Genre: Horror / Fantasy
Speelduur: 121 minuten / 133 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Duitsland / Hongarije / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Len Wiseman
Met onder meer: Kate Beckinsale, Scott Speedman en Shane Brolly
Releasedatum: 15 januari 2004
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Underworld
"An immortal battle for supremacy."
Selene, een mooie vampierstrijdster met de kracht van tien mannen, raakt betrokken bij een oorlog tussen de rassen van vampieren en weerwolven. Ondanks dat ze van plan was om er één te vermoorden wordt Selene verliefd op een weerwolf.
- Trailer (YouTube)
Kahn
Dr. Adam Lockwood
Raze
JustMike
Het eerste en slechtste deel uit de underworld reeks
Ik vond hem niet zo heel erg leuk, ik had echt veel meer verwacht maar dat was het dus niet. Wel goede actie, maar ik zie totaal geen horror hierin, zoals minotaures al zei, eerder actie. En ik hou niet zo heel erg van vampiers in films, want elke keer zijn ze anders. De ene keer gaan ze dood door knoflook, andere keer een stok. Andere keer weer zilver. Het was gewoon veel minder dan ik had verwacht, Visueel is het nog wel mooi.

pentagirl
Leuke, boeiende vampierenfilm. Het zat mooi in elkaar, en het verhaal was in orde, ook het acteerwerk was goed. Alles samen dus zeker een aanrader
puckb96
Ik blijf dit toch een goeie actiefilm vinden. Wat kan die Kate Beckinsale toch heerlijk spelen
BonzMan27
domme film
alleen over zo vrouw maakt het voor mij die hele film te 1 tonig .
mijn mening - ik vind het niks aan ik wil er geen cent voor uit geven .
tenzij iemand zelf wil hebben die ik ken.
Vinokourov
Het ziet er wel erg stijlvol uit, die kille en gotische sfeer, maar tegelijkertijd is Underworld één groot vampierencliché. Veel en diverse actiescenes, veel geneuzel en Kate Beckinsale moet naast een stiekeme vijand ook nog deze film redden. Het lukt haar niet, want de film vond ik uiteindelijk nogal pointless en saai.
Dragonslayer
Ondergewaardeerd.
Ik snap niet wat iedereen hier zo slecht aan vind. Ik heb me best vermaakt met deze film. Het verhaal en de actie zijn goed en het heeft zo'n heerlijke duistere sfeer.
black swallow
een visueel mooie film, en het verhaal kan er zeker mee door, zeker als je er van 't 'genre houdt,
mij viel ie geenszins tegen -
MaffePauluZ
Fantastische film, steeds weer.
Ik heb gisteren de filmreeks voor de zoveelste keer bekeken en ik blijf het verhaal goed vinden.
Niet alleen het verhaal, maar uiteraard ook Kate Beckinsale in de rol van Selene is erg goed te noemen.
Af en toe zouden de visuele effecten hier en daar iets beter kunnen, maar ja het betreft dan ook geen gloednieuwe film.
Ik heb deel 4 nog niet gezien en heb hier helaas minder goede reviews over gelezen, maar ik blijf hoe dan ook fan van de Underworld quadrilogie.
Annik
Prachtrol van Micheal Sheen. Hem had ik vantevoren nog nooit zo gezien.
Verder zat er een goed verhaal in, dat vond ik wel vernieuwend voor het vampier genre.
Wat me nog wel opviel was dat bijna alle kogels die geschoten worden niks raken, dit zeg ik gewoon omdat ik het leuk vind, verder niks
RuudC
Een van de betere vampierfilms van de laatste jaren. Natuurlijk mogen we de weerwolven niet vergeten, maar wat die monsters betreft heb ik te weinig gezien om hetzelfde te kunnen en te mogen zeggen. Van de eerste drie Underworlds is deze overigens ook de beste. De sfeer is goed en lekker duister. Wat minstens zo belangrijk is is dat de vaart er direct in zit.
Je wordt als kijker direct meegenomen in de oorlog tussen vampiers en weerwolven. Gaandeweg het verhaal worden de verhoudingen wel duidelijk en ontvouwen zich alle intriges. Ondanks dat het net dat beetje extra mist (Henk-Jan Smits zou het de X-factor noemen) is het wel genieten van de sfeervolle decors. De actie is ook helemaal niet verkeerd. Niet hoogstaand en soms duidelijk nep, maar in Hollywood wordt dat gedeelte vaak genoeg verziekt door flitsmontages. De weerwolven en de transformaties waren overigens ook verre van verkeerd.
Het verhaal ontwikkeld zich wel naar een leuk einde. Het is wel duidelijk dat de film zich vooral richt op tieners. Daar zitten een aantal nadelen aan verbonden, want dan is er natuurlijk de verplichte romantiek. Romeo en Julliet in een nieuw jasje. Echt spectaculair, ingewikkeld of uitdagend wordt Underworld nooit. Het zijn vrij simpele emoties die deze eeuwenoude wezens bezighouden. Aan de andere kant had het natuurlijk veel erger kunnen zijn. Nu wordt het tenminste nog zo gebracht dat alle leeftijden er hun lol aan kunnen beleven. Ondergetekende ook, maar let wel dat voor dit soort films vier sterren als beoordeling van mijn kant wel echt het maximum is.
Tarkus
Prima film over vampieren en weerwolven.
De special effects zijn uitmuntend, vooral de gedaantewisselingen van de weerwolven zijn goed gedaan, maar ook de andere effecten van de verwondingen en dergelijke zien er reëel uit.
Veel actie en goed verhaal, met een zeer goede Kate Beckinsale in de hoofdrol.
Ben benieuwd naar het vervolg.
Een aanrader voor wie van griezelfilms en wat bloed houd.
Naar aanleiding van het verschijnen van het vierde deel deze eerste eens opnieuw bekeken, en dit keer op blu-ray, wat ook deze film een meerwaarde bezorgd door de uitstekende kwaliteit van beelden en geluid.
Verder is en blijft dit een uitstekende horrorfilm met veel actie en prachtige decors.
Om maar niet te spreken over de uitmuntende special effects.
pethunia
Vampieren (spannend) en weerwolven (pfff) als dragers van een film waarbij toch vooral de mooie plaatjes en de mooie hoofdrolspeelster schietend in een strak pakje de betovering moeten opwekken. Oppervlakkig verhaaltje met een langdurige vete - langdurige vetes zijn zelden stof voor goede films.
Dan toch véél liever de Resident Evil films, met zombies als dragers voor []zie boven].
tattoobob
Zeker het beste deel uit de reeks,een woord.......HEERLIJK!!!!
moviemafketel
- 19752 berichten
Na gisteren Underworld Evolution te hebben gezien kwam ik erachter dat ik nog helemaal niet op dit 1e deel had gestemd, terwijl ik deze waarschijnlijk al 10 keer heb gezien of zo.
Ik blijf Underworld een geweldige franchise vinden. Lekker donker gefilmd, goede special effects en een gruwelijk lekkere Beckinsale. Ook zijn de gevechten tussen de vampieren en weerwolven een lust voor het oog. Hier nog een klein liefdesverhaal bij verwerkt en je kan spreken van een klassieker in het vampieren-genre. Verveelt nooit!
jimmydl
Ik vond de inzet van UV-kogels tegen de vampieren en de zilver-nitraat-kogels tegen de weerwolven de grote verrassing in deze film. Het gaf mij de illusie dat er op een geavanceerde manier was nagedacht door beide kampen hoe de ander te decimeren.
Inderdaad, we kunnen lang en kort praten over deze film, is het echter Kate Beckinsale die alleen door haar verschijning al genoeg is een 2 uur durende film te bekijken. Ik vroeg me daarbij wel af wat iemand mooi maakt na het zien van die hoektanden. Beoordelen we iemand op een spectrum aan esthetische normen en strepen we het een tegen het ander weg, en blijft er bij haar nog genoeg over om een positief oordeel te vellen? Waarom vond ik haar nog steeds aantrekkelijk ondanks een gebit buiten onze schoonheidsnorm? Als haar tanden e.g. geel, scheef en of verweerd waren, zou ik haar niet langer bewonderen. Is het de kleur wit? Is het de symmetrie die er nog steeds is? Is het een masochistische fantasie om gebeten te willen worden?
simonisbest
Wat moet je hier van zeggen. Als je van vampieren en lycans (weerwolven) houdt zou ik deze film aanraden. De regisseur heeft goede locaties gefilmd. Kate Beckinsale heeft niet haar beste vertoning neergezet. En Michael Sheen ook niet.
jimmydl
@Simonisbest:
??? Wat een lulkoek: al filmen ze Beckinsale op een houten paal in een weiland zonder geluid zou ik nog 2 uur kunnen kijken hoe de vogels maar niet van haar schrikken.
Thorongil
Juist nog eens gezien. De beste uit de reeks, vette actie en ook wel wat nostalgie.
Samen met de sequel vaak in mijn tienerjaren bezien. Kate Beckinsale was echt wel een van de actrices die ik graag zag spelen, ook in Pearl Habor en Van Helsing bijvoorbeeld. Vindt het nog steeds leuke films.
Jan met de pet
Zag er 2003 al prima uit........nu gekeken in Blu Ray , het verhaal is goed en de actie natuurlijk ook.......maar vond heb nu toch minder interessant dan de eerste keer: 3,5
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Had hier hele lage verwachtingen van, maar wat was dit LEUK!
Verhaal was erg dun en film duurde veel te lang, maar een film waarin Kate Beckinsale, Bill Nighy en Michael Sheen elkaar te lijf gaan als weerwolven en vampieren: dat kan eigenlijk alleen maar heel erg leuk zijn. Misschien dat er de komende tijd nog een halve punt bijkomt. Heerlijk!
Bottleneck
Lekker donkere film en Kate Beckinsale
(en die blonde meid is ook wel kinky, beetje als een kat aan het plafond gaan hangen). Vraag me alleen of waarom het in hemelsnaam ruim twee uur moet duren, zo gek veel gebeurt er plot-gewijs nou ook weer niet. Wel een hoop schieten (dit is veel meer actie dan 'horror'), soms te Matrix-wannabe en wel erg veel tijd ingeruimd voor intriges, maar het kijkt aardig weg. Een van de latere delen vind ik trouwens beter dus de rest van de serie ga ik nog kijken.
basssss
In 2002 of 2003 in de bioscoop gezien in de VS, een jaar later kwam hij in Nederland uit.
In de VS begreep ik er niet zoveel van, geen NL ondertiteling maar toen ik hem later nog een keer begreep ik er veel meer van. Ik ben helemaal niet van de horror/fantasie maar deze kon ik nog wel pruimen. Mooie donker sinistere sfeer, erg mooie beelden en veel actie. Helemaal geen verkeerde film! Kate Beckinsale ziet er geweldig uit, leuk verhaal en flink veel actie! Zeker de moeite waard! Leuk om even je verstand op nul te zetten en te genieten! Als je er niet teveel van verwacht kan je je hiermee zeker vermaken! 3.5*
Elineloves
Herzien en halfje extra gegeven. Blijft een vermakelijke film. Vlot tempo, genoeg actie en de acteurs zijn ook de moeite waard. Enige puntje van kritiek is dat er wel erg veel geschoten werd, met name door de vampieren. Had ze af en toe liever zonder al die wapens willen zien, maar meer echte vampieren actie. Verder goed te doen. Kate is echt een plaatje. Ben benieuwd naar de volgende delen.
Iron Maiden
Na jaren weer eens herzien en de 3,5 blijft staan.
Het blijft een sterke actiefilm met prachtig camerawerk.
De special effects voelen wel op een aantal momenten gedateerd aan, maar over het algemeen scoort ook dit nog een dikke voldoende.
Niet een typische vampieren/weerwolven film, dit is in mijn ogen niet storend, want de film heeft genoeg te bieden voor de doorsnee filmkijker.
Aanrader binnen het genre.
B-200
Aanrader binnen het genre? Ik vond em geen fuck aan. Dat eind gevecht ook....zo slecht. Len Wiseman is een waardeloze regisseur. En toen kon deze eikel Die hard 4 maken. Bedankt voor het verneuken van Die hard.

Underworld: Blood Wars
2016