld
veel en veel beter hier zit teminste een beetje actie in !!!!
Mr. Olaf
Crapzooi. Slecht verhaal, slecht geacteerd, slechte effecten. Enig lichtpuntje (om te zien): Beckinsale. Maar die kan de film niet redden.
Memphis
Ben het gedeeltelijk met mr. olaf eens. Wat een matig verhaaltje zeg om een film omheen te bouwen. Ik vind echter dat de effecten deze fim nog overeind houden. Hij keek lekker weg en heb me niet verveeld.
Phoebe318
Volgens mij een van de eerste vampieren-films die ik gezien heb.
Erg leuke en vermakelijke film, meerdere keren opnieuw gekeken!
Beter dan het vervolg (die overigens prima was).
Kijk inmiddels al uit naar deel 3 in 2009.
Muzzie
en kate beckingsale mag er focking zijn in dat strakke pakkie van dur !!!
Inderdaad, de belangrijkste reden van bestaan voor deze film. Ikzelf vond het verhaal weinig boeiend, en nogal storend dat bijna de hele film zo donker en blauwig is. Leuker is in dat opzicht Irma Vep, waarin Maggie Cheung er in een zelfde outfitje bij loopt, maar dan gewoon in daglicht.
FrisoBoei
Volgens mij een van de eerste vampieren-films die ik gezien heb.
Erg leuke en vermakelijke film, meerdere keren opnieuw gekeken!
Beter dan het vervolg (die overigens prima was).
Kijk inmiddels al uit naar deel 3 in 2009.
Eerste vampierenfilm? Beter kijk je dan ff de Blade serie!
Geen topverhaal maar wel vette actie en een stuk beter dan Underworld!
Flipman
Ik ben nog net niet zo negatief over de film als jij, maar ik vind dit wel een hele gave opmerking
!
film_kaza
Onderhoudende film. De film focust zich volledig op het verhaal en actie, dat zo zijn up en downs hebben. Het pas wel thuis in het rijtle van Blade & Van Helsing (fantasiemonsters en actie). Wat ik hier wel miste is humor, wat bvb Blade wel had.
De effecten waren in ieder geval goed en acteerprestaties stoorde niet.
3 *
Pastichio Rocker
Aardige vampiers vs weerwolven-film, maar ook niets meer dan dat. Het geheel ziet er gelikt uit met een paar aardige special effects, maar het transformeren van mens naar weerwolf zag er slecht uit. Dat deden ze in An American Werewolf in London toch beter, en zonder vreselijke cgi-effecten. Anyway, gooi er een simpel verhaaltje bij over een hybrid, Kate Beckinsale in een lekker strak leren pakje en hier en daar wat actie en je hebt Underworld. Beckinsale is okee, Bill Nighy goed en Scott Speedman blijkt geen greintje acteertalent te bezitten. De muziek was vaak te overheersend en te dramatisch. Gelukkig zit het met de sfeer wel goed. Lekker duister. Het liefdesverhaaltje overtuigt daarentegen geen enkel moment. Je vraagt je constant af wat Selena toch in Michael ziet. Conclusie: leuk om een keer te zien, maar verwacht er niet al te veel van; dit is een vrij matige film met Matrix-achtige actie gesitueerd in een Blade-achtige setting. 2,5*
Ietwat onevenwichtige, sfeervolle horrorfilm. Het verhaaltje is onderhoudend maar heeft weinig om het lijf. De actie-scenes zijn vaak verre van origineel. Enigszins vermakelijk maar nooit hoogstaand. Redelijk.
sinterklaas
En Underworld 3 komt uit in 2009. Alleen dit keer zonder Beckinsale.
Phoebe318
Eerste vampierenfilm? Beter kijk je dan ff de Blade serie!
Geen topverhaal maar wel vette actie en een stuk beter dan Underworld!
Blade heeft me op een één of andere manier niet kunnen boeien.
Heb deel 1 wel gekeken uit nieuwsgierigheid en hem eigenlijk wel gezien moest hebben, maar echt boeien deed hij niet in mijn ogen.
De actie was zoals je zei wel goed.
Even nagaan dat ik 13 was toen ik Underworld zag he
Fryce
Een heerlijke actie film die lekker weg kijkt en die ik vaker kan zien. Ik vind het alleen jammer dat het verhaal een aantal zwakke punten heeft.
jefferdb
Zaalige film, met mooie actie, ik heb hem nu ondertussen al 5 keer gezien en ben hem zeker nog niet beu
notorious_kim
TELEURSTELLING!!!
Ik hou van vampierenfilms, ik heb zo'n missie om ze ooit allemaal gezien te hebben. Van Underworld maakten ze zo'n schitterende film, ik heb hem daardoor altijd wat uitgesteld, maar onlangs weer goede commentaren over gehoord, dus ik dacht, I'll give him a go. Resultaat: CRAP!
Het verhaal vind ik fantastisch, actie/romantiek/fantasy het is gewoon een topmix voor mij. De opbouw, onverwachte wendingen, ... het zat er allemaal in. Op dit punt niets verkeerds.
De cast was goed, maar dat is het dan ook. Met een sterkere cast weet ik zeker dat het overtuigingsgehalte van de film veel hoger zou liggen! Maar swat, de acteurs die erin meespelen waren goed, hebben geen afbreuk gedaan aan het verhaal. Maar ik ga niet meteen gaan zoeken naar andere films van hen.
De inbeeldzetting, hier is mijn groot struikelpunt. De eerste minuut van de film dacht ik WAUW, mooi shot, schitterende uitwerking. Bij de tweede minuut ging het volledig de mist in. Vampieren en weerwolven met revolvers???? Damn ... dat is zo fout. Oké er kan er eens 1 inzitten dat dat heeft, en dan aas ik vooral op de vampieren omdat je weerwolven enkel met zilver kunt doden. Maar niet allemaal. Vampieren en weerwolven zijn superkrachten, die hebben meer kracht in hun 1 klauw dan dat er in 30 pistolen zitten. Om nog niet van hun tandjes te spreken. Er zijn slechts enkele momenten dat ge echt van die coole man op man gevechten hebt, voor de rest zijn het gewoon schietgevechten, en dus ... BORING! Met de shots ben ik het ook niet altijd eens, ze hadden veel creatiever moeten zijn en de spanning adhv beelden opbouwen.
Deze film had voor mij weinig overtuigingskracht door al bovengenoemde punten en na 30 min was ik de film dan ook kotsbeu en ben ik bijna in slaap gevallen, ik heb echt moeten werken om mij wakker te kunnen houden.
Het enige gevoel dat bij mij na deze film overblijft is het gevoel van teleurstelling. Eentje om lang in de kast te blijven staan! 4/10
Sober87
De HELE film lang kijk je naar een duistere blauwe gloed, die spanning probeert op te wekken. Het is alleen teveel van het goede om geboeid te blijven.. afwisseling in de sfeer was zeker beter geweest.
Alles is duidelijk gericht op de actie, en die is uiteindelijk niet eens zo indrukwekkend. Het verhaal is namelijk splinterdun en niet vernieuwend. Het einde duurt ook tergend lang voor zo'n weinigzeggend plot.
Na het zien van deel 1, heb ik geen behoefte aan het vervolg. Slecht teken dus!
dvd-me
Leuke, lekkere duistere film met een goed sfeertje en helemaal niet nep
diaan11
Een oppermachtig wezen met een leuke kop en een lekker lijf?
Een soort van Blade maar dan met weerwolven en een vrouw (wel een mooie overigens) in de hoofdrol. Echt slecht is de film niet maar echt goed ook niet.
kaydegreef
Hier had ik véél meer van verwacht.
De Special effects waren geweldig, acteerprestaties goed...Zowel de begin- als eindscène waren geweldig(deden me erg denken aan "The Matrix"). Maar dat waren dan ook de enige scènes met wat degelijke actie.
Gelukkig waren er ijzersterke dialogen
Daarom
woeler82
Beckingsale vond ik geil uitzien in haar rubber pakje, maar zag niet echt uit als een vampier, ze is wel bloedmooi net als in de andere film "Van Helsing "
Film is voor de rest wel spannend , kijken wel waard

Underworld: Blood Wars
2016